A csomagkövetés engedélyezése és használata a Gmail alkalmazásban

A Gmail számos hasznos eszközzel és funkcióval rendelkezik. A beérkező levelek rendszerezéséhez számos lehetőséget kínál mappák, címkék és almappák létrehozására a Gmailben. Ezenkívül natív módon ütemezheti az e-maileket a Gmailben anélkül, hogy harmadik féltől származó bővítményeket használna. És most a Google egy ügyes újdonsággal rukkolt elő funkció amely lehetővé teszi a csomagok nyomon követését közvetlenül a Gmail alkalmazáson belül. Nincs szükség a nyomon követési szám levadászására és a szállítmány állapotának manuális ellenőrzésére. A Gmail mindezt elvégzi Ön helyett, és egy pillantással megjeleníti az érkezés dátumát. Milyen menő ez? Tehát a csomagkövetés engedélyezéséhez a Gmailben kövesse az alábbi útmutatónkat.

Csomagkövetés engedélyezése a Gmailben (2023)

A csomagkövetés mostantól elérhető a Gmail alkalmazásban iPhone és Android telefonokon, de ezt manuálisan kell engedélyezni. Androidos telefonunkon a csomagkövetés beállítása a Gmail 2023.01.08.501398065 verzióján jelent meg.Kiadás (január 24.). Ennek ellenére a bevezetés gyors, és valószínűleg már megvan a funkció. Csak engedélyeznie kell, és a következőképpen teheti meg:

Megjegyzés: Ne feledje, hogy a csomagkövetés nem érhető el a Gmail asztali verziójában, és ehhez a Gmail mobilalkalmazást kell használnia.

1. Először nyissa meg a Gmail alkalmazást a telefonján, és lépjen a „Beállítások” részre a hamburger menüben. Ezután válassza ki azt az e-mail fiókot, amelynél engedélyezni szeretné ezt a funkciót. iPhone készülékeken nyissa meg a Gmail beállításait, és lépjen az „Adatvédelem” elemre.

  Hogyan lehet megtalálni az elveszett mappát az Outlookban

2. Ezután görgessen lefelé, keresse meg a „Csomagkövetés” opciót, és engedélyezze a funkciót. Vegye figyelembe, hogy a Google megosztja a nyomkövetési számokat a szállítmányozókkal.

3. Mostantól a Gmail alkalmazásban megjelenik a várható érkezési dátum. Az információ áttekinthető lesz, és a csomag aktuális állapotával jelölve lesz. Ezután megnyithatja az e-mailt, hogy hozzáférjen a felül található rendeléskövető kártyához, beleértve a „Csomag nyomon követése” és a „Rendelés megtekintése” opciókat.

Kép: Google

Könnyen nyomon követheti csomagjait a Gmail alkalmazással

Így tehát engedélyezheti a csomagkövetést, és gyorsan tájékozódhat küldeményeiről. Örültem volna, ha a Google integrálja ezt a funkciót a kezdőképernyőn megjelenő „At a Glance” widgettel. Mindenesetre, ha további ilyen klassz Gmail-trükköket szeretne megtudni, kövesse linkelt cikkünket. Az offline Gmail engedélyezéséhez pedig, amely lehetővé teszi az e-mail szolgáltatás aktív internetkapcsolat nélküli használatát, tekintse át részletes útmutatónkat. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.

  Hogyan lehet testreszabni a bevágást az iPhone X-en