A DNS-gyorsítótár ürítése Mac számítógépen

Ha problémái vannak a webhelyek böngészőbe való betöltésével, akkor a DNS-gyorsítótár lehet a felelős. Törölheti ezt a gyorsítótárat anélkül, hogy bármit is károsítana a Mac gépen, és ez javíthatja a webhelybetöltési problémákat. Megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni egy terminálparancs futtatásával.

Futtasson egy parancsot a DNS-gyorsítótár kiürítéséhez

Ezután a Terminal segédprogrammal kell végrehajtania egy parancsot, és ki kell ürítenie a DNS-gyorsítótárat a Mac számítógépén. Nyissa meg a terminált a Spotlight, Launchpad vagy Finder segítségével. Most egyszerűen írja be a következő parancsot a Terminal alkalmazásba, és nyomja meg a Return gombot:

sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder 

Ha észreveszi, minden parancs előtagja a sudo; ez azt jelenti, hogy a parancs futtatása előtt meg kell adnia a Mac rendszergazdai jelszavát. Győződjön meg róla, hogy kéznél van a jelszó, mielőtt megpróbálná végrehajtani ezt a parancsot a Mac számítógépen.

  Hogyan aktiválhatja újra megcímkézett fiókját

Miért kell kiüríteni a DNS-gyorsítótárat Macen?

Általában törölnie kell a DNS-gyorsítótárat, ha DNS-sel kapcsolatos hibákat tapasztal Mac számítógépén. Ide tartozik minden olyan DNS-hibaüzenet, amelyet a böngészőjében vagy a Mac számítógépén lévő alkalmazásokban lát. Tudjon meg többet arról, hogy mi az a DNS-kiszolgáló, és miért nem érhető el.

A DNS-gyorsítótár törlése segít néhány böngészéssel kapcsolatos probléma megoldásában. Ennek oka a DNS működése a számítógépen. Lehet, hogy már tudja, hogy a DNS lefordítja a domain neveit IP-címekké. Ha a DNS-gyorsítótár megsérül, vagy más problémák merülnek fel vele, akkor a fordítás meghiúsul, ami a böngészési munkamenetek megszakadásához vezet. A DNS-gyorsítótár kiürítése segít megoldani ezeket a problémákat Mac számítógépén.

A DNS-gyorsítótár kiürítése okoz bármilyen problémát?

Ha kiüríti a DNS-gyorsítótárat, akkor csak a DNS gyorsítótárban lévő bejegyzéseit törli. A DNS-gyorsítótár-fájlok eltávolítása nem okoz problémát. Amikor legközelebb megpróbál csatlakozni egy webhelyhez a webböngészőjéből, az utóbbi friss bejegyzéseket fog letölteni a DNS-kiszolgálóról. A DNS-gyorsítótár elmenti ezeket a bejegyzéseket, és a ciklus folytatódik.

  Milyen gyakran frissíti a Google a Chrome-ot?

A DNS-gyorsítótár kiürítése semmilyen módon nem károsítja a Mac-et – ezt habozás nélkül megteheti, ha DNS-problémával találkozik. Amint láthatta, egy egyszerű parancs elég ahhoz, hogy kijavítson számos szerverrel kapcsolatos tartománynévvel kapcsolatos problémát a számítógépén.