A CamFind elhozza a fantasztikus képkeresést és -felismerést az Androidra

Az okostelefonról való fényképek készítése minden bizonnyal szórakoztatónak hangzik. Csak mutasson és lőjön, és a pillanatot digitális képként tárolja. De mi van akkor, ha egy bizonyos témáról több információt kell találnia a képen? Még 2013-ban az iOS-felhasználók kaptak egy fantasztikus kameraalkalmazást az iTunes App Store-ban CamFind néven, amely azonosítja a témát a fényképeken, majd releváns találatokat keres az interneten, például hasonló képeket, ár-összehasonlításokat és több különböző forrásból származó információt. . A CamFind végre eljutott a Google Play Áruházba, és elhozta erőteljes képfelismerő technológiáját Androidra.

A CamFind egyszerű kezelőfelülete a legkevésbé lebilincselő aspektusa. Alul van egy kameragomb a fényképek rögzítéséhez, mellette egy óra, amely az előzményekhez viszi, valamint egy másik gomb a jobb oldalon, amely lehetővé teszi a nyelv megváltoztatását vagy a hangalapú keresési opció elérését.

A hangalapú keresés funkció alapvetően úgy működik, mint a Google Asszisztens, bár legtöbbször nem túl pontos. Mivel a CamFind egy vizuális kereső, a kamera gombbal rögzítheti a képet, vagy importálhat egy már meglévőt az eszköz tárhelyén. Amikor a kamera egyszerű kezelőfelületével fényképet készít, a képfelismerési folyamat néhány másodpercre beindul, amely alatt a CamFind különböző online forrásokból lekéri a releváns információkat.

Ha az alkalmazás felismert valamit, ahelyett, hogy közvetlenül a keresési eredmények oldalára irányítaná, a CamFind a képernyő tetején megjeleníti az általa felismert téma nevét. Ha be van kapcsolva a „hang” opció, akkor a szöveget is felolvassa. A jobb felső sarokban lévő szövegsáv elcsúsztatásával további lehetőségek jelennek meg, például a keresési szöveg módosítása vagy a hangfunkció átkapcsolása.

A tesztelés során megpróbáltam több fotót készíteni különböző tárgyakról különböző szögekből és különböző fényviszonyok mellett, és az eredmény nem volt más, mint látványos. A CamFind az idő nagy részében a hirdetett módon működött. Egy pandafigura fényképezése hasonló akciófigurákat mutatott be különböző internetes forrásokból. Az eredményoldalon külön jelennek meg a képek és a szöveges eredmények. Ha a visszaküldött eredmények hibásak, bármikor készíthet új fényképet.

A CamFind ingyenesen elérhető a Google Playen, és minden Android 2.2 vagy újabb rendszert futtató eszközön működik.

Telepítse a CamFind alkalmazást a Play Áruházból