A 8 legjobb adathalászat-szimulációs szoftver a jövőbeli biztonság érdekében

Az adathalászat az a folyamat, amelynek során a bűnözők érzékeny információkat, például bejelentkezési adatokat, hitelkártyaadatokat és egyéb személyes adatokat próbálnak megszerezni áldozataiktól. A támadók gyakran kiadják magukat megbízható márkáknak vagy ismert személyeknek, majd csábító e-maileket küldenek, amelyek megkerülhetik a biztonsági eszközöket.

A Stanford Research tanulmánya szerint a sikeres adatszivárgások 88%-a emberi mulasztásra vezethető vissza, és adathalász e-mailekkel kezdődik. A legtöbb ilyen támadás azt használja ki, hogy az emberi elem a szervezet biztonsági ökoszisztémájának leggyengébb láncszeme.

Ahogy a fenyegetések fejlődnek, egyre kifinomultabbá válnak, és egyre nehezebb gyanakodni vagy blokkolni biztonsági megoldásokkal, például víruskereső programokkal, tűzfalakkal és spamszűrőkkel.

A szervezetek és a felhasználók azonban felismerhetik és megállíthatják a fenyegetéseket a naprakész vírusirtó programok, tűzfalak, spamszűrők, adathalászat szimulációs szoftverek és más eszközök segítségével, miközben biztonságos online gyakorlatokat folytatnak.

Az adathalász e-mailek azonosítása

Lehetséges elkerülni az adathalász támadásokat, ha tudja, hogyan azonosíthatja magát, és hogyan védekezhet a csalások ellen. Mielőtt megnyit egy linket egy gyanús e-mailben:

 • Nézze meg, hogy az e-mail, a domain URL-címe és a feladó konzisztens és ismerős-e.
 • Győződjön meg arról, hogy a domain név megegyezik azzal, amelyről a feladó azt állítja, hogy származik. Ezenkívül ellenőrizze a linkeket, hogy megállapítsa, kapcsolódnak-e az üzenethez és az Ön vállalkozásához.
 • Ellenőrizze, hogy a feladó nem használ-e ismeretlen nyelvet, szokatlan sürgősséget vagy következetlenséget, például helyesírási vagy nyelvtani hibákat.
 • A támadók gyanús kéréseket is küldhetnek, például fizetési részleteket, jelszavakat, hitelkártyaszámokat és egyéb bizalmas információkat kérhetnek.
 • Kaphat egy üzenetet is, amely figyelmezteti Önt a jelszó lejártára és a módosítási kérelmekre.
 • Tipikus adathalász e-mail: uSecure

  Ezek és mások az adathalász kísérletek jelei, és óvatosnak kell lennie az ilyen üzenetek kezelésekor.

  Tippek az adathalász támadások megállításához

  Míg a szervezetek felelősek rendszereik, adataik és felhasználóik biztonságáért, az alkalmazottaknak is van szerepük.

  Szervezetek esetében az adminisztrátorok a következőket tehetik:

  • Telepítsen hatékony biztonsági szoftvereket, például víruskeresőt, spamszűrőket, tűzfalakat és egyéb eszközöket a fenyegetések széles körének észlelésére és megállítására.
  • Kövesse be a szigorú jelszókezelési szabályzatot.
  • Engedélyezze és kényszerítse ki a többtényezős hitelesítést minden felhasználó számára.
  • Rendszeresen végezzen biztonsági tudatosságot.

  A felhasználók biztonságos online gyakorlatok gyakorlásával segíthetnek az adathalász támadások csökkentésében is. Ezek tartalmazzák:

  • Mindig győződjön meg arról, hogy a linkeket vagy mellékleteket tartalmazó e-mail a tényleges személytől származik, és ellenőrizze, hogy a domain megegyezik-e a megbízható domainnel.
  • Győződjön meg arról, hogy az üzenet megfelel a feladó domainjének, és a tartalom nem tér el a tárgytól.
  • Kerülje az ismeretlen vagy gyanús forrásból származó linkekre és üzenetekre való kattintást.
  • Ne adjon meg személyes vagy vállalati adatokat, például bejelentkezési adatokat és banki adatokat, amikor gyanús vagy nem biztonságos webhelyeket látogat meg.

  Adathalász támadás e-mail: Ironscales

  Adathalászat szimulációs szoftver

  Az adathalászat szimulációs szoftver olyan termék, amely valós forgatókönyvek utánzásával adathalász támadásoknak teszi ki a felhasználókat. A víruskereső, tűzfalak és egyéb támadások azonosítására és leállítására szolgáló eszközök mellett a szimulált adathalászati ​​tesztek és a biztonsági tudatosság képzése további biztonsági réteget biztosít a szervezetek és a felhasználók biztonságának megőrzéséhez.

  A legtöbb szimulációs megoldás tartalmaz olyan oktatóanyagokat, amelyek segítik a felhasználókat az adathalász kísérletek azonosításában és az azokra való reagálásban.

    Mi az adatbázis-megosztás?

  A szimulátorok lehetővé teszik az adminisztrátorok számára, hogy hamis adathalász e-maileket küldjenek felhasználóiknak, hogy megtudják, hogyan viselkednének a valós adathalászati ​​kísérletekkel. Segít meghatározni a felhasználók tudatosságának szintjét, miközben azonosítja a legsebezhetőbbeket és azokat, akik további személyre szabott képzést igényelnek.

  A szimulációs szoftver általános előnyei a következők:

  ✅ A felhasználók felkészítése és figyelemfelkeltés

  ✅ Csökkenti az adatszivárgás kockázatát

  ✅ Segít a biztonsági csapatoknak azonosítani és kezelni a gyenge területeket

  ✅ A különböző adatvédelmi előírások betartásának javítása

  Noha nagyon sok szimulációs szoftver létezik a piacon, kihívást jelenthet megtalálni azt, amelyik a legjobban működik. Íme a legjobb adathalász-szimulációs szoftver, amely segít leszűkíteni, hogy mi válik be Önnek.

  Adathalászott mesterséges intelligencia

  A Phished AI egy automatizált és hatékony szimulációs szoftver, amely kiterjedt biztonsági tudatosságot biztosít. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonosítsák a rosszindulatú fájlokat és hivatkozásokat, és ne kattintsanak rájuk.

  Főbb jellemzők

  • Segítsen létrehozni egy viselkedési kockázati pontszámot minden alkalmazott számára, lehetővé téve, hogy célzottabb képzésben részesüljenek a veszélyeztetett alkalmazottak számára.
  • Aktív és átfogó jelentéskészítés, beleértve az egyes felhasználók viselkedési kockázati pontszámát (BRS) és a trendeket.
  • A mesterséges intelligencia segítségével automatikusan fejleszt, testre szab és személyre szabott szimulációkat és képzéseket biztosít minden alkalmazott számára az adott személy kockázati szintje, lehetséges adatforrásai és egyebek alapján. Könnyen beállítható és használható eszköz, amely segít megváltoztatni az alkalmazottak viselkedését.
  • Fejlett mesterséges intelligencia-algoritmusokat használ a különböző forrásokból származó adatok elemzéséhez.

  A mesterséges intelligencia által vezérelt eszköz holisztikus megközelítést kínál fenyegetési intelligenciával, aktív jelentésekkel, valamint személyre szabott adathalász-szimulációkkal és képzési kampányokkal.

  Gophish

  A Gophish egy nagyszerű adathalász-keretrendszer, amely segít a szervezeteknek értékelni és kezelni az adathalász támadásoknak való kitettségüket.

  Főbb jellemzők

  • Részletes valós idejű eredményeket biztosít, miközben lehetővé teszi a felhasználók, az általuk megnyitott hivatkozások és az általuk megadott hitelesítő adatok nyomon követését.
  • Lehetővé teszi az adathalász kampányok ütemezését.
  • Többplatformos támogatással rendelkezik, és különböző Linux, Mac OS és Windows verziókkal működik.
  • Vonzó webes felület, amely lehetővé teszi e-mailek és webhelyek importálását. Lehetővé teszi az e-mailek követését is.
  • Hatékony és hasznos gyakorlati eredményeket biztosít.

  A könnyen telepíthető és használható nyílt forráskódú eszköz mindössze három lépést igényel az adathalász-teszt kampány elindításához.

  SafeTitan

  A TitanHQ SafeTitan egy hatékony viselkedésvezérelt biztonsági tudatosító megoldás, könnyen használható és intuitív felügyeleti és felügyeleti portállal. Holisztikus megközelítést alkalmaz az automatizált adathalászat biztosítására, a felhasználói viselkedés nyomon követésére az előrehaladás nyomon követésére, és testreszabott képzést kínál ott, ahol hiányosságok vannak.

  Főbb jellemzők

  • Automatizált adathalász-szimuláció valós idejű képzéssel a sebezhető vagy veszélyeztetett felhasználói viselkedés megváltoztatására.
  • Kiterjedt sablonkönyvtárral, rövid képzési kurzusokkal, kérdésekkel, videókkal és egyéb összetevőkkel rendelkezik, amelyeket testreszabhat bizonyos felhasználói viselkedések kezelésére anélkül, hogy túl sok időt vesz igénybe az alkalmazottak idejében.
  • Hatékony és könnyen emészthető jelentések a jobb adatközpontú biztonsági döntéshozatal érdekében.
  • Segíti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a GDPR, a HIPAA, az ISO, a PCI és más szabályozási szabványoknak.
  • Zökkenőmentes integráció olyan termelékenységi eszközökkel, mint a G-Suite, Azure AD, Outlook, Teams, SSO és mások.

  Az eszköz több ezer sablonon alapuló automatizált adathalász-szimulációs kampányok széles skáláját kínálja.

  használd a cure uPhish-t

  A usecure uPhish egy hatékony megoldás, amellyel néhány perc alatt szimulált adathalász támadásokat hajthat végre. Azt is lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse, hogy a felhasználók milyen arányban nyitják meg a feltört üzeneteket és URL-eket, és milyen gyakran kerülnek feltörni.

    Inaktiválja és válassza le fiókját a nem kívánt eszközökön a Netlifx-ben

  Forrás: uSecure

  Főbb jellemzők

  • Kész sablonkönyvtár, amely lehetővé teszi a tesztelők számára, hogy ismert és megbízható vállalatokat adjanak ki.
  • Lehetővé teszi a rendszeres adathalász szimulációk automatizálását, lehetővé téve a kockázatnak kitett felhasználók folyamatos nyomon követését és azonosítását.
  • Átfogó jelentések használhatók az egyéni és osztályszintű kockázatos magatartások elemzésére és meghatározására.
  • Futtasson adathalászat-szimulációt, miközben kiadja magát a vállalat belső személyzetének.
  • Azonosítsa a veszélyeztetett felhasználókat, hívja fel a figyelmet mikro-learning segítségével, majd képezze ki az adathalászatra hajlamos felhasználókat, és végezzen nyomon követést.

  Az egyszerűen és gyorsan beállítható és konfigurálható automatizált szimulációs eszközhöz testreszabható biztonsági tudatosság képzési anyagok is tartoznak.

  Adathalász doboz

  Az adathalász doboz olyan szoftvereszköz-készlet, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy adathalászat-szimulációkat végezzenek, és biztonságtudatos képzést nyújtsanak a személyzetnek. A platform hatékony képzést biztosít, amely segít csökkenteni az adathalász támadások kockázatát.

  Főbb jellemzők

  • Könnyen használható biztonsági tudatosság képzés. Az eszközök könnyen használható felülettel rendelkeznek.
  • Alkalmas online biztonsági képzések kezelésére minden méretű szervezet számára.
  • Integrálható olyan népszerű eszközökkel, mint a Slack, a Microsoft Teams, az OKta és más üzleti fejlesztési és együttműködési eszközökkel.
  • Tartalmaz egy sablontárat, amelyet a kívánt szimulációs kampánynak megfelelően szerkeszthet.
  • Az eredmények mélyreható elemzését és a hasznosítható jelentéseket biztosítja.

  Automatizált menüvezérelt folyamatai és munkafolyamata erőforrás- és időmegtakarítást jelent.

  CanIPhish

  A Caniphish egy modern, önkiszolgáló, felhő alapú adathalászat szimulációs és képzési platform adathalász e-mailek és webhelysablonok széles könyvtárával. Amellett, hogy hatékony teszteket készít, lehetővé teszi a szimulációs és képzési kampányok valós időben történő nyomon követését.

  Főbb jellemzők

  • Könnyen használható kezelőfelület átvezető videókkal, súgócikkekkel és egyéb segédanyagokkal, amelyek segítségével kampányok széles skáláját hozhatja létre és indíthatja el.
  • Rendeljen rövid tréningeket (mikrolearning) azoknak a sebezhető felhasználóknak, akik kudarcot vallanak a szokásos szimulált adathalász e-mailekben.
  • Segítségével egyszerűen beállíthat kampányokat, és szimulálhatja a legfejlettebb adathalászati ​​kísérleteket is.
  • Elérhető ingyenes verzióban és rugalmas fizetési konstrukcióban, beleértve a felosztó-kirovó opciókat is.
  • Tesztelje és kövesse nyomon a felhasználókat, és végezzen további személyre szabott képzést a még mindig kiszolgáltatottak számára.

  Ezenkívül ütemezheti a jelentéseket, hogy nyomon kövesse szervezete havi teljesítményét, és megállapítsa, hogy az arányok, például az adathalász e-mailekre és hivatkozásokra való kattintások emelkednek vagy csökkennek.

  Fortinet Fortfish

  A Fortinet Fortfish egy felhőalapú adathalászat-szimulációs és biztonsági tudatosító szolgáltatás, amely segít a szervezeteknek tesztelni felhasználóik felkészültségét és képességét az adathalász kísérletek és egyéb fenyegetések felismerésére.

  Főbb jellemzők

  • Segít a valós csalásokat utánzó adathalász-szimulációk futtatásában.
  • Mélyreható elemzést biztosít, amely lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy azonosítsák a sebezhető felhasználókat, és így személyre szabják a képzést, amely az azonosított felhasználó gyengeségeit kezeli.
  • Lehetővé teszi a csapatok számára, hogy nyomon kövessék az adathalász e-mailek megnyitási arányát, és átfogó vizuális kampányelemzési jelentéseket készítsenek.
  • Értékelje az eredményeket, és osztályozza azokat a kockázati szint szerint. Ez segít azonosítani a fejlesztésre szoruló területeket és a nagyobb kockázatnak kitett felhasználókat.
  • Kövesse nyomon a szimulációs és képzési kampányok hatékonyságát azáltal, hogy nyomon követi a javulást az alapján, hogy a különböző alkalmazottak milyen arányban esnek áldozatul a szimulált e-maileknek.

  Hook Security

  A Hook Security egy könnyen telepíthető felhőalapú adathalászat szimulációs és oktatási szoftver. A több száz sablonnal rendelkező eszköz lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy könnyen és gyorsan indítsanak el különféle rendszeres adathalász-szimulációkat.

    Hogyan ellenőrizheti valaki tartózkodási helyét iPhone-on

  Főbb jellemzők

  • Tetszetős, vonzó és könnyen érthető oktatási anyagokat biztosít, amelyek lehetővé teszik a rendszergazdák számára, hogy az alkalmazottakat megtanítsák a fenyegetések azonosítására és az azokra való reagálásra.
  • Automatikusan átirányítja a veszélyeztetett felhasználókat az azonnali extra és személyre szabott edzésekre, amikor meghiúsulnak a szimulált adathalászati ​​teszteken.
  • Tartalmaz egy Office 365 beépülő modult, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonosítsák, megjelöljék és jelentsék a feltételezett tényleges vagy szimulált adathalász e-maileket az Outlookban.
  • Az átfogó jelentések, az adatelemzés és a megosztás lehetővé teszik a rendszergazdák számára, hogy jobb adatközpontú biztonsági döntéseket hozzanak.
  • Használja az egyéni sablonszerkesztőt új sablonok létrehozásához és meglévő sablonok módosításához.

  Testreszabhatja a sablonokat, hogy utánozzák a valós adathalász kísérleteket, és azonnal azonosítsák és betanítsák a veszélyeztetett alkalmazottakat.

  Vasmérleg

  Az Ironscales egy automatizált, mesterséges intelligencia által működtetett adathalászat-észlelési, válaszadási és -megelőzési platform szerverekhez, asztali számítógépekhez és mobileszközökhöz.

  Főbb jellemzők

  • Könnyen használható platform, amely lehetővé teszi az IT-csapatok számára, hogy bármilyen adathalászat szimulációs kampányt végezzenek.
  • Tartalmazza a harmadik féltől származó biztonsági képzési megoldásokat, mint például a Cyber ​​Maniacs, a Ninjio és a Habitu8, hogy növelje hatékonyságát és átfogóbb figyelemfelkeltő kampányokat biztosítson.
  • Lehetővé teszi, hogy személyre szabott szimulációkat indítson a valós körülményeket tartalmazó kiterjedt könyvtárának segítségével.
  • Segíti a csapatokat az adathalász kísérletek, a zsarolóprogramok, a Business Email Compromise (BEC) és más fenyegetések észlelésében, megoldásában és jelentésében.
  • Hatékony képzést biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy észleljék és jelentsék az adathalász e-maileket és egyéb fenyegetéseket.

  Az átfogó eszköz mélyreható betekintést nyújt az e-mail környezetbe, és képes észlelni és karanténba helyezni a gyanús e-maileket az összes postafiókban. Az Ironscales közösségi könyvtárban találhatók mellett rendelkezik egy Outlook beépülő modullal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megjelöljék a gyanús adathalász e-maileket.

  Sophos adathalász fenyegetés

  A Sophos Phish Threat egy olyan eszköz, amely fejlett adathalász-szimulációt és intelligens biztonságtudatos képzést biztosít. Az eszköz ingyenes próbaverzióval érkezik, és hatékony megoldás a támadási felület csökkentésére, a figyelem felkeltésére és a fenyegetések megállítására.

  Főbb jellemzők

  • A felhasználók tesztelése és betanítása automatizált adathalász szimulációk és képzési programok segítségével.
  • Átfogó és használható elemzéseket és jelentéseket biztosít, amelyek lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy jobb döntéseket hozzanak.
  • Mélyreható jelentéskészítés egy intuitív műszerfallal, amely igény szerint különféle eredményeket kínál. Ide tartozik az elkapott veszélyeztetett felhasználók száma és trendjei, a képzések lefedettsége stb.
  • Azonosítsa és képezze ki a személyzet kockázatos felhasználói viselkedését. Az eszköz segít azonosítani azokat a felhasználókat, akik magas kockázatú profillal rendelkező blokkolt URL-eket kerestek fel.
  • A Microsoft Exchange és az Office 365 adathalász-fenyegetés-bővítménye lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabványos formátumban jelentsék a támadásokat.

  A Sophos fejlett adatgyűjtési technológiákat használ több millió fájl, URL-cím, e-mail és egyéb adatpont figyelésére, hogy azonosítsa a legújabb adathalász fenyegetéseket.

  Végső szavak

  A biztonsági szoftverek és eszközök elengedhetetlenek a biztonsági fenyegetések elleni küzdelemben. Az eszközök azonban önmagukban nem elegendőek, és fel kell hívni a biztonságra a felhasználók figyelmét, akik általában a leggyengébb elemei az adathalászat és más fenyegetések elleni küzdelemnek.

  Ennek megakadályozásának egyik módja az adathalászat szimulációs szoftverek további biztonsági rétegként való használata. A szoftver segít felkészíteni az alkalmazottakat azáltal, hogy megtanulja felismerni és elkerülni az adathalász e-maileket. Ezenkívül a szimulációs eszközök észlelhetik a valódi adathalász kísérleteket, és karanténba helyezhetik azokat.

  Ezután tekintse meg az üzleti e-mail biztonsági megoldásokat, amelyek megvédik Önt a spam és az adathalász támadásoktól.