A Conversation Designer minősítés megfelelő az Ön számára?

A mesterséges intelligencia és a robotika bevezetésével a beszélgetéstervezési tanúsítvány a rivaldafénybe került a tanúsítások világában. Sok máshoz hasonlóan Ön is kíváncsi lehet, mi az a beszélgetéstervezés, és miért van ez a téma annyira felkapott!

A Google Assistant, az Amazon Alexa és az Apple Siri szolgáltatásait manapság széles körben használják az emberek. Sokan azonban nem tudják, hogy ezeknek a virtuális asszisztenseknek a tudománya a beszélgetéstervezés. Ezek a virtuális asszisztensek emberként viselkednek, és úgy hajtják végre a felhasználó parancsát, hogy meghallgatják a hangjukat vagy cselekvésüket, és megfelelően reagálnak. Tehát a beszélgetések tervezése a felhasználói élmény kényelmesebbé és egyszerűbbé tétele érdekében történik.

Ebben a cikkben megvitatjuk, mi az a beszélgetéstervezés, és mit tartalmaz. Azt is megtudjuk, hogy kik a beszélgetéstervezők, és mi a szerepük és felelősségük. Ismerni fogjuk azt is, hogy milyen feltételekkel lehet jelentkezni egy beszélgetéstervezői minősítő tanfolyamra, és ki az, aki alkalmas erre. Végül megismerjük a kurzus tantervét és a beszélgetés tervezésének jövőbeli hatókörét.

Mi az a beszélgetéstervezés?

A Conversation Design egy kreatív terület, amely a felhasználói élmény tervezéséből és szövegírásából fejlődött ki. Lehetővé teszi számunkra, hogy szoftvereket és alkalmazásokat használjunk a hagyományos billentyűzet, egér és grafikus felhasználói felület nélkül. Ehelyett beszéddel kommunikálunk. Ennek eredményeként a beszélgetéstervezés lehetővé teszi a gépek és a mesterséges intelligencia számára, hogy az emberhez hasonló módon informális beszélgetést folytassanak.

Láttuk, hogy sok webhely kínál olyan chatbotokat, amelyek válaszolhatnak kérdéseinkre. A chatbot azért készült, hogy segítsen Önnek és válaszoljon kérdéseire. Azért hozták létre, hogy javítsák a felhasználó teljes interakcióját a szállított weboldallal, termékkel vagy szolgáltatással.

A weboldal tulajdonosa ennek a kialakításnak köszönhetően felmérheti felhasználói igényeit. A beszélgetéstervezés célja annak biztosítása, hogy a felhasználók szívesen kommunikálnak chatbotjaikkal. Ezenkívül a webhely vagy a vállalkozás tulajdonosa közeli képet nyújt a közönség igényeiről és vágyairól.

  13 legjobb QR-kód generátor a következő digitális kampányához

Hasonlóképpen gyakran használunk virtuális asszisztens szoftvert anélkül, hogy észrevennénk. Ezeknek a programoknak az alapvető célja az emberi interakció szimulálása úgy, hogy soha nem veszi észre, hogy egy géphez beszél.

A cél az, hogy a kommunikációt produktívvá tegyük anélkül, hogy stresszt vagy irritációt okoznának az egyébként fárasztó és sikertelen csevegésnek egy kényelmetlen robottal. A beszélgetéstervezés célja, hogy az interakciókat a lehető legtermészetesebbé, előnyösebbé és felhasználóbarátabbá tegye.

Kik a beszélgetéstervezők?

A beszélgetési folyamattervezők megpróbálják ezeknek az alkalmazásoknak a beszélgetéseit szervesen folyni. Mivel mind az ügyfél, mind a szervezet igényeinek meg kell felelniük, a beszélgetéstervező munkája rendkívül nehéznek tűnhet.

Bár ők az agy mögött, hogy a társalgási élményt szinte emberi minőséget adják, szerepük nem korlátozódik erre. Gyakran meg kell fontolniuk, hogy munkájuk egyidejűleg előmozdítja-e a cégtulajdonos céljait és a vevő igényeit. Ezenkívül a beszélgetéstervezőknek egynél több személy megjegyzéseit is meg kell tekinteniük. Tervezniük kell a legjobb válasz létrehozását, és mérlegelniük kell, mit mondhat a fogyasztó.

Melyek a beszélgetéstervezők szerepei és felelősségi körei?

A beszélgetéstervezők egy virtuális asszisztens ügyfélélményét tervezik. Biztosítják, hogy a virtuális asszisztens rendkívül vonzó legyen, hatással legyen a felhasználóra, és megtestesítse a márka hangját. Az építészekhez hasonlóan a beszélgetéstervező is megtervezi, hogy az emberek mit érhetnek el egy szobában, miközben figyelembe veszi igényeiket és bármilyen technikai korlátot.

A Conversation Designers a márka üzleti igényeit szerves párbeszédfolyamatokká alakítja, amelyeket az UX-kutatás és a hangtervezési elvek támogatnak. Ezen túlmenően a párbeszédet úgy táplálják, hogy a folyamatot és annak logikáját egy alapos tervezési specifikációban rögzítik, amely a teljes felhasználói élményt megtestesíti. Együttműködnek a fejlesztőkkel és az érdekelt felekkel a tervek finomítása és a vállalkozás megvalósítása érdekében.

Beszélgetéstervezői tanúsítási tanfolyam

Ha szeretne beszélgetéstervezővé válni, akkor megfelelő kurzusokat kell választania. Számos beszélgetéstervezési tanúsítási tanfolyam elérhető az interneten, és manapság számos intézet is kínálja őket. Ezek a tanfolyamok segíthetnek abban, hogy az egyik legizgalmasabb ágazat, azaz a mesterséges intelligencia részévé válj.

Az egyik ilyen beszélgetéstervezői minősítő tanfolyamot a Conversation Design Institute kínálja. Ennek a kurzusnak a neve Conversation Designer Certification Bundle. Tartalmazza a teljes kurzushoz való hozzáférést, valamint a tanúsítási vizsgát a felhasználók számára. Ez a tanfolyam nagyon híres és széles körben elfogadott a jelenlegi iparágban. Az intézet gondoskodik a kurzus oktatásáról, hogy minden társalgási felületen hasznosítható legyen.

  7 nosztalgikus Halloween webhely a '90-es és 2000-es évekből

Mélyebbre ássuk ezt a tanúsítási tanfolyamot, hogy többet tudjunk meg a tanfolyam specifikációiról és elérhetőségéről.

Időtartam

Ez a beszélgetéstervezési tanúsítási tanfolyam saját tempójú. Ez azt jelenti, hogy a tanulók saját rendelkezésre állásuk és kényelmük szerint végezhetik el tanfolyamukat. Becslések szerint ha a tanulók heti 4 órát szánnak rá 8 héten keresztül, akkor hatékonyan tudják elvégezni ezt a kurzust.

Offline vagy Online

A Conversation Design Institute által kínált tanfolyam teljes egészében online. A tanulók gyorsan elvégezhetik a kurzust saját otthonuk kényelmében. Nincs többletköltség a főiskola látogatásával, a szállítással és az időpontokkal kapcsolatban.

Költség

A tanfolyam ára 1749,00 USD. A Conversation Design Institute számos fizetési lehetőséget kínál, beleértve a hat havi részletben történő fizetést is.

A tananyaghoz való hozzáférés időtartama

A hallgatók egy egész éven keresztül elérhetik a kurzust bármely általuk választott eszközzel. Csak a bejelentkezési azonosítójukra és jelszavukra lenne szükségük. A tananyagok és az előadások videói a tanulók számára elérhetővé válnának igazolványukon keresztül.

Tanúsítvány érvényessége

Miután a tanulók teljesítik a vizsgát és sikeresen letették azt, az iparág által elismert és teljesen érvényes tanúsítványt kapnak. Ez a tanúsítvány könnyen segíthet abban, hogy neves cégeknél Conversation Designerként elhelyezkedjen.

Jogosultság

A kurzusnak nincs ilyen alkalmassági kritériuma a honlap szerint. A tanulók számára azonban nagyon hasznos lenne, ha előre tisztában lenne a chatbotokkal és a hangasszisztensekkel.

Kinek szól ez a minősítő tanfolyam?

A beszélgetéstervezési tanúsítási tanfolyam kötelező azoknak, akik már dolgoznak chatbotokkal vagy hangasszisztensekkel. Olyan szakemberek számára is alkalmas, akik szeretnének elindulni a beszélgetéstervezés virágzó területén. Karrier katalizátorként működhet azok számára, akik tapasztalattal rendelkeznek a felhasználói élmény tervezésében, az ügyfélszolgálatban, a tartalomkezelésben, a marketingben, a terméktervezésben vagy az írásban.

Mi a beszélgetéstervezési tanúsítási tanfolyam tananyaga?

Ez a beszélgetéstervezési tanúsítási tanfolyam két részből áll. Az első rész az alapok, a második rész pedig a munkafolyamat. Az alapok rész a beszélgetéstervezés alapjaira összpontosít. Olyan témákat tartalmaz, mint a beszélgetések pszichológiája, a forgatókönyvek megértése, a felszólítások írása, a bot-bevezetések írása, a lépések átvétele, a kifejezett és hallgatólagos megerősítések, az elismerések, a szóbeli szókimondás, az empátia stb.

A második rész inkább a beszélgetéstervezés munkafolyamatára összpontosít. Olyan témákat tartalmaz, mint a Beszélgetés tervezési munkafolyamata, Műveletek és technológia felfedezése, Felhasználói personák azonosítása, Miért hozzunk létre Bot Personát, Hogyan készítsünk Bot Personát stb.

  Hogyan nézhetek internetes TV-állomásokat Linuxon az SMPlayer segítségével

Milyen előnyei vannak ennek a tanfolyamnak?

A kurzus elvégzésével alaposan megismerheti az összes beszélgetéstervezési koncepciót, szerepkört és munkafolyamatot. Ezen a tanfolyamon gyorsan felmérheti tudását, és bizonyítványt szerezhet. A vizsga letétele után képesített Beszélgetéstervezőként azonosíthatja magát.

A tanfolyam végeztével hozzáférhet a sablonokhoz, vásznakhoz és a Conversation Design Institute legújabb kutatásához. Minden (új) tartalmat megismerhetsz az egy évig érvényes licenced időtartama alatt. Ezenkívül hozzáférhet a CDI öregdiákok hálózatához, egy nemzetközi foglalkoztatási fórumhoz, online eseményekre szóló meghívókhoz, kedvezményes belépő árakhoz és egyéb juttatásokhoz az öregdiákok számára.

Mi a terjedelem a tanfolyam elvégzése után?

A tanfolyam elvégzése után a tanfolyamok és minősítések segítenek hatékony chatbotok és hangos asszisztensek tervezésében, fejlesztésében és telepítésében, közvetlenül a kapun kívül.

A tanúsítási program a vállalkozások, tudományos intézmények, tervezők és technológiai cégek által elfogadott lépésről lépésre épülő folyamatra épül. Ez elősegíti az iparágba való belépését, és az intézmény együttműködik Önnel, hogy a lehető legjobb beszélgetéstervezővé váljon.

Az AI-asszisztenst már jelenleg is nagy szolgáltató és technológiai szervezetek fejlesztik több mint 100 fős csapatokkal. Beszélgetéstervezőket aktívan alkalmaznak olyan szervezetek, mint a Crossphace, az Oracle, a Nestle, a Vodafone, a Liveperson, a PwC, a Deloitte, a Swiss stb. Összességében ez a beszélgetéstervezői tanúsítási tanfolyam sok lehetőséget kínál hallgatóinak.

A világ minden tájáról érkeznek hallgatók erre a kurzusra, hogy a Conversation Design területén karrierjüket megtegyék. Számos európai országból, Oroszországból, Dél-Ázsiából, Észak-Amerikából, Brazíliából és néhány afrikai országból származó diák folytatja már ezt a kurzust ezen a területen, és karriert csinál belőle.

Tanulási források

Íme néhány tanulási forrás, ha a Conversational Design területén szeretné építeni karrierjét.

Beszélgetési tervezés alapjai a Google Cloudtól: Coursera

Bevezetés a hangfelület-tervezésbe: Udemy

Következtetés

Ahogy a társalgási AI egyre elterjedtebbé válik, számos karrierlehetőség kínálkozik azoknak, akik idejüket AI-asszisztensek építésére, megvalósítására és menedzselésére fordítják. Mindannyian megpróbálják kitalálni, hogyan hozhatnak létre olyan interakciókat, amelyek a vállalat és az AI-asszisztenseket használó egyének számára előnyösek.

Ezért a Conversation Design tanúsítási programba való beiratkozás nagyon megtérül a hallgatók számára. Rengeteg lehetőség rejlik ebben a virágzó iparágban, ami megfelelő ár-érték arányt biztosít a mai világban.