A Bright Data Proxy Manager újradefiniálja az online adatvédelmet

Ha sok időt tölt az interneten, mert Ön webkaparó – és manapság a legtöbb vállalkozás teszi –, akkor megérti az online adatvédelem fontosságát. Minden olyan alkalmazásnál vagy webhelynél, amelyet tevékenységeit figyeli, jó proxykezelőre van szüksége, hogy megakadályozza ezt.

A webkaparás szintjétől függően több proxyt is használhat különböző célokra. Mindazonáltal, ha más proxykkal rendelkezik, általában a beállítások elvesztésének kezdetét jelzi, különösen akkor, ha váltani kell közöttük, hogy minden a várt módon menjen. Szerencsére ezt a problémát a Bright Data Proxy Manager.

A proxykezelés valódi tövissé válhat a legtöbb online dolgozó számára, például a webkaparók számára. A megbízható proxy-infrastruktúra hiánya a proxytüzek oltásával vagy számos megbízhatósági probléma kezelésével töltött túl sok órán belül megmutatkozik – amivel egyetlen webkaparó sem akar foglalkozni.

Ha tapasztalatai szerint blokkolt webhelyekkel találkozott, a segítség csak néhány kattintásnyira van, és a biztonságos és névtelen böngészésen túlmenően a letiltott webhelyekről bármilyen információhoz hozzáférhet, amelyre szüksége lehet. A Bright Data az iparág egyik legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb proxyszolgáltatója, számos webfeloldóval, amelyek könnyedén megkerülhetnek minden akadályt, és segítenek a nyilvános webes adatok lekérésében.

Ez a cikk bemutatja a Bright Data proxykezelőt, annak jellemzőit, előnyeit és azt, hogy jó befektetés-e.

Mi az a Proxy Manager?

Forrás: fortinet.com

A proxykezelő egy szoftverprogram, amelyet arra terveztek, hogy segítse a számítógépes hálózat proxyszervereinek kezelését és rendszerezését házirendek írásával és megvalósításával, valamint az összes erőforrás-kérelem szűrésével.

A proxy menedzserek felhasználóbarát felületeket biztosítanak proxy szervereihez – a cég internetes vagy számítógépes termináljainak kapuőreihez –, amelyek lehetővé teszik a proxy szerkesztését, hozzáadását vagy törlését a kapcsolati sebesség és elérhetőség tesztelése mellett.

A megfelelő házirendekkel megfelelően konfigurált proxyszerverek korlátozzák a hozzáférést a megjelölt anyagokhoz vagy webhelyekhez a hálózati forgalom hatékony kezelése érdekében.

Jó példa erre az, ha felügyeleti ellenőrzést biztosítanak a felhasználók által hozzáférhet erőforrások típusa felett, és ez magában foglalhat olyan szűrők elhelyezését, amelyek blokkolnak bizonyos webhelyeket, például azokat, amelyek kifogásolható anyagokat, például pornográfiát tartalmaznak, és amelyekről a rendszergazdák úgy vélik, hogy elvonják a figyelmet.

Mivel a proxyszervereket úgy tervezték, hogy fokozzák a hálózat biztonságát, bizonyos webhelyek és erőforrások blokkolása segíthet a vállalatának csökkenteni a vírusfertőzés vagy a rosszindulatú programok felszedésének kockázatát.

A bejövő e-mailjeihez proxykezelőt is alkalmazhat, hogy korlátozza a felhasználók azon képességét, hogy bizonyos mellékleteket nyissanak meg, és csökkentse az e-mail-alapú fertőzések, szabotázs és kémkedés, illetve a gyanús tevékenységek blokkolásának kockázatát.

Mi az a Bright Data Proxy Manager?

Fényes adatok egy korszerű webes adatplatform és proxy szolgáltató, amely segít a B2B cégeknek biztonságos és hatékony adatgyűjtésben. A céget világszerte használják szervezetek, legyen szó kisvállalkozásokról, Fortune 500-as cégekről vagy tudományos intézményekről.

A Bright Data megbízható és biztonságos proxy ajánlatairól híres, amellett, hogy egy egyszerű és költséghatékony platform, amely könnyen elérhető nyilvános webes adatokat használ.

A Bright Data szolgáltatások és funkcionalitások sorozatát, valamint adatgyűjtést és webes feloldást kínál a proxyszolgáltatásokhoz, hogy teljes körűen felügyeljék adataikat és hálózati adatvédelmét. A jellemzők gazdag portfóliója ideálissá teszi a Bright Data-t azon vállalkozások számára, amelyeknek különös gondot kell fordítaniuk ügyfeleik adatainak kezelésére.

A Bright Data jelenleg legalább négyféle proxyszolgáltatást kínál: lakossági, adatközponti, internetszolgáltatói és mobil proxykat. A szolgáltatás egy beépített intelligens IP-rotáció felügyeleti réteget használ, hogy garantálja a felhasználók online identitásának biztonságát.

A forgó proxy lehetővé teszi az IP-címek megváltoztatását minden további csatlakozás után. Az egynél több IP-cím használatának lehetősége kevésbé teszi lehetővé, hogy a felhasználó feketelistára kerüljön egy adott webhelyen.

A Bright Data lakossági proxyhálózata a világ különböző helyeiről származó IP-címek millióira épül, ami azt jelenti, hogy a felhasználók által gyűjtött adatok megbízhatóak és megfelelnek a legtöbb adatvédelmi jogi követelménynek.

A Bright Data megfelel többek között az Európai Unió legújabb adatszabályozási keretrendszerének, a 2018-as California Consumer Privacy Act-nek és a GDPR-nak.

A Bright Data Proxy Manager használatának előnyei

A Bright Data proxyk mindenre kiterjedő skáláját kínálja 195 országban – számos városban és országban, és több mint 72 millió exkluzív és megosztott IP-vel rendelkezik. A cég IP-címeit számos felhasználói eszközről szerzik be, és sebességet és megbízhatóságot kínálnak legalább 600 000 lakossági proxytól, amelyeket közvetlenül az internetszolgáltatóktól szereznek be.

Ha érdekel, igénybe veheti a Bright Data Proxy 7 napos ingyenes próbaverzióját. A potenciális felhasználók tesztelhetik a Bright Data bejegyzett vállalkozások számára tervezett lakossági proxyjait vagy a regisztrált és egyéni B2B cégek számára készült adatközponti proxyjait.

A kiterjedt földrajzi eloszlásnak köszönhetően a Bright Data Proxy-t szinte bármely városban vagy országban használhatja a világon. Ezenkívül a szolgáltatás nagy sebességgel működik, így gyorsabb, mint a legtöbb versenytárs, mivel terheléselosztó szerverekkel érkezik, amikor a felhasználó kéri.

A legfontosabb, hogy a Bright Data Manager megkerüli a kódolást, de fejlett funkciókat vezet be, beleértve az intelligens útválasztást, SSL visszafejtést és a sávszélességet csökkentő egyéni szabályokat.

Bright Data Proxy Manager funkciók

❇️ Web Unlocker: A Web Unlocker lehetővé teszi a webhelyek feloldásával kapcsolatos problémák végpontok közötti kezelését, amellett, hogy az elemzett és strukturált adatokat az Ön által választott formátumban, egyetlen URL-en keresztül továbbítja.

❇️ Proxy Manager: Ez a fejlett nyílt forráskódú eszköz javítja az adatgyűjtést azáltal, hogy a kéréseket a legolcsóbb alternatívák segítségével irányítja. Ennek eredményeként csökken a sávszélesség-használat és a proxyhálózatok közötti változások az összes kérés biztonsága érdekében.

❇️ Adatgyűjtő: A Bright Data Proxy különféle automatizált gyűjtőkkel rendelkezik, ahol csak egy meghatározott URL-t, kulcsszót vagy adatelemet kell megadnia, hogy megkapja a kereséssel kapcsolatos összes adatot, függetlenül attól, hogy milyen méretű gyűjteményről van szó.

❇️ Adatkészletek: A Bright Data páratlan előre összegyűjtött adatkészleteket tartalmaz, amelyek több mint tízmillió pontra vonatkoznak a webhelyeiken. Az adatkészletek ideálisak trendek és közösségi média hatások azonosítására és elemzésére, emberek megkeresésére, valamint a gépi tanulási algoritmusokhoz szükséges adatok beszerzésére.

❇️ Óriási sikerarány: A Bright Data Proxy több mint 72 millió IP-ről érhető el több mint 195 országban, körülbelül 99,99%-os sikeraránnyal. Ezen túlmenően biztonságosan és névtelenül böngészhet az interneten a kitiltás vagy letiltás kockázata nélkül, emellett a négy különböző proxytípus közül választhat.

❇️ Adatok széles köre: A felhasználók strukturált adatokat gyűjthetnek, vagy bármit lekaparhatnak a közösségi médiában közzétett bejegyzésekből, termékárakból, értékelésekből, értékelésekből vagy különböző webhelyekről származó hírcikkekből. Testreszabhatja az eszköz kaparási beállításait a formátum, a frekvencia vagy a proxy helye szerint.

❇️ Megbízhatóság és biztonság: A Bright Data azon néhány szolgáltató közé tartozik, amelyek szolgáltatásai és szolgáltatásai 99,9%-os rendelkezésre állását és üzemidejét állítják. Ezenkívül titkosítási és megfelelőségi szabványaik révén garantálják a felhasználók webes adatainak biztonságát.

❇️ Időt és pénzt takaríthat meg: A Bright Data megfizethető és költséghatékony árazási terveit úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljenek minden felhasználó igényeinek és költségvetésének. A felhasználók dönthetnek a havi vagy éves előfizetési tervek között.

Bright Data Fő proxyhelyek

Mivel a Bright Data 72 millió IP-címmel rendelkezik a rendszerindításhoz, és a webhelyek helyalapú blokkokkal rendelkeznek, amelyeket meghatározott országokban való működésre terveztek, elkerülheti a blokkolásokat, ha úgy tesz, mintha az adott ország felhasználója lenne.

Például elérheti a németországi webhelyeket a több mint 1 003 263 német IP-címük bármelyikével, hogy könnyen elérje a helyi webhelyeket. A Bright Data proxy helyei világszerte elterjedtek, a legnépszerűbb helyek az Egyesült Államok – 4 922 973 IP, Nagy-Britannia – 1 865 443 IP, Németország – 1 297 414 IP, Brazília – 2 100 710 IP, Franciaország – 547 365 IP, IP4, IP23, IP28.

További népszerű helyek: Kanada – 436 319 IP, Spanyolország – 585 284 IP, Oroszország – 3 196 555 IP, Japán – 334 170 IP, Dél-Korea – 202 229 IP és India – 5 425 168 IP. Figyelembe véve, hogy a Bright Data 99,9%-os sikerességi arányt jelent, minden esély megvan a blokkolások elkerülésére és a szükséges adatok elérésére.

Bright Data Proxy Manager árazás

A Bright Data különböző árazási lehetőségeket kínál négy különböző IP-címtípusához, és elérhető egy egyszerű felosztó-kirovó csomag is. A lakossági IP-csomag ára GB-onként 15 dollár, míg a mobil IP-csomagok ára 40 dollár. Más IP-proxy IP-nként 0,15 USD-ért vagy GB-onként 15 USD-ért érhető el, míg az adatközponti proxyk IP-nként 0,80 USD-ért és GB-onként 0,110 USD-ért állnak rendelkezésre.

Előfizethet éves előfizetésre, hogy némi megtakarítást szerezzen. A speciális csomag havi 1000 dollártól kezdődően 0,56 és 0,077 dollárt realizál adatközponti IP-címenként, míg a lakossági IP ára 10,13 dollárra csökken. A havi 2000 dollárba kerülő Advanced + projekt 0,50 dollárt kér IP-címenként, vagy 9,75 dollárt GB-onként az internetszolgáltatói proxyért és 9,45 dollárt GB-onként a lakossági proxyért.

Végül kiválaszthatja az egyéni tervet, amely korlátlanul skálázható, és megköveteli a felhasználóktól az igényeik és specifikációik alapján történő fejlesztést. Érdemes megfontolni a 7 napos ingyenes próbaverziót is, de ha cégként próbálkozik, igazolnia kell a regisztrációt, és vállalnia kell, hogy legalább havi 500 dollárt költ.

Hogyan lehet hozzáférni a Bright Data Proxyhoz?

A Bright Data eléréséhez olyan egyszerű eljárás, mint az ABC:

 • Adja meg adatait a fiók megnyitásához – ez néhány másodpercet vesz igénybe, és a webhely átirányítja Önt a Bright Data irányítópultjára.
 • Válassza ki a kívánt termék típusát.
 • A rendszer felkéri, hogy igazolja személyazonosságát.
 • 4. Töltse ki a kívánt fizetési módot – választhat hitelkártya, Payoneer, Alipay vagy PayPal között. A legjobb, ha pozitív számlaegyenleggel éri el a Bright Data irányítópultját.

  5. Zóna létrehozása: Ez a projektjét meghatározó beállítások egy csoportjára vonatkozik, és tartalmazza a preferált IP-típust (kizárólagos vagy megosztott), IP-országot, államot, várost vagy szolgáltatót stb.

  6. Szabja testre zónáját, hogy a zónákat meghatározott tartományokra korlátozza, vagy adja hozzá azokat, amelyeket nem szeretne megcélozni.

  Data Bright proxy használati esetek

  A Bright Data Proxy egy köztiszteletben álló eszköz, köszönhetően lenyűgöző szolgáltatáslistájának, és az eszköz ideális általános és speciális felhasználási esetekre. A kiemelkedő felhasználási esetek közé tartozik az árfigyelési adatok gyűjtése, a lead generálás, a márkavédelem, a SEO kutatás és a hangulatelemzés.

  Azzal a veleszületett képességgel, hogy etikusan gyűjtsön értékes adatokat az internetről e sokféle cél érdekében, hogy segítse a versenyképes kutatást és a piacelemzést, a Bright Data rendkívül hasznos eszközzé vált, amely a webkaparás iparágában megállja a helyét.

  Bright Data Proxy versenytársak

  #1. Oxilabok

  Oxilabok egy mindent magában foglaló webintelligencia-gyűjtő eszköz és magas szintű proxyszolgáltató, amely lehetővé teszi a különböző vállalatok számára, hogy teljes mértékben kiaknázzák a big data erejét. Az Oxy Proxy Manager ingyenesen használható alkalmazással rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mobileszközökön keresztül kezeljék proxyikat.

  Az eszköz Chrome böngészőbővítményt is kínál mindenkinek, aki inkább kerüli a mobilalkalmazást a proxykezeléshez. Az Oxy Proxy felhasználók könnyen konfigurálhatják a rendszert és válthatnak több szerver között.

  Főbb jellemzői

  • Sokoldalú alkalmazás, amely kompatibilis a különböző proxyszolgáltatókkal.
  • Az Oxy Proxy alkalmazás használata nem jár további költségekkel vagy rejtett díjakkal.
  • A felhasználók tetszőleges számú proxyszervert adhatnak hozzá.

  A másik oldalon azonban a mobil proxykezelő nem alkalmazza az összes rendszerszintű proxybeállítást, vagy eltérő proxykonfigurációkkal rendelkezhet.

  #2. Nginx

  Nginx Proxy Manager egy proxykezelő eszköz, amely megkönnyíti a kapcsolatokat a háttérkiszolgálók és az ügyfelek között. Ne feledje, hogy gyakorlati okokból az Nginx Proxy Manager a felhasználók és a háttérkiszolgálók közötti kapcsolatokat kezeli az összes proxy helyett, ahogy a Bright Data Proxy Manager teszi.

  Főbb jellemzői

  • Az Nginx Proxy Manager konfigurálható az SSL/TLS titkosítás és visszafejtés kezelésére.
  • Az eszköz támogatja a HTTP/2 protokollt, és elősegíti a gyors kommunikációt a felhasználók és a szerverek között.
  • A proxykezelő egy fordított proxy-támogatási rendszert kínál, amely a felhasználó valós IP-címének elfedésével továbbítja a felhasználói csatlakozási kérelmeket.
  • Az Nginx Proxy Manager robusztus biztonsági szolgáltatásokat nyújt, amelyek garantálják az ügyfél szerverének védelmét a hagyományos webalapú támadásokkal szemben. A biztonsági funkciók közé tartozik a hozzáférés-szabályozás, amely segít megvédeni érzékeny adatait az illetéktelen hozzáféréstől.
  • Az Nginx intuitív és könnyen használható felülettel rendelkezik, amely jól láthatóan megjeleníti a hozzáférés-vezérlési funkciókat, például az IP-címen alapuló korlátozások hozzáadását, törlését és módosítását.

  A hátránya azonban, hogy az Nginx funkciói csak a fordított proxy- és SSL/TLS-kezelésre korlátozódnak, ami nem teszi hatékony proxykezelő eszközzé a Bright Data proxykezelőhöz képest.

  Végső ítélet

  Az előzőek alapján egyértelműnek tűnik, hogy a Bright Data az egyik legátfogóbb és legmegbízhatóbb webes adatplatform, amellyel értéket vonhat ki a nyilvános webes adatokból, ha meg akarja őrizni versenyelőnyét saját résein belül. A platform hatékonysága sok személy és intézmény szívét megnyerte a világ minden részéről.

  A Bright Data felhasználói kiaknázhatják prémium proxyszolgáltatásait az all-inclusive funkcióknak és a hatékony képességeknek köszönhetően. A nyilvános webes adatok felhasználásával különböző adatpontokat érhetnek el, hogy segítsék a kutatást, a nyomon követést és az elemzést.

  Bár drágább lehet, mint a legtöbb versenytárs, és korlátozott ingyenes próbaidőszaka van, a felhasználók biztosítottak egy proxykezelési szolgáltatást, amely biztosítja az adatok, fájlok és információk biztonságos átvitelét a távoli helyeken dolgozó alkalmazottaknak, illetve azoktól.

  Ennek eredményeként a felhasználók hozzáférhetnek a webes adatokhoz, hogy jobb és megalapozottabb döntéseket hozzanak személyes vagy üzleti használatra. A rugalmas számlázás, a hatékony konfiguráció és a hét minden napján 24 órában elérhető támogatás miatt a Bright Data szolgáltatást ki kell próbálnia bárki számára, aki komoly projektekkel foglalkozik.

  Ezután nézze meg, miért használja a Bright Data-t proxy- és webkaparáshoz.