A 8 legjobb Raspberry Pi Smart Magic Mirror projekt

A valós idejű időjárást, híreket, utazási információkat stb. megjelenítő varázstükör építése népszerű projekt. Tanuld meg, hogyan készíthetsz barkácsolt intelligens tükröt alacsony költséggel egy Raspberry Pi egylapos számítógéppel, és meríts ihletet néhány példából.

Miért van szüksége egy Raspberry Pi-re?

Az intelligens tükör alapvetően egy tükör, mögötte egy képernyő. Ez a képernyő lehet Android-táblagép vagy számítógép-monitor. Természetesen egy monitorból nagyobb tükör is lesz. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy egy régi LCD-monitort újrahasznosítson. De nem zsúfolhat be egy teljes számítógépet, hacsak nem Raspberry Pi-t használ.

A Raspberry Pi egy hitelkártya méretű számítógép, amely Linux-alapú operációs rendszereket futtat, és nagy fejlesztői közösséggel rendelkezik. Valójában az okostükrös barkácsközösség a Pi-t részesíti előnyben az összes többi módszerrel szemben. Dobja be az alacsony árcédulát, 35 dollártól egy teljes méretű modellért, és ezt semmi gond más eszközzel szemben használni.

Még egy intelligens tükröt is lehet készíteni a vezeték nélküli kapcsolattal felszerelt, 15 dolláros Raspberry Pi Zero 2 W-tal. Tudja meg, melyik Raspberry Pi modell a legjobb a következő projekthez.

Amire szüksége lesz az okostükörhöz

Bármelyik okostükör-projekt mellett dönt is ebből a listából, van néhány elem, amire mindig szüksége lesz. A keresés megkönnyítése és önmagunk ismétlődésének elkerülése érdekében íme a legfontosabb összetevők.

Kétirányú tükör

Ez egy intelligens tükör, így nem meglepő, hogy valóban szüksége van egy tükörre, igaz? A projekthez kétirányú tükör szükséges, amelyet itt vásárolhat meg TwoWayMirrors.com vagy menjen a helyi hardverboltba. Ideális esetben szerezze be a webhelyről, mivel testreszabhatja a magasságot, a szélességet és az éleket.

  A SuperRepo telepítése a Kodira

LCD monitor

A tükör mögé egy képernyőt kell telepítenie. Bár vásárolhat újat, ez egy nagyszerű módja annak, hogy kihasználja a régi számítógép-monitorokat.

Raspberry Pi

Kép jóváírása: Raspberry Pi

Bár a 15 dolláros Pi Zero 2 W-tal okos tükröt építhet, ez nem fogja a legjobb eredményt elérni. Ehelyett vegye fontolóra az erősebb Raspberry Pi 4 vagy Pi 5 modellt, amelyek 35 vagy 60 dolláros áron kaphatók. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb terméket és forgalmazót a hivatalos oldal.

Fakeret

Valami, ami összetartja azt a tükröt és a mögötte lévő monitort. Opcionálisan kihagyhatja ezt a lépést, de a szélein kissé durvának tűnik, és komoly kábelkezelést igényel. A helyi hardverboltnak kell megoldania.

Ezekkel együtt minden alapvető eszközre szüksége lesz a velük való munkához. Ezért gondoskodjon arról, hogy legyen csavarhúzója, csavarjai, csiszológépe, famegmunkáló szerszámai stb.

1. MagicMirror²: Az eredeti Pi Smart Mirror

Ez a MagicMirror². Sok hasonló van, de ez Michael Teeuwé. Az elsők között építette meg és dokumentálta a teljes intelligens tükör folyamatot Raspberry Pi-vel. Valójában minden munkáját nyílt forráskódúvá és modulárissá tette, hogy bárki megépítse a sajátját és javíthasson rajta.

Michael írt egy sorozatot MagicMirror² oktatóanyagok, így a blogján olvashatsz róla mindent. Végigvezeti a teljes beállításon és összeállításon.

A legjobb az egészben az, hogy mennyire egyszerűvé tette a folyamatot. Futtasson egy egyszerű Bash szkriptet a MagicMirror²-től, és Raspberry Pi készen áll a használatra. Az alapértelmezett modulok közé tartozik az óra, a naptár, az időjárás-előrejelzés, a hírfolyam és egy ingyenes üzenet. És az emberek építkeznek harmadik féltől származó modulok amit telepíthetsz.

Ha még nem ismeri az intelligens tükrök világát, akkor ezzel a projekttel kezdje. Nagy közösség van körülötte, és segítséget kérhet a MagicMirror² fórum.

Weboldalak: Firmware | Teljes útmutató | GitHub

2. MirrorMirror: A legjobb hardver útmutató

Dylan Pierce MirrorMirror-ja nem kapcsolódik a MagicMirror²-hez, de ugyanolyan hasznos. Főleg Pierce miatt eredeti blogbejegyzés a legjobb lépésenkénti útmutató a tényleges építési folyamathoz.

Pierce szakított a megszokottól, és úgy konfigurálta a Chromiumot, hogy az induláskor fusson, miután telepítette a Raspbian (most Raspberry Pi OS) operációs rendszert a Raspberry Pi-re. Végül elkészítette saját weblapját és szerverét.

  12 legjobb animációs szoftver magyarázó videó létrehozásához

Mielőtt saját okostükröt készítene, olvassa el a teljes bejegyzést. Pierce ajándékba építette ezt az okos tükröt. Ezért gondoskodott arról, hogy ragyogóan nézzen ki. Bár az útmutató egy kicsit régi, hasznos lépések találhatók benne, például a monitor előlapjának vagy kábelkezelésének eltávolítása. De a darab ékköve a famegmunkálásában van.

Weboldalak: Teljes útmutató

3. A hangvezérlésű intelligens tükör

Valójában úgy kommunikálhat Evan Cohen okostükrével, hogy úgy beszél hozzá, mint egy Android telefonhoz. És igen, továbbra is Raspberry Pi-n fut, így nincs szükség Android-eszközre.

Cohen rendelkezésre bocsátotta az intelligens tükre megépítésének, telepítésének és üzemeltetésének teljes dokumentációját. A videó igazán lenyűgöző, és számos harmadik féltől származó alkalmazással működik. Például vezérelheti az intelligens LED-lámpákat, ha a tüköréhez beszél.

Ennek is van egy csodálatos, részletes hardver útmutatója. Ha meg szeretné építeni, használja a mellékelt útmutatót Pierce módszere helyett.

Weboldalak: Teljes útmutató | GitHub

4. Hanggal és gesztussal vezérelt intelligens tükör

Tudsz érintőképernyős okostükröt készíteni? Igen, lehetséges, amint azt később látni fogjuk. A varázstükörrel való interakció másik módja a gesztusvezérlés vagy a hangvezérlés. Így hát Josep Cumeras i Khan építő munkához látott.

Ennek az okos tükörnek van néhány remek trükkje. A hangfelismerés aktiválásához össze kell tapsolnia a kezét, majd ki kell adnia az olyan parancsokat, mint „lejátszás a rádióban” vagy „mutasd meg a híreket”.

Khan rengeteg dokumentációt gyűjtött össze róla, így pillanatok alatt futtathatja kedvenc alkalmazásait. Az alkalmazáson belüli navigáláshoz használjon egyszerű mozdulatokat.

Ez a projekt a drágább mágikus tükrök közé tartozik, 400 euróba kerül. De ha látod az eredményt a videóban, tudod, hogy megéri.

Weboldalak: Útmutató | További útmutató | GitHub

5. Érintőképernyős intelligens tükör arcazonosítóval

Eben Kouao nemcsak érintőképernyős intelligens tükröt épített, de még arcazonosítóval is rendelkezik, amely azonosítja az előtte álló személyt.

Érintőképernyős intelligens tükör építése nem egyszerű, mivel a kétirányú tükör vastagsága lehetetlenné teszi a szabványos kapacitív érintőképernyő használatát. Helyette az Eben infravörös keretet adott hozzá az érintési képességhez: az egyik oldalon LED-ekkel, a másikon pedig fényérzékelőkkel rendelkezik, így meg tudja állapítani, hol érintette meg a tükröt.

A Raspberry Pi kameramodul beépítésével a tükör láthatja a felhasználót, és azonosíthatja őket az OpenCV arcfelismerő modul segítségével. Elérhető egy lépésről-lépésre felépítési oktatóanyag, amely végül kitér az otthoni automatizálás és több felhasználói profil hozzáadására.

  A legjobb virtuális fizetési kártyák affiliate marketinghez

Weboldalak: Teljes útmutató | Smart Touch GitHub | Face ID GitHub

6. AI Yoga Smart Mirror

A YogAI egy teljesen új szintre emeli az intelligens tükör koncepcióját egy mesterséges intelligencia személyi edzővel, aki irányítja és korrigálja a felhasználó jógapozícióit.

Salma Mayorquin és Terry Rodriguez saját bevallása szerint fitnesz-dió alkotta, és Raspberry Pi kameramodult és TensorFlow gépi tanulást használ a különféle jógapózok felmérésére. A képernyőn megjelenő avatar még a felhasználó mozgását is utánozza.

Ezen túlmenően, a tükör hangos parancsokat adhat a jógamenet indításához, leállításához, szüneteltetéséhez és újraindításához. A Flite hangszintetizátor segítségével vissza is beszél, hogy eligazítsa a felhasználót a helyes pózok elérésében.

Weboldalak: Teljes útmutató | GitHub

7. 100 dolláros Smart Mirror: az olcsó és egyszerű út

Nem kell egy vödör készpénzt költenie egy okostükör elkészítéséhez. Amint Carl Gordon mutatja, körülbelül 100 dollárért (vagy Gordon esetében 150 új-zélandi dollárért) beindíthat egyet. Ebben a projektben az a célja, hogy a lehető legolcsóbb és legtakarékosabb legyen.

A Gordon intelligens tükre nem a népszerű MagicMirror² operációs rendszert használja, de a felépítésben semmi sem utal arra, hogy ez megtörné a rendszert. A végeredmény egy egyszerű varázstükör olcsó áron, ami még mindig megadja az alapokat. Ezenkívül könnyű és hordozható, így több szobában is használhatja, ha akarja.

Weboldalak: Teljes útmutató

8. Megmentett iPad Magic Mirror

A pénzmegtakarítás másik módja a régi készülékek újrahasznosítása. Ebben az esetben Chris Greening megmentett egy törött első generációs iPadet, hogy varázstükréhez használhassa, óvatosan eltávolítva az LCD-panelt az összetört képernyő alól.

A költségek alacsonyan tartását segíti egy 15 dolláros Raspberry Pi Zero W használata is, amely a szokásos Raspberry Pi OS-t futtatja. Egy video-illesztőprogram-kártya veszi a HDMI-kimenetet a Pi-ről, és továbbítja az LCD-panelre.

Az LCD-kijelző fényerejének csökkentése érdekében, hogy a körvonala ne látszódjon jól a kétirányú tükör mögött, Chris színezett acetátlapot tett hozzá. A végeredmény egy meggyőző varázstükör, nagyon alacsony költséggel.

Weboldalak: Videó útmutató

Építsd meg saját varázstükröd

Ha saját maga készít egy varázstükröt, elkészítheti egy másik eszközzel is, például Windows PC-vel. De ha szereti a barkács elektronikát és a gyártást, akkor valószínűleg van egy tartalék Raspberry Pi. A MagicMirror² operációs rendszerrel párosítva sokkal könnyebbé teszi az intelligens tükrök építését.