A 7 legjobb sebezhetőségkezelő szoftver 2023-ban

A sebezhetőség-kezelő eszközök védik rendszereit a biztonsági fenyegetésekkel szemben, és biztonságban tartják adatait.

A sebezhetőség-kezelés iránti igény manapság az egekbe szökik, és ahhoz, hogy versenyképes maradhasson a mai világban, szervezetének naprakésznek kell lennie a piaci trendekkel.

Sok szervezet számos szoftvermegoldásra és alkalmazásra támaszkodik a termelékenység és az ügyfélélmény javítása érdekében. Ezek az alkalmazások és megoldások azonban hajlamosak olyan sebezhetőségekre, amelyek kibertámadásnak tehetik ki szervezetüket.

Ahhoz, hogy megvédje szervezetét ezekkel a kockázatokkal szemben, átfogó IT-kockázatkezelési stratégiája részeként robusztus sebezhetőség-kezelési programot kell végrehajtania.

A sebezhetőség-kezelés magában foglalja a rendszerek, szoftverek és megoldások biztonsági megsértésének azonosítását, értékelését, kezelését és jelentését.

A sebezhetőség-kezelés jelentősége az idők során jelentősen megnőtt, és ma már a szervezet biztonságának alapvető részének tekintik.

Miért van szükség sebezhetőségkezelő szoftverre?

A sebezhetőséget kezelő szoftver megvédi hálózatát az ismert sérülékenységekkel szemben, ami megnehezíti a támadók számára, hogy megcélozzák a szervezetet.

A szoftver ezt úgy éri el, hogy átvizsgálja a hálózatot szoftverkompatibilitási problémákra, hiányzó frissítésekre és általános szoftverhibákra. A sérülékenységek javítási prioritása be van állítva.

Ezenkívül biztosítja az összes szabályozási követelmény betartását, és megóvja szervezetét a bármely rendelkezés be nem tartása miatt bármely szabályozó hatóság által kiszabott bírságtól vagy szankciótól. Segít megtakarítani szervezete pénzét és hírnevét.

Hogyan működik a sebezhetőségkezelő szoftver?

A sebezhetőségkezelő szoftverek segítségével a vállalatok automatizálják a sebezhetőség-kezelés folyamatát alkalmazásaikban és hálózatukban.

Különféle eszközöket használnak a szervezet rendszereinek sebezhetőségeinek azonosítására és jelentésére.

Amint ezeket a sebezhetőségeket felfedezik, a hozzájuk kapcsolódó kockázatot különböző összefüggésekben értékelik, hogy eldöntsék a legjobb lépést.

Ezek a szoftvereszközök segítenek a vállalkozásoknak abban, hogy prioritásként kezeljék a szervezet biztonsági infrastruktúráját fenyegető potenciális biztonsági kockázatokat.

Nem szabad összetéveszteni őket a víruskeresővel vagy a tűzfallal. Reaktívak és kezelik a fenyegetéseket, amikor azok előfordulnak. A sebezhetőségkezelő szoftver azonban proaktív.

A sérülékenységkezelési életciklus lépései

A sebezhetőség-kezelési folyamat a következő lépéseket tartalmazza:

#1. Sebezhetőségek felfedezése

A sebezhetőség megtalálásának első lépése a hálózat átvizsgálása és a sebezhetőség felmérése. Ez a lépés segít azonosítani azokat a hibás konfigurációkat és kódolási hibákat, amelyek kihasználhatják az alkalmazást/rendszert. Ha már tisztában van a lehetséges sebezhetőségekkel, itt az ideje, hogy értékelje azokat.

#2. Részesítse előnyben az eszközöket

Nem minden sebezhetőség hasonló. Sőt, mindegyikük kezelése is eltérő. Tudniillik a legkritikusabb sebezhetőségek lemaradásban lehetnek, nem csak újonnan fedezték fel őket.

A sérülékenységek súlyossági szintjének feltérképezéséhez kockázatpontozási kártyát rendelhet, amely meghatározza, hogy melyik sérülékenységet kell először kezelni.

#3. A sebezhetőségek kezelése

Miután felfedezte és fontossági sorrendbe állította a sebezhetőségeket, ideje cselekedni. Ebben a lépésben egy javításkezelési eljárás végrehajtásával kell kezdenie. Tegye közzé, hogy mérnökcsapata kijavítja és teszteli az egyes sebezhetőségeket.

  A Google Fordító offline használata a telefonon

A megoldás lehet rövid és hosszú távú is.

#4. Sebezhetőségek jelentése

Kulcsfontosságú az előző lépések során összegyűjtött adatok összeállítása és ezek dokumentált bemutatása. A sebezhetőséget értékelő jelentéseket a különböző közönségekhez kell igazítani a technikai részletek iránti igényük alapján. Míg a vezetőség magas szintű trendek kommunikálását szeretné elérni, a biztonsági csapatoknak világos jelentésekre van szükségük a zökkenőmentes helyreállítás érdekében.

#5. Javítsa erőfeszítéseit

Miután megtette a szükséges lépéseket e sebezhetőségek kiküszöbölésére, fontos lépés az erőfeszítések javítása. Segít azonosítani, mely módszerek működtek jól és melyek nem.

Az eredmények értékelése meghatározhatja a hosszú távú javulást, majd felhasználható a költségvetési szükségletekre.

A sérülékenységkezelő szoftver főbb jellemzői

A biztonsági réskezelő szoftvert az általuk nyújtott biztonsági követelmények és szolgáltatások alapján választhatja ki. Összeállítottunk egy listát a legfontosabb szolgáltatásokról, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb sebezhetőséget kezelő szoftvert:

Hatály és lefedettség

A sebezhetőség-kezelő szoftver legalapvetőbb jellemzője a hatóköre és lefedettsége. A szkennelés vitalitását és hatékonyságát annak hatóköre és lefedettsége határozza meg. Biztosíthatja a következőket:

 • A szoftver hitelesítési adatokkal biztosítja a beolvasást
 • A szoftver fejlett szkennelést tud végezni feedekkel és bővítményekkel
 • A szoftver tartalmazhat vagy kizárhat bizonyos oldalakat
 • Pontosság

  A sebezhetőséget kezelő szoftver rugalmasságot kínál a rendszeres ellenőrzések elvégzéséhez, és a POC-val (bizonyítékok igazolására vonatkozó kérés) is együtt kell, hogy járjon az egyéb szükséges szolgáltatásokkal együtt.

  A vállalkozások jelentős termelékenységnövekedést fognak tapasztalni attól, hogy alaposabb indoklást szereznek, és kizárják a hamis pozitív eredményeket, mielőtt a fejlesztőket bíznák meg a bejelentett sebezhetőség kijavításával.

  A jelentések javítása

  A jelentéskészítési funkció bármely sebezhetőségkezelő alkalmazásban kulcsfontosságú. 360 fokos áttekintést nyújt eszközei biztonságáról. Akár részletes információkat is generálhat a jelentésben említett sebezhetőségekről.

  A jelentési funkció általában a következő részleteket fedi le:

 • A befejezett szkennelések száma
 • Az azonosított kiskapuk száma
 • Kármentesítési intézkedés
 • A rendszer átfogó összefoglalója
 • Biztonsági problémák eszközenként
 • Biztonsági problémák a sebezhetőség miatt
 • Javaslatok a kármentesítésre
 • Általános kockázati pontszám

  A szervezeti eszközök átvizsgálása segít a vállalkozásoknak azonosítani, hol találhatók bizonyos sérülékenységek. Fontos azonban, hogy egyensúlyt találjon a kockázati prioritások és a meglévő erőforrások között, mielőtt bármilyen lépést tenne.

  Ezzel a funkcióval rendelkező sebezhetőségkezelő szoftver három kategóriában – alacsony, közepes és kritikus – emeli ki a kockázati pontszámokat.

  A kockázati pontszámok hozzárendelése az alkalmazásokban és hálózatokban azonosított sebezhetőségek mennyisége és súlyossága alapján történik.

  Szakpolitikai értékelés

  A hálózat megerősítése ugyanolyan fontos, mint a sebezhetőségek azonosítása és kijavítása. A biztonsági rés-ellenőrzés integrált szabályzatot is tartalmaz, amely segít összehasonlítani biztonsági infrastruktúráját az olyan iparági szabványokkal, mint például az OWASP Top 10, a SANS 25 és a WASC.

  Egyéni ellenőrzéseket is hozzáadhat a kizárólag a környezetére vonatkozó kockázatok csökkentése érdekében.

  Speciális hitelesítési szolgáltatás

  A nem hitelesített vizsgálat csak a lejárt tanúsítványokat, a gyenge jelszavakat és a javítatlan szoftvereket észleli. A leghatékonyabb sebezhetőségkezelő szoftver kiválasztása lehetővé teszi a könnyen használható hitelesítési funkciók használatát.

  A jelszóval védett alkalmazásokat is átvizsgálja a bejelentkezési makrók rögzítése nélkül.

  Védje meg vállalkozását a legjobb sebezhetőségkezelő szoftvereinkkel. Tartsa biztonságban adatait ezekkel az ellenőrzött megoldásokkal.

    Hogyan lehet véglegesen törölni Gmail-címét

  Rapid7 InsightVM

  A Rapid7 InsightVM sebezhetőségkezelő szoftver arról híres, hogy az egész szervezeten belül automatikusan azonosítja és kiértékeli a biztonsági réseket.

  A Rapid7 InsightVM az átfogó jelentéskészítésben jeleskedik. Élő irányítópultokat jelenít meg, amelyek a sebezhetőségekkel kapcsolatos összes adatot tartalmazzák. Ezen információk segítségével a szoftver segít a kockázatok mérséklésében oly módon, hogy csökkenti a rendszerre gyakorolt ​​hatásuk valószínűségét.

  A megoldás teljesen automatizált. Összegyűjti a létfontosságú információkat a sebezhetőségekről, orvosolni tudja a talált hibákat, és akkor telepíti a javításokat, amikor és amikor a rendszergazda jóváhagyja azokat.

  Jellemzők

  • A jelentés meglehetősen átfogó, és az eredmények könnyen érthetők.
  • Lehetővé teszi hitelesítő adatokon alapuló vizsgálatok végrehajtását.
  • Az azonosított fenyegetések sok részletet tartalmaznak a természetükről és a mérséklési tervekről.

  Az InsightaVM árazása a sz. eszközök; a minimális csomag 250 eszköztől indul 2,19 USD/hó vagy 26,25 USD/év eszközönként, és több mint 1250 eszközig 1,62 USD/hó vagy 19,43 USD/év eszközönként.

  Qualys VMDR 2.0

  A Qualys VMDR 2.0 sebezhetőség-kezelési megoldása lehetővé teszi az összes informatikai eszköz felügyeletét egyetlen irányítópultról. A szoftver proaktívan gyűjti és elemzi ezeket az eszközöket, hogy azonosítsa a lehetséges sebezhetőségeket.

  Segít a felhasználóknak a fenyegetések korai felismerésében és a kockázat csökkentésében, még mielőtt jelentős kárt okoznának.

  Jellemzők

  • A felület meglehetősen intuitív.
  • A jelentések nagyon átfogóak, amelyek segítenek a sérülékenységek gyors azonosításában
  • Segít az IP-címek, nem pedig az URL-ek alapján történő ellenőrzések végrehajtásában

  A Qualys VMDR 2.0 azonnal értesíti a felhasználókat, amint a fenyegetést valós időben azonosítják, így elegendő időt biztosítva annak orvoslására.

  ManageEngine

  A ManageEngine Vulnerability Manager Plus az egyik legjobb sebezhetőségkezelő szoftver, mivel azonosítja és kijavítja a sebezhetőségeket. Sebezhetőség-kezelő csomagként a ManageEngine sebezhetőség-ellenőrzőket és javítás-kezelőket, valamint számos egyéb segédprogramot kínál.

  Míg a legtöbb sebezhetőséget kezelő szoftver eszköz havi vizsgálatot kínál, a ManageEngine 90 percenként futtatja le a vizsgálatokat. Tartalmaz továbbá egy konfigurációkezelőt, amely átszervezi a rosszul kezelt eszközbeállításokat, és megakadályozza azok megváltoztatását.

  Jellemzők

  • 90 percenként végrehajtja a sebezhetőségi vizsgálatot.
  • Automatikusan elindítja a javítási műveleteket
  • Tartalmazza a rosszul kezelt beállításokat rendszerező konfigurációkezelőt

  A ManageEngine-nek három csomagja van: Free Edition kis- és középvállalkozásoknak 25 számítógépig, Professional és Enterprise. A Professional a LAN hálózatban lévő számítógépekhez, a vállalati pedig a WAN hálózathoz tartozó számítógépekhez.

  Frontline Vulnerability Manager

  A Frontline Vulnerability Manager by Digital Defense az egyik legátfogóbb és legpontosabb sebezhetőségkezelő szoftver. A szabadalmaztatott szkennelési technológiája révén az alkalmazás mélyreható biztonsági felméréseket végez, valamint fontossági sorrendbe állítja és nyomon követi az eredményeket, így a javítás gyors és egyszerű.

  Jellemzők

  Még megfelelőségi auditálási teszteket is futtathat az alkalmazáson keresztül, és automatikus címkéket generálhat minden egyes eszközhöz. Az értékelést követően kijavítja a sebezhetőségeket, és jelentést készít. Testreszabható jelentéseket készíthet az eszközspecifikus sebezhetőségekről és a javítások kezeléséről, különféle szűrési beállítások alapján.

  Flexera

  A Flexera egy SaaS-alapú sebezhetőségkezelő szoftver összetett hibrid rendszerekkel rendelkező szervezetek számára. A legátfogóbb és legátláthatóbb képet nyújtja informatikai eszközeiről. Ezeket az adatokat ezután felhasználhatja digitális utazásának megtervezéséhez a felhőben, modernizálva a meglévő üzleti folyamatokat.

  Jellemzők

  • Ideális közepes és vállalati szintű szervezetek számára.
  • Pontos adatbetekintést nyújt
    Hogyan ne legyen nyitva 100 böngészőlap

  Az eszközt folyamatosan frissítik, és több felhőarchitektúrát is támogat. Lehetővé teszi a felhasználók számára az új és időszakos bevételek optimalizálását a rugalmas licencelés, szállítás és életciklus-kezelés révén az ügyfelek használati jogaihoz.

  Nessus

  A Nessus kockázatalapú sebezhetőség-kezelési stratégiát alkalmaz a rendszer hálózatának, webhelyének és webalkalmazásainak hibáinak felkutatására és kijavítására. Teljes képet ad szervezete rendszerinfrastruktúrájáról, és minden zugát átvizsgál, hogy szisztematikusan megtalálja a leghomályosabb gyengeségeket.

  Ez a sebezhetőség-kezelő szoftver ügyesen használja a fenyegetésekre vonatkozó információkat, hogy előre jelezze, mely sérülékenységek jelentenek komoly kockázatot a rendszer biztonságára nézve. Emellett kulcsfontosságú elemzéseket és gyakorlati betekintést nyújt a biztonsági csapatoknak és a fejlesztőknek, hogy segítsen nekik csökkenteni a komoly kockázatokat.

  Jellemzők

  • Számos testreszabási lehetőség áll rendelkezésre az egyes felhasználók igényeihez.
  • Kiváló minőségű adatokat, információkat és betekintést nyújt a sebezhetőségekre.
  • A pontosság és lefedettség széles skáláját fedi le.

  A Tenable Nessusnak két csomagja van, a Nessus Expert és a Nessus Professional.

  A Nessus Expert fejlesztők, kis- és középvállalkozások, tolltesztelők és tanácsadók számára alkalmas, és egy évre szóló ára 8838 dollártól kezdődik. A Nessus Professional biztonsági szakemberek számára készült, és az ára 4000 dollártól kezdődik egy évre.

  Ezenkívül 24*365 napos előzetes támogatási lehetőséggel és felár ellenében igény szerinti képzéssel is rendelkezik.

  BreachLock

  A BreachLock egy felhőalapú SaaS-platform a sebezhetőségek vizsgálatára és értékelésére. Segít megtalálni a kihasználható hibákat a kézi AWS penetrációs teszteléssel. Kéttényezős hitelesítés védi, és nem igényel további hardvert vagy szoftvert.

  Jellemzők

  • 360 fokos áttekintést nyújt a rendszer sebezhetőségeiről
  • A szoftver gyorstesztelési megoldásokat kínál.
  • Manuális AWS penetrációs tesztet használ a hibák azonosítására.

  A BreachLock sebezhetőség-kezelő szoftvere mesterséges intelligencia-alapú havi vizsgálatokat futtat. Ezenkívül e-mailben értesíti a felhasználókat, ha bármilyen sebezhetőséget észlel.

  Végső gondolatok

  A nem biztonságos hálózat rendkívül káros hatással lehet, különösen az adatvédelmi incidensek tekintetében. Míg a víruskereső szoftver eszközök egy lehetséges megoldás, ezek elsősorban reaktívak, és csak bizonyos mértékig tudnak segíteni.

  A cégtulajdonosoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek egy lépéssel előrébb járnak, és segíthetnek megelőzni a biztonsági fenyegetéseket, még mielőtt a rendszerükbe ütköznének.

  A sebezhetőség-kezelő eszközök pontosan ebben segítenek. Ezek a szoftvereszközök lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy egyértelműen megértsék az őket fenyegető fenyegetéseket, és megfelelő jogorvoslatokat alkalmazzanak azok kijavítására.

  A fent említett eszközök mindegyike segít elérni ugyanezt. Reméljük, hogy a lista hasznos volt, és hasznos lesz a belső infrastruktúra védelmére szolgáló eszköz kiválasztásához.

  Felfedezheti a kis- és középvállalkozások számára készült legjobb IT eszközkezelő szoftvereket is.