A CrowdInspect átvizsgálja a futó folyamatokat a VirusTotal, WOT és egyebeken keresztül

Gyakran nagyon nehéz meghatározni, hogy mely folyamatok és szolgáltatások a számítógépen futnak jogszerűek. Noha a Windows integrált Feladatkezelő segédprogramja lehetővé teszi a nem kívánt programok megölését vagy azok kiíratási fájljainak létrehozását, nem mutatja meg az egyes elemek integritását. Még 2013 decemberében foglalkoztunk a herdProtect for Windows rendszerrel, egy egyszerű eszközzel, amely számos felhőalapú víruskereső motoron átvizsgálja a futó folyamatokat és az indítási elemeket, hogy megtalálja a benne rejlő fenyegetéseket. A CrowdInspect egy hasonló alkalmazás, amely egy lépéssel tovább viszi a dolgokat. Nemcsak a Virus Total adatbázisa alapján elemzi a folyamatokat, hanem megjeleníti a WOT (Web of Trust) és az MHR (Malware Hash Project) biztonsági besorolásait is.

  Képernyőfelvételek hozzáadása a Google Diákhoz

Indításkor az alkalmazás megjeleníti a gépen futó összes folyamat listáját. Az olyan szabványos információkon kívül, mint az elem neve, portja, helyi és távoli IP-címe és azonosítója, online biztonsági besorolásokat is megjelenít, kiemelve, hogy egy folyamatot már átvizsgáltak-e vagy sem. Vigye az egérmutatót egy elem fölé további információk megtekintéséhez, vagy kattintson rá a jobb gombbal olyan műveletek végrehajtásához, mint a folyamat leállítása, információinak a vágólapra másolása vagy az Internetről való leválasztás („TCP bezárása”). Ugyanezek a lehetőségek a felület tetején találhatók.

Az összes folyamatot valós időben figyelik és vizsgálják, így nem kell attól tartania, hogy manuálisan keresi a potenciálisan rosszindulatúakat.

A CrowdInspect ellenőrzi a folyamatot a VirusTotal növekvő víruskereső felhőmotor-könyvtárával szemben, ami azt jelenti, hogy a rosszindulatú programok észlelési aránya ezzel a szoftverrel megbízhatónak tekinthető. Az észlelési arány százalékban és három színkódban van megadva az egyszerű szűrés érdekében. Ha egy elem használata biztonságos, akkor azt zöld jelzés jelzi, a szürke pedig azt, hogy a fájl új vagy nem észlelhető, a piros pedig a potenciális veszélyt. A WOT- és az MHR-minősítések azonos módon vannak ábrázolva.

  A Google Fotók elveszti ingyenes tárhelyét: Amit tudnod kell

A CrowdInspect egy hordozható alkalmazás, amely a Windows összes verzióján működik.

Töltse le a CrowdInspect