A 8 legjobb mesterséges intelligencia által működtetett adat-előrejelzési és előrejelző eszköz vállalkozások számára

Legfőbb ideje, hogy vállalkozása AI-alapú eszközöket használjon az üzleti előrejelzésekhez.

Az adatok előrejelzése az üzleti növekedés és a kereskedelmi stabilitás tervezési folyamatának szerves részévé vált. A pénzügyek, az ellátási lánc, a beszerzés és a műveletek azok az általános ágazatok, amelyek adat-előrejelzést használnak, és egyre több iparág csatlakozik a ligához.

A mesterséges intelligencia (AI) technológiájával még több energiát adhat az előrejelzéshez használt előzményadatokhoz. Manapság sok alkalmazás AI és Machine Learning technológiákat használ az adatok előrejelzésére.

Mielőtt mélyebbre merülne az AI-alapú üzleti előrejelzési eszközök megismerésében, megvizsgáljuk az adatok előrejelzésének meghatározását, típusait és felhasználási eseteit.

Mi az üzleti előrejelzés?

Az üzleti előrejelzés az üzleti élet különböző aspektusaiban bekövetkező fejlemények előrejelzését jelenti, mint például az értékesítés, a költségek és a nyereség, különféle eszközök és technikák segítségével. Ezek az előrejelzések hasznosak, amikor tájékozott stratégiák kialakításáról van szó.

Előrejelzéssel a cégek bármely szervezeti vizsgálat során azonosíthatják a problémákat. Ez a folyamat különböző mennyiségi vagy minőségi modelleket használ az összegyűjtött történeti adatok elemzésére.

Az elemzés után a cégek olyan előrejelzéseket kapnak, amelyeket felhasználhatnak a kereslettervezés, a marketing, a pénzügyi műveletek, sőt a felhasználói élmény szempontjából is. Különbség van az előrejelzési adatok és a tényleges teljesítmény között. Az eltérés használatával javíthatja a jövőbeli előrejelzések pontosságát.

Az üzleti előrejelzés főbb típusai

Bár az adat-előrejelzéseknek vagy előrejelzéseknek különböző típusai léteznek, az alábbiakban két gyakori típust tárgyalunk:

Kereslet-előrejelzés

A kereslet minden vállalkozás elengedhetetlen része. Az erőforrás-igényre – beleértve a nyersanyagot, a készletet és a munkaerőt – vonatkozó előrejelzések készítése segít a szervezeteknek pontosan tervezni, hogy jóval idő előtt megfeleljenek a követelményeknek. Így a vállalatok teljesíteni tudják a belső és külső igényeket.

Növekedési előrejelzés

A vállalat növekedési modelljének (értékesítés/bevétel) előrejelzése szintén kulcsfontosságú a tervezés és a stratégiaalkotás szempontjából. A jövőbeli növekedésre vonatkozó adatok birtokában a szervezetek pontos döntéseket hozhatnak a költségvetésről, az erőforrás-elosztásról, a marketingstratégiáról és az üzleti mintákról, olyan mérőszámoktól függően, mint a készlet elhelyezkedése és az ügyfelek előfizetéseinek lemondása.

AI az adatok előrejelzésében és az üzleti előrejelzésekben: használati esetek

Íme az AI-előrejelzés néhány iparági felhasználási esete:

1. Pénzügy

A pénzügyi vállalatok mesterséges intelligencia-alapú előrejelzések segítségével előre jelezhetik a csalárd tevékenységeket, és felléphetnek ellenük. Az AI-eszközökkel az ingatlanárakat is megjósolhatják, figyelembe véve a helyszínt és a korábbi árakat.

2. Kormány

A kormányzati szervek a mesterséges intelligencia előrejelzését felhasználhatják folyamataik korszerűsítésére és digitalizálására, a nemzeti adatbázisok elleni kibertámadások kockázatának mérséklésére, a költségkontrollra, az alkalmazottak hatékonyságának növelésére, az adatbázisok karbantartására és a törvényhozók válaszainak javítására.

3. Gyártás

A gyártók a mesterséges intelligencia előrejelzését használják a termelési leállások csökkentésére, a hatékonyság növelésére és a vevői elégedettség javítására. Az előrejelzések felhasználhatók folyamattervezéshez, karbantartáshoz, ellátási lánc optimalizálásához stb.

4. Egészségügy

Az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek gyakran szembesülnek kihívásokkal az új technológiák bevezetése során. Az egészségügyi szervezetek zökkenőmentesen bevezethetik az új technológiákat, és egyszerűsíthetik meglévő folyamataikat az AI üzleti előrejelzéseivel.

5. Biztosítás

A biztosítótársaságok számára az olyan feladatok, mint a kockázatkezelés és az ügyfelek elégedettsége előre jelezhetők az AI segítségével. A csalások felderítése, az optimalizált marketing, az ügyfelek terjeszkedése, a kockázatvállalás, a személyes kamatkezelés olyan további ágazatok, ahol a biztosító szervezetek használhatják az előrejelzést.

  6 legjobb épületinformációs modellező szoftver tervezőknek és építőknek

6. Értékesítés

Az AI-adatok előrejelzése tájékoztatja az értékesítési vállalatokat a potenciális ügyfelekről, amelyeknél a legnagyobb az esély a konverzióra. Segít olyan adatok megadásával is, mint a fizetési hajlandóság és a tagság megszüntetésének lehetősége.

7. Távközlés

A távközlési vállalatok üzleti előrejelzést alkalmaznak mesterséges intelligencia eszközökkel az ügyfélkapcsolatok építésére és a felhasználói elégedettség növelésére. Az adatok előrejelzése a hűséges ügyfelek megtartásához és a csalások kiküszöböléséhez is hasznos.

8. Termék

A mesterséges intelligencia a termékárak meghatározásához, a versenytársak adatainak összehasonlításához is hasznos. Előre jelzi a balesetek esélyét is a termékbeszerzés és -szállítás során, így a biztosítással felkészült maradhat.

9. Műveletek

A műveletekkel foglalkozó vállalatok hitelkockázati pontszámot és biztosítási költségeket kaphatnak az AI-t használó egyének számára. Ezenkívül rámutathatnak azokra az alkalmazottakra, akik hamarosan elhagyják a szervezetet.

Most, hogy ismeri az AI-alapú üzleti előrejelzés lehetőségeit, itt az ideje, hogy megtanulja, mely eszközök állnak rendelkezésre a segítségére. Tekintse meg a következő listát azokról a mesterséges intelligencia előrejelzési eszközökről, amelyeket érdemes használni az üzleti előrejelzésekhez:

H2O AI felhő

H2O AI felhő a legjobb választás azoknak a vállalkozásoknak, amelyek mesterséges intelligencia modelleket és alkalmazásokat szeretnének építeni. Ez a teljes körű platform lehetővé teszi a mesterséges intelligencia modellek gyors fejlesztését a felhőben és a helyszínen.

Átfogó autoML funkcióval rendelkezik, amely biztosítja a pontos és átlátható adatok gyors előrejelzését. Ez a platform lehetővé teszi új üzleti ötletek kidolgozását a kritikus üzleti problémák megoldásához a prediktív eredmények felhasználásával.

Az üzleti szervezetek bármilyen környezetben telepíthetik, és élvezhetik a különféle modellezési módszerek előnyeit mindenféle adathoz. Az autoML használatával hatékony modelleket fejleszthet, vagy sok más feladatot végezhet el az életciklus során.

A H2O AI Cloud a nyílt forráskódú és a szabadalmaztatott algoritmusok egyedülálló kombinációját kínálja, és segít az adatsodródás valós idejű észlelésében. Miközben valós idejű üzleti előrejelzést biztosít, az eszköz biztosítja az optimális CPU és GPU teljesítményt is.

Az ML Interpretability eszközkészlet segítségével idősorelemzést végezhet üzleti előrejelzésekhez. Ezenkívül a petabájtok esetében az eszköz elosztott gépi tanulást használ.

Neptun

Neptun egy kísérletkezelő eszköz, amely lehetővé teszi a gépi tanulás eredményeinek nyomon követését. Az ML kutatói és mérnökei termelékenyebbé válhatnak, ha egyetlen irányítópultját használják a csökkentett kontextusváltáshoz.

Ahelyett, hogy szükségtelen megbeszéléseket szerveznének a mesterséges intelligencia előrejelzési eredményeinek, naplóinak vagy akár irányítópultjainak megosztására, a vállalatok egy egyszerű linken keresztül megoszthatják azokat kollégáival. Mivel a műszerfal az ML-modellre épül, onnan könnyen megtalálhat bármilyen adatot.

Ugyanez a platform lehetővé teszi a modellek összehasonlítását és hibakeresését. A modellépítés és a velük való kísérletezés során irányíthatja a folyamatot. A cégek megismerhetik a forrásadatkészletet és az egyes modellek paramétereit.

Ezenkívül a Neptune egy helyen tárolja az összes ML-metaadatot, beleértve a diagramokat és a mérőszámokat is. Integrációt kínál több mint 30 népszerű Machine Learning és IDE könyvtárral. Így a vállalkozások a legtöbbet hozzák ki a rendszeresen használt alkalmazásokból.

DataRobot

DataRobot kiterjesztett intelligencia technológiát használ, hogy intelligencia forradalmat hozzon a különböző iparágakban. Gépi tanulási modelleket használ, amelyeknek alacsony kódra van szükségük a valós idejű előrejelzések előállításához.

Az eszköz különböző mesterségesintelligencia-funkcióinak alkalmazásával a vállalkozások megkönnyíthetik az adatvezérelt és hatásos döntéshozatalt. Lehetőség van a mesterséges intelligencia és a vállalati kultúra összehangolására, így megbízható előrejelzéseket kaphat az adatokról.

Ez a platform lehetővé teszi szabályok, házirendek és vezérlők meghatározását az éles modellekhez. Ezenkívül az automatizált idősorok segítségével hatékony előrejelzéseket hozhat létre, telepíthet és karbantarthat vállalata számára. Ez a fejlett üzleti előrejelzési modell rugalmasságot épít, és csökkenti a bizonytalanságot, miközben nagy léptékű előrejelzéseket ad.

  Hogyan töltsünk le IPA-fájlt PC-re vagy Mac-re

Nyilvánvalóan AI

Nyilvánvalóan AI egy kód nélküli platform, amely a mesterséges intelligencia segítségével előre jelezheti a bevételeket és az üzleti eredményeket. A vállalatok az üzleti előrejelzési adatok felhasználásával módosíthatják ellátási láncukat, és személyre szabott marketingstratégiákat hozhatnak létre.

A csapatának nem kell megtanulnia kódolni, és nem kell hónapokat töltenie az AI-modellek építésével, ha nyilvánvalóan AI-t használ. Könnyen integrálhatja ezt az eszközt kedvenc adatforrásaival, beleértve a Google Drive, Salesforce, Dropbox, Evernote, Hubspot és CSV fájlokat.

Ahogy kiválasztja az előrejelzési kategóriát, az AI nyilvánvalóan az AI-technológiát használva adja meg az előrejelzéseket. A gyakorlatilag feltörhetetlen AES-256 titkosításnak köszönhetően adatai teljes biztonságban maradnak. Használhat mi lenne, ha forgatókönyveket is, hogy előrejelzéseket kapjon, és megértse a befolyásoló tényezőket.

Ezen a platformon kétféle AI előrejelzés lehetséges. Az első az AutoML, ahol könnyedén építhet mesterséges intelligencia modelleket előzményadatokból valós idejű adatok előrejelzéséhez. A második az idősor, amely a lehető legkevesebb adatot használja fel az időhöz kötött előrejelzésekhez egy adott dátumra vonatkozó fontos üzleti eseményekről.

Még ha adatai nem is kompatibilisek a gépi tanulási technológiával, a Data Dialog funkcióval módosíthatja az adatokat, és konvertálhatja azokat a Machine Learning által támogatott formátumba.

Az adat-előrejelzési modell kidolgozása után a vállalatok megoszthatják azt a nyilvánossággal vagy az egész csapattal. Az alacsony kódú API a valós idejű üzleti előrejelzésekhez is elérhető saját alkalmazásából.

Futrli

Ha gyors üzleti előrejelzéseket szeretne kapni az üzleti trendekről, a bevételekről, az értékesítésről, az adózásról, a működésről és a személyzetről, Futrli itt van neked. Pontos előrejelzéseivel segít a növekedés tervezésében, a jövőbeli cash flow-ban és a működési politikában. Az eszköz elsősorban a globális könyvelő cégek és könyvelő cégek igényeit szolgálja ki.

A Futrli Predict elemzi a vállalat minden üzleti tranzakcióját, hogy tájékozott előrejelzést készítsen. Háromféle előrejelzést támogat: szabadstílusú előrejelzéseket, mértékegység-előrejelzéseket és ismétlődő előrejelzéseket. Az alkalmazás előrejelzési asszisztense meg tudja magyarázni az egyes előrejelzések mögött meghúzódó okokat.

Ezenkívül az eszköz forgatókönyveket is generál, amelyek megmondják, mi fog megtörténni és mi nem. Ezért készen állhat a legjobbra és a legrosszabbra a vállalkozásában. Ez az alap előrejelzés minden nap készül a frissített adatokkal.

A Futrli emellett támogatja a Google Táblázat-sablonok gyors összekapcsolását a Futrli Predict szolgáltatással a bonyolult előrejelzésekhez, például a bérszámfejtéshez. Az eszköz előrejelzését bármikor kikapcsolhatja, és hozzáadhatja adatait.

Az eszköz támogatja a Xero és a Quickbooks közvetlen integrációját is. Az integráció után a Futrli 24 óránként importálja az adatokat ezekből az alkalmazásokból.

Pekandió

Pekandió prediktív analitikai adatokat generál a műveletek és az értékesítési csapatok számára. Így a vállalatok megoldást találhatnak üzleti problémáikra. BI-barát adatainak felhasználásával a vállalatok jobb értékesítést és bevételt érhetnek el, miközben optimalizált felhasználói élményt kínálnak ügyfeleiknek.

Az erőforrás- és termeléstervezéstől a disztribúción és csomagoláson át, az ügyfélszerzéstől a megtartásig – ez a platform segít a jövőre kész stratégiák megtervezésében az iparágában kulcsfontosságú mutatók alapján.

Használjon pekándiót, és nem kell további adattudósokat felvennie az üzleti előrejelzésekhez. Meglévő elemzőcsapata a legtöbbet hozhatja ki ennek a platformnak az automatizált folyamataiból, hogy mesterséges intelligencia által vezérelt kifinomult prediktív modelleket fejlesszen ki. Ezzel az eszközzel a kezdetektől fogva csökkentheti az adatkutatók kódmodell-építési költségeit.

Legyen szó váratlan lehetőségek felfedezéséről vagy az átalakuló körülmények kihívásainak leküzdéséről, a Pecan a megfelelő módon használja fel az adatokat. Ennek eredményeként a pontos mesterségesintelligencia-előrejelzésnek köszönhetően csak két héten belül fog észrevenni a KPI-k jelentős növekedését.

  Mit jelent a „GG” és hogyan kell használni?

Qlik Sense

Qlik Sense felhatalmazza a vállalkozásokat az aktív analitikával, így bármilyen képzettséggel vagy szakértelemmel rendelkező emberek megalapozott döntéseket hozhatnak. Kategóriájában a legjobb adatelemzési élményt kínálja szélesebb körben.

Ez az üzleti előrejelzési platform szupergyors számításokkal, kontextuális előrejelzésekkel és interaktív felhasználói felülettel túlmutat az általános műszerfalakon és a lekérdezésalapú elemzéseken.

A Qlik mesterséges intelligencia által vezérelt kibővített elemzéseket kínál, amelyeket az emberek felhasználhatnak az emberközpontú elemzés javítására. Mostantól olyan funkciói, mint a mesterséges intelligencia által generált betekintés, a természetes nyelvi interakció és az AutoML előrejelzések segítenek jobb üzleti döntések meghozatalában, miközben a vállalkozására összpontosít.

Ezenkívül ez az eszköz kiszélesíti az adatmodell elérhetőségét, és könnyen elérhető interaktív előrejelzéseket biztosít. Az Insight Advisor funkciója automatikusan létrehozza a fejlett betekintést, és segít az adatok előkészítésében és az elemzések létrehozásában.

Az AutoML automatikusan modelleket generál, és teszteli a mi lenne, ha forgatókönyveket, hogy előrejelzéseket készítsen egy kódmentes folyamaton keresztül. Az adatokat különböző felhőplatformokon is közzéteheti, beleértve a Qlik Sense-t is.

Dataiku

Akár egy kódvezérelt műszaki közösséghez, akár egy alacsony/kód nélküli üzlethez tartozik, Dataiku itt van, hogy segítsen adatvezérelt és mesterséges intelligencia alapú döntések meghozatalában. Nincs szükség manuális adattisztításra, mivel ez az eszköz gyorsabban és hatékonyabban tudja elemezni az adatokat, hogy kulcsfontosságú átalakításokat javasoljon.

109 típusú adatátalakítást tesz lehetővé, beleértve az idősorok összesítését, a térinformatikai adatok átalakítását, a különböző források összesítését stb. Az adatfolyam SQL-ben történő felépítése után ütemezheti azt a számításokhoz. Interaktív grafikus felhasználói felülete néhány kattintással lehetővé teszi a szükséges adatok elérését.

A Dataiku AutoML használatával a csapatok kiváló adatmodelleket hozhatnak létre számos algoritmussal és paraméterrel. Amellett, hogy 32 alapvető algoritmusa van, a Dataiku támogatja a népszerű ML-motorokat – Python, H2O, Spark és TensorFlow.

Az üzleti előrejelzési platform segítségével felfedezheti a vizuális modelleket, és megértheti a kulcsfontosságú mutatókat, például statisztikákat, hibákat és betekintést. Így felismeri minden jóslat mögött meghúzódó logikát, és ennek megfelelően alakítja ki stratégiáját.

A Dataiku-n a vállalatok különféle típusú elemzéseket fejleszthetnek és vizualizálhatnak. Ezek közé tartozik a főkomponens-elemzés, az egyváltozós elemzés, a kétváltozós elemzés, a korrelációelemzés és a statisztikai tesztek.

Következtetés 👩‍🏫

Az üzleti világ minden nap versenyképesebbé válik, és minden vállalatnak minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy versenyben maradjon.

Az üzleti előrejelzés olyan megközelítés, amely segít a vállalkozásoknak előnyt szerezni másokkal szemben. A mesterséges intelligencia előrejelzése az egész folyamatot kifinomultabbá teszi, és csökkenti a manuális erőfeszítéseket.

Ebben a cikkben a legjobb mesterséges intelligencia-alapú adat-előrejelző eszközöket tárgyaltuk, amelyeket bármilyen méretű vállalkozás használhat előrejelzéshez.

Ezekkel a megoldásokkal jobban megértheti a vonatkozó előzményadatokból előállított jövőbeli forgatókönyveket.

Ha érdekli a fejlesztés, és úgy gondolja, hogy az AI jó választás lehet, olvassa el az AI-alapú kódkiegészítő eszközöket.