A Bluetooth és a WiFi kikapcsolása a Siri parancsikon segítségével az iOS 12 rendszeren

A Siri Shortcuts teljes potenciálját az elkövetkező hónapokban fogják megvalósítani. Maga az alkalmazás új a legtöbb felhasználó számára, aki frissített az iOS 12-re, és van egy kis tanulási görbe a saját parancsikonok létrehozásával. Ennek ellenére a felhasználók már létrehoznak néhány nagyszerű parancsikont, amelyek kijavítanak néhány bosszúságot az iOS rendszerben. Ha emlékszel, az iOS 11-ben a Vezérlőközpont Bluetooth és WiFi kapcsolói már nem kapcsolták ki ezeket a kapcsolókat. Ehelyett egyszerűen leválasztották a telefont az összes eszközről és/vagy hálózatról. Ez azt jelenti, hogy bármelyik kikapcsolásához át kell mennie a Beállítások alkalmazáson. Az alternatíva a Bluetooth és a WiFi kikapcsolása egy Siri parancsikon segítségével.

Siri parancsikon: Kapcsolja ki a Bluetooth-t és a WiFi-t

A Bluetooth és a WiFi kikapcsolásához két különböző parancsikont kell importálnia; egy Bluetooth-hoz és egy WiFi-hez. Ha olyan parancsikont szeretne, amely mindkettőt kikapcsolja, nézze meg mindkét billentyűparancs műveleteit, és hozzon létre egy saját egyedi műveletet.

Ezeket a parancsikonokat a Reddit grapplerone felhasználó hozta létre. iPhone-ján érintse meg az importálni kívánt parancsikon hivatkozását.

Kapcsolja be/ki a Bluetooth-t

Kapcsolja ki a WiFi-t

Amikor megérinti ezeket a parancsikonokat, a Parancsikonok alkalmazás megnyílik egy „Get Shortcut” gombbal. Koppintson rá, hogy hozzáadja a parancsikont a könyvtárához.

Mindkét parancsikon átkapcsolhatja az általuk vezérelt megfelelő kapcsolók állapotát, azaz be- vagy kikapcsolhatja a Bluetooth-t, valamint a gyorsbillentyűvel be- vagy kikapcsolhatja a WiFi-t. A parancsikon futtatásakor megjelenik egy menü, amely megkérdezi, hogy be vagy ki szeretné-e kapcsolni a kapcsolót.

Koppintson a használni kívánt lehetőségre, és ennek megfelelően megváltozik a WiFi vagy Bluetooth állapota.

Ha a Parancsikonok widget már túlságosan zsúfolt az alapvető parancsikonokkal, amelyeket gyakran kell használnia, mindkét parancsikonhoz beállíthat egy Siri parancsot. Egy Siri paranccsal kimondhatja, hogy „Turn Bluetooth Off” vagy „Turn WiFi Off” (Kapcsold ki a WiFi-t) a parancsikonok meghívásához.

Ez majdnem olyan egyszerű, mint a Bluetooth és a WiFi kikapcsolása a Vezérlőközpontból. Ha egy régebbi eszközön, például egy iPhone 6-on használ parancsikonokat, a parancsikon végrehajtása eltart egy ideig, de ez a régi hardverrel kapcsolatos, amely jóval kevesebb RAM-on fut, mint amennyire az iOS 12 tervezték. Ennek ellenére a művelet végrehajtásához szükséges idő nem elég hosszú ahhoz, hogy a parancsikon használatát kényelmetlenné tegye.