A BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelen javítása a Windows 10 rendszerben

A BattlEye észleli, hogy a játékosok használnak-e csalószoftvert a játékok során, hogy élvezhessék annak előnyeit. Ez az ügyféloldali szoftver megakadályozza, hogy bármilyen játékot (amely csaló szoftvert használ) megnyíljon. Ennek ellenére ez a csalás elleni szoftver néha meghibásodik, és a BattlEye szolgáltatási hiba telepítésének sikertelenségét okozza a Windows 10 számítógépen. Ez egy bosszantó probléma, amely rontja a játékélményt. Ez a hibaüzenet a BattlEye csomagot tartalmazó játékoknál jelentkezik, és többnyire akkor jelenik meg, amikor megpróbálja elindítani a játékot. Ennek eredményeként a játék néha összeomlik vagy lefagy. Ne aggódj! Nem vagy egyedül. Ez a cikk segít kijavítani a BattlEye szolgáltatás telepítése sikertelen hibaüzenetet. Szóval, olvass tovább!

A BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségének javítása a Windows 10 rendszerben

Számos oka lehet ennek a BattlEye indító hibának a Windows 10 rendszerben. Az alábbiakban azonban felsorolunk néhány jelentős okot:

  • A játéknak nincs adminisztrátori hozzáférése.
  • Sérült adatok a játékon belüli telepítési mappában.
  • Néhány játékfunkció eléréséhez szükséges engedélyek hiányoznak.
  • A víruskereső program blokkolja a játék vagy maga a játék néhány funkcióját.
  • A Windows Defender tűzfal blokkolja a programot.
  • Elavult játék, Steam alkalmazás, operációs rendszer és PC-illesztőprogramok.
  • Sérült játékadatok.
  • Instabil internet kapcsolat.

Most lépjen a következő szakaszra, és tanulja meg a hibaelhárítási módszereket a BattlEye indítóhibájának megoldására a Windows 10 PC-n. Összeállítottunk egy listát azokról a módszerekről, amelyek segítenek kijavítani ezt a hibaüzenetet a Windows 10 számítógépen. Kövesse őket ugyanabban a sorrendben a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Alapvető hibaelhárítási lépések

Az alábbiakban bemutatunk néhány előzetes lépést a probléma megoldásához.

1. Ha vannak ideiglenesen sérült fájlok a számítógépen, a számítógép újraindításával megoldhatja azokat. Tehát indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy ez működik-e vagy sem.

2. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy az instabil internetkapcsolat is ehhez a hibához vezet. Lefuttathat egy sebességtesztet a megfelelő kapcsolathoz szükséges hálózati sebesség optimális szintjének meghatározásához.

3. Ha a jel erőssége nagyon alacsony, távolítson el minden akadályt az útválasztó és a számítógép között. Ezenkívül távolítson el túl sok, ugyanahhoz a hálózathoz csatlakoztatott eszközt.

4. Mindig vásároljon olyan modemet vagy útválasztót, amelyet az internetszolgáltatója (ISP) ellenőrzött, és azok ütközésektől mentesek. Ne használjon régi, törött vagy sérült kábeleket. Cserélje ki a kábeleket, ha szükséges.

5. Ha bármilyen internetkapcsolati probléma merül fel, tekintse meg a Hálózati csatlakozási problémák elhárítása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat a hibaelhárításhoz.

6. Számos felhasználó megerősítette, hogy ez a hiba megoldható a számítógépen futó összes háttérfeladat bezárásával. A feladat végrehajtásához kövesse a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat, és járjon el az utasításoknak megfelelően.

Íme a lehetséges hibaelhárítási módszerek a BattlEye szolgáltatás sikertelen telepítési problémájának megoldására.

1. módszer: Indítsa el a játékot manuálisan

Ezzel az egyszerű megoldással időt takaríthat meg a sikertelen BattlEye szolgáltatási hiba kijavításával a Windows 10 rendszerű számítógépen. Ha problémába ütközik a Steamben, ez a módszer megkerüli a játék Steamen keresztüli elindítását, és közvetlenül megnyitja azt. Kövesse a játék lépéseit.

  A Windows telepítése Chromebookra

Megjegyzés: Néha nem tudja elérni a Steam összes online kapcsolódási funkcióját, amikor manuálisan indítja el a játékot. Tehát először el kell indítania a Steamet, majd manuálisan kell elindítania a játékot, vagy fordítva.

1. Nyomja meg együtt a Windows + E billentyűket a Fájlkezelő megnyitásához.

2. Keresse meg azt a könyvtárat, ahová a játék telepítve van a számítógépén. Az alábbiakban egy példa a játékmappa helyének elérési útjára.

Megjegyzés: Itt a Rogue Company-t vesszük példaként.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonRogue Company

3. Most kattintson duplán az .exe fájlra a játék elindításához.

Ha problémába ütközik a játékkönyvtár megtalálásával, olvassa el a Hova vannak telepítve a Steam játékok című útmutatónkat? hogy megtalálja a címtárat.

2. módszer: Futtassa a játékot rendszergazdaként

A hiba kijavításához ez a legegyszerűbb megoldás, ha rendszergazdai jogokkal indítja el a játékot. Íme néhány lépés a játék rendszergazdaként való futtatásához.

Megjegyzés: Itt a Rogue Company-t vesszük példaként. Kövesse a játéknak megfelelő lépéseket.

1. Kattintson jobb gombbal a játék parancsikonjára az Asztalon.

2. Válassza ki a tulajdonságokat.

3. A Tulajdonságok ablakban lépjen a Kompatibilitás fülre.

4. Most jelölje be a Program futtatása rendszergazdaként négyzetet.

5. Végül kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

3. módszer: Futtassa a Steamet rendszergazdaként

Az operációs rendszer blokkolja a játék néhány funkcióját, ha nem kapott teljes rendszergazdai jogokat. Kevés felhasználó javasolta, hogy ez a probléma megoldható legyen, ha rendszergazdaként futtatja a Steamet. Tehát itt van néhány lépés a Steam rendszergazdaként való futtatásához, hogy kijavítsa a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségét.

1. Kattintson jobb gombbal a Steam parancsikonra az Asztalon.

2. Most kattintson a Tulajdonságok elemre.

3. A Tulajdonságok ablakban váltson a Kompatibilitás lapra.

4. Most jelölje be a Program futtatása rendszergazdaként négyzetet.

5. Végül kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

6. Most indítsa újra a Steam klienst.

4. módszer: Frissítse a Steam kliens- és játékfájlokat

Ha elavult Steam alkalmazást használsz, nem tudod zökkenőmentesen elérni a játékokat. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a Steam és a játék frissített verzióját használja, mielőtt elindítja. Kövesse az alábbi lépéseket.

I. lehetőség: Frissítse a Steam-et

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Steam parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most kattintson a Steam elemre a képernyő bal felső sarkában, majd kattintson a Steam Client Updates… gombra, ahogy az alább látható.

3A. Ha új frissítések állnak rendelkezésre, várja meg, amíg a frissítés befejeződik.

3B. Ha a Steam kliens már naprakész, akkor a Steam kliensed naprakész üzenetet jeleníti meg. Ezután frissítse a játékot az alábbi lépések végrehajtásával.

4. Most indítsa újra a Steamet.

II. lehetőség: Frissítse a játékot

A játék frissítéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Indítsa el a Steam klienst, és lépjen a KÖNYVTÁR menüpontra.

2. Most kattintson a HOME elemre, és keresse meg a játékot.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a játékra, és válassza a Properties… opciót.

4. Most váltson a FRISSÍTÉSEK lapra.

5. Ha az AUTOMATIKUS FRISSÍTÉSEK alatt a Mindig frissítse ezt a játékot lehetőséget, a játék automatikusan frissül.

5. módszer: Ellenőrizze a játékok integritását

Ez a megoldás kijavítja a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségét, amely a Steamben lévő sérült fájlok miatt merült fel. A játékban lévő összes sérült fájl javítható a játékfájlok sértetlenségének ellenőrzésével.

Olvassa el útmutatónkat a játékfájlok integritásának ellenőrzéséről a Steamen, hogy ugyanezt tegye.

6. módszer: Törölje a BattlEye mappát

Ha a fenti megoldások nem oldják meg a sikertelenül telepített BattlEye szolgáltatást, próbálja meg törölni a BattlEye mappát a számítógépről. Miután törölte ezt a mappát, a Steam kliens újra telepíti a modult a számítógépére, és segíthet a probléma megoldásában.

  Skinek és textúracsomagok telepítése a Minecraft Windows 10 UWP rendszeren

1. Lépjen a Fájlkezelőbe a Windows + E billentyűk egyidejű lenyomásával.

2. Navigáljon a játék könyvtárához.

Megjegyzés: Itt a Rogue Companyt választottuk példaként.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonRogue Company

3. Ezután keresse meg a BattlEye mappát, és kattintson rá jobb gombbal.

4. Végül válassza a Törlés lehetőséget a mappa eltávolításához.

5. Most nyissa meg a Steam klienst, és telepítse újra a fájlokat.

7. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha bármilyen új Microsoft-frissítés telepítése vár a számítógépére, néhány hiba és probléma nem oldható meg a számítógépen. Ahogy azt sok felhasználó javasolta, a Windows 10 rendszerű számítógépek frissítése segít megoldani a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségét. A Windows 10 rendszerű számítógépének frissítéséhez kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

8. módszer: Frissítse a grafikus illesztőprogramokat

A grafikus illesztőprogramok elengedhetetlenek a számítógépéhez, ha Ön játékos. Ha az illesztőprogramok elavultak vagy hibásak, feltétlenül frissítse őket. Megkeresheti az illesztőprogramok legújabb kiadásait a hivatalos webhelyeken, vagy manuálisan is frissítheti őket. Kövesse útmutatónkat: A grafikus illesztőprogramok frissítésének 4 módja Windows 10 rendszerben az illesztőprogram frissítéséhez, és ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát.

9. módszer: Az illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Néha a GPU-illesztőprogramok aktuális verziója indítási ütközéseket okozhat. Ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Ezt a folyamatot az illesztőprogramok visszaállításának nevezik, és egyszerűen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

10. módszer: Telepítse újra a grafikus illesztőprogramokat

Ha a grafikus illesztőprogramok frissítése után is szembesül ezzel a hibával, telepítse újra az eszközillesztőket az esetleges inkompatibilitási problémák megoldásához. Számos módja van az illesztőprogramok újratelepítésének a számítógépére. Ennek ellenére könnyedén újratelepítheti a grafikus illesztőprogramokat az Illesztőprogramok újratelepítése Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint.

A GPU-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy hiba nélkül hozzáfér-e a játékhoz.

11. módszer: Rendszerfájlok javítása

Ha bármilyen hiányzó vagy sérült fájl található a Windows 10 számítógépén, akkor a BattlEye indító hibájával kell szembenéznie. Ön azonban beépített segédprogramokkal javítja ki ezeket a sérült fájlokat, nevezetesen a Rendszerfájl-ellenőrzőt és a Telepítési képszolgáltatást és -kezelést. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

Várja meg az Ellenőrzés 100%-ban kitöltött nyilatkozatot, és ellenőrizze, hogy kijavította-e ezt a hibát.

12. módszer: Futtassa a rosszindulatú programok vizsgálatát

A Microsoft számos szakértője szerint a számítógép átvizsgálása segít megőrizni a számítógép fenyegetettségét. Ha bármilyen vírus vagy rosszindulatú program behatol a számítógépére, nem használhat külső és belső hardvereszközöket. Így szembesülhet a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségével a Windows 10 számítógépén. Ezért azt tanácsoljuk, hogy ellenőrizze a számítógépét a Hogyan futtathatok víruskeresést a számítógépemen című útmutatónkban leírtak szerint? Továbbá, ha el szeretné távolítani a rosszindulatú programokat a számítógépéről, tekintse meg útmutatónkat: Hogyan távolítsuk el a rosszindulatú programokat a számítógépről Windows 10 rendszerben.

13. módszer: Módosítsa a Windows Defender tűzfal beállításait

A Windows 10 rendszerű számítógép túlzottan reagáló vagy túlzottan védő víruskereső csomagja miatt a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségével is szembe kell néznie. Ez megakadályozza a kapcsolati kapcsolatot a játékindító és a szerver között. Tehát a probléma megoldásához engedélyezőlistára helyezheti a játékot a tűzfal beállításai között, vagy ideiglenesen letilthatja a problémát.

I. lehetőség: A BattlEye játék engedélyezési listája

A BattlEye engedélyezéséhez a Windows Defender tűzfalában kövesse az Alkalmazások engedélyezése vagy blokkolása a Windows tűzfalon keresztül című útmutatónkat, és hajtsa végre a lépéseket az utasításoknak megfelelően.

II. lehetőség: A Windows Defender tűzfal letiltása (nem ajánlott)

Ha nem tudja, hogyan kell letiltani a Windows Defender tűzfalat, a Windows 10 tűzfal letiltása című útmutatónk segít ebben.

  Hogyan lépjünk be a teljes képernyőre egy UWP-alkalmazásba Windows 10 rendszerben

III. lehetőség: Új szabály létrehozása a tűzfalban

Alternatív megoldásként létrehozhat egy új szabályt a Windows Defender tűzfalban a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségének javítására.

1. Nyomja meg a Windows gombot, és írja be a Windows Defender Firewall with Advanced Security parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most a bal oldali ablaktáblában kattintson a Bejövő szabályok elemre, ahogy az ábrán látható.

3. Ezután a jobb oldali ablaktáblában kattintson az Új szabály… elemre, ahogy az ábrán látható.

4. Most mindenképpen válassza ki a Program opciót a Milyen típusú szabályt szeretne létrehozni? menüt, és kattintson a Tovább > gombra a képen látható módon.

5. Ezután kattintson a Tallózás… gombra, amely megfelel a program elérési útjának: az ábrán látható módon.

6. Ezután navigáljon a megadott elérési útra, és kattintson duplán a telepítőfájlra. Ezután kattintson a Megnyitás gombra.

C:Program Files (x86)Common FilesBattlEye

7. Kattintson a Tovább > gombra az Új bejövő szabály varázsló ablakában.

8. Most jelölje be a Kapcsolat engedélyezése melletti rádiógombot, majd kattintson a Tovább > gombra, ahogy az ábrán látható.

9. Győződjön meg arról, hogy a Domain, Private és Public négyzet ki van jelölve, majd kattintson a Tovább > gombra, ahogy az ábrán látható.

10. Végül adjon nevet az új szabálynak, és kattintson a Befejezés gombra.

14. módszer: A harmadik féltől származó víruskereső letiltása (ha van)

A számítógépére telepített néhány inkompatibilis víruskereső program a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségét okozza. Az ütközések elkerülése érdekében gondoskodnia kell a Windows 10 számítógép biztonsági beállításairól, és ellenőriznie kell, hogy stabilak-e vagy sem. Annak megállapításához, hogy a víruskereső programcsomag okozza-e a problémát, kapcsolja ki egyszer, és próbáljon meg csatlakozni egy hálózathoz. Olvassa el a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, és kövesse az utasításokat a víruskereső program ideiglenes letiltásához a számítógépen.

Ha BattlEye indító hibája van, miután letiltotta a víruskereső programot a számítógépén, javasoljuk, hogy teljesen távolítsa el a programot a számítógépről. Olvassa el útmutatónkat: Programok kényszerített eltávolítása, amelyek nem távolíthatók el Windows 10 rendszerben a víruskereső program számítógépről való eltávolításához.

15. módszer: Telepítse újra a BattlEye-t

Bármilyen rosszul konfigurált fájl a BattlEye-ben, akkor is ehhez a hibához vezet, ha követte az összes fent tárgyalt módszert, és frissítette az összes függőben lévő műveletet. Tehát ebben az esetben nincs más lehetősége, mint a játék újratelepítése. Íme néhány útmutatás a játék Steamen való újratelepítéséhez, hogy megoldja a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségét.

Megjegyzés: Itt a ROGUE COMPANY-t vesszük példaként. Kövesse a lépéseket a játéknak megfelelően.

1. Indítsa el a Steam klienst, és váltson a KÖNYVTÁR fülre.

2. Ezután kattintson a jobb gombbal a játékra, és válassza a Kezelés, majd az Eltávolítás lehetőséget.

3. Most erősítse meg a kérést az Eltávolítás gombra kattintva.

4. Várja meg, amíg a játék eltávolításra kerül, majd indítsa újra a számítógépet.

5. Most nyissa meg a Steam klienst, lépjen a KÖNYVTÁR menübe, kattintson jobb gombbal a játékra, majd kattintson a Telepítés gombra.

6. Végül kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a játék számítógépre történő telepítéséhez.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és ki tudta javítani a BattlEye szolgáltatás telepítésének sikertelenségét Windows 10 rendszeren. Tudassa velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, nyugodtan tegye fel azokat a megjegyzés rovatba. Azt is tudassa velünk, hogy mit szeretne legközelebb megtanulni.