A 8 legjobb Google Play Áruház alternatívája Android-alkalmazások letöltéséhez

Akár a Play Áruházhoz való hozzáférés nélkül vásárolt Android-eszközt, akár egyszerűen a Google kínálatának alternatíváját részesíti előnyben, szerencséje van. Rengeteg más hely is található kedvenc Android-alkalmazásaihoz, és íme néhány a legjobb lehetőségek közül.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

1 Amazon Appstore

Az első és legkézenfekvőbb alternatíva az Amazon Appstore. Valószínűleg ez a legnagyobb esélyese a Play Áruháznak, mivel ez az alapértelmezett alkalmazásbolt, amely minden Amazon Fire táblagépen megtalálható.

Lehet, hogy az Amazon boltja méretében nem egyezik a Play Áruházéval, de még mindig életképes alternatíva. Nem okoz gondot a népszerű alkalmazások megtalálása, ha kizárja a Google szolgáltatásgyűjteményét.

Természetesen ez egy nagy figyelmeztetés, mert a legtöbb felhasználó a Google szoftverét tartja az elsődleges oknak az Android iOS feletti használatára. De ez egy olyan probléma, amely a Play Áruház legtöbb alternatíváját sújtja. Íme a Play Áruház és az Amazon Appstore részletes összehasonlítása, hogy mindent megtudjon róla.

Letöltés: Amazon Appstore (ingyenes)

2 F-Droid

Másrészt, ha az Androidot részesíti előnyben az iOS helyett, mert az Android technikailag nyílt forráskódú, akkor az F-Droid az az alkalmazásbolt, amely helyettesítheti a Play Áruházat az eszközön.

Az F-Droid közel sem rendelkezik annyi alkalmazással, mint a listán szereplő többi lehetőség, de ez a legjelentősebb mobilalkalmazás-áruház, amely kizárólag ingyenes és nyílt forráskódú szoftvereket tartalmaz. Ráadásul biztos lehet benne, hogy a szoftver nem tartalmaz rosszindulatú programokat.

Az F-Droid odáig megy, hogy figyelmeztesse, ha az alkalmazások nyomon követhetik viselkedését vagy tartózkodási helyét.

Az alkalmazás korábbi verziói pokolian egyszerűek voltak. A legújabb verzió illeszkedik az Android jelenlegi tervezési irányelveihez, és kategóriákat és ajánlásokat kínál, amelyek segítenek megtalálni azokat az alkalmazásokat, amelyek azt teszik, amire szüksége van.

Ez különösen értékes, mert ha F-Droidot használ, valószínűleg le kell cserélnie a legtöbb alkalmazást, amelyet megszokott.

Letöltés:F-Droid (Ingyenes)

3 Aptoide

Az Aptoide nevét az APT csomagkezelőről kapta, amely egy Linux-alapú szoftverterjesztési módszer. Az APT-hez hasonlóan az Aptoide sem biztosít hozzáférést egyetlen központi üzlethez. Ehelyett ez egy olyan alkalmazás, amellyel számos különféle áruház érhető el, amelyeket a Linux világában „csomagtárolóknak” tekintenek.

Az Aptoide kliens nyílt forráskódú szoftver. Kiderült, hogy az F-Droid kliens az Aptoide elágazásaként indult. Az átlagos végfelhasználó számára az Aptoide egyszerűen a Play Áruház alternatívájaként jelenik meg, és nagy mennyiségű hasonló szoftverhez fér hozzá (bár egyes alkalmazások a régebbi verziókon ragadtak).

A nagy különbség az, hogy új üzleteket fedezhet fel az alkalmazáson belül, és akár sajátot is hozzáadhat. Egy fogás? Nem férhet hozzá fizetős alkalmazásokhoz.

Letöltés:Aptoide (Ingyenes)

4 Felfelé

Bár az Aptoide egy ócska nyílt forráskódú projektnek indult, már régen milliós kockázatitőke-finanszírozást kapott. Ha ez kényelmetlenül érzi magát, vagy jobban szereti a szoftverek központosított kezeléséből származó minőség-ellenőrzést, nézze meg inkább az Uptodownt.

Az Uptodown, amelyet egy kis csapat irányít Spanyolországban, hasonló célt szolgál, hogy az Android szoftvereket szabadon, korlátozások nélkül elérhetővé tegye az emberek számára szerte a világon. Ez az alternatíva jobb munkát végez a naprakész szoftverek biztosításában, és felsorolja az alkalmazásfrissítések előzményeit.

Hátránya, hogy nem állnak rendelkezésre fizetős alkalmazások, akárcsak az Aptoide.

Letöltés:Felfelé (Ingyenes)

5 APKMirror

Az APKMirror egy APK-fájlok közvetlen letöltésére szolgáló webhely. Az APK, az Android csomag rövidítése, egy Android-szoftverek terjesztésére létrehozott fájlformátum. A tükör ebben az összefüggésben egy olyan kiszolgáló, amely újraterjeszti a már valahol máshol elérhető szoftvereket.

Az APKMirror legtöbb alkalmazása már elérhető a Play Áruházban, kivéve, hogy újra feltöltik őket, hogy mások számára könnyebben hozzáférhetők legyenek. Ezzel elérhetővé válik az emberek számára, hogy van-e Google-fiókjuk, vagy olyan területen élnek, ahol egy alkalmazás esetleg nem érhető el.

Amikor letölt egy APK-t, a fájlt egyszerűen úgy telepítheti, hogy megérinti a fájlkezelőben. Vannak azonban újabb Android-alkalmazás-formátumok, amelyek telepítése bonyolultabb, például APKM, XAPK és APKS.

Az APKMirror Installer alkalmazás ezeket a formátumokat is telepíthetővé teszi. Irány a APKMirror webhely böngészőben az alkalmazások letöltéséhez, majd kattintson az APKMirror Installer letöltése gombra az alábbi hivatkozás segítségével az ilyen formátumokat használó alkalmazások telepítéséhez.

Letöltés:APKMirror telepítő (Ingyenes)

Látogatás:APKMirror (Ingyenes)

6 Aurora Store

Bár jó, ha vannak alternatívák, nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy a Play Áruházban egyszerűen több alkalmazás található. Az Aurora Store azonban egy olyan alternatíva, amely lehetővé teszi, hogy alkalmazásokat töltsön le a Play Áruházból anélkül, hogy a Google számára hozzáférést biztosítana rengeteg személyes információhoz.

Hozzáférést biztosít a katalógusban található szinte minden alkalmazáshoz anélkül, hogy Google-fiókra lenne szüksége. Ezt úgy teszi, hogy ideiglenes, névtelen fiókot hoz létre az Ön nevében. Bejelentkezhet Google-fiókjával is, ha szinkronizálni szeretné korábban letöltött Android-alkalmazásait, de ez meghiúsítja a célt.

Letöltés: Hajnal (Ingyenes)

7 Itch.io

Itch.io egy jól bevált forrás az indie címekhez különféle platformokon, beleértve az Androidot is. Az Itch.io nem rendelkezik hivatalos Android-alkalmazással, de böngészőben böngészheti az oldalt, és közvetlenül letöltheti az APK-kat.

Nem rossz módszer az ingyenes, kreatív címek széles választékára. A legtöbb azonban saját fejlesztésű projekt az AAA stúdiók játékainak költségvetése vagy fényezése nélkül.

Az F-Droidon elérhető egy harmadik féltől származó kliens az Itch.io számára. A név szerint megy Mitch.

Látogatás:Itch.io (Ingyenes)

8. Érintse meg a gombot

A TapTap egy játékalkalmazásbolt és egy közösségi hálózat, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatba léphessen más játékosokkal. Ezzel az egyedülálló keverékkel a TapTap lenyűgöző módon letölthető játékokról, olyan játékokat fedezhet fel, amelyekről még soha nem hallott, és azonnal értesülhet az új kiadásokról, amint megjelennek.

A TapTap Lite a Google Play Áruházban érhető el, amely egyszerűen a Play Áruházra mutató hivatkozással tölti le a játékokat. A TapTap prémium verziója azonban saját alternatív alkalmazásboltja, amely az APK-k és frissítések közvetlen letöltését biztosítja. Letöltheti innen A TapTap webhelye.

Letöltés:Koppintson a Tap Lite elemre (Ingyenes)

Látogatás:Koppintson a Tap.io elemre (Ingyenes)

Ha nem tud hozzáférni a Play Áruházhoz, az alternatív alkalmazásboltok egyike segíthet az összes szükséges alkalmazás letöltésében. Ha azonban adatvédelmi aggályok miatt le szeretné állítani a Play Áruház használatát, további lépéseket is megtehet Android-eszközének teljes Google-mentesítésére.