A DNS-szűrés használatának legfontosabb előnyei vállalkozások számára

A DNS-szűrési megoldások hatékony módja annak, hogy megvédje vállalkozását a kibertámadásoktól.

Ahogy az emberek világszerte internetes szolgáltatásokat, IoT-eszközöket és felhőalapú számítástechnikát használnak, a támadások felülete megnőtt.

Emellett virágzik a távmunka, és nem tudja, mennyire biztonságos az alkalmazottak és a vállalkozók hálózata, eszközei.

Eközben a kibertámadások fejlettebbek lettek, és innovatív módszereket alkalmaznak a hálózatokba, rendszerekbe és adatokba való behatolásra. Még az olyan technológiák is megbuknak előttük, mint a tűzfalak és a víruskereső szoftverek.

Itt található a DNS-szűrő szolgáltatások, mint pl SafeDNS kiváló védelmet nyújthat minden hálózatának, adatának, eszközének és távoli munkaerőjének.

Ebben a cikkben meg fogjuk érteni, mi az a DNS-szűrés, és annak előnyei.

Kezdjük!

Mi az a DNS?

A Domain Name System (DNS) a tartománynév (például etoppc.com.com) és az IP-cím párosítására szolgál.

Az IP-címek hosszú és egyedi számokból és karakterekből álló sorozat, amely azonosítani tudja a hálózatban lévő eszközt. Ezt a címet, például 192.0.2.1, 2001:db8:0:1:1234:0:567:8:1 stb., bonyolult lehet megjegyezni.

A DNS ezt leegyszerűsíti azáltal, hogy egy webdomain nevet társít az IP-címhez, így a felhasználók könnyen hozzáférhetnek az interneten található webhelyekhez.

Az összetett IP-címek memorizálása helyett telefonkönyvként vagy okostelefon névjegyzékeként működik. A névjegyek telefonszámait eltárolhatja okostelefonjában, és a számok manuális tárcsázása helyett egy érintéssel felhívhatja őket.

Miután beírta egy webhely domain nevét a webböngészőbe, készüléke létrehoz egy DNS-lekérdezést. Ezt a lekérdezést egy speciális, DNS-feloldó néven ismert webszervernek küldi el, hogy a kért tartománynevet egy IP-címhez illessze a gyorsítótár ellenőrzésével vagy más DNS-kiszolgálók lekérdezésével.

A DNS-kiszolgáló most válaszként a helyes IP-címet küldi el az eszköznek, amelyet „tartományfeloldásnak” neveznek. Végül az eszköz kapcsolatba léphet az IP-címhez tartozó szerverrel.

Ez segít a kapcsolat létrehozásában, és a kért webhely tartalma betöltődik. Ez hosszadalmasnak tűnhet, de ez a folyamat mikroszekundumokat vesz igénybe, így gyorsan elérheti a webhelyet.

Mi az a DNS-szűrés?

A DNS-szűrés olyan folyamatra utal, amelynek során a DNS-t a rosszindulatú webhelyek blokkolására vagy korlátozására, a nem megfelelő vagy káros tartalmak kiszűrésére pedig kódot használnak. Segít megvédeni adatait, hálózatát és eszközeit a kibertámadásokkal szemben.

Ezen túlmenően a DNS-szűrés jobb hozzáférés-szabályozást tesz lehetővé a szervezetben, és átfogóbb áttekintést nyújt arról, hogy ki milyen típusú adatokhoz fér hozzá.

Manapság számos DNS-szűrési képességgel rendelkező szoftvermegoldás található. DNS szűrőszolgáltatásként vagy megoldásként ismertek, mint pl SafeDNS.

Hogyan működnek a DNS-szűrő szolgáltatások?

Minden DNS-lekérdezés elér egy speciálisan konfigurált DNS-feloldót, amely szűrőként működik. Ha gyanús domaint észlel, megtagadja a lekérdezés feloldását, és blokkolja a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a kért webhelyekhez.

Annak eldöntésére, hogy egy felhasználó vagy tartománynév gyanúsnak tűnik-e vagy sem, a DNS-feloldók tiltólistát vezetnek. Ha ezen a listán szerepel egy domain, akkor a DNS-feloldó blokkolja az oldalt, ha pedig nem szerepel a listában, akkor a domain név kérelmét jóváhagyja az oldal eléréséhez.

A tartományszűrés biztosítja ezt a funkciót, és engedélyezőlistát is fenntarthatnak, hogy csak az engedélyezési listán szereplő domaineket engedélyezzék, míg az összes többit blokkolják. Ha engedélyezi a DNS-szűrési szolgáltatást a hálózaton, az összes bejövő és kimenő internetes forgalmat kiértékeli, és csak a biztonságos forgalmat engedi át.

Ezek a szolgáltatások szűrik a webes forgalmat a kért weboldal és a kérést benyújtó IP-cím között. A kérést bizonyos kategóriák, például közösségi média, hírcsatornák, adathalász kampányok, rosszindulatú webhelyek, nem megfelelő webhelyek stb. alapján szűri. Ezután blokkolja azokat, amelyek gyanúsnak vagy károsnak tűnnek.

  Az AirPods iPhone csatlakoztatása

Példa: Tegyük fel, hogy szervezeti hálózatában DNS-szűrő megoldást telepített. Ha bármely alkalmazott rákattint egy levélben kapott kártékony hivatkozásra, a kérés először a DNS-feloldóhoz kerül a DNS-szűrőszolgáltatás használatával, ahelyett, hogy közvetlenül a rosszindulatú webhelyre menne. A DNS-feloldás blokkolja ezt a kérést, ha megtalálja a rosszindulatú webhelyet a tiltólistáján, így megakadályozza a támadást.

Miért van szüksége DNS-szűrésre?

Az egyének és a vállalkozások szerte a világon szembesülnek kiberbiztonsági támadásokkal. A fejlett technológiák és a hálózati zsarolóvírusok kihasználásával a behatolók emberi beavatkozás nélkül indíthatnak rosszindulatú kampányokat. Megpróbálják megsérteni a szervezet biztonságát, hogy információkat lopjanak el, feltörjék fiókjait, pénzért fenyegessék meg és miegymás.

Ezért mindig készen kell állnia a kibertámadásokra, amelyek sokfélék lehetnek:

  • Rosszindulatú programok: Tartalmazhatnak kémprogramokat, férgeket, zsarolóprogramokat, vírusokat, trójaiakat stb. A rosszindulatú programok egy gyengeséget kihasználhatnak a biztonsági határ megsértésére, például rákattinthatnak egy ártalmas hivatkozásra és letölthetik az e-mail mellékleteket.
  • Adathalász támadások: Gyakoriak, amikor a támadók nagyszámú rosszindulatú e-mailt küldenek a felhasználóknak, miközben megbízható forrásnak álcázzák magukat. Ez lehet adathalászat vállalatok és magánszemélyek számára, bálnavadászat az érdekelt felek és alkalmazottak számára, és pharming bármely felhasználó számára.
  • Man-in-the-middle támadások: Ez akkor fordul elő, amikor a támadók elfognak egy tranzakciót két fél között, hogy adatokat manipuláljanak vagy ellopjanak.
  • Szolgáltatásmegtagadási támadások: A hálózatok, rendszerek és kiszolgálók webforgalommal való elárasztásával jön létre, amivel túlterheli a sávszélességet és az erőforrásokat. Kikövezi az utat más kiberbiztonsági támadások felé.
  • SQL-befecskendezés: Ez úgy történik, hogy rosszindulatú kódot szúrnak be egy rendszerbe vagy kiszolgálóba SQL nyelven keresztül, hogy a szervert a védett adatok feladására kényszerítsék.
  • Nulladik napi támadások: Egy sebezhetőséget használ ki, amikor egy hálózatot vagy rendszert újonnan jelentenek be, és a biztonsági javítások még nem kerülnek kiadásra.

További támadások lehetnek a jelszólopás, a webhelyek közötti szkriptelés, a rootkitek, az IoT-támadások stb.

Ezért, ha meg akarja védeni magát ezektől a halálos kibertámadásoktól, mindig fel kell készülnie hatékony biztonsági eszközökkel az elhárításukra. A DNS-szűrés pedig nagyszerű módja ennek.

Hogyan segíthet a SafeDNS?

A DNS-szűrő megoldások, például a SafeDNS használata előnyös az Ön vállalkozása számára. Megvédheti rendszereit, adatait és hálózatát a kibertámadásoktól, így Ön nyugodtan aludhat.

A SafeDNS egy felhőalapú webszűrő megoldás, amely megvédi vállalkozását és családját a kiberfenyegetések és a nem megfelelő tartalom ellen az interneten. Ez a webszűrés kiváló minőségű a rosszindulatú webhelyek és tartalmak fejlett technológiákkal történő szűrésére. Nézzük meg a funkcióit, hogy megértsük, hogyan segíthet Önnek.

A SafeDNS jellemzői

Íme a SafeDNS néhány funkciója, amelyek innovatív és értékes szolgáltatássá teszik hálózata és eszközei védelmét.

AI-alapú szűrési technológia

A SafeDNS a mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulást (ML) használja fel a felhőalapú webszűrő szolgáltatásán és a webrobotokon keresztül gyűjtött adatelemzési és -feldolgozási kategorizációs adatbázisához.

Ez egy automatikus, szabadalmaztatott webes kategorizálás, amely egyszerű, de átfogó és pontos. Ezzel időt takaríthat meg, így nem kell átkategorizálnia, és nem kell támadások áldozatává válnia. Képes botokat fogni, napi 1+ milliárd DNS-kérést feldolgozni, és naponta körülbelül 400 000 kérést kategorizál.

Szülői felügyelet

Manapság az internet mindenki számára elérhető, beleértve a gyerekeket is. Az internetet használják tanulásra, videojátékokra és bármi másra.

Jelenleg gondoskodnia kell arról, hogy megvédje őket a káros tartalmak elérésétől, amelyekhez nem férhetnek hozzá.

Ennek érdekében a SafeDNS szülői felügyeleti és webszűrési szolgáltatásokat biztosít, hogy megóvja gyermekeit a nyílt, nem megfelelő és durva tartalomhoz való hozzáféréstől. Ez nyugalmat és biztosítékot nyújt Önnek, hogy gyermekei biztonságos tartalmakhoz férnek hozzá.

DNS-réteg szűrés

A DNS-réteg webszűrése egy átfogó internetes szűrési technika, amely képes blokkolni a nem kívánt webhelyeket, mielőtt bármely felhasználó hozzáférhetne hozzájuk. Letiltja mind a HTTPS, mind a HTTP webhelyeket, hogy kiváló védelmet nyújtson. A DNS-szűrés előnyös, mivel a rosszindulatú programok 90%-a DNS-t használ a fenyegetések telepítésére.

Kategória alapú szűrés

A SafeDNS segítségével különböző tartalomkategóriákat határozhat meg, amelyeket engedélyezni vagy blokkolni kíván. Több mint 60 kategória közül választhat, így eldöntheti, hogy Ön vagy alkalmazottai mihez férhetnek hozzá, és mihez nem.

  Samba fájlszerver beállítása Ubuntun

Szűrés minőségének felügyelete

A szűrés minősége elengedhetetlen a maximális védelem biztosításához. A SafeDNS csapata naponta figyeli és javítja a szűrés minőségét. Rendszeresen adnak hozzá új internetes forrásokat, amelyek rosszindulatú programokat és egyéb káros szándékokat terjesztenek, hogy a szűrő a maximális webhelyet lefedje, és kiváló védelmet nyújtson.

Szűrés testreszabása

Intelligens testreszabási lehetőségeket kap, amelyek megkönnyítik a szűrést és az Ön preferenciái alapján. Az egyes szűrési szabályokhoz személyre szabhatja az engedélyezési listákat vagy a tiltólistákat, a hirdetésblokkolót, a webhasználat időkorlátait és az oldalblokkolást.

Kivételes minőség

A SafeDNS webszűrője kiváló minőségű, amit többször is igazoltak harmadik fél által végzett tesztek. Adatbázisa naponta frissül, hogy több fenyegetést fedjen le és javítsa az észlelési képességet.

A SafeDNS-t ötször díjazták a Parental Control Product kategóriában egy világhírű tesztlabor – AV-Comparatives – által végzett felülvizsgálatok és tesztek alapján. Ausztrál harmadik felek is felülvizsgálták, hivatkozva a SafeDNS-re, mint az egyik legjobb DNS-szolgáltatóra a rosszindulatú fenyegetések blokkolására és a webtartalom szűrésére.

Nagy pontosság

A SafeDNS nagy pontosságú webszűrést kínál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy képes észlelni az összes fenyegetést és kockázatot, és biztonságos internetes környezetet biztosít.

A 2020-ban végzett tesztek szerint a SafeDNS blokkolja az összes felnőtt tartalom 98,5%-át kéréseket, ami majdnem tökéletes pontszám. A SafeDNS nulla hamis pozitív eredményt mutatott a tesztek során az elmúlt öt évben, így megóvta Önt a túlblokkolási problémáktól.

Botnet és rosszindulatú programok elleni védelem

A SafeDNS proaktív felhővédelmi szolgáltatást kínál, amely hatékonyan képes blokkolni a botneteket, a zsarolóprogramokat, az adathalászatot, a kriptográfiai bányászatot és a rosszindulatú programokat. Segít megakadályozni, hogy a kiberbűnözők adatokat lopjanak el, vagy a számítógépeket zombi gépekké alakítsák, amelyeket teljes mértékben irányíthatnak a botnetek növelése érdekében. Ezenkívül blokkolhatja a veszélyes webhelyeket és a rosszindulatú programokat, még azelőtt, hogy a tartalom feltöltésre kerülne a rendszerbe.

Kiváló tartalomszűrés

A SafeDNS képes kiszűrni minden nem megfelelő, nem kívánt vagy káros webhelyet, például erőszakot, pornográfiát, rasszizmust, gyűlöletet, alkoholt, fegyvereket, szerencsejátékokat, kábítószereket és más olyan kategóriákat, amelyek az internetes világot nem biztonságos hellyé tehetik.

Több kategória közül választhat, és blokkolhatja a tartalomtípusokat. Adatbázisukban több mint 109 millió webhely információi vannak 61 csoportba sorolva, és ez a SafeDNS erőfeszítéseivel folyamatosan bővül.

Ezenkívül a SafeDNS különféle formákban blokkolhatja az online hirdetéseket is, például videohirdetéseket, hanghirdetéseket, kontextus alapú hirdetéseket, pop-up ablakokat, szalaghirdetéseket stb. Segít megvédeni Önt attól, hogy a hackerek kihasználják a hirdetési hálózatokat, hogy rosszindulatú programokat telepítsenek a fertőzésre. számítógépek.

Miért érdemes a SafeDNS-t választani?

Íme néhány előny a SafeDNS használatából a vállalkozások, otthonok és szervezetek számára.

Zéró költségű megvalósítás

Mivel a SafeDNS felhő alapú, nem kell külön szoftvert vagy hardvert vásárolnia a szerveren vagy az ügyfélszámítógépeken. Csak regisztrálnia kell a SafeDNS-hez, és be kell állítania ezt a szolgáltatást. Ezután megadhatja a kívánt szűrési beállításokat a webhely felületén keresztül, és hagyhatja, hogy a SafeDNS elvégezze a munkáját egy biztonságosabb webes környezet létrehozása érdekében. A szolgáltatás igénybevételéhez csak egy SafeDNS-előfizetés szükséges.

Gyorsabb és megbízható internet

A DNS elérhetősége komoly probléma a legtöbb internetszolgáltató számára. De ha a SafeDNS-t használja, akkor többé nem kell aggódnia. DNS-szervereik Amerikától és Európától a Távol-Keletig és Ausztráliáig mindenhová eljuthatnak.

Ezért bárhonnan is él, gyorsabb és megbízhatóbb internetkapcsolatot élvezhet a Föld bármely részén. Ezenkívül a SafeDNS szerverei a BGP protokollt követik, amely nagy sebességű és redundáns internet-hozzáférést tesz lehetővé.

Távoli munka

A távmunka továbbra is virágzik, különösen a járvány után. Egyre több vállalat alkalmazza a távmunkát, amely lehetővé teszi alkalmazottai, vállalkozói és szabadúszói számára, hogy a világ bármely pontjáról dolgozzanak.

Használhatják azonban eszközeiket és internetkapcsolataikat, például nyilvános wifit, ami nem biztos, hogy biztonságos. Ez biztonsági kockázatokat jelenthet szervezeti adataira nézve. Ezért a SafeDNS használata segít kiküszöbölni ezeket a kockázatokat. Megvédi adatait, függetlenül attól, hogy az alkalmazottak honnan dolgoznak.

Az IoT-eszközök használata világszerte növekszik, az otthonokban és a szervezetekben. Az emberek személyes adatokat tartalmazó fitneszeszközöket, okosórákat, hangasszisztenseket stb. használnak.

  Miért nem működik a Minka Aire távirányító?

Ez több lehetőséget teremt a számítógépes támadók számára adatok ellopására és károk okozására. Mivel ezek az eszközök kevesebb tárolási és feldolgozási képességgel rendelkeznek, a kiberbiztonsági alkalmazások, például a vírusirtó és a tűzfalak telepítése nehéz feladat.

De ha DNS-szűrőket használ, akkor nem kell aggódnia, mivel a tartalmat és a kibertámadásokat a DNS-rétegen szűri.

A vállalkozások világszerte áttérnek a felhőre, hogy költséghatékonyság és méretezhetőség révén gyorsabbá és egyszerűbbé tegyék munkájukat. Távmunkához is előnyös.

De sehol sincs biztonságban. A felhőhöz kapcsolódó kockázatok bővülnek. A rosszul konfigurált beállítások a biztonság megsértésének, a fiókok feltörésének, a nem biztonságos felületeknek és az illetéktelen hozzáférésnek a fő okai.

A DNS-szűrést tartózkodási helyétől függetlenül engedélyezheti a felhőben. Így könnyebbé vált eszközeinek és adatainak védelme a felhővel kapcsolatos kockázatokkal szemben.

Megfelelés

Az adatvédelmi kockázatok az évek során megsokszorozódtak, a hackerek és a csalók személyes haszonszerzés céljából lopnak információkat. Ez az oka annak, hogy az olyan szabályozások, mint a HIPAA és a GDPR olyan szabályokat határoztak meg, amelyeket minden szervezetnek be kell tartania.

A DNS-szűrő szolgáltatások, például a SafeDNS használatával megvédheti szervezeti és ügyféladatait a kompromittálódástól. Ennek eredményeként Ön biztonságban van a megfelelési kockázatoktól és szankcióktól.

Alkalmazotti termelékenység

Felhatalmazhatja alkalmazottait, szabadúszóit és vállalkozóit, ha megadja nekik a DNS-szűrés lehetőségét. Megőrzi hálózatukat és eszközeiket, miközben az adatokat is biztonságban tartja. Így többé nem kell aggódniuk a kockázatok miatt. Lehetővé teszi számukra, hogy a legtöbbet töltsék ki a munka során eltöltött idejükből.

Támogatás

A szolgáltatás használata során bármikor segítségre lehet szüksége. Néha technikai nehézségek adódhatnak, vagy valamit nem tudsz megérteni stb. És ami a biztonságot illeti, egy segítő kéz nagyon életképesnek bizonyulhat ilyen forgatókönyvekben.

Mindenki jó minőségű támogatást kér egy szolgáltatótól, és a SafeDNS ezt biztosítja. Professzionális, hozzáértő, barátságos csapata támogatja az Ön problémáit és kérdéseit. Felkeresheti őket telefonon, e-mailben, vagy jegyet generálhat a problémák megoldásához.

Ezenkívül elolvashatja az utasításaikat és a blogjaikat, hogy megértse, hogyan működik a SafeDNS. Sok kisebb zavarát is megoldja. A SafeDNS-t 15 napig INGYENESEN kipróbálhatja hitelkártya nélkül.

DNS-szűrők használati esetei

Partnerek és távközlés

A DNS-szűrés testreszabott megoldásával védi ügyfelei és partnerei online biztonságát. Ezenkívül javítja a biztonsági ROI-t és az üzleti eredményeket.

Vállalkozások

A vállalkozások webszűrő megoldásokkal védhetik szervezeti hálózatukat az adathalászat, a rosszindulatú programok és egyéb kockázatok elleni védelem érdekében. Hozzájárul az alkalmazottak termelékenységének növeléséhez és a webhasználati szabályzatok betartatásához az egész hálózaton.

Otthonok

A DNS-szűrés megvédheti családját a kockázatoktól, így biztonságos internetes környezetet biztosíthat gyermekeinek. Csak biztonságos tartalommal látják el őket, hogy minden kockázat nélkül segítsenek nekik tanulni és fejlődni.

Szoftver- és hardverszállítók

A DNS-szűrők, például a SafeDNS webes kategorizációs adatbázisa kiegészíthetik termékei értékét és funkcionalitását. Segít a webes keresések csoportosításában a tartalom típusa alapján.

Oktatás és könyvtárak

Biztosítson biztonságosabb böngészési élményt a helyszíni alkalmazottak és tanulók számára, például egyetemeken, óvodákban és középiskolákban.

Nonprofit

A nonprofit szervezetek a SafeDNS segítségével blokkolhatják hálózataikban a támadó és káros tartalmakat. Gyermekbaráttá teszi a kerületét, miközben távol tartja a támadókat.

Következtetés

Nem tudja megállítani a kibertámadókat, de valóban megvédheti adatait és rendszereit biztonságosabb biztonsági eszközök és technológiák bevezetésével.

DNS szűrési megoldás, mint pl SafeDNS kiváló módja ennek. Költséghatékonyság, méretezhetőség és megbízhatóság révén megóvja Önt a rosszindulatú programoktól, az adathalászattól, a felhővel kapcsolatos kockázatoktól, az IoT-vel kapcsolatos kockázatoktól és még sok mástól. Ez biztonságosabbá teszi az internetet a vállalkozások, otthonok és szervezetek számára.