A ClickUp számos használt alkalmazást helyettesít, és pénzt takaríthat meg

A ClickUp valószínűleg a legolcsóbb lehetőség, mivel ingyenes csomagja számos csúcsminőségű funkcióval rendelkezik. A freemium-terv sok mindent lehetővé tesz, és nincs korlátozás a felhasználók vagy projektek számára.

A projektmenedzsment eszközöket korábban csak a nagyobb cégek használhatták. Most már a kis- és középvállalkozások is használhatják őket. Ide illeszkedik a ClickUp szoftver, amelyet projektek kezelésére használnak.

Kisebb csapatok, akik szeretnének szervezkedni, használhatják, mert könnyen mozgatható, és nem tart sokáig az összeállítása.

A ClickUp az egyik legfejlettebb technológiai megoldás a piacon jelenleg, mert mély alapvető funkciókkal (például ütemezés és együttműködés) és egyedi automatizálási funkcióval is rendelkezik. Ebben a cikkben mindent elmondunk, amit a ClickUp-ról tudnia kell, hogy eldönthesse.

Kattintson az Áttekintés elemre

A ClickUp egy viszonylag új projektmenedzsment szoftver. 2016-ban indította el Alex Yurkowski és Zeb Evans, akik még mindig társalapítói.

A cégtulajdonosok azt mondják, hogy azért készítették el a szoftvert, mert úgy gondolták, hogy a már meglévő szoftver „elromlott”, és ez segíti a vállalatokat abban, hogy termelékenyebbek legyenek, és többet érjenek el.

Remélik, hogy a vállalat összes eszközének és alkalmazásának egy helyen történő elhelyezése hatékonyabbá teszi a ClickUp-ot használó csapatokat.

A ClickUp-nak köszönhetően minden, ami az Ön cégére vonatkozik, egy kényelmes helyen megtalálható. Minden alkalmazását, beleértve a feladatokat, dokumentumokat, csevegést és projektkezelést, a rendszer a pontos helyen tárolja.

Minden munkát elvégezhet a ClickUpon belülről, ahelyett, hogy oda-vissza váltana a különböző ablakok között.

A ClickUp lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű vállalkozásnál dolgozó csapatok diagramok segítségével tervezzenek projekteket, valós időben kommunikáljanak a szerkeszthető dokumentumok segítségével, és nyomon kövessék a termelékenységet elemzések és jelentések segítségével.

Egy másik szempont, nevezetesen a testreszabás a program fejlesztése során végiggondolásra került. A ClickUp-ot használó csapatok mindent személyre szabhatnak a munkaterületeiken belül, a webhelyük márkajelzésétől kezdve az általuk használt projektcsatornákig.

Ráadásul a ClickUp egyre több felhasználót szerez. A szoftvert jelenleg 200 000 különböző csapat használja projekttervezéshez.

A ClickUp jellemzői

A ClickUp hozzáférést biztosít a projektek kezeléséhez szükséges különféle lehetőségekhez. Az összes elérhető funkció a vállalat méretének megfelelően használható.

Ami a bevezetési folyamatot illeti, nagyra értékeljük, hogy a szoftver alkalmazkodni tud a felhasználó jelenlegi szakértelméhez, lehetővé téve számukra, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő konfigurációt válasszák.

#1. Automatizálás

Az automatizálás jelentős időtakarékos folyamat, amely jobb csapatteljesítményt és kevesebb ismételt munkavégzést eredményez. Hozzáférhet a natív automatizálási képességekhez, amelyek magukban foglalják a feladatok, megjegyzések vagy előre rögzített válaszok automatikus hozzárendelését; a feladatok állapotának automatikus frissítése; és a címkék automatikus beillesztése.

  A portrés óralap nem működik az Apple Watchon? Itt a Fix!

Testreszabható automatizálási funkciók: Attól függően, hogy mit szeretne, használhatja a ClickUp által már kínáltakat, vagy a semmiből kifejlesztheti sajátját. Kiválaszthatja például, hogy milyen művelet történjen az automatizálás aktiválásakor, ami időt takarít meg a kézi műveletekhez képest.

Az automatizálás integrálása harmadik féltől származó alkalmazásokkal: Az automatizálás a ClickUp által biztosított számos interfésszel párosítva egyetlen, központosított, automatizált folyamat létrehozását teszi lehetővé.

#2. Jelentéskészítés és időkövetés

Ez a szoftver fontos része, mert lehetővé teszi a csoport képességeinek jobb értékelését. Ez segít kielégíteni igényeiket vagy ügyfeleik szükségleteit.

Tudja, mi történik az egyes képviselőivel, mivel teljes nézetben látja a naptárukat (napokra, hétre vagy hónapra lebontva). Valójában ezeknek a részleteknek a Google Naptárral való szinkronizálása is nagyon hasznos.

Az időfigyelő eszköz segítségével fontos határidőket állíthat be, és emlékeztetőket küldhet magának, hogy ne maradjon le. Minden tevékenységhez megadhat kezdési és befejezési dátumot, és módosíthatja, hogy mennyi ideig tartson.

A Gantt-diagram funkció segítségével rendszerezheti és rangsorolhatja a tennivalók listáját. Ez segít a projekt átfogó ütemezésében.

#3. Együttműködésen alapuló megközelítés

A Google Docséval azonos elven működő ClickUp olyan együttműködési dokumentumokat biztosít felhasználóinak, amelyek lehetővé teszik csapataik számára, hogy valós időben dolgozzanak együtt.

Amikor a dokumentum meg van nyitva, nyomon követheti, hogy ki módosítja azt. Mivel könnyedén megoszthatja a papírokat, egyszerű a munka a csapat többi tagjával, és kérje ki véleményüket vagy segítségüket.

#4. Feladatkezelés

A teendőlisták könnyen elérhetők és kezelhetők a ClickUp segítségével, így egyszerűen nyomon követheti mindazt, amire szüksége van az elvégzéséhez. A projektmenedzserek kifejleszthetik őket, és automatikusan beilleszthetik őket a csapattagok naptárába.

A fogd és vidd eszköznek köszönhetően átrendezheti a határidőket, és megadhatja a fontossági sorrendet a dolgok elvégzéséhez. Ez nagyobb szabadságot ad. Az ismétlődő feladatok létrehozásának képessége óriási időmegtakarítást jelent a hasonló eljárásokkal dolgozó embercsoportok számára.

A munkakezelés alapvető elemei mellett a ClickUp kifinomultabb megoldásokat is kínál, amelyek segíthetik a csapatok hatékonyabb munkáját és gyorsabb mozgását.

Például a sablonok létrehozása lehetővé teszi, hogy válasszon egy sablont, és időt takarítson meg, ahelyett, hogy újra végigmenne az egész tervezési folyamaton.

#5. Testreszabás

A ClickUp használatának egyik előnye, hogy átfogó testreszabási eszközökkel rendelkezik. Ezek a funkciók lehetővé teszik az eszköz személyre szabását és az igényeinek megfelelő testreszabását.

Különösen a következőket teheti:

  • Készítsen kategóriákat a feladatokhoz.
  • Végezze el a szükséges módosításokat a tagok adatvédelmi beállításain.
  • Integrálhat Excel táblázatokat.
  • Ha éjszaka dolgozik, váltson sötét módba.
  • Győződjön meg arról, hogy minden folyamat egyedi színsémával rendelkezik.

#6. Többfeladatos eszköztár

A különböző projektmenedzsment szoftverek műszerfalai gyorsan zavarba ejtővé válhatnak, mivel olyan sok információ van egy ilyen kis területen összezsúfolva. Ez az egyik legnagyobb hátránya ezeknek a programoknak. Mivel lehetővé teszi számos dolog egyidejű kezelését, a többfeladatos eszköztár segít enyhíteni ezt a problémát.

  Miért érdemes megtanulnia a ReactJS-t és a 12 legjobb forrást, amelyből tanulhat

Ha módosítani szeretné a feladatok állapotát, csoportosítsa ki őket, majd módosítsa az állapotukat, az esedékesség dátumát vagy az egyéb feladatoktól való függőségeiket.

Ez a funkció az elfoglalt projektmenedzserek számára előnyös, akiknek frissíteniük kell több feladatot bizonyos projekteken, vagy át kell osztaniuk azokat, ha egy csapattag megbetegszik.

#7. Folyamatkezelés

A ClickUp folyamatmenedzsment eszközeinek egyik célja, hogy segítse a projektmenedzsereket abban, hogy kevesebb időt töltsenek ismétlődő feladatokra.

A projektmenedzserek feladatsablonokat és listákat hozhatnak létre, majd Ön elmentheti a dokumentumokat későbbi használatra.

A projektmenedzsereknek nem kell a nulláról kezdeniük a tervezési folyamatot minden alkalommal, amikor új, hasonló jellegű projekt érkezik a csővezetékükbe. Ehelyett egyszerűen választhatnak egy sablont az adattárból, és már kezdhetik is a munkát.

Az alkalmazások piacterén olyan külső programok találhatók, mint a MailChimp és a Facebook, valamint olyan kiegészítéseket, amelyeket csak hétfőre terveztek, és így kizárólagosak a rendszer számára.

A Monday az alkalmazásprogramozási felület (API) dokumentációját is biztosítja azon szoftverfejlesztők számára, akik integráló megoldásokat szeretnének létrehozni.

Kattintson az Árképzés lehetőségre

A ClickUp által kínált freemium csomag kiválóan alkalmas kisebb vállalkozások számára. Másrészt további három árkategóriát is biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik további funkciókat keresnek, vagy akik nagyobb csapattal rendelkeznek.

#1. Ingyenes terv

A ClickUp ingyenes verziója szerintem fantasztikus, hiszen nemcsak korlátlan feladatokat és 100 MB tárhelyet biztosít a felhasználóknak, hanem korlátlan számú tagot is.

Bár vannak bizonyos korlátozások, például csak bizonyos számú sprintpontot lehet elkölteni, vagy havonta legfeljebb 100 automatizálást kell végrehajtani, ez bőven elegendő az induláshoz, ha kis csapata van (vagy egyedül dolgozik).

#2. Korlátlan terv

A korlátlan csomag havi 5 dollárba kerül felhasználónként, és mindent tartalmaz, ami az ingyenes csomagban elérhető. Ezen felül korlátlan tárhelyet, integrációkat, irányítópultokat és hozzáférést biztosít a haladó jelentésekhez.

Mivel a dokumentumokra és adatokra vonatkozó engedélyeket a korlátlan előfizetéssel és nem az ingyenes előfizetéssel hozhatja létre, érdemes megfontolni ennek a csomagnak a használatát, ha vállalatán kívüli ügyfelekkel dolgozik együtt.

#3. Üzleti terv

Az üzleti terv, amely havonta 12 dollárba kerül felhasználónként, mindent tartalmaz, amit a korlátlan csomag tartalmaz. Ráadásul a rendelkezésre álló biztonsági intézkedések számát is növeli.

Ennek a szintnek a felhasználói kéttényezős hitelesítést és egykattintásos bejelentkezési lehetőséget kapnak harmadik féltől származó szolgáltatások, például a Google használatával.

Ezen túlmenően, ha kifinomult irányítópultok fejlesztése iránt érdeklődik a jelentéskészítéshez, ez a terv az Ön számára. Végtelen számú műszerfali widgettel, kifinomult időkövető rendszerrel és cél-igazítással rendelkezik, így egyszerű a projektcélok és a valós idejű adatok párosítása.

#4. Business Plus terv

A Business Plus csomag havi 19 dollárba kerül. Ez a legjobb megoldás, ha több csapatot kell kezelnie. Tartalmazza az üzleti terv összes funkcióját és néhány más egyedi funkciót is.

  Most vettél egy Mac-et? 14 alapvető alkalmazás, amelyet telepítenie kell

Olyan szolgáltatások állnak rendelkezésre, mint a csoportos megosztás, több listában lévő részfeladatok, egyéni engedélyek, prioritási támogatás, több automatizálás és API, mint a többi terv, és számos más.

#5. Vállalati terv

A vállalati terv a ClickUp által biztosított utolsó szolgáltatási szint. A ClickUp nem tette nyilvánossá ennek a tervnek az árait. Válassza ezt a tervet, és az üzleti plusz tervvel mindent megkap. Ezenkívül hozzáférhet a továbbfejlesztett API korlátozásokhoz, számos bejelentkezési lehetőséghez és a HIPAA-megfelelőséghez.

A vállalati tervben szereplő segítségnyújtás mennyisége azonban az elsődleges megkülönböztető tényező a terv és a többi szint között. Hozzáférést kap egy dedikált fiókkezelőhöz, személyre szabott beléptetést és segítséget kap, ha nehézségei vannak.

Milyen alkalmazásokat lehet helyettesíteni a ClickUp használatával?

A ClickUp által biztosított integrációs platform élénk, több mint ezer különböző integrációval. Hálásak vagyunk a Zapier által biztosított integrációért, amely tökéletes az újoncok számára.

Hogy megismerkedjen néhány integrációval:

  • Az e-mail, a Facebook és más közösségi média platformok példák a kommunikációs csatornákra. Ezeknek az integrációknak köszönhetően leegyszerűsítheti az ügyfelek által benyújtott kérések többcsatornás kezelését.
  • A CRM-ek, mint például a Hubspot, a Salesforce, a Zendesk stb., ideálisak a projektek kezelésének és a vállalat egyéb aspektusainak (különösen az ügyféltámogatás) kombinálásához.
  • Szoftver olyan projektek kezelésére, mint például a Monday, Trello és Asana, többek között. Egy kattintás kell ahhoz, hogy a felhalmozott adatokat más projektmenedzsment szoftverrel importálja a ClickUpba.
  • Az alkalmazottak kommunikációs és együttműködési eszközei többek között a Slack, a Zoom, a Microsoft Teams, a Hangouts és a Google Drive. Bár a ClickUp már kínál hiteles ügynöki kommunikációs funkciókat, ezeket számos kommunikációs eszköz integrálásával javíthatja.

Következtetés

A legnagyobb szabadságot élvezheti anélkül, hogy elveszítené a képességét, hogy átfogó képet lásson a ClickUp használatával. Nem számít, mit csinál, mindig lesz mód a ClickUp beállítására. A ClickUp kiváló integrációt kínál számos egyéb eszközzel, ami még jobban megkönnyíti az életét.

A ClickUp-nak köszönhetően minden projektünkön bárhonnan, bármikor dolgozhat. Ez sokkal könnyebbé és hatékonyabbá teszi az otthoni munkát. Ugyanazon a platformon megoszthatja a munkát, meghatározhatja a prioritásokat, nyomon követheti a projekt előrehaladását és együtt dolgozhat.