A 9 legjobb mentális egészségügyi webhely férfiaknak

Sok férfi szembesül mentális egészségügyi problémákkal, de a megbélyegzéstől, a szégyentől való félelem és az állapot korlátozott megértése gyakran megakadályozza őket abban, hogy segítséget kérjenek. Gyakori, hogy a férfiak figyelmen kívül hagyják mentális egészséggel kapcsolatos küzdelmeiket, és ehelyett elsöprőnek tekintik az életet.

A megfelelő támogatás és erőforrások biztosítása megváltoztathatja a férfiak mentális egészségét és javíthatja általános jólétüket. Íme egy lista a férfiközpontú webhelyekről, amelyek különféle mentális egészségügyi témákkal foglalkoznak, és támogatják a mentális egészségügyi problémákkal küzdőket.

A Man Therapy, a Dr. Rich Mahogany által alapított weboldal a humor segítségével felhívja a férfiak mentális egészségére a figyelmet. Tanácsot ad a pszichológiai problémák „férfias” megközelítéssel történő kezeléséhez, és erőforrásokat biztosít bizonyos mentális egészségügyi problémák kezeléséhez.

Az oldal számos mentális egészségügyi forrást kínál kategóriákba rendezve, például harag, szorongás, depresszió és öngyilkosság, kapcsolatok és szex, trauma és bánat. Ezenkívül államonként kínálja a forrásokat, köztük Arizona, Kalifornia, Idaho, Kansas, Minnesota és Utah, hogy csak néhányat említsünk.

A Man Therapy egy ingyenes, anonim, 20 pontos mentális wellness kvízt is tartalmaz, amely segít felmérni a mentális egészséget és azonosítani a javítandó területeket. Tartalmazza azon férfiak beszámolóit is, akik mentális egészségi problémákkal küzdöttek.

Ezenkívül a Man Therapy más oldalakra mutató linkeket is tartalmaz, ahol a felhasználók megvitathatják mentális egészségügyi problémáikat. Például hivatkozik a 988 Lifeline Chat and Text-re, ahol internetes csevegésen vagy szöveges üzeneteken keresztül krízistanácsadást nyújtanak, valamint a Copline nonprofit szervezethez, amely a bűnüldöző szervek tisztviselőit segíti mentális egészségügyi problémák megoldásában.

Az öngyilkosság az 50 év alatti férfiak egyik vezető haláloka. A probléma megoldására a British Columbia Egyetem létrehozta a HeadsUpGuys programot, amely a férfiak depresszióból való felépülésének támogatására és az öngyilkossági halálesetek megelőzésére szolgál.

A kezdeményezést tudósokból, klinikusokból és mentális egészségvédőkből álló csapat támogatja, akik egyesültek a férfiak mentális egészséggel kapcsolatos oktatásában, a megbélyegzés elleni küzdelemben és a mentális egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítésében.

  A Runway 27,5 millió dollárt biztosít, és a Resemble AI 8 millió dollárt gyűjt

A webhely hasznos cikkeket és történeteket tartalmaz olyan kategóriákba rendezve, mint a kezelési lehetőségek, tippek és készségek, valamint gyógyulási történetek. Tartalmaz egy depressziószűrő eszközt is, amellyel önellenőrizheti mentális egészségi állapotát.

Az eszköz különböző depressziós tünetekkel és azok életére gyakorolt ​​lehetséges hatásával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz. A kérdések megválaszolása után teszteredményeket és személyre szabott mentális egészségügyi tippeket kap.

A webhelyen található egy „Terapeuta keresése” oldal is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ország és állam szerint keressenek mentális egészségügyi szakembereket. Az érintett országok közé tartozik az Egyesült Államok, Kanada, Írország, Ausztrália és az Egyesült Királyság.

A MenTalkHealth egy bejegyzett jótékonysági szervezet, amely elkötelezett a férfiak mentális egészségével kapcsolatos beszélgetések előmozdításában. Fő küldetésük az LMBTQ+ férfiak támogatása és a mentális egészségügyi megbélyegzés kezelése.

A szervezet többnyire Anglia déli partján működik, ingyenes és fizetős mentálhigiénés tréningeket biztosítva más jótékonysági szervezeteknek.

A MenTalkHealth a mentális egészséggel foglalkozik honlapján, podcastjain és közösségi médiaplatformjain, hogy minél több férfit bátorítsanak arra, hogy nyissanak meg lelki jólétükről. A podcastban különösen a vendégek személyes történeteket és tapasztalatokat osztanak meg a mentális egészséggel kapcsolatban.

A Movember egy jótékonysági szervezet, amelynek célja, hogy megelőzze a férfiak korai halálozását, amelyek többnyire megelőzhető okok miatt következnek be. A férfiakat érintő különféle egészségügyi problémákkal foglalkozik, beleértve a prosztata- és hererákot, az öngyilkosságot és a mentális egészséget.

A mentális egészséggel összefüggésben a Movember a megelőzésre, a korai felismerésre és a folyamatos jó közérzetre helyezi a hangsúlyt. Célja, hogy olyan közösségeket támogasson, ahol a férfiak olyan lépéseket tesznek, amelyek javítják mentális jólétüket, a körülöttük lévők támogatásával.

A jótékonysági szervezet weboldala értékes forrás a mentális egészséggel kapcsolatos információkhoz, amelyek célja, hogy segítsenek a férfiaknak boldogabb, egészségesebb és hosszabb életet élni. Tartalmaz egy beszélgetési eszközt, amely megtanítja Önnek, hogyan kezdjen beszélgetést olyan férfiakkal, akik esetleg mentális egészségügyi problémákkal küzdenek.

  Hogyan alakítsunk át egy URL-t hangulatjel-hivatkozássá

A Movember további forrásokat fordít a férfiak egészségére összpontosító, kultúraspecifikus egészségügyi projektekre. Megalakulása óta több mint 1000 férfiegészségügyi projektet finanszírozott világszerte, támogatva a kutatást és javítva a férfiak számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat.

A fekete férfiak terápiája abból a megértésből fakadt, hogy a színes bőrű férfiak egyedi kihívásokkal és megbélyegzettséggel néznek szembe, ezért szükségük van egy számukra testreszabott helyre, hogy mentális egészségügyi támogatást találjanak. Alapvető küldetése, hogy eloszlassa azt az elképzelést, hogy a segítségkérés a gyengeség jele, és támogassa az ingyenes terápia biztosítását a férfiak számára szerte az Egyesült Államokban.

A szervezet digitális címtárral rendelkezik, amely több száz terapeutát tartalmaz mind az 50 államban. A címtár lehetővé teszi, hogy terapeutákat vagy edzőket keressen szakterületük vagy tartózkodási helyük szerint, megtekinthesse képesítéseiket és az általuk kezelhető egészségügyi problémákat.

A 2009-ben alapított Face It Alapítványt azért hozták létre, hogy segítséget nyújtson a férfiaknak a depresszió kezeléséhez és a normális életvitelhez. Célja, hogy csökkentse az öngyilkosságok arányát a férfiak körében azáltal, hogy ingyenes szolgáltatásokat kínál, beleértve a kortárs támogatást és az egyének számára nyújtott elvonulásokat.

Az alapítvány elsődleges célja a különböző támogató szolgáltatások nyújtása annak alapján, hogy megértsék azokat az akadályokat, amelyek akadályozzák a férfiak segítségét.

Szolgáltatásaik közé tartozik az egy-egy kortárs támogatás, a férfiaknak szóló támogató csoportok és a mentálhigiénés szakemberek képzése. Fontos, hogy a támogató csoportokat olyan férfiak segítik, akik személyesen küzdöttek depresszióval.

A MENTalk egy közösség férfiaknak, amely arra ösztönzi őket, hogy beszéljenek mentális egészségükről. Alapítói közvetlen tapasztalattal rendelkeznek a mentális egészségügyi problémákkal és a kapcsolódó stigmákkal kapcsolatban.

A MENTalk küldetése, hogy véget vessen a férfiak mentális egészségét övező stigmának. A szervezet podcasttal rendelkezik, amely az alapítók, a vendégek és a szakemberek történeteit tartalmazza, és ítéletmentes Facebook-csoportot működtet.

A Men’s Minds Matter szenvedélyes egyének közössége, akik elkötelezettek az öngyilkossággal kapcsolatos tudatosság növelése és a beavatkozási stratégiák végrehajtása mellett.

  Hogyan változtassunk jelszavakat iPhone-on

A kezdeményezés öngyilkosság-megelőzési képzési programokat kínál klinikusok, gondozók, családok és barátok számára, valamint személyes és online beavatkozási szolgáltatásokat is nyújt. A szolgáltatások kiterjednek a nemek közötti egyenlőségre, de elsősorban a férfiak mentális egészségének javítására összpontosítanak az Egyesült Királyságban.

A weboldalon van egy mentálhigiénés rovat, amely a férfiak problémáival foglalkozik, beleértve az öngyilkosságot, az érzelmeket, a kapcsolatokat és a hajléktalanságot. Tartalmaz egy forrásoldalt is, amely ingyenes útmutatót tartalmaz azok számára, akik aktív öngyilkossági gondolatokat tapasztalnak, és egy másikat az öngyilkos barátok segítésére.

A ManHealth küldetése, hogy segítse a férfiakat a fizikai egészséggel kapcsolatos küzdelmek során, és megelőzze a mentális egészséggel kapcsolatos öngyilkosságokat. A szervezet számos erőfeszítésben vesz részt, többek között kortárs támogató csoportok fogadásában, munkahelyi képzésben és adománygyűjtő rendezvények népszerűsítésében Angliában.

Találkozásaikat személyes tapasztalattal rendelkező férfiak segítik, és biztonságos teret jelentenek a férfiak számára érzéseik nyílt kifejezésére. A foglalkozások különféle kérdéseket fednek fel, beleértve a szorongást, a depressziót, az önismeretet és az alvási szokásokat.

A szervezetnek van egy hasznos blogja, amely tippeket ad a mentális egészség javításához testmozgás, alvás, táplálkozás, társak támogatása és egyéb életmódbeli változtatások révén.

Vigyázzon mentális egészségére

A mentális egészség megvitatása, különösen a férfiak esetében, hagyományosan tabu. A férfiak mentális egészségének kezelésének fontossága azonban egyre elismertebbé válik, az attitűdök megváltoznak.

A férfiak mentális egészségének támogatása döntő fontosságú saját jólétük és a társadalom pszichológiai egészsége szempontjából. A férfiak érzelmi küzdelmei hatással lehetnek a hozzájuk közel állókra, beleértve más férfiakat, nőket és gyermekeket is.

A férfiaknak mentális egészségügyi támogatást és forrásokat nyújtó webhelyek közé tartozik a Therapy for Black Men, a Men’s Minds Matter, a MenTalkHealth és a Movember. Ezen oldalak némelyike ​​még képzést is kínál a nyilvánosság számára, mivel gyakran ezek az első válaszadók a mentális egészségügyi problémákkal küzdő egyének számára.