A 8 legjobb e-receptszoftver orvosok számára 2022-ben

Az orvosoknak manapság sok adminisztratív munkát is kell végezniük. Az e-felíró szoftver segíthet nekik abban, hogy jobban összpontosítsanak a betegekre, és kevesebb időt fordítsanak az adminisztrátori feladatok elvégzésére.

A minőségi és hatékony e-receptszoftver segítségével az orvosok valós időben hozzáférhetnek a betegek kórtörténetéhez, időpontot ütemezhetnek, és figyelmeztetéseket kaphatnak az allergiákról. Sőt, munkatársaik több időt fordíthatnak a betegek bevonására.

Ebben a cikkben az e-recept előnyeire és funkcióira összpontosítunk, majd a legnépszerűbb e-receptszoftverek listája következik.

Mi az az e-recept szoftver?

Az e-recept vagy az elektronikus felírás egy olyan megközelítés, amely lehetővé teszi az orvosok számára, hogy felírják a recepteket egy elektronikus eszközre, és elküldjék azokat egy részt vevő gyógyszertárba. Az e-recept szoftver egy olyan megoldás, amely megkönnyíti ezt a technológiát, és elektronikus referencia kézikönyvként szolgál.

Hogyan működik az e-recept?

Az e-recept előállításához az orvosok beírják a receptet egy platformon egy elektronikus eszközbe, például számítógépbe, táblagépbe vagy mobiltelefonba. Ezután a szoftver egy átviteli hálózaton keresztül biztonságosan elküldi a receptet a gyógyszertárakba. Amint a gyógyszertárak megkapják a kérést, azonnal megkezdik a gyógyszer betöltését.

Az e-recept szoftver általános jellemzői

  • Zökkenőmentes vénygenerálás
  • A receptek továbbítása a gyógyszertárakba
  • Átfogó gyógyszertörténet
  • Bőséges testreszabási lehetőségek
  • Külön felhasználói irányítópultok az orvosok, a betegek és a gyógyszerészek számára.
  • Vényteljesítés nyomkövető
  • Az utántöltési kérelmek egyszerű elfogadása
  • Megelőző intézkedések a káros kölcsönhatásokhoz
  • Terápia menedzsment

Az e-recept szoftver használatának előnyei orvosok és betegek számára

1. Azonnali figyelmeztetések az allergiákról és a párhuzamos terápiákról: Az e-felírási megoldások képesek megosztani a figyelmeztetéseket bármilyen lehetséges gyógyszerkölcsönhatás vagy allergia esetén. Ezenkívül információkat oszt meg a terhességről vagy más olyan kérdésekről, amelyek óvatosságot igényelhetnek az orvostól.

2. Gyorsan visszakeresheti a kórelőzményeket: Mielőtt gyógyszereket írnak fel💊, az orvosok lekérhetik a páciens kórtörténetét. Segít nekik abban, hogy a beteg kórtörténetének megfelelően megfelelő gyógyszereket biztosítsanak.

3. Nincsenek többé elveszett receptek: A betegek gyakran elveszítik a papíralapú recepteket, és ez gondot okoz a következő orvosi látogatáskor. Az e-receptekkel nincs esély a receptek elvesztésére.

  A TextNow Anonymous?

4. Időt és pénzt takaríthat meg: Az e-receptrendszerre való áttérés azt jelenti, hogy az orvosok és munkatársaik kevesebb időt töltenek a receptek felállításával, és jobban összpontosítanak a betegekre. Költséghatékony megoldás minden érintett fél számára.

5. Hatékony felírás: A kézzel írt receptek gyakran egyéni engedélyt igényelnek, és néha érthetetlenek. Az e-recept segítségével a gyógyszerészek több tucat gyógyszert tölthetnek fel egyszerre. Így ebben a hatékony felírási módban kisebb az előírási hiba esélye.

Nézzük most az orvosok számára készült legjobb e-felíró szoftvert.

RXNT

RXNT egy felhő alapú tanúsítvánnyal rendelkező megoldás, amelyet úgy terveztek, hogy minden méretű egészségügyi szakember igényeit kielégítse. Ez az e-receptszoftver intuitív és megfizethető módja annak, hogy időt és erőfeszítést takarítson meg, miközben HIPAA-kompatibilis.

Az integrált e-felírásnak köszönhetően az orvosok valós időben hozzáférhetnek a felíráshoz és az egészségügyi előzményekhez az ellátási ponton. Tartalmaz egy betegportált is, amely lehetővé teszi számukra, hogy olyan funkciókat vehessenek igénybe, mint a betegfelvétel és az elektronikus beutalások.

Az RXNT növeli az orvosok hatékonyságát, és biztosítja, hogy több idejük marad a pácienseikre összpontosítani. Csökkenti az esetleges hibák, például allergiás reakciók esélyét is, és segít megőrizni a betegek biztonságát. Ezenkívül megkönnyíti a receptek zökkenőmentes megújítását és az árak átláthatóságát.

A felhasználók bármilyen webböngészőből hozzáférhetnek ehhez a szoftverhez. A megoldás Android és iOS alkalmazásokat is kínál, amelyek segítségével valós időben érhetjük el az adatokat.

MDToolbox-Rx

MDToolbox-Rx egy díjnyertes és átfogó elektronikus receptszoftver. A felhasználók önálló alkalmazásként futtathatják, vagy szükség esetén szinkronizálhatják az irodájukban használt egyéb eszközökkel.

Ezzel az e-receptszoftverrel kiválaszthatja a gyógyszereket, és információkat találhat azokról. Az orvosok böngészhetnek a gyógyszeradatbázisában név, generikus, márka, OTC, RX, osztály vagy indikáció szerint, hogy gyógyszereket keressenek. Ennek eredményeként gyorsan készíthet recepteket ezen az eszközön, és hatékonyan elküldheti azokat a páciensnek.

Amellett, hogy egy könnyen használható eszköz, az MDToolbox-Rx nagymértékben testreszabható. Az orvosok egyetlen kattintással új recepteket írhatnak fel, és utántöltést javasolhatnak. E-utántöltő funkciójával gyorsan áttekintheti és megválaszolhatja az elektronikusan beérkezett utántöltési kérelmeket.

Az orvosok testreszabhatják a különböző riasztási szinteket (gyógyszer-allergia, gyógyszer-gyógyszer, gyógyszer-betegség), hogy valós időben ellenőrizzék az interakciókat. Ezenkívül a szoftver kiküszöböli a félreértelmezésből és a kézírás olvashatatlanságából eredő hibák lehetőségét.

Rcopia

Ha díjnyertes e-receptszoftvert keres, keresse meg Rcopia. Az e-felírási platform használatával az orvosok az iparág legteljesebb adatfolyamából ellenőrizhetik a páciensek gyógyszerelőzményét, és egy másodperc alatt megkaphatják az elmúlt 24 hónap gyógyszerelőzményeit.

  7 legjobb kiszolgálókonfiguráció-figyelő és auditáló eszköz

Racionalizálja a gyógyszeregyeztetési folyamatokat és növeli a betegek biztonságát. Az Rcopia e-recept a DrFirst SmartSuite prediktív analitikai technológiáját is használja. Segít az eszköznek gyorsan megtanulni a felírási mintákat, így az orvosok kevesebb kattintással hozhatnak döntéseket a gyógyszeres kezelésről.

A fenti funkciókon kívül egyéb funkciókat is kaphat, például a szolgáltatóspecifikus kedvenc gyógyszerek listáját, személyre szabott összetételű útmutatást minden egyes beteg számára, valamint figyelmeztetéseket gyógyszerallergia, párhuzamos terápia, adagolás és gyógyszer-gyógyszer ütközés esetén.

Emellett csökkentette az oda-vissza gyógyszertári pontosítások szükségességét. Ez egy felhő alapú eszköz, amely webes és mobilalkalmazásokkal érhető el.

Gyakorold a fúziót

Gyakorold a fúziót egy felhő alapú platform, amely felhasználóbarát informatikai megoldásokat kínál az orvosok számára. Intuitív e-felírási szolgáltatása segít az orvosoknak szabályozott anyagok felírásában, az előzetes engedélyezés kezelésében és az allergiákra vonatkozó figyelmeztetésekben.

Ezen túlmenően ezzel a szoftverrel további szolgáltatásokat is kaphat, beleértve a betegtérképezést és a laborintegrációt. A Practice Fusion egy dedikált eszköz a független orvosok számára, amely lehetővé teszi számukra a munkafolyamat-kezelés egyszerűsítését a betegek és a napi rendszergazdai szintű feladatok hatékonyabb kezelésével.

Ezzel az alkalmazással hatékonyan hajthat végre olyan feladatokat, mint a találkozók ütemezése, diagramok elkészítése és a megfelelőség nyomon követése. Ezen túlmenően a páciens nyomon követését megkönnyíti, mivel lehetővé teszi a gyógyszeradatok és további oktatási anyagok küldését.

Ha ezt a szoftvert e-recepthez használja, a HIPAA és az EPCS betartásával biztonságban és bizalmasan kezeli a betegek egészségügyi adatait. Egyszerű számlázási és számlázási funkciója megkönnyíti munkáját. Ezenkívül ez a szoftver lehetővé teszi a leginkább csatlakoztatott egészségügyi hálózat elérését.

AdvancedMD

AdvancedMD egy felhasználóbarát e-receptfelíró eszköz, amely segít megszüntetni a papírtömbök szükségességét. Ez a HIPAA-kompatibilis szoftver biztonságos módot kínál a gyógyszerek digitális felírására és a szabályozott anyagok nyomon követésére. Ugyanarról az elektronikus eszközről recepteket készíthet és írhat alá, majd közvetlenül elküldheti a gyógyszertárnak.

A felírás megkezdése előtt lehetőség van a gyógyszeres kezelési előzmények, a korábbi gyógyszerbeadások és a leállítások áttekintésére importálni. Ezenkívül ellenőrizheti az aktuális gyógyszereket és az allergiák teljes listáját minden egyes beteg esetében.

Az AdvancedMD mobilalkalmazásokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az orvosok számára, hogy akár az irodájukon kívülről is kezeljék a vénykérelmeket. MPT funkciója lehetővé teszi a gyógyszerárak és a terápiás alternatívák valós időben történő megtekintését.

  Szavak közvetlen fordítása a Safariban

DrChrono

DrChrono robusztus funkcióival az e-recept teljes folyamatát könnyedvé teszi. EHR-en vagy más megoldásokon keresztül történő továbbítás révén kiküszöbölte a papír- és faxreceptek szükségességét.

Ez az eRx megoldás ellenőrzi a páciens gyógyszerlistáját, hogy megtudja a gyógyszer-gyógyszer vagy gyógyszer-allergia kölcsönhatásokat. A felhasználók elérhetik ezt a platformot az internetről, iPhone-ról vagy iPadről. Könnyedén hozzáférhet a Surescript hálózathoz, hogy megtekinthesse páciensei teljes felírási előzményét.

A DrChrono megfelel a DEA, NIST és Surescripts követelményeknek, így Ön aggodalom nélkül küldhet elektronikus recepteket maximális biztonsággal és csalásvédelemmel. Az eszközzel elmentheti a páciens preferált gyógyszertárait is.

Kareo

Ha Ön független orvos, Kareo a felhőalapú platform, amelyet kifejezetten az Ön számára terveztek. A szoftverrel könnyedén leegyszerűsítheti mindennapi feladatait, például a számlázást, a front-office adminisztrációt és a fizetéseket.

Ezzel a felhőalapú és teljesen integrált EHR-rel nem okozhat gondot a receptek felírása, a kódtal való találkozások és a betegek kezelése. Az eszköz klinikai e-felírási munkafolyamata a betegek biztonságának javítására, a pontosság növelésére és a költségek csökkentésére törekszik.

Mindezek érdekében a szoftver biztonságosan összekapcsolja az orvost és a gyógyszertárat. Amikor az orvosok ezt az eszközt használják, nincs helye a kézírás miatti félreértésnek a rendelt gyógyszer és mennyiség körül. Lehetővé teszi az új receptek, utántöltések, gyógyszercserék és a törlési kérelmek nyomon követését is.

A Kareo Rx Saver segítségével a klinikai munkafolyamatban az orvosok segíthetnek pácienseiknek megtalálni a legjobb árú gyógyszereket a helyi gyógyszertárakból. Így a betegek gyógyszerköltségeit is csökkenti.

Kezelése 3

Használata Kezelése 3, az orvosok a kényelem új szintjét élvezhetik az e-receptet illetően. Mostantól ezt az eszközt bármilyen eszközről elérheti, mivel továbbfejlesztett élményt kínál a mobil felhasználók számára az újratervezett mobil felhasználói felülettel.

Ez az eszköz összetevő-szintű riasztásokat kínál a rögzített páciensallergiák és régi receptek alapján. Ezenkívül hozzáférést biztosít a betegek gyógyszertárakba országszerte az elmúlt 12 hónapban elküldött gyógyszereinek történetéhez.

A Treat three segítségével az orvosok egyetlen kattintással válaszolhatnak a gyógyszertárak utántöltési kérelmeire. Ezenkívül ezen a platformon ellenőrizheti a becsült közvetlen költségeket, az alternatív gyógyszereket, a fedezet részleteit és a gyógyszertári adagolási csatornákat. Támogatja a receptek egyszerű megújítását, a terápiás receptek törlését és a gyógyszerreferencia-adatbázishoz való hozzáférést is.

Összegezve

A megfelelő e-receptszoftver használatával az orvosok egyszerűsíthetik a munkafolyamatokat, és jobb élményt nyújthatnak pácienseiknek. A blog felsorolt ​​néhány legjobb e-recept alkalmazást, amelyeket használhatnak. Megfontolhatja e megoldások jellemzőit és ármodelljeit, hogy megtalálja a megfelelő megoldást.

Érdekelheti a beteg távoli megfigyelő cégeit is.