A Chrome OS Flex törlése és a Windows újratelepítése

Nemrég írtunk egy oktatóanyagot a Chrome OS Flex Windows PC-re történő telepítéséről, és a felhasználók többsége szerette a Chrome OS könnyű profilját. Néhány felhasználó azonban olyan problémákkal szembesült, mint a Wi-Fi inkompatibilitása, a trackpad problémái, a Bluetooth leválasztása, a hangproblémák stb. a Chrome OS Flex rendszeren. Arról nem is beszélve, hogy némelyiküknek hiányoztak a Windows-alkalmazások a Chrome OS Flex rendszeren, bár a Chrome OS-en is futtathat egyszerűbb Windows-alkalmazásokat. Mindazonáltal, ha nem nyűgözi le a Chrome OS Flex, itt található egy egyszerű útmutató a Chrome OS Flex törléséhez és a Windows 10 vagy 11 újratelepítéséhez. Ezzel a megjegyzéssel menjünk tovább, és ismerkedjünk meg a Chrome OS Flex eltávolításával.

A Chrome OS Flex törlése és a Windows újratelepítése (2022)

1. Először is létre kell hoznia egy rendszerindító USB-meghajtót a Windows 10 vagy 11 rendszerhez. Kövesse részletes útmutatóinkat a Windows 10 rendszerindító vagy a Windows 11 rendszerindító USB létrehozásához. Ehhez a lépéshez külön Windows PC-re lesz szüksége.

  A 0x800f081e számú hiba kijavítása a Windows 10 tavaszi alkotói frissítésében

2. Ezt követően csatlakoztassa a rendszerindító USB-t a Chrome OS Flex géphez, és kapcsolja ki a számítógépet. Ezután kapcsolja be a számítógépet, és azonnal kezdje el megnyomni a rendszerindító gombot. Az alábbi táblázatban megtalálja laptopja vagy alaplapja indítókulcsát. Ezzel megjelenik az indítóeszköz-választó oldal.

3. Itt válassza ki azt az USB-meghajtót, amelyen a Windows 10 vagy 11 operációs rendszer futott. Ezután nyomja meg az Enter billentyűt.

4. Ekkor megjelenik a Windows telepítő beállítása. Mind a Windows 10, mind a 11 esetében a lépések azonosak, így ezen a területen nem kell aggódni. Itt kattintson a „Telepítés most” gombra.

5. Ezt követően kattintson a „Nincs termékkulcsom” lehetőségre a következő oldalon.

  Váltás a megnyitott alkalmazások és a Windows között Mac rendszeren

6. Ezután kattintson az „Egyéni: Csak Windows telepítése (speciális)” elemre.

7. Ha több partíció van, jelölje ki mindegyik partíciót, és kattintson a „Törlés” gombra. Tegye ezt az összes partícióra. Ez a lépés törli a Chrome OS Flex rendszert a számítógépéről. Most, amikor már csak egy partíció maradt, jelölje ki, és kattintson az „Új” gombra. A Windows futtatásához szükséges további partíciókat hoz létre.

8. Végül kattintson a „Next” gombra, és a Windows 10/11 telepítése megkezdődik a számítógépére.

9. A telepítés után a számítógép újraindul, és elindul a beállítási képernyőn. Most már bejelentkezhet Microsoft-fiókjába, vagy követheti útmutatónkat, és létrehozhat egy helyi fiókot a Windows 11 rendszeren.

  Gyorsan írjon be speciális karaktereket a Windows rendszerben a billentyűparancsok segítségével

10. A telepítési folyamat befejezése után visszatér a Windowshoz. Az én esetemben töröltem a Chrome OS Flex operációs rendszert, és újratelepítettem a Windows 11-et. Javaslom a Windows 11 feloldását, hogy legalább használható élmény legyen az alacsony kategóriás számítógépén.

Távolítsa el a Chrome OS Flex alkalmazást a számítógépéről

Így eltávolíthatja a Chrome OS Flexet a számítógépéről, és tetszés szerint újratelepítheti a Windows 10 vagy 11 rendszert. Ha alacsony kategóriás számítógépe van, azt javaslom, hogy telepítse a Tiny10-et, amely a Windows 10 könnyű verziója. Mindenesetre ez az útmutató. Ha továbbra is problémákba ütközik a Chrome OS Flex laptopról való törlése közben, tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben. Megpróbálunk segíteni.