A ChatGPT-4 használata a művészetekben, a tudományban, a pénzügyekben stb [+ 8 Examples]

Megérkezett a ChatGPT 4, és ez elég lenyűgöző. De honnan tudod, hogy ez nagy durranás lesz számodra? Találjuk ki.

Ha naponta többször ellenőrzi közösségi média (különösen a LinkedIn) profilját, észrevehette, hogy az emberek mesterséges intelligenciáról énekelnek dalokat.

A chat-csevegés exponenciálisan nőtt a ChatGPT elindítása után. És mint mindenben, itt is sok ellenző és ellenző van.

Néhányan nagyon izgatottak, hogy arzenáljukba kerül ez az új fegyver, míg mások hangosan sírnak attól, hogy félnek az állásuk elvesztésétől, mivel a mesterséges intelligencia új hulláma miatt képességeik túl hétköznapinak tűnhetnek ahhoz, hogy tisztességes fizetést kapjanak, vagy egyáltalán kapjanak fizetést.

Másoknál nem biztos, de mi a etoppc.com-nél az előbbi kategóriába tartozunk. Emellett a ChatGPT 4 elindítása arra késztette, hogy ezt az AI chatbotot több érdekes módon is felhasználjuk.

Bár a ChatGPT 3.5 nem volt színvonaltalan, a frissítés szinte minden kategóriában könnyen eltörpül a teljesítménye mellett.

Itt van egy pontos összehasonlítás a ChatGPT különböző verziói között.

Dióhéjban a ChatGPT 4 életszerűbb. Megmutatja a józan észt, és sokszor úgy éreztem, mintha a chatbox másik oldalán ülő emberrel beszélgetnék.

Az OpenAI, anyavállalata azt állítja, hogy a ChatGPT 4 az ügyvédi vizsgán a legjobb 10% közé jutott. Emellett kutatásaik arra a következtetésre jutottak, hogy ez a ChatGPT frissítés az emberek közel 80%-át felülmúlhatja olyan tantárgyak terén, mint a művészetek, a matematika, a kémia, a fizika stb.

Ezeket a kijelentéseket azonban nem vesszük úgy, ahogy vannak. Ehelyett nézzük meg, hogy megéri-e ezt a sok hype-ot.

Weboldal készítése

Egy weboldal kódolása nem tortúra. Ennek ellenére unalmas munka a képzett programozóknak mindezt a kódot megírni, különösen a nulláról kezdve.

Itt a ChatGPT 4 döntő szerepet játszhat az alapkód néhány másodperc alatti megírásában. Vessen egy pillantást egy nagyon alapvető kezdőlapra, amelyet ezzel a chatbottal terveztem:

Nyilvánvaló, hogy ez nem egyetlen felszólítás volt.

Valójában nagyon úgy működik, mint egy programozási asszisztens. Megkértem, hogy biztosítson HTML-kódot egy technológiai bloghoz, és vegyen át hamis cikkeket a fő webhelyünkről, a etoppc.com.com/.

Ezt követően bejelentkeztem a Liveweave.com oldalra, hogy ellenőrizzem a kódot. Hiányzott belőle a stílus. Tehát a következő kérdésem valami CSS-ről szólt.

Ennek ellenére a CSS nem volt tökéletes, és nem láttam a navigációs menüt. Újraépítette a kódot, de a probléma nem oldódott meg.

Tehát újra felkértem, de ezúttal rávilágítottam a tényleges problémára.

Sok ilyen felszólítás volt, beleértve a bevezetést is. És miután félúton véget ért, meg kellett kérnem, hogy továbbra is adja át nekem az átdolgozott HTML maradék részét.

  Discord „parancsok” – Teljes lista és útmutató

Összességében kellemes élmény volt, és megfelelő kiindulópontot adott egy webhely elkészítéséhez. És nem vagyok programozó, és nincs tapasztalatom a webhelyek kódolásában.

Hasznos lesz azonban, ha ismeri a szakmát. Így ellenőrizheti a hibákat, és módosíthat néhányat anélkül, hogy mindent megkérdezne a ChatGPT-től.

Észrevetted, hogy tévedésből a ChatGPT 3.5-öt használtam ehhez? Ennek ellenére remekül végezte a dolgát. Még többre számíthat a cikk későbbi részeiben használt ChatGPT 4 használatával.

Játékok létrehozása

A kódolási játékok meglehetősen hasonlítanak a kódoló webhelyekhez, különösen, ha olyan dolgokat használnak, mint a ChatGPT 4.

Őszintén szólva nem tudtam semmit, hogy hogyan kezdjek hozzá. És a kódolási játékok egy ilyen résnek tűnik.

Tehát ezzel a felszólítással kezdtem:

HTML-t, CSS-t és JavaScriptet adott nekem. Ennek ellenére a JavaScript hiányosnak tűnt, ezért ismét rákérdeztem, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem ez a helyzet:

És mindhárom fájlom megvolt a játékhoz.

De nem mondtam, hogy nem vagyok programozó? Szóval visszatértem a ChatGPT-hez, mint egy noob, és megkérdeztem, hogyan használhatom ezeket a fájlokat a játék böngészőben való lejátszásához.

Sőt, azt mondtam neki, hogy frissítse a kódot, és mutassa a „etoppc.com” szöveget középen törtfehér színben.

Végül duplán kattinthattam a HTML-fájlra a laptopomon, és megnyílt a böngészőmben, és betöltődött a játék.

Perek

A perek megfogalmazása soha nem könnyű. A legtöbb ember ezt nem tudja egyedül megtenni, és ez általában nagy terhet ró a szokásos napirendre, mentális egészségére és költségvetésére.

Ezért megpróbáltam rávenni a ChatGPT-t, hogy írjon nekem egyet. És ne feledd; nagyon nehéz volt meggyőzni ezt a chatbotot arról, hogy ez csak tájékoztatás.

De végül kidolgoztam a felszólítást, amely arra késztette, hogy megadja a persablont:

A tervezet hosszú volt, és a folyamat félúton megszakadt. Ennek ellenére a végén készen volt.

Megismételve, ez csak tájékoztatási célokat szolgált, így tudni lehetett, hogyan kell eljárni a való életben.

Szöveg-képek

A képek egyszerű szövegből való kinyerése bonyolult ebben a szakaszban. Ennek ellenére két módszert tudnék beszerezni.

1. módszer

Ez a módszer innovatívabb, és a Pollinations AI vezérigazgatója, Thomas Haferlach javasolta a ChatGPT alredditjében. A környezet szempontjából a Pollinations sok mindent megtesz, beleértve a meglévő mesterséges intelligencia modellek személyre szabását minden egyedi üzleti felhasználási esethez.

Íme egy minta prompt:

INPUT = {focus}
OUTPUT = {description} n ![IMG](https://image.pollinations.ai/prompt/{description})
{description} = {focusDetailed},%20{adjective1},%20{adjective2},%20{visualStyle1},%20{visualStyle2},%20{visualStyle3},%20{artistReference}

INPUT = a flying dog
OUTPUT = a dog flying through the clouds, brown and white, smiling, cloudy, windy, sky

És ez a kimenet:

Ha saját kezűleg szeretné kipróbálni, csak a prompt alsó részére kell összpontosítania, ahol a bejegyzéseknek egyeznie kell a felső részével.

Például a bemenet a fő téma, és a kimenetnek két paramétere van a melléknevekhez és három a vizuális stílushoz.

Itt van még egy a jobb érthetőség kedvéért:

Valójában megpróbáltam újjáteremteni egy olyan varázslót, mint Harry Potter, de az általam adott felszólítás csak ehhez vezetett.

  Webhelyek blokkolása a Google Chrome-ban

Amúgy a lényeg az, hogy a bemenet rövid legyen, és kísérletezzen a kimenettel az adott formátumban.

2. módszer

A második módszer a Visual ChatGPT-t használja a Microsoft Hugging Space-profilján keresztül, amely egy olyan platform, amely demógépi tanulási alkalmazások tárolására szolgál.

Ahogy a képen látható, a folytatás előtt meg kell adnia OpenAI API-kulcsát. A tiédet az OpenAI-fiók részben találja meg.

Miután beilleszt egy ilyen kulcsot a Visual ChatGPT-be, elkezdheti a promptokkal.

Emellett megpróbálhatja módosítani a képet is. Például megkértem, hogy távolítsa el a pálcát a fenti képről, és illessze vissza.

Ennek ellenére képességei most korlátozottnak tűnnek, és néha a folyamat középen megszakad.

Végül megpróbálhatja a Visual GPT-t a helyi gépen is tárolni a jobb élmény érdekében.

Kapcsolódó: Nézzen meg néhány hatékony ChatGPT-értesítést a dolgok elvégzéséhez.

Összegzés és ellenőrzés

Ez a ChatGPT nagyon elemi használata. Ennek ellenére különböző hosszúságú tartalmi összefoglalókat készíthet.

Kattintson a jobb gombbal, és nyissa meg a képeket egy új lapon a tiszta megjelenítéshez.

Hasonlóképpen kiváló munkát végez a dokumentumok ellenőrzésében, hogy nincs-e szokatlan. Például csináltam egy hamis állásszerződést, és beleírtam néhány olyan dolgot, aminek semmi értelme.

Ezután átadtam a ChatGPT-nek, hogy ellenőrizzem az esetleges problémákat, amelyekről tudnom kell, és mindent azonosított. Íme a válasz:

Dióhéjban: a ChatGPT-n egy második szemre is bankolhat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden a vártnak megfelelően történik.

Párkeresés

Miért nem használják a párkeresők a ChatGPT-t, ha szinte minden szakember megpróbálja egy pillanat alatt elvégezni a munkáját?

Tehát megpróbáltam ellenőrizni, hogy a ChatGPT rendelkezik-e ezzel a képességgel az önéletrajzában.

Először megkértem a ChatGPT-t, hogy hozzon létre két profilt, majd azt mondtam neki, hogy találja meg a házassággal való kompatibilitásukat. Ezenkívül megkértem, hogy rendeljen hozzá egy kompatibilitási pontszámot, és készítsen egy külön táblázatot, amely bemutatja, miben különböznek.

Megkérheti azonban egy leíró profil összefoglalására is egy táblázatban, amely segítheti az elemzést. Ezenkívül összehasonlíthat két leíró profilt hasonló promptokkal.

Tranzakciók ellenőrzése

Bár ezt a legjobban az adott banknál lehet kezelni, a ChatGPT segítségével megkereshet néhány részletet, például a kereskedő nevét, helyét stb.

Mivel azonban a ChatGPT nem használja az internetet, csak a regisztrált kereskedőknek tud válaszolni a 2021. szeptemberi adatlezárás előtt.

Így nem tud válaszolni azokra a lekérdezésekre, amelyek a később létrejött kiskereskedők tranzakcióira vonatkoznak, vagy ha a vállalkozás megváltoztatta a címét stb.

Következésképpen meg kell tenni a kellő gondosságot, mielőtt kizárólag a ChatGPT-re hagyatkozna.

Arts

Ez az egyik olyan terület, amelyet eddig kifejezetten az élők számára fenntartottnak tekintettek.

Ha még nem próbálta, próbálja ki a ChatGPT költői képességeit. Általában elég jól működik, az én felfogásom szerint.

Azonban megkértem, hogy írjon egy dalt, és ez jött ki belőle:

Íme a teljes dalszöveg:

(Verse 1)
In a world of magic and mystery,
A boy with dreams, just like you and me.
He longs for a wand and a flying broom,
To soar through the sky, and chase the moon.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Verse 2)
He'll visit his friends in the dead of night,
On his broomstick, they'll take to the skies.
They'll laugh and they'll learn, in this magical world,
Together they'll face the challenges unfurled.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Bridge)
Through battles and trials, they'll stand as one,
With courage and love, they'll never be undone.
In the footsteps of heroes, they'll make their stand,
With their wands in hand, they'll protect their magical land.

(Verse 3)
In the halls of Hogwarts, their home away from home,
They'll learn from the wise, the secrets they'll come to know.
Through the pages of Rowling's enchanting tale,
This boy and his friends, their dreams set sail.

(Chorus)
Oh, a wizard's life is what he seeks,
To cast his spells and find what he needs.
With friends by his side, they'll conquer it all,
In a world of wonder, where magic calls.

(Outro)
In this magical realm, where dreams come alive,
A boy and his friends, together they'll thrive.
On a flying broom and with a wand in his hand,
He'll live the life of a wizard, just as he planned.

Az én nulla dalszerzői és költői tapasztalatom szerint ez szilárd 3,5-4 az ötből.

  10 módszer az Xbox One-vezérlő véletlenszerű leválasztásának javítására

Ezután továbbléptem, és megkértem a ChatGPT-t, hogy komponáljon zenét ehhez a dalhoz.

Egy másik parancsikont használva megkértem, hogy generáljon kódot, amelyet bevihetek a Sonic-Pi-be zenekészítéshez.

Kezdetben egy ultra-alap dallam volt. De mivel nincs megfelelő tapasztalatom a Sonic PI-vel kapcsolatban, nehéz volt jobbra állítani a zenét.

Mindenesetre megpróbáltam még néhány felszólítást adni neki, és íme az alkotás:

Bár a végeredmény nem éppen wow-méltó, ez szép kezdetnek tekinthető a mesterséges intelligencia számára (vagy a Sonic Pi használatához szükséges alképességemnek jelölhető.😀)

Nincs vége!

Az emberek sok érdekes módon próbálják ki a ChatGPT-t, és néhányat felsorolunk ebben a cikkben. A benne rejlő lehetőségek még nem ismertek, és ez a frissítés, a ChatGPT 4 csak egy apró pillantás a jövőbe.

A listát kiegészítve a ChatGPT-vel is ellenőriztem a táblázatokat, és következtetéseket vontam le, illetve szabálytalanságokat találtam, és ez tökéletesen működött.

Ennek ellenére az első dolog, ami várhatóan javulni fog, az az internetelérésünk módja. Ehhez pedig a legjobb ChatGPT Chrome-bővítményeink vannak, amelyeket megtekinthet.