A 8 legjobb UEM szoftver az IT-kezelés egyszerűsítésére

A távmunka gyors terjedése és a hibrid munkahelyek megjelenése összetettebbé tette az IT-kezelési műveleteket. Az Unified Endpoint Management (UEM) szoftver azonban megoldást kínál erre a problémára. Főleg egy központi platformot biztosít, ahonnan a szervezetek kezelhetik az összes végpontot, eszközt és alkalmazást.

Az UEM mindent egyetlen, felhasználóbarát platformba egyesít, ahelyett, hogy minden eszköztípushoz különböző eszközöket használna. Így az informatikusok élete egyszerűbbé válik, miközben időt és erőforrásokat takarít meg. Az UEM-eszközökben azonban több funkció is található, például biztonsági intézkedések, harmadik féltől származó integráció, elemzés stb.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk az UEM-szoftver számos előnyét, és kiemeljük azokat a főbb jellemzőket, amelyeket érdemes figyelembe venni az ideális megoldás kiválasztásakor. Áttekintést adunk az elérhető legjobb UEM-szoftverek közül is. Ennek eredményeként időt és erőfeszítést takaríthat meg a szervezete számára megfelelő eszköz kiválasztásával.

Az UEM szoftver üzleti előnyei

Bármilyen méretű és iparágú vállalkozás optimalizálhatja IT menedzsmentjét az UEM szoftver segítségével. Tehát nézzük meg, milyen üzleti előnyökhöz juthatnak a szervezetek az UEM-eszközök használatával:

Egyszerűsített eszközkezelés

A vállalkozások egy központi műszerfalról figyelhetik és karbantarthatják az összes eszközt. Ha az összes végpont egyetlen UEM-eszközhöz van csatlakoztatva, az eszközkezelés könnyebbé válik. Ennek eredményeként leegyszerűsíti a munkafolyamatot, csökkenti a költségeket, és egyszerűbbé teszi az IT-csapatok munkáját.

Fokozott biztonság

Jelenleg egyre többen dolgoznak távolról és használnak személyes eszközöket a digitális munkakörnyezetben. Így a biztonság a vállalkozások fő szempontjává vált. Az UEM-eszközök lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy felügyeljék és biztosítsák a hálózatukhoz csatlakoztatott összes eszközt. Többtényezős hitelesítési, titkosítási és távoli törlési lehetőségekkel fokozza a biztonsági intézkedéseket.

Áttekintő elemzés

Az UEM szoftver áttekintő elemzést kínál az eszköz teljesítményéről és használatáról. A vállalkozások nyomon követhetik az eszközök teljesítményét és bizonyos alkalmazások használatát. Így javíthatják az eszközök állandóságát, költséget takaríthatnak meg, és megalapozottan dönthetnek a használatról. Ezenkívül az UEM-eszközök jelentéseket készíthetnek az eszköz megfelelőségéről a biztonsági problémák azonosítása és a megfelelő válaszok érdekében.

Megfelelőségi menedzsment

A vállalkozásoknak számos ágazatban be kell tartaniuk bizonyos megfelelőségi előírásokat. Tehát az UEM-eszközök azáltal, hogy ellenőrizzük, hogy minden eszköz megfelel-e a szabályozási követelményeknek és szabványoknak, segíthet a megfelelőség kezelésében. Ez magában foglalja az adatvédelmet szabályozó törvényeket, például a GDPR-t és a HIPAA-t, valamint az egyes iparágakban egyedi szabványokat, mint például a PCI-DSS és a SOX.

Keresendő szolgáltatások az UEM szoftverben

Amikor kiválasztja az UEM szoftvert szervezete számára, a következő tényezőkre kell ügyelnie:

Eszköztámogatás: Egy ideális UEM-eszköz támogatást nyújt mindenféle eszközhöz, beleértve az asztali számítógépeket, okostelefonokat és egyebeket. Ezenkívül nem lesz korlátozva egyetlen operációs rendszer kiszolgálására sem.

Eszközkezelés mentése: Az UEM-szoftvernek biztonságos eszközkezelést kell biztosítania, és védelmet kell nyújtania az adatszivárgás ellen. Ezért olyan élvonalbeli biztonsági funkciókat kell tartalmaznia, mint az adattitkosítás, a VPN és a vírusvédelem.

Könnyű üzembe helyezés és méretezhetőség: Az eszköznek egyszerűen telepíthetőnek, konfigurálhatónak és a változó üzleti követelményeknek megfelelőnek kell lennie. Az informatikai csapatnak képesnek kell lennie az eszközök bárhonnan történő vezérlésére a távoli eszközkezelési képességek segítségével.

Felhasználóbarát felület: A felhasználóbarát felülettel a csapatnak egyszerűbbé kell tennie az eszközkezelési feladatokat. Sőt, le kell rövidítenie az IT-csapat tanulási képességeit.

Hatékony jelentéskészítés és elemzés: Az eszköz használatával az informatikai személyzetnek képesnek kell lennie az eszközhasználat nyomon követésére és a teljesítményproblémák észlelésére. Ezen túlmenően az EUM eszközök, a teljes jelentéskészítés és az elemzési szolgáltatások segítségével nyomon kell követnie a biztonsági kockázatokat.

  A Google Home Hub használata digitális képkeretként

Integrációs képességek: A végpontok közötti eszközkezelési funkciók biztosításához az alkalmazásnak zökkenőmentesen kell együttműködnie más üzleti alkalmazásokkal és platformokkal. Például a biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM) és az identitás- és hozzáférés-kezelés (IAM).

Megfelelőségkezelés: Az eszköznek tartalmaznia kell a megfelelőség-kezelési képességek alkalmazására szolgáló funkciókat. Így a szervezetek eleget tudnak tenni olyan szabályozási kötelezettségeknek, mint a HIPPA, a PCI-DSS és a GDPR.

Miután megismertük az ideális UEM-eszköz alapvető jellemzőit, nézzük meg a rendelkezésre álló legjobban teljesítő eszközöket.

Központi végpont

Az Endpoint Central, korábbi nevén Desktop Central egy hatékony UEM és biztonsági megoldás. A szerverek és különböző eszközök (asztali számítógépek, okostelefonok és egyebek) biztonsági kezelésének egyszerűsítésére fejlesztették ki.

Ezzel az eszközzel a vállalkozások egyetlen helyről kezelhetik az összes végpontjukat. Így automatizálja a rutinkezelési feladatokat értékes funkcióival.

Főbb jellemzők:

 • Foltkezelési funkció, amely automatizálja a gyakori végpontkezelési feladatokat. Például a javítások telepítése, a szoftvertelepítés, az operációs rendszer telepítése és a képalkotás.
 • Az Asset Management funkció lehetővé teszi a felhasználók számára az USB-eszközök vezérlését, a szoftverhasználat figyelését, valamint a szoftvereszközök és -licencek kezelését.
 • A távoli asztali felügyelet lehetővé teszi a vállalkozások számára a távoli munkaállomások vezérlését.
 • A mobileszköz-kezelés lehetővé teszi a vállalkozások számára a mobileszköz-használat szabályozását. Profilokat és szabályokat hoz létre, valamint beállít Wi-Fi-t, VPN-t, e-mail fiókokat stb.
 • Élvonalbeli biztonsági felügyeleti képességek, mint például a BitLocker-kezelés és az adatvesztés-megelőzés, továbbá alkalmazások és eszközök biztonságát, valamint ransomware-védelmet biztosít.
 • Az operációs rendszer kezelésével a vállalkozások automatizálhatják az operációs rendszer és az alkalmazások telepítését.
 • Az USB-eszköz-kezelés megkönnyíti az USB-eszköz használatának felügyeletét és szabályozását.
 • Az energiagazdálkodás lehetővé teszi a vállalkozások számára az energiafelhasználás szabályozását és az energiaköltségek megtakarítását.
 • Automatizálja a megfelelőség-kezelést, és lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy betartsák az iparági normákat és törvényeket.

NinjaOne

A NinjaOne egy egységes végpontkezelő rendszer, amely segíti a felhasználókat a végpontok központi és hatékony kezelésében. Kiváló végpont láthatóságot és vezérlést biztosít a technikusok hatékonyságának egyszerű növelésével. Így egységes eszközkezelést kap, automatizálja a feladatokat és javítja a meghajtó hatékonyságát.

Főbb jellemzők:

 • Valós idejű megfigyelést és automatikus figyelmeztetést kínál a technikusoknak a problémák megoldása és a végfelhasználókra gyakorolt ​​hatás minimalizálása érdekében.
 • A biztonságos távoli hozzáféréssel a felhasználók átvehetik az irányítást a felügyelt végpontok felett és biztonságos gyakorlati támogatással.
 • Tevékenységek egy kattintással, problémák javítása, feladatok leállítása és terminálmunkamenetek indítása a végfelhasználók zavarása nélkül.
 • Végpontfeladat-automatizálás, amely automatizálja az ismétlődő végponti tevékenységeket, amelyek elősegítik az eredmények szabványosítását.
 • Automatikus javítás feltétel alapú szkript-telepítéssel leállított szolgáltatásokhoz, kihagyott újraindításokhoz és hiányzó alkalmazásokhoz.
 • Egy kattintással szoftverkezelési lehetőség alkalmazások telepítéséhez vagy eltávolításához.
 • Végtelen skálázhatóság gyors és biztonságos felhőalapú infrastruktúrával, amely 50-15 000 végpontot kezel.
 • Felhasználóbarát felület, amely koncentrált tevékenységekkel és minimális kattintással segíti a technikusokat a produktív munkában.

Citrix

A Citrix egy átfogó UEM-megoldás a végpontkezeléshez, korábban XenMobile néven ismert. Lehetővé teszi a vállalkozások számára a mobileszközök, alkalmazások és adatok vezérlését és védelmét. Ez az egyedülálló szoftver lehetővé teszi az informatikai vezetők számára, hogy megbízható és biztonságos felhasználói élményt nyújtsanak különféle platformokon és modulokon.

Főbb jellemzők:

 • Eszközkezelés egyetlen konzolon keresztül, amely lehetővé teszi a központosított eszközvezérlést. Így az adminisztrátorok könnyen telepíthetnek alkalmazásokat, konfigurálhatnak szabályokat és beállításokat, valamint kikényszeríthetik a megfelelést.
 • Az alkalmazáskezelés lehetővé teszi a vállalkozások számára az alkalmazások vezérlését számos platformon és eszközön. Így a rendszergazdák terjeszthetik és kezelhetik az alkalmazásokat, garantálhatják az alkalmazások biztonságát, és engedélyezhetik a bejelentkezést az alkalmazásokhoz.
 • Biztonságos hozzáférés a mobilfelhasználók számára az üzleti erőforrásokhoz, beleértve a feltételes hozzáférést és a többtényezős hitelesítést stb.
 • Az adatvédelmi funkció lehetővé teszi az adminisztrátoroknak, hogy zárolják a bizalmas vállalati információkat a kiválasztott mobileszközökön. A rendszergazdák titkosítást, adatvesztés-megelőzést (DLP) és távoli szolgáltatásokat írhatnak elő.
 • Intuitív adminisztrátori felügyelet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen pontról kezeljék a végpontkezelést. Következésképpen a mobileszközök, alkalmazások és adatok kezelése egyszerűbbé válik.
  Hogyan lépjünk be a helyreállítási módba az iPhone 7 és 7 Plus készüléken

Hexnode

A Hexnode az egyik vezető UEM szoftver, amelyet az eszközkezelés egyszerűsítésére fejlesztettek ki. Könnyen működik különböző platformokon és környezeteken. Ezzel az eszközzel az informatikai csapatok távolról figyelhetik, kezelhetik és biztosíthatják a különböző végpontokat. Így kezelheti okostelefonjait, táblagépeit, laptopjait, asztali számítógépeit és még sok mást egyetlen pontról a Hexnode segítségével.

Főbb jellemzők:

 • Az OTA (over-the-air) távoli eszközkezelési lehetőségek teljes skáláját biztosítja az eszközök számára. Egyetlen felületen keresztül gyorsan regisztrálhat eszközöket, beállíthat szabályokat, és figyelemmel kísérheti eszközei teljesítményét és állapotát.
 • Az Alkalmazáskezelés opció lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazásfrissítések, testreszabások és telepítések kezelését a regisztrált eszközökön. Mind a nyitott, mind a zárt üzleti alkalmazásboltokat támogatja, így egyszerűvé teszi az alkalmazások megosztását a vállalaton belül.
 • A csúcstechnológiás biztonsági felügyeleti lehetőségek közé tartozik a távoli eszközzár, korbácsolás és helykövetés. Ezenkívül biztonságos konténerezéssel is rendelkezik az üzleti adatok elkülönítésére és védelmére az eszközökön lévő adatvédelem érdekében.
 • A Tartalomkezeléshez biztonságos hozzáférést biztosít az adminisztrátorok számára a különböző eszközökön lévő üzleti adatokhoz. Ennek a platformnak a biztonságos CMS-je lehetővé teszi, hogy fájlokat és dokumentumokat terjeszthessen meghatározott eszközökre vagy felhasználói csoportokra.
 • A testreszabható kioszk mód lehetővé teszi az eszközök hozzáférésének korlátozását egy bizonyos alkalmazásra vagy alkalmazáscsoportra.
 • Mélyreható elemzések és betekintések számos témában, beleértve az alkalmazáshasználatot, az eszközhasználatot, a biztonsági eseményeket és egyebeket.

42 Sebességváltó

A 42Gears segítségével az IT-csapatok kezelhetik az üzleti ökoszisztémában használt minden típusú végpontot, alkalmazást és tartalmat. Következetes és holisztikus megközelítést követ az UEM-megoldás egyetlen pontról történő egyszerűsítésére.

Ezenkívül megoldja a platformok közötti függőséget, és védelmet és vezérlést kínál a különböző végpontokhoz. Kiemelkedő funkciókkal garantálja, hogy az üzleti folyamatok és alkalmazások egységesen működjenek a végpontokon.

Főbb jellemzők:

 • Minden operációs rendszert támogat, beleértve az Android, iOS, MacOS, Windows, Linux és így tovább.
 • Egyetlen platformot kínál az összes végpont figyelésére és karbantartására. A végpontok közé tartoznak a BYO-eszközök, az IoT-eszközök, az érzékelők, a menekülések, az asztali számítógépek/laptopok és még sok más.
 • Segíti a vállalkozásokat a régi platformokról, például a Windows 7-ről egy jobb EMM-kompatibilis verzióra, például a Windows 10-re való rugalmas átállásban.
 • Eltávolítja a végpontok bonyolultságát, és támogatja a többeszközös architektúrát.
 • Növeli a felhasználók termelékenységét azáltal, hogy lehetővé teszi számukra, hogy a hozzáférés problémája helyett a fontos feladatokra koncentráljanak.
 • Szabványos biztonsági protokollok segítségével biztosítja a folyamatos biztonsági megfelelést minden támogatott eszközön és platformon.
 • Az adatvesztés-megelőzési szabályok az érzékeny felhasználók, eszközalkalmazások és hálózati adatok védelmére szolgálnak.

Sophos

A Sophos azt állítja, hogy vezető szerepet tölt be a biztonságos eszközkezelésben, mint UEM-megoldásban. A hagyományos és mobil végpontok kezelése és védelme érdekében a vállalatok használhatják ezt a megoldást. Egy híres végponti biztonsági technológiával érkezik, amely hibátlanul csatlakozik a Windows 10, macOS, iOS és Android eszközökhöz.

Főbb jellemzők:

 • A BYOD-környezeteket az Android Enterprise Work Profile és az iOS felhasználói regisztrációs mód támogatja.
 • Az adatok osztályozás szerinti szétválasztása, például üzleti adatok és személyes adatok.
 • Erős biztonsági intézkedések az X mély tanulási motorja révén védelmet nyújtanak az azonosított és azonosítatlan fenyegetésekkel szemben.
 • A Sophos Centralba integrálva végpont-, hálózat- és szerverbiztonságot, valamint központi vezérlőeszközöket biztosít. Ez egy web alapú adminisztrációs felület, amely könnyen használható.
 • Egyetlen irányítópult, ahol sokféle adatot fedezhet fel, és válaszolhat rájuk. Ezenkívül észlelheti a nem javított eszközöket, és ellenőrizheti a sebezhetőségeket és a nem kívánt programokat.
 • A Sophos XDR segítségével teljes fenyegetésészlelési és informatikai műveleti feladatok végrehajtásával bővítheti szervezete láthatóságát.
  11 legjobb szoftver és online eszköz a videók egyesítésére

Scalefusion

A Scalefusion egy egységes végpont-kezelő (UEM) szoftver a modern munkahelyek számára. Rugalmasságot és felhasználóbarát megoldást biztosít több végpont kezelésében, bárhonnan és időben. Emellett számos funkció segíti a mobilalkalmazások és -eszközök kezelését, vezérlését és biztonságát a vállalat számára.

Legfontosabb jellemzője:

 • Az eszközök teljes körű vezérlése a mobileszköz-kezelési funkción keresztül. Lehetővé teszi a távoli eszközök korbácsolását, az alkalmazáskezelést, az eszközkonfigurációt és a biztonsági szabályokat.
 • Egyetlen irányítópult az összes telepített alkalmazás és regisztrált eszköz kezeléséhez. Így a felhasználók hozzáférést biztosítanak a Google Play Áruház, az Apple App Store és egyebek alkalmazásaihoz.
 • A regisztrált eszközökön kezelheti az összes dokumentumot, képet, videót és egyebeket a tartalomkezelésen keresztül.
 • A Kioszk mód lehetővé teszi, hogy az eszközöket egyetlen alkalmazásra vagy alkalmazások csoportjára korlátozza. Tökéletes kiskereskedelmi, vendéglátói vagy oktatási környezetben való használatra.
 • A Geofencing funkcióval az eszközök, eszközök, biztonság és egyebek figyeléséhez.
 • Az átfogó elemzési és jelentéskészítési funkció figyeli az alkalmazáshasználatot, az eszközhasználatot, az eszköz állapotát és még sok mást.
 • Távoli parancsok állnak rendelkezésre a sokrétű tevékenységek távoli kezelésére Android-eszközein.

Vmware

A Vmware-rel megtapasztalhatja az egyetlen felhőalapú megoldás kényelmét, amely minden eszköz számára UEM-t biztosít. Ezzel a csodálatos megoldással minimalizálhatja IT-kezelési költségeit és növelheti a termelékenységet.

A Workspace One UEM lehetővé teszi az összes végpont zökkenőmentes kezelését, platformtól vagy tulajdonosi modelltől függetlenül. Ennek eredményeként a végpontkezelés egységesítése minden platformon megmarad. Támogatja a legtöbb neves platformot, beleértve az Android, iOS, macOS, Windows és így tovább.

Főbb jellemzők:

 • Kiváló felhasználói élményt biztosít, amely minden eszközön állandó. Vizsgálja meg az olyan elemeket, mint az operációs rendszer hibái, az alkalmazások teljesítménye, az eszköz állapota stb. Korán azonosítsa a problémákat, és találja meg azok fő okait.
 • Szerezzen be egy alapos biztonsági stratégiát, amely figyelembe veszi a felhasználót, a végpontot, az alkalmazást, az adatokat és a hálózatot.
 • Az OS-frissítések, a javítások közzététele, az alkalmazásfrissítések, az eszközállapot és egyebek gyakorlati betekintése révén. Így adatvezérelt döntések meghozatalával optimalizálhatja IT-műveleteit.
 • Hozzon létre átfogó munkafolyamatokat a kívánt állapotok kezeléséhez, az alkalmazások telepítéséhez és az eszköz beépítéséhez. Használja a fogd és vidd felületet.
 • A több bérlős architektúra lehetővé teszi egyedi szabályok létrehozását a vállalkozás szervezeti felépítésének minden szintjén. Ez magában foglalja a beállítások öröklését vagy felülbírálását a fenti rétegekből.
 • Vezérelje a küldetéskritikus frontvonali eszközöket egyetlen interfészről, amely támogatja a robusztus eszközöket, a viselhető eszközöket és az IoT-végpontokat.
 • A hozzáférés engedélyezése előtt értékelje a megfelelőségi szintet és minden szokatlan tevékenységet a Zero Trust biztonsággal. A hozzáférés könnyen megtagadható, a berendezések pedig távolról vagy automatikusan törölhetők.
 • Biztosítsa az alkalmazás teljes élettartamát a különböző típusú alkalmazásokhoz. Minden alkalmazás, beleértve az Office 365-öt is, egyetlen önkiszolgáló alkalmazáskatalógushoz fog hozzáférni az Intelligent Hubon keresztül.
 • Hozzon létre szerepköröket bizonyos felhasználók és csoportok számára, majd biztosítson számukra bizonyos szintű platform-hozzáférést.

Végső szavak

Az UEM-megoldás kiválasztásakor a vállalkozásoknak figyelembe kell venniük néhány alapvető kulcsfontosságú funkciót. Az eszközkezelési képességek, az IT-infrastruktúrával való integráció és a biztonsági szolgáltatások a fő kritériumok közé tartoznak. Áttekintettünk és felsoroltunk néhány elérhető legjobb UEM-megoldást, miután megvizsgáltunk néhányat.

Azonban alaposan fel kell mérnie vállalkozása UEM-követelményeit, és szembe kell néznie a különböző megoldásokkal, miközben kiválasztja a szervezete számára legmegfelelőbbet. Így a megfelelő eszközzel csökkentheti az általános költségeket, növelheti a biztonságot és javíthatja az informatikai termelékenységet.

Felfedezhet néhány legjobb távfelügyeleti és felügyeleti szoftvert a kis- és középvállalkozások számára.