A bloatware eltávolítása Android telefonjáról (Útmutató)

Még azután sem javult a bloatware helyzet az Androidon, hogy az Android közösség hatalmas felzúdulást okozott az adatvédelemre, a biztonságra és a felhasználói választási lehetőségekre hivatkozva. Igen, a MIUI-hoz már kevesebb bloatware tartozik, de az általános helyzetet tekintve az Android okostelefonok még mindig számtalan felesleges alkalmazást tartalmaznak, különösen az alsó kategóriás eszközöket. Ezért, hogy segítsünk eltávolítani a bloatware-t Android-telefonjáról, és létfontosságú erőforrásokat szabadítson fel, elkészítettük ezt a praktikus oktatóanyagot. Lehetővé teszi a bloatware és a szükségtelen alkalmazások zökkenőmentes eltávolítását. Legyen szó Xiaomiról, Realmeról, Opporól vagy bármilyen más eszközről, az Univerzális Android Debloater eszköz biztonságosan eltávolítja a felesleges alkalmazásokat Android okostelefonjáról. Ezzel kapcsolatban nézzük meg, hogyan működik ez az eszköz.

Távolítsa el a bloatware-t a telefonjáról az Univerzális Android Debloater (2022) segítségével

1. Először töltse le a Universal Android Debloater (UAD) alkalmazást innen. Kattintson az „Eszközök” elemre, és töltse le az EXE fájlt a Windows rendszerhez. Ha macOS-t használ, töltse le a .tar.gz fájlt.

  Az osztott nézet használata Android 7.0 rendszeren

2. Ezután be kell állítania az ADB-t a számítógépén. Kövesse linkelt oktatóanyagunkat az ADB azonnali telepítéséhez.

3. Ezt követően nyisson meg egy terminálablakot (CMD Windows és Terminál macOS esetén). Ide írja be az adb eszközöket, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ha sorozatszámot ad vissza, akkor kész.

4. Most helyezze át a letöltött UAD-fájlt a platform-tools mappába.

5. Végül nyissa meg az Univerzális Android Debloater alkalmazást, amely automatikusan felismeri Android okostelefonját.

6. Az eszköz észlelése után győződjön meg arról, hogy a felső legördülő menüben az „Ajánlott” van kiválasztva. Az eszköz ROM-ja alapján az Universal Android Debloater előhívja a biztonságosan eltávolítható bloatware listát. Az UAD dokumentálta az eltávolítható bloatware listáját az összes nagyobb okostelefon-gyártó számára. Általános felhasználóknak azt javaslom, hogy maradjanak az „Ajánlott” listánál.

  Állítsa be az értesítések hangerejét az alvó és ébrenléti állapot alapján [Android]

7. Most válassza ki az eltávolítani kívánt csomagokat, és egyszerűen kattintson a jobb alsó sarokban található „Kiválasztás eltávolítása” gombra. Ennek ellenére azt javaslom, hogy a csomag eltávolítása előtt alaposan ellenőrizze a csomag nevét, és gondolja át saját gondolatait.

8. Így biztonságosan eltávolíthatja a bloatware-t Android telefonjáról a Universal Android Debloater segítségével. Ha vissza szeretne állítani egy adott csomagot, válassza az „Eltávolítva” vagy a „Letiltva” lehetőséget a legördülő menüből, és válassza ki a csomagot. Most kattintson a „Kiválasztás visszaállítása” gombra.

9. A keresősávból is kereshet bizonyos alkalmazásokat. Ha az alkalmazás nem jelenik meg a debloaterben, telepítse a Package Name Viewer 2.0-t (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlást kínál) a Play Áruházból Android telefonjára, és keresse meg az alkalmazás csomagnevét. Most keresse meg a csomag nevét, és azonnal távolítsa el a bloatware-t.

  Voice-Over hozzáadása az Android-eszközön való rajzolás közben

10. Végül a szolgáltató-specifikus bloatware eltávolításához Androidon válassza ki a „szolgáltató” lehetőséget a harmadik legördülő menüből, és távolítsa el a felesleges alkalmazásokat. Ugyanezt a folyamatot megismételheti a Google bloatware, OEM bloatware, AOSP alkalmazások stb. eltávolításához.

Távolítsa el a Bloatware programot Android okostelefonjáról root nélkül

Így tehát teljesen eltávolíthatja a bloatware-t Android-eszközéről anélkül, hogy root szükséges lenne. Noha rengeteg debloater alkalmazás létezik, javasoljuk az Universal Android Debloater alkalmazást, mert jól dokumentált, és megvizsgálta a cserélhető alkalmazásokat a főbb eszközökhöz. Mindegy, ez mind tőlünk származik. Ha a Fastboot nem észleli Android-eszközét Windows 10/11 rendszeren, van egy praktikus útmutatónk. Ha pedig meg szeretné találni a legjobb egyéni ROM-okat Androidhoz, tekintse át a válogatott listánkat. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.