A billentyűzet rezgésének engedélyezése vagy letiltása iPhone-on

Amellett, hogy számos új funkcióval büszkélkedhet, beleértve a zárolási képernyő továbbfejlesztett testreszabását, a belépési kulcsokat és az üzenetszerkesztést, az iOS 16 néhány remek új funkciót is tartalmaz. Az iOS 16 egyik rejtett funkciója az iPhone billentyűzet haptikájának engedélyezése. Azok számára, akik nem ismerik, ha engedélyezi ezt a funkciót, rezgést fog érezni, amikor az iPhone billentyűzetén gépel. Tehát ha javítani szeretné a gépelési élményt, javasoljuk, hogy kövesse ezt az útmutatót, és tanulja meg, hogyan engedélyezheti vagy tilthatja le a billentyűzet haptikáját az iPhone készüléken az iOS 16 rendszerben!

Billentyűzet vibráció engedélyezése az iPhone készüléken az iOS 16 (2022) rendszerben

Ha nem tudná, a billentyűzet-haptika már régóta létezik. Sok harmadik féltől származó iOS billentyűzetalkalmazás, például a Microsoft SwiftKey és a Gboard támogatja ezt a funkciót, de ugyanez hiányzott az alapértelmezett billentyűzetből. Az iPhone-felhasználók már régóta kérik ezt a kis funkciót, és az Apple végre meghallgatott. A billentyűzet-haptika funkciót minden iOS 16-tal kompatibilis iPhone-modell támogatja, ami azt jelenti, hogy az iPhone 8-on vagy újabb készüléken történő gépelés közben rezgést kap.

Kapcsolja be a Haptic Feedback funkciót az iPhone billentyűzetén

1. Az iOS 16 operációs rendszert futtató iPhone készülékén indítsa el a Beállítások alkalmazást, és válassza a „Hangok és tapintások” lehetőséget.

  Hogyan lehet megkerülni az Egyesült Királyság pornóblokkját

2. Most érintse meg a „Billentyűzet visszajelzés” elemet.

3. Végül kapcsolja be a „Haptic kapcsolót”, és már kész is! Fontos megjegyezni, hogy ezen az oldalon letilthatja a billentyűzet hangját, ha nincs rá szüksége. Ehhez kapcsolja ki a „Hang” kapcsolót.

Most hívja elő az alapértelmezett billentyűzetet iPhone-ján, hogy gyengéd rezgést érezzen, amikor megnyom egy billentyűt a billentyűzeten.

A Haptic Feedback letiltása az iPhone billentyűzeten

Bár a haptikus billentyűzet elég ügyes, és javítja a gépelési élményt, nem mindenki találja hasznosnak. Szerencsére az Apple lehetővé teszi, hogy könnyedén kikapcsolja. Csak kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és navigáljon a Sounds & Haptics -> Keyboard Feedback menüponthoz, ahogy az a fenti részben látható.

  A szinkronizálás be- és kikapcsolása a Chrome-ban

2. Most kapcsolja ki a „Haptic“ melletti kapcsolót, és kész. Többé nem fog rezgést érezni, amikor az iPhone billentyűzetén gépel.

Engedélyezze és használja a Haptic billentyűzetet iPhone-ján

Nesze! Soha nem késő behozni egy olyan hasznos funkciót, mint a billentyűzet-haptika, hogy javítsa a felhasználók gépelési élményét. Szóval jó, hogy az Apple behozta ezt a régóta kért funkciót az iPhone natív billentyűzetére az iOS 16 rendszerben. Ezen kívül mostantól lehetősége van iMessage szerkesztésére és elküldésének visszavonására, valamint gyors jegyzetek készítésére az iPhone készüléken. Ezért feltétlenül tekintse meg ezeket a funkciókat a hivatkozott cikkekben. Azt is tudassa velünk, hogy ragaszkodik-e harmadik féltől származó billentyűzethez, vagy átvált a natív billentyűzetre, haptics hozzáadásával iPhone-ján.