A Buttercup jelszókezelő használata Linuxon

A Buttercup egy fejlett, nyílt forráskódú jelszótároló. A jelszavakat AES 256 bites titkosítással titkosítja, hogy biztonságban legyen. Ha elege van a Linuxon futó saját jelszómegoldásokból, és valami nyílt forráskódra vágyik, akkor ez az útmutató tetszeni fog.

Ebben az oktatóanyagban áttekintjük a Buttercup telepítését Linuxra. Azt is megmutatjuk, hogyan állíthatja be a jelszótárolót, és hogyan hozhat létre biztonságos jelszót.

Megjegyzés: A Buttercup iOS és Android rendszerre is elérhető a megfelelő alkalmazásboltokban.

A Buttercup telepítése Linuxra

A Buttercup működik Linuxon. Az alkalmazás azonban csak Linuxon működik AppImage-en keresztül. Sajnos nincs RPM vagy DEB csomag a telepítéshez. Szerencsére azonban az AppImage az összes Linux-disztribúció 99,9%-án működik.

A Buttercup legújabb kiadásának megkezdéséhez Linuxos számítógépén nyisson meg egy terminálablakot. A Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával megnyithat egy terminálablakot az asztalon. Alternatív megoldásként keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, hajtsa végre az mkdir parancsot, és hozzon létre egy „AppImages” nevű mappát. Ez a mappa fogja tárolni a „Buttercup” AppImage fájlt.

mkdir -p ~/AppImages/

Miután létrehozta az AppImage mappát a saját könyvtárában, használja a wget download parancsot a Buttercup legújabb kiadásának letöltéséhez a számítógépére.

wget https://github.com/buttercup/buttercup-desktop/releases/download/v2.12.0/Buttercup-linux-x86_64.AppImage -O ~/AppImages/Buttercup-linux-x86_64.AppImage

A letöltési folyamatnak gyorsnak kell lennie, mivel a Buttercup for Linux csak körülbelül 101 MB. Amikor a folyamat befejeződött, használja a CD parancsot, és helyezze át a terminált az „AppImages” mappába.

cd ~/AppImages/

Miután belépett az „AppImages” mappába, használja a chmod parancsot az AppImage fájl engedélyeinek frissítéséhez, hogy az végrehajtható legyen. Ha a Buttercup nincs végrehajthatóként megjelölve, akkor nem fogja tudni használni programként a rendszerén.

chmod +x Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Az AppImage fájl frissítésével futtatható. Az alábbi paranccsal indítsa el a Buttercup programot a számítógépén. Kérjük, ne próbálja meg elindítani a Buttercup-ot a sudo paranccsal, mert nem jó rootként futtatni.

./Buttercup-linux-x86_64.AppImage

Alternatív megoldásként, ha el szeretné indítani a Buttercup alkalmazást a grafikus felhasználói felülettel, nyissa meg a fájlkezelőt, kattintson az „AppImages” mappára, és kattintson duplán a Buttercup AppImage fájlra az elindításához.

  Az alkalmazások valóban rögzítik az iPhone képernyőjét?

A Buttercup jelszókezelő használata

A Buttercup jelszókezelő használatához indítsa el az alkalmazást. Amikor az alkalmazás meg van nyitva, kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Keresse meg a „Vault hozzáadása” gombot a „Még nem lettek hozzáadva tárolók…” üzenet alatt. Ha kiválasztotta a „Vault hozzáadása” gombot, megjelenik egy felugró ablak.

Új tároló létrehozásához válassza a „Fájl” gombot. Vagy ha Ön haladó felhasználó, válassza ki a használni kívánt lehetőséget.

2. lépés: A „Fájl” gomb kiválasztásakor a Buttercup megkérdezi, hogy „új tárolót szeretne-e létrehozni, vagy egy meglévőt szeretne-e olvasni?” Válassza az „Új létrehozása” gombot egy vadonatúj tároló létrehozásához, amelyet a Buttercupban használhat.

3. lépés: Egy felugró ablak jelenik meg a képernyőn, amikor az „Új létrehozása” gombra kattint. Ezzel a felugró ablakkal mentse el az új trezorfájlt. A legjobb eredmény érdekében tartsa a Dropbox mappájában vagy egy hálózati helyen a könnyű hozzáférés érdekében.

  Hogyan játssz retro játékokat NVIDIA SHIELD tévén emulátorokkal

4. lépés: Miután elmentette a tárolófájlt a számítógépére egy biztonságos helyre, a Buttercup kérni fogja az „új elsődleges tárolójelszót”. Ez a jelszó az a jelszó, amely feloldja a tároló zárolását, és nem állítható vissza. Ha elveszíti, elveszíti hozzáférését a dolgaihoz.

Hozzon létre egy új jelszót a trezorhoz, amely biztonságos. Kérjük, ne írja le sehova papírra, mert valaki hozzáférhet a jelszavaihoz. Ha segítségre van szüksége az emlékezéshez, győződjön meg arról, hogy a jelszó könnyen megjegyezhető.

5. lépés: Az elsődleges tárolójelszó beállítása után a Buttercup betölti az új trezort. Innen keresse meg az „Új bejegyzés” gombot, és kattintson rá az egérrel.

Az „Új bejegyzés” gomb lehetővé teszi, hogy új jelszót hozzon létre a tárolóban.

  Hogyan tekintheti meg az időjárás-előrejelzést az iPhone lezárási képernyőjén

6. lépés: Az „Új bejegyzés” gomb kiválasztása után a „Dokumentum szerkesztése” képernyő jelenik meg a Buttercup belsejében. Keresse meg a „Cím” szövegmezőt, és írja be annak a webhelynek a nevét, amelyet hozzáad a tárolóhoz.

7. lépés: Az új bejegyzés címének megadásakor keresse meg a „Felhasználónév” szövegmezőt. Ezután írja be a létrehozandó bejegyzés felhasználónevét.

8. lépés: Válassza ki a „Jelszó” szövegmezőt, és kattintson rá az egérrel. Ezután írja be a jelszót a bejegyzéshez a Buttercupban. Ha új jelszóra van szüksége, kattintson a kulcs ikonra.

A kulcs ikon kiválasztásával új, biztonságos jelszó jön létre, amelyet használhat.

9. lépés: A „Dokumentum szerkesztése” szakasz kitöltése után keresse meg a „Mentés” gombot, és kattintson rá az egérrel. A dokumentum elmentésével a jelszót hozzáadja a tárolóhoz használat céljából.

Ismételje meg ezt a kilenc lépést, hogy annyi jelszót adjon hozzá a Buttercup trezorhoz, amennyi szükséges.

Böngésző integráció

Bár nem szükséges, lehetséges a Buttercup integrálása a böngészőjébe. Az integráláshoz kattintson a „Kapcsolat” gombra az alkalmazásban, és válassza a „Böngésző integráció” lehetőséget.