A ChatGPT „My GPT” robotjainak használata társasjátékok tanulására, képek létrehozására és még sok másra

Kulcs elvitelek

  • Az OpenAI egy csomó „My GPT” módot adott ki a ChatGPT-4 számára, köztük olyan funkciókat, mint a DALL-E a képalkotáshoz és az Adatelemzés a dokumentumeredményekhez.
  • A ChatGPT Classic azok számára érhető el, akik az egyszerűbb, további funkciók nélküli verziót részesítik előnyben.
  • További új módok közé tartozik a Tech Support Advisor, a Sous Chef és a Math Mentor, amely segítséget nyújt különféle feladatokhoz és érdeklődési körökhöz.

Az OpenAI most kiadott egy listát az új ChatGPT módokról, „My GPT” néven. amelyek lényegében ízesítik a ChatGPT-4-et és a DALL-E-t, és kifejezetten úgy alakítják őket, hogy bizonyos feladatokhoz jobban megfeleljenek.

A „Saját GPT-jeim” a ChatGPT oldalsó menüjének Felfedezés lapján található. Tele van egyéni GPT-módokkal, a szórakoztató mémfordítóktól a műszaki támogatási tanácsadókig, és így működik az OpenAI minden előre elkészített lehetősége.

1. DALL-E

A DALL-E lehetővé teszi, hogy teljesen a képzeletére bízza a képeket. A képeket pedig nyomon követési utasításokkal javíthatja.

  11 kevésbé ismert Gmail-szolgáltatás az e-mailek hatékonyságának növelésére

2. Adatelemzés

A dokumentumoktól a táblázatokig töltse fel adatait a ChatGPT adatelemzési módjába, hogy gyorsan levonhassa az eredményeket a dokumentumokból. Legyen azonban óvatos, mivel az AI eredményei pontatlanok lehetnek.

3. ChatGPT Classic

A ChatGPT-4 már rendelkezik DALL-E 3-mal, böngészéssel és fájlok feltöltésének lehetőségével. Ha azonban szeretne visszatérni egy egyszerűbb ChatGPT-hez, minden funkció nélkül, akkor a ChatGPT Classic erre való.

4. Játékidő

Van valahol otthon olyan társasjátékod, amivel nem tudsz játszani? A játékidő a kuplungban van, és elmagyarázza neked a kártyákat és a társasjátékokat. Feltölthet képeket is, ha nem tudja, mi a játék neve, de van utasítása vagy elképzelése arról, hogy mi az.

5. A tárgyaló

A tárgyalások előkészítéséhez használja a Tárgyalót. Ha segítségre van szüksége egy jó üzlet eléréséhez, keresse fel a ChatGPT-t, és ennek segítségével ötleteket adjon a kezdéshez.

6. Kreatív írás edző

A ChatGPT mindig is nagyszerű volt a kreatív íráshoz, de a Creative Writing Coach remekül veszi ezt. Felkeresheti, hogy kutasson, vagy beillessze kivonatait, hogy javítsa stílusát és megjelenését.

7. Kozmikus álom

A Cosmic Dream művészi inspirációt és lenyűgöző művészeti témákat kínál az Ön felszólításai alapján. Elindulhat egyetlen szóval vagy utasításkészlettel, hogy milyen stílust szeretne. Igyekszik azonban nem újból elkészíteni 1912 után készült művészek munkáit.

  5 gyakori módszer, amellyel a hackerek betörnek bankszámlájára

8. Műszaki támogatási tanácsadó

Általában nem jó ötlet az AI használata technikai támogatáshoz. Az OpenAI azonban hozzáadott egy Tech Support Advisort, hogy tanácsot kaphasson a technológiával kapcsolatban. Azt tanácsoljuk, hogy kérdéseit korlátozza az általános, nem specifikus műszaki tanácsokra, mert az abban közölt információk elavultak lehetnek.

9. Kifestőkönyv hős

A gyerekek imádni fogják a kifestőkönyvek végtelen lehetőségeit, amelyeket a Coloring Book Hero nyújt. Komolytalan, szeszélyes és gyermekbarát stílusban fekete-fehér nyomtatható alkotásokat készít. Legyen kreatív az utasításokkal, és kérjen további részleteket, ha nagyobb kihívásra vágyik.

10. Laundry Buddy

A Laundry Buddy egy meglepően hasznos mosodai asszisztens, amelynek célja, hogy segítsen megőrizni ruháit jó állapotban. Kiemelkedő tulajdonsága azonban az, hogy képes elolvasni és megérteni a ruházati címkéket, valamint megfejteni a címkéken lévő ruhajeleket.

11. Sous Chef

A ChatGPT Sous Chef segítségével alternatív recepteket találhat ki, és ötletelhet a menüopciókról. Tökéletes a kontextus felhasználására étkezési ötletek és élelmiszerlisták létrehozásához. Az OpenAI képgenerálási képességeket is adott neki, amelyek segítségével láthatja, hogyan nézzenek ki a potenciális étkezések.

12. Matrica Whiz

Amikor a „matricára” gondolsz, az eszedbe juthat a digitálisakra – és ebben az esetben tévedsz. A Sticker Whiz egyedi, valós alkalmazású matricák tervezésére szolgál, amelyeket megvásárolhat és megrendelhet a Sticker Mule-on. Miután befejezte a tervezést, a Sticker Whiz létrehoz egy linket, amelyet követve megvásárolhatja megrendelését.

  Szerezzen animált időjárási háttérképeket iPhone-jára a Weatherboard segítségével

13. Matek mentor

A Math Mentor a képfeldolgozási képességek és egy pontosabb matematikai motor integrálásával bővíti a ChatGPT matematikai megoldási készségeit. Meg tudja érteni a kézzel írt matematikai problémákat, és azonosítja a problémákat, miközben a megfelelő válaszhoz irányítja a kérdezőt.

14. Hot Mods

Őszintén szólva, a Hot Mods tűnik a legkevésbé hasznosnak a ChatGPT-változatok közül. Úgy hirdeti magát, mint egy mesterséges intelligenciát, amely módosítja a járművéről készült fényképeket. Azt mondja azonban, hogy a képek módosítása csak képszerkesztő szoftverekhez használható. Leginkább olyan eredményeket fog kinyomtatni, amelyeket csak enyhén inspirált a fényképe.

15. Mocktail Mixológus

A Mocktail Mixologist a Sous Chef alkoholmentes italos változata. Mondja el neki, hogy milyen összetevőket és összefüggéseket tartalmaz, és utasításokat ad az ilyen irányú mocktail elkészítéséhez. Úgy tervezték, hogy pezsgő személyiség legyen (talán az italokhoz passzoljon), és italok képeit is képes létrehozni.

15. Genz 4 mém

Nem tudjuk, miért gondolja az OpenAI, hogy a Boomersnek szüksége lehet mémfordítóra, de ennek ellenére megadták nekünk. Töltsd fel mémeidet a Genz 4 mémre, és nézd meg, ahogy boncolgatja. Furcsa módon ezt nagyon „Z generációs” módon teszi, szinte legyőzve azt a lényeget, hogy fordító legyen.

A „GPT-jeim” még nem elérhetők a mobilon… még

Sajnos a ChatGPT új módjai még nem érhetők el a hivatalos ChatGPT mobilalkalmazásban. Bár folytathatja a megkezdett beszélgetést az asztalon, a DALL-E kivételével nem kezdeményezhet új csevegést a többi GPT-vel. Bár a mobilon való hozzáférés kényelmesebbé teszi őket, előfordulhat, hogy még várnunk kell rá.

Egyelőre ragaszkodnia kell az OpenAI új eszközeihez és chatbotjaihoz, és közben talán megtanul egy-két új társasjátékot.