A 7 legjobb zenelejátszó a veszteségmentes hanghoz a Windows 10 rendszeren

Kulcs elvitelek

  • Az 5KPlayer egy sokoldalú multimédiás lejátszó beépített rádióval, vezeték nélküli streaming lehetőségekkel és felhasználóbarát felülettel. Ingyenesen használható.
  • A Winamp, az egyik legrégebbi ingyenes asztali médialejátszó, számos médiaformátumot támogat, egyszerű navigációt kínál, és támogatja az olyan bővítményeket, mint a Shoutcast az internetes rádióhoz.
  • A VLC Media Player minimalista felülettel, beépített kodekekkel rendelkezik a különböző fájlformátumok lejátszásához, fejlett hangszínszabályzó beállításokkal és sima lejátszással rendelkezik. Rejtett funkciókkal is rendelkezik.

A veszteségmentes hang egy tömörítetlen formátum, amely megőrzi a dalok eredeti minőségét. Ez az oka annak, hogy Windows-felhasználóként ezekkel a formátumokkal kompatibilis zenelejátszóra van szüksége a zene élvezetéhez.

Ebből a célból összeállítottuk a legjobb zenelejátszók listáját az Ön által kedvelt veszteségmentes hangformátumokhoz. Megvitatjuk a legfontosabb jellemzőket, és megmutatjuk, hogyan maximalizálhatja hallgatási élményét.

1. 5KPlayer

Az 5KPlayer egy sokoldalú multimédiás lejátszó, amely beépített rádióval van felszerelve, és lehetővé teszi, hogy élő internetes rádióra hangolódjon olyan csúcskategóriás állomásokról, mint a BBC, a Heart és a Capital. Lehetővé teszi videók letöltését olyan online platformokról, mint a Vevo, a Facebook és a Vimeo offline megtekintéshez.

Az 5KPlayer egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy támogatja a vezeték nélküli adatfolyamot a Digital Living Network Alliance (DLNA) révén. Ez lehetővé teszi az audiofájlok megosztását az otthoni hálózaton lévő eszközök között, beleértve a mobiltelefont is.

Ez a lejátszó felhasználóbarát felülettel is rendelkezik, amely a képernyő közepén megjeleníti az összes fő funkciót. Ezzel teljes mértékben szabályozhatja a hangerőt és a lejátszási listák sorrendjét.

  Hogyan javítsunk ki egy nyomtatót hibás állapotban Windows 10 rendszeren

Az 5KPlayer ingyenesen használható, így nagyszerű lehetőség a zene szerelmeseinek, akik a legjobb élményre vágynak alacsony költségvetéssel. Ráadásul, ha úgy dönt, hogy további berendezésekbe fektet be, hogy élvezhesse a veszteségmentes hangzást, még tovább növelheti a tapasztalatait.

Letöltés: 5K lejátszó (Ingyenes)

2. Winamp

A 90-es évek végén piacra dobott Winamp az egyik legrégebbi ingyenes asztali médialejátszó. Számos médiaformátumot támogat, beleértve a WMA-t, a WAV-ot és a FLAC-ot.

A telepítés után a Winamp azonnal engedélyt kér a meglévő zeneszámok és lejátszási listák beolvasására és a lejátszóba való importálására. Így nem kell minden kedvenc hangfájlját manuálisan hozzáadnia az alkalmazáshoz.

Ezenkívül a felületen nagyon könnyen navigálhat, lehetővé téve az audió, videó, rádió és podcastok közötti zökkenőmentes váltást. Ezenkívül személyre szabhatja a felhasználói felületet a felhasználók által létrehozott témákkal és felületekkel.

A Winamp támogatja a bővítményeket, amelyek közül a legnépszerűbb a Shoutcast. Ez a beépülő modul egy streaming médiarendszer, amely segít megtalálni a legjobb internetes rádióállomásokat, és útmutatókat ad a saját adás létrehozásához.

Letöltés: Winamp (Ingyenes)

A VLC egy ingyenes és népszerű médialejátszó, amely könnyen felismerhető a forgalmi kúp ikonjáról. A beépített kodeknek köszönhetően különböző fájlformátumokat játszhat le anélkül, hogy külső kodekeket telepítene az egyes fájltípusokhoz. Ez a beépített opció megvédi készülékét a rosszindulatú szoftverektől is.

A lejátszó minimalista, mégis intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, erőteljes hanglejátszó eszközökkel. Speciális hangszínszabályzó beállításaival személyre szabhatja hallgatási élményét a hangkimenetek különböző műfajoknak megfelelő beállításával.

  A Nagyító használata Windows 10 rendszeren

A VLC másik kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy zökkenőmentes, hézagmentes lejátszást biztosít még középkategóriás rendszereken is, miközben számos funkciót kínál. A VLC pedig tele van titkos funkciókkal, amelyek segítségével még többet hozhat ki az alkalmazásból.

Letöltés: VLC médialejátszó (Ingyenes)

4. AIMP

Letisztult kialakításával és átfogó funkcióival az AIMP talán a legteljesebb veszteségmentes audiomegoldás. Testreszabható és rendkívül funkcionális elrendezéssel rendelkezik, hogy megfeleljen az Ön ízlésének. Ezenkívül hangkonverterrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a fájlok egyik formátumról a másikra való átváltását.

A helyi meghajtóról való fájlok feltöltése mellett az AIMP lehetővé teszi audiofájlok importálását a Google Drive-ból, a OneDrive-ból, a Dropboxból és más felhőalapú tárolási szolgáltatásokból.

Ha szeretne aludni, miközben zene szól a háttérben, az AIMP egy elalvásidőzítő funkciót biztosít, amely lehetővé teszi az automatikus kikapcsolás vagy hibernált ütemezését egy meghatározott időtartam után.

A lejátszó beépített hangmotorral is rendelkezik, 18 sávos hangszínszabályzóval, amellyel a hangkimenetet a különböző hangulatokhoz igazíthatja.

Letöltés: AIMP lejátszó (Ingyenes)

5. Foobar2000

A Foobar2000 minimalista dizájnjáról, rugalmasságáról és nagy teljesítményéről híres. Támogatja a hordozható telepítést, lehetővé téve a lejátszó futtatását USB-eszközről bármilyen számítógépen.

Ez a zenelejátszó egy egyszerű, de testreszabható felhasználói felületet kínál, amely lehetővé teszi a lejátszó megjelenésének módosítását zenehallgatás közben. Speciális címkézési funkcióval is rendelkezik, amely segít a zeneszámok és lejátszási listák könnyű rendszerezésében.

A Foobar2000 külön funkciója a Digital Signal Processing Manager, amely hozzáférést biztosít a hangszínszabályzóhoz, a keresztbehúzáshoz és egyéb eszközökhöz a hangminőség finomhangolásához. Ezenkívül a Foobar200s ReplayGain funkciója segít a hang elemzésében és egyenletes hangerőn történő lejátszásában, megelőzve a hirtelen hangos vagy halk hangcsúcsokat.

  10+ legjobb jelszókezelő Windows PC 2023 rendszerhez – [Top List]

Letöltés: Foobar2000 (Ingyenes)

6. MusicBee

A minőségi dizájn, a funkcionalitás és a kiváló minőségű hangkimenet harmonikus keveréke a MusicBee-t a veszteségmentes hangzás szerelmeseinek preferált választásává teszi. A CD-ripperrel felszerelt lejátszó segítségével könnyedén konvertálhatja zenei CD-jeit digitális zeneszámokká.

A MusicBee csúcsminőségű audioszolgáltatásokat kínál, beleértve a WASAPI és ASIO támogatást. Ezek az audio-illesztőprogramok a Windows felülettel együttműködve javítják a veszteségmentes lejátszást. Ezenkívül optimális hallgatási élményt garantálnak a rendszer által kiváltott változtatások nélkül.

A MusicBee emellett a felhasználói felületek széles választékát kínálja, lehetővé téve, hogy a lejátszó elrendezését ízlése szerint alakítsa. Ezenkívül kiváló zeneszám-, lejátszási listát és podcast-kezelő rendszert kínál automatikus metaadat-visszakeresővel és fejlett címkéző eszközökkel.

Letöltés: MusicBee (Ingyenes)

A MediaMonkey egy hatékony lejátszó, amely támogatja a nagy médiakönyvtárakat különféle formátumokban, beleértve a FLAC, ALAC és WAV fájlokat. A lejátszási funkción kívül ez a lejátszó lehetővé teszi a fájlok kezelését és rendszerezését különböző zenei gyűjteményekbe.

A lejátszó egyik lenyűgöző funkciója az automatikus DJ és a biztonságos zenegép mód, amely lehetővé teszi dinamikus parti lejátszási listák létrehozását és lejátszását. A Media Monkey szinkronizálja az eszközöket is, így mindig hozzáférhet lejátszási listáihoz.

Az alkalmazás prémium verziói lehetővé teszik a médiafájlok átnevezését, a hang automatikus konvertálását a szinkronizálás során, és korlátlan számú MP3-fájl kódolását.

Letöltés: MediaMonkey (Ingyenes, prémium verziók elérhetőek)

A megfelelő lejátszó kiválasztása a legjobb Windows zenei élményhez

A régi iskolai lejátszóktól a testreszabható, kifinomult szervezeti rendszerekkel rendelkező lejátszókig ezek a veszteségmentes audiolejátszók olyan funkciókat kínálnak, amelyek biztosan kielégítik az Ön igényeit. A választás előtt azonban fontos, hogy kritikusan vizsgálja meg elrendezésüket, szolgáltatásaikat, másodlagos eszközeiket és bővítményeiket.