A 9 legjobb kód nélküli prototípus-készítő alkalmazás ötletei megvalósításához

A prototípuskészítő eszköz lehetővé teszi a tervezők számára, hogy ötleteket, navigációs elemeket, interakciókat és látványelemeket szőjenek össze, hogy a terv szilárd prototípusát képviseljék.

Egy kisvállalkozás elindítása a kódolás ismerete nélkül nehéz lehet. Itt az lehet, hogy felvesz egy szoftverfejlesztőt, és öt figurát önt beléjük. De ez a folyamat, amelyben több embert vesz fel, és igazítja őket a célhoz, sok időt és erőfeszítést igényelhet.

A fejlődő technológiák révén mindenki könnyen használható megoldásokat tud használni feladatai ellátásához és kikapcsolódásához.

Ez az oka annak, hogy a prototípuskészítő eszközök az egyik legjobb lehetőség azon vállalatok számára, amelyeknek kevesebb erőfeszítéssel, idővel és pénzzel kell alkalmazást kifejleszteniük.

A prototípuskészítő eszközök lehetővé teszik, hogy a tervezők és az ügyfelek jobban együttműködjenek egy oldalon, ahelyett, hogy egymásnak ellentmondó perspektívái vannak.

Ebben a cikkben egy prototípuskészítő eszközről fogok beszélni, arról, hogy miért elengedhetetlen, és hogyan segít.

Kezdjük!

Mi az a prototípuskészítés?

A prototípuskészítés olyan folyamat, amelyben a tervezők a papírtól a digitálisig valósítják meg az ötleteket. Különböző szakaszokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a terméktulajdonosok, tervezők és üzleti elemzők számára, hogy megismerjék a legfontosabb szempontokat, beleértve a navigációt, a felhasználói igényeket, a használhatóságot, a felhasználói felületet, a vizuális tervezést, a hozzáférhetőséget, az információs architektúrát stb.

A tervezés ritkán egy éjszakai siker, amely sok időt és feszültséget igényel. Ez az oka annak, hogy a vállalkozásoknak prototípus-koncepciókra van szükségük, hogy energiájukat és idejüket megtakarítsák. Kétféle prototípus létezik:

 • Alacsony hűségű prototípuskészítés: Gyors és olcsó, gyakran papíralapú, amely lehetővé teszi a termék gyors előnézetét.
 • Nagy pontosságú prototípuskészítés: Valósághű működés és megjelenés előtt a tényleges termékhez hasonló megjelenés. Jó az érintettek és befektetők előtti demonstrációra.

Miért fontos a prototípuskészítés?

A prototípuskészítés egyik fő szempontja, hogy empátiát kelt az ügyfél iránt, ha jól csinálják. A prototípus bevezetés előtti létrehozásának fő előnyei a következők:

 • Időt és erőfeszítést takarít meg, és természetesen pénzt takarít meg.
 • Megmutathatja koncepcióját és tesztelheti a cél felhasználói csoporton.
 • Ez egy hasznos referencia a fejlesztők számára.
 • A projekt dokumentációjaként szolgál.
 • Együtt dolgozhat csapatával, ami még jobb ötletek generálásához vezet.

Hogyan segíthet a prototípuskészítés az UI/UX tervezőknek?

A prototípus megléte megkönnyíti a munkát minden UI/UX tervező feladatainak megértésében. Lehetőséget ad a fejlesztési folyamatok és határidők reális tervezésére. Konkrétan segít meghatározni a munka költségét.

A felhasználói felület tervezése manapság elengedhetetlen tervezési folyamat, amely vonzza az ügyfeleket. A prototípusok használata segít az UI/UX tervezőknek megismerni terveik hasznosságát anélkül, hogy ténylegesen használatra terveznék őket. Így a tervezők időt és pénzt takarítanak meg.

A prototípus használata azonban jelentősen felgyorsíthatja a fejlesztés ütemét, csökkentve a gyakori szerkesztések szükségességét.

Tehát, ha ezt szeretné elérni, íme néhány a legjobb prototípus-alkalmazások közül, amelyek megfelelő funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek.

Proto

Keltse életre innovatív ötleteit a Proto segítségével valós időben. Vállalkozók, marketingesek, termékmenedzserek, UX-dizájnerek és bárki, akinek van egy fantasztikus ötlete, használhatja a megoldást igényeinek megfelelően. Fogd és vidd és intuitív kezelőfelülete olyan építőelemeket kínál, amelyekből indulhat.

Szerezzen be több mint 250 felhasználói felület-összetevőt, amelyek segítenek abban, hogy első prototípuskészítési élményét jó és mesés legyen.

A felhasználói felület összetevői a natív megfelelők viselkedését utánozzák. Ezen túlmenően teljes mértékben testreszabható és kész sablonok széles skáláját találja mobilra és webre, valamint a gyakran használt elemekkel és blokkokkal.

Ha eszközökre van szüksége a prototípusok kiegészítéséhez, a Proto.io a háta mögött áll. Különféle animált és statikus ikonokkal, hangeffektusokkal és stock képekkel jól jöhet. Több mint 6000 digitális eszközt kap az Ön igényei szerint. Ezenkívül javíthatja a munkakörnyezetet, ha kommunikál a tervezés funkcióival.

  Játékok elrejtése vagy eltávolítása a Steam-könyvtárból

A projekt igényei alapján több szintű interaktivitást adhat hozzá, és az általános drótvázból egy valósnak tűnő prototípusba léphet. A Proto.io mikroanimációkat kínál erőteljes funkciókkal, amelyek mozgást kölcsönöznek a tervnek, például képernyőátmeneteket, idővonal-átmeneteket és fejlett animációkat.

Engedd szabadjára a Proto.io erejét, és szerezd be a prototípuskészítéshez szükséges megoldásokat. Próbáld ki 15 napig, és képzeld el az ötleted.

Adobe XD

Tervezze meg a hihetetlent az Adobe XD segítségével, és alkossa meg az igazi UI/UX dizájnt, hogy kitűnjön a többi közül. Keltse életre ötleteit az Adobe XD lenyűgöző megoldásaival. A digitális egy új korszak, és minden a képernyőn történik.

Legyen az Adobe XD az Ön tervezési útmutatója, hogy segítsen a digitális világ fejlődésében. A fejlett funkciókkal valósághű terveket készíthet, amelyek elmesélik innovatív ötletei történetét.

Legyen szó webdesignról, alkalmazástervezésről, márkatervezésről vagy játéktervezésről, az Adobe XD segítségével könnyedén hozzáférhet eseményekhez, eszközökhöz és sablonokhoz.

Szerezze be azokat a funkciókat, amelyek a munkafolyamat végrehajtásához szükségesek. Egyes funkciók 3D átalakítások, összetevők, állapotok, ismétlődő rácsok, tartalomtudatos elrendezés, importálás Illusztrátorból, Sketchből vagy Photoshopból, vektoros rajzeszközök, keverési módok, Adobe betűtípusok és még sok más.

A prototípuskészítéshez és az animációhoz az Adobe XD automatikus animációt, hangprototípus-készítést, görgetőcsoportokat, horgonylinkeket, játékvezérlő támogatást, hanglejátszást és még sok mást kínál. CSS-kódrészleteket küldhet a fejlesztőknek, vagy közzéteheti a megosztáshoz szükséges linkeket.

Az Adobe XD segítségével bemutathatja munkáját. Építhet online portfóliót, és hatékony visszajelzést kaphat a Behance legnagyobb közösségétől.

A koeditálás folyamatához tartsa csapatát ugyanabban a projektben. Ezenkívül a felhőbe mentheti eszközeit, hogy gyorsan megoszthassa más tervezőkkel, bárhonnan hozzáférjen a fájlokhoz, és csapata ugyanazon az oldalon maradjon.

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb tervet havi 9,99 USD-tól kezdve, és készítsen lenyűgöző prototípusokat. Használja ki a 7 napos INGYENES próbaverziót.

Figma

Adjon életet ötleteinek a Figmával az elképzelések korábbi tesztelésével. Készítsen tervezetet a jövőbeli fejlesztéshez. Változtassa a statikus tervezési fájlokat egy fantasztikus interaktív élménnyé, egyetlen kódsor nélkül. Könnyedén csatlakoztathatja a felhasználói felület elemeit, és kiválaszthatja animációit és interakcióit.

Meghatározhat olyan finom interakciókat, mint például kattintás, megnyomás, gomb fölé helyezés és egyebek. Tapasztalja meg tervezését az Android és iOS rendszerre elérhető Figma mobilalkalmazás segítségével. Mutasd meg ötleteidet, de ne diktáld az elképzeléseidet.

A Figma lehetővé teszi, hogy kitalálja a fejlesztést azáltal, hogy pontosítja az elképzelt részleteket.

Animáljon hasonló objektumokat automatikusan és automatikusan részletes átmenetek létrehozásához. Használhat animált GIF-eket mozgástervek, finom animációk és videoelemek megjelenítésére. Ezenkívül hozzon létre különböző rétegeket dinamikus átfedésekből.

Ne ugráljon egyik szerszámról a másikra; A Figma lehetővé teszi a tervezést, a prototípus elkészítését, a visszajelzések gyűjtését és a megosztást egy platformon. Könnyen válthat az élő prototípus és a tervfájl között, hogy a tervezési szerkesztések azonnal megjelenjenek a prototípusban.

Tegye megoszthatóvá prototípusát, hogy bárhol megtekinthesse az interneten. Beágyazhat megjegyzéseket a prototípusba, hogy értékes megjegyzéseket kapjon ötleteihez. A Figma segítségével megfigyelheti a tesztalanyokat, interakcióba léphet élő prototípusokkal, prezentációs diákat készíthet, és integrálhat harmadik féltől származó eszközökkel.

Hozzon létre Figma-fiókot, és próbálja ki ingyenesen.

InVision

Hozzon létre robusztus prototípusokat percek alatt az InVision segítségével anélkül, hogy egyetlen kódsort is írna. Különféle animációkat kínál, például hotspotokat, interakciókat, fejléceket, átmeneteket, átfedéseket és egyebeket, így kiválaszthatja a megfelelő sablont.

Növelje tervezési minőségét visszajelzésekkel. Engedje szabadjára a megszakításmentes fejlesztés erejét, és kezdje el gyorsan a megfelelő specifikációkkal. A Figma tervezőeszközei segítenek a jobb építkezésben, mivel a vázlatintegráció leegyszerűsíti a munkafolyamatot.

Fedezze fel a prototípusok fontosságát, és valós időben keltse életre ötleteit fejlett funkciókkal, sablonokkal, eszközökkel, animációkkal és integrációkkal. Az InVision örökre ingyenes. Hozzon létre egy fiókot, és azonnal kezdje el a prototípus készítést.

  Hogyan beszéljünk orvossal online

ProtoPie

Legyél prototípus szuperhős a ProtoPie segítségével. Kiváló prototípus-készítő eszközöket kínál digitális termékeihez a mobileszközöktől az IoT-ig és az asztali számítógépektől a hatékony élményekig. A ProtoPie segítségével azonnal meggyőzheti az érdekelt feleket, soha nem hoz rossz döntéseket vagy feltételezéseket, és időt és pénzt takarít meg.

A ProtoPie lehetővé teszi, hogy teljes mértékben átfogja az összekapcsolt jövőt. Könnyedén hozhat létre bármilyen prototípust, és csatlakoztassa őket különféle képernyőkre, hardverekre, API-kra és eszközökre. Ideális prototípus-megoldásnak tartják az autóipari HMI-hez és az autós UX-hez is.

Gyorsan tesztelje valósághű prototípusait hordható eszközein. Ez az ideális prototípus-készítő eszköz az okosóra UX számára. Vegye le statikus okosóra-alkalmazásait az asztali képernyőről, és tegye interaktívvá a terveket. Készítsen valósághű és lenyűgöző élményeket különböző eszközökön.

Ezenkívül prototípus asztali és mobiljátékok konzolokhoz, például Xbox SeriesX/S vagy PS5, amelyek teljesen magával ragadóak, valósághűek és játszhatók. A ProtoPie a legsokoldalúbb eszköz a táblagépeken vagy mobilalkalmazásokon dolgozó tervezőcsapat számára.

Mivel az alkalmazások nem korlátozódnak egyetlen eszközre, a prototípusok több eszközre kiterjedő tapasztalataira valóban szükség van, hogy bárki könnyen tesztelhessen. Kezdje el azonnal a prototípuskészítést egy ingyenes próbaverzióval, és fokozza prototípuskészítési élményeit.

Mockplus

A Mockplus a leghatékonyabb terméktervezési megoldás a prototípus-készítéshez, a rendszerek tervezéséhez és az együttműködéshez. Speciális funkcióival és animációival gyorsabban tervezhet és jobban együttműködhet. Változtassa ragyogó ötleteit funkcionális prototípusokká interakciók, ikonok és összetevők segítségével.

Egyszerűsítse érvényesítési és tervezési folyamatát egyetlen kódsor írása nélkül. A Mockplus-szal összekapcsolt terméktervezést hozhat létre, és a tervezőket, a front-end fejlesztőket és a termékmenedzsereket összehozhatja, hogy jobban együttműködjenek.

Emellett elérhető, újrafelhasználható és dinamikus tervezőrendszereket is létrehozhat. Teremtsen kiszámíthatóságot és következetességet a csapaton belül a könnyű kezelés, megosztás, karbantartás és iteráció érdekében. Hatékonyan működjön együtt más tagokkal a Mockplus felhő segítségével, és időt takaríthat meg.

A Mockplus RP gyors prototípuskészítést, gyors interakciót és gyors tesztelést biztosít. Egyszerűen kezelheti a tervezőrendszereket a Mockplus DS segítségével, és többfunkciós könyvtárakat, tervezőeszközöket és megosztható hivatkozásokat kaphat. Csatlakozzon sok Mockplus-felhasználóhoz a legjobb termék elkészítéséhez.

Jelentkezzen be a Mockplusba, hogy ingyenesen kezdje el a prototípuskészítést.

Axure RP 10

Szerezzen korlátlan teljesítményt és végtelen interakciót az Axure RP 10-el. Ez az egyetlen UX-eszköz a világon, amely erőt ad az UX-szakembereknek funkcionális és valósághű prototípusok készítéséhez. A feltételek, az eseményindítók és a műveletek korlátlan kombinációja kínál digitális izgalmat.

Használhatja az érintéssel, a billentyűzettel és az egérrel kapcsolatos eseményeket az interakciók kiváltására. Adjon hozzá változókat és feltételeket a tervezéshez, és vigye a prototípusokat a csúcsra. Használja ki a robusztus Axure RP 10 widgeteket a rendezhető rácsok, dinamikus interfészek és munkaformák létrehozásához.

A fogd és vidd opcióval működő csepplistákat, választógombokat és szövegmezőket hozhat létre. A többállapotú dinamikus panelek segítségével a terv csúsztathatóvá, görgethetővé és mobilképernyőkön is használhatóvá tehető.

Az Axure RP átjátszó widgetje lehetővé teszi adatvezérelt rácsok és táblázatok létrehozását, így dinamikusan szűrheti és rendezheti a táblázatokat vagy rácsokat.

Szerezze be az adaptív nézetek funkciót, így egyetlen oldalon megtekintheti prototípusának előnézetét asztali számítógépeken, telefonokon és táblagépeken. Mindent megtehet kódismeret nélkül. Az Axure RP segítségével egyszerűen készíthet funkcionális, valósághű és UX prototípusokat.

Ezenkívül diagramokat, drótvázakat, ügyfélutakat és egyéb UX-dokumentációkat hozhat létre funkcionális és gazdag UX-prototípusai mellett. A folyamatábrák, megjegyzések és specifikációk szintén az Axure részét képezik, ami megkönnyíti a prototípusok készítését.

Kattintson a gombra, és tegye közzé UX-prototípusait az Axure felhőben, hogy megvizsgálhassa, megoszthassa és visszajelzést gyűjthessen a csapattól. A prototípusok beágyazása a Confluence és a Jira rendszerbe, valamint az Axure Slack és a Microsoft Teams integrációja, hogy mindenki ugyanazon az oldalon maradjon.

Szerezze be 25 USD/hó/felhasználó kikiáltási áron, és használja ki az összes funkciót. Próbálja ki INGYEN, és tapasztalja meg a prototípuskészítés új stílusát.

  Asztali ikonok elrejtése/elrejtése OS X rendszeren terminálparancs segítségével

Vázlat

Szerezze be az együttműködésen alapuló tervezési folyamathoz szükséges hatékony eszközöket a Sketch segítségével. Az ötleteitől a pixel-tökéletes prototípusokig minden itt kezdődik. Ha lenyűgöző prototípusokat épít, új koncepciókon dolgozik együtt, vagy tökéletes alkalmazásikont készít, a Sketch lefedi a tervezési folyamatot.

Az intuitív felhasználói felület, a várt előnyök és a nagyszerű Mac-alkalmazások átgondolt funkciói, például a natív betűkészlet-megjelenítés támogatása, a szupergyors Apple Silicon teljesítmény és a P3 színprofilok segítségével érheti el legjobb munkáját.

Dolgozzon együtt csapatával ugyanazon a dokumentumon egy időben a Mac alkalmazáson belül. Nincsenek fájlok oda-vissza pingelése, konfliktusok és gondok mentése. Csak Ön és csapata vagy munkatársai fedezhetik fel a végtelen Canvast.

Ez az eszköz segít életre kelteni mesés ötleteit, egyszerűen megvalósítható funkciókkal és eszközökkel, és könnyedén tesztelheti prototípusait kedvenc eszközein. Ezenkívül megoszthat egy linket csapatával, hogy megtekinthessék a prototípusát a böngészőjükben, és értékes visszajelzést adhassanak Önnek.

A Sketch lehetővé teszi az emberek és a tervek összehozását, hogy megosszák egymással visszajelzéseiket, és gyönyörű tervezési rendszereket építsenek ki. A reszponzív szimbólumok és az újrafelhasználható stílusok segítségével könnyedén felépítheti tervezési rendszereit. Testreszabhatja munkafolyamatát a különféle integrációk, asszisztensek és bővítmények közül választhat.

Az interakciók animálásától a hozzáférhető tervekig a Sketch sokat segíthet Önnek hatékony platformjával. Így hát hozzon létre saját munkaterületet még ma INGYEN, és kezdje el a prototípusok készítését.

Keretező

Tervezzen lenyűgöző prototípusokat, és tegye közzé őket csapatával a Framer segítségével. Tele van fantasztikus funkciókkal és mindennel, amire szüksége van a tervezési folyamat elindításához. Adaptív elrendezési funkciói lehetővé teszik, hogy hatékony alapokkal kezdje, és ismételje meg ötleteit.

Hozzon létre testreszabható és interaktív összetevőket. Kezdje kis tervezésekkel, és később kombinálja őket egy erőteljes prototípusba. Gyorsan hozzáadhat multimédiát, gyönyörű elemeket és interaktív összetevőket, hogy egyetlen kattintással elindítsa projektjét.

A beépített interaktív eszközök minden átmenetet örömmé tesznek. Tapasztalja meg a Framer által kínált prezentációs beállításokat, és győződjön meg róla, hogy munkája készen áll a megjelenítésre. Vonja be fejlesztőit, dolgozzon együtt más tervezőkkel, és gyorsan adjon áttekintést a tervekről.

A Framer animációs kódokat tud generálni, amelyeket tovább használ az 1:1 gyártás során. Helyezze fel új prototípusát a webhelyre, és adjon hozzá némi kontextust, hogy visszajelzést kapjon. Tanulja meg az alapokat, és vegyen gyakorlati oktatóanyagokat, hogy a Framer segítségével gyorsan megtervezze és közzétegye webhelyét.

Indítsd el ingyen, és tapasztalj sokat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő prototípuskészítő eszközt?

A megfelelő prototípuskészítő eszköz segít leírni gondolatait és véleményét ügyfelei számára. Mivel sok prototípus-készítő eszköz van a piacon, a megfelelő kiválasztása zavaró lehet, mivel minden eszköz különbözik a funkciók, az árak, a kínálat stb. tekintetében.

Tehát, amikor prototípuskészítő eszközt választ, tartsa szem előtt az alábbi szempontokat:

 • Könnyen megtanulhatónak és könnyen használhatónak kell lennie
 • Több megosztási lehetőséget kell kínálnia
 • Használat az Ön igényei szerint
 • A szoftver hűsége a kívánt eredmények eléréséhez
 • Pénztárcabarát

Következtetés

A kód nélküli prototípus-készítő platformok számos lehetőséget nyitottak meg a vállalkozások számára az alkotás és az innováció terén. A prototípus-készítő eszközökkel egyszerűvé vált weboldalak és alkalmazások készítése kódoló nélkül. Így válassza ki az igényeinek megfelelő prototípus-készítési megoldást.

Ha tervezési projekten dolgozik, ezekkel az eszközökkel percek alatt maketteket készíthet.