A 7 legjobb jegyzetkészítő alkalmazás diákoknak

Ha nehezen emlékszik az órán elhangzottakra, egy jegyzetkészítő alkalmazás használata hihetetlenül hasznos lehet. Függetlenül attól, hogy feladatot ír, csoportos projekten dolgozik, vagy vizsgára készül, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a tanulási igények kielégítésére.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk a diákok számára készült legjobb jegyzetkészítő alkalmazásokat. Fedezze fel ezeket az alkalmazásokat, hogy javítsa munkafolyamatait, gyorsabban összegezzen és szervezettebb legyen.

1. Evernote

Az Evernote minden gondot kiküszöböl az órai jegyzetek rendszerezéséből, így hatékonyabban tanulhat. Hozzon létre jegyzetfüzeteket, és csoportosítsa a hasonló témákat jegyzetfüzetkötegekben. Gyorsan megtalálhatja a jegyzeteket a parancsikonok lapon is.

Ha bemutatható osztályjegyzeteket szeretne készíteni, az Evernote a legjobb választás. Az Evernote rich text szerkesztője számos betűtípus és szín közül választhat. Szöveg kiemelésével is kiemelheti a kulcsfontosságú információkat.

A képek hozzáadása egyszerű az Evernote-ban. Az Evernote Szerkesztés és megjegyzés funkciójának köszönhetően könnyedén megjegyzéseket fűzhet a képekhez többféle alakzat, nyíl és szöveg használatával. Ha Ön kreatív jegyzetkészítő, ott van a Vázlat funkció is. Ezzel az eszközzel rajzokat csatolhat a jegyzeteihez.

Letöltés: Evernote for ablakok | Mac | Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

2. Google Dokumentumok

A Google Dokumentumok egy széles körben népszerű jegyzetkészítő alkalmazás a diákok körében, köszönhetően a zökkenőmentes kompatibilitásnak más Google-szolgáltatásokkal, például a Google Drive-val. Az alkalmazás számos esszéíró eszközzel érkezik, beleértve a szószámlálást, a helyesírás-ellenőrzést és a beépített idézőeszközt.

  Ezzel a 8 alkalmazással egyszerűen rögzíthet telefonhívásokat iPhone-on

Az írási feladatokhoz egyszerűen formázhatja az oldalt fejlécekkel és láblécekkel, oldalszámokkal és bekezdésközi szabályokkal. A szöveget különböző méretű címsorok használatával is feldarabolhatja.

A Google Dokumentumok egy zseniális együttműködési eszköz, így osztálytársaival együtt dolgozhat projekteken. A Megosztás gomb megnyomásával jegyzeteit elküldheti más Google-felhasználóknak, és egyszerre szerkesztheti a dokumentumokat. Van egy megjegyzés funkció is, ahol megemlíthet más felhasználókat.

Letöltés: Google Docs for Android | iOS (Ingyenes)

3. RemNote

A RemNote eszközök széles választékát kínálja diákként végzett produktivitásának növeléséhez. A jegyzetkészítés egyedülálló megközelítése lehetővé teszi az ötletek összekapcsolását egy faszerű hierarchiában.

Annak érdekében, hogy megóvja Önt a jegyzetek közötti oda-vissza pöccintéstől, a RemNote lehetővé teszi a jegyzetek több ablakban történő megnyitását, hogy segítse a többfeladatos munkavégzést. A munkaterületen más jegyzetekre és hivatkozási oldalakra is hivatkozhat.

Az egyik olyan funkció, amely a RemNote-ot tökéletessé teszi a diákok számára, a kártyák. Kártyákat közvetlenül hozzáadhat jegyzeteihez, vagy létrehozhatja őket a semmiből. A dedikált kártyák lap lehetővé teszi az aktív visszahívás gyakorlását, így gyorsabban tanulhat meg új információkat. Minden tanulókártya esetében értékelheti jelenlegi tudását. A RemNote ezután új információkkal látja el Önt, hogy segítsen építeni gyengeségeire. Összességében a RemNote a legjobb választás a hatékonyabb tanuláshoz.

Letöltés: RemNote for ablakok | Mac | Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

4. Fogalom

Számos módja van a Fogalom használatának tanulóként. Letisztult felülete és hatékony felépítése ideális minden keményen dolgozó diák számára. Parancsalapú szerkesztője a leghatékonyabb a gyors jegyzeteléshez. A legjobb az egészben, hogy a legtöbb szolgáltatás, amelyre diákként szüksége lesz, benne van az ingyenes csomagban.

  7 speciális Chrome-funkció a böngészés gyorsabbá tételéhez

Ha nem szereti a tartalom rendszerezését, felfedezhet ingyenes Notion sablonokat, amelyek kiindulási struktúrát adnak. A Notion egy ingyenes „Osztályjegyzetek” sablont is kínál, amely egy ügyes listába rendezi az osztályjegyzeteit.

A Notion blokkjaival egyszerűen átrendezheti a tartalmat, így nincs szükség folyamatos másolásra és beillesztésre. A blokkok lehetővé teszik teendőlisták és felsorolásjelekkel ellátott listák létrehozását, valamint adathordozók beillesztését a jegyzetekbe. Az egyik gyakorlati blokktípus a diákok számára a Callout blokk. Ez a funkció kiemeli a szövegrészletet, így kiemelheti a legfontosabb információkat az órai jegyzetekben.

Letöltés: Fogalom ablakok | Mac | Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

5. Microsoft OneNote

Ha diákként gyors jegyzetek készítésének gyors módját keresi, támaszkodhat a Microsoft OneNote-ra. Az alkalmazás vászonszerű megközelítése hasznossá teszi a kulcsfontosságú fogalmak feljegyzését, gyors vázlatok készítését és teendőlisták létrehozását.

Új jegyzetek hozzáadása egyszerű: egyszerűen kattintson bárhová a jegyzetoldalon, hogy feljegyezzen valamit. Az információkat is áthúzhatja, így a OneNote nagyszerű gondolat-leképezési eszközzé válik.

A OneNote nem korlátozódik az írott jegyzetekre. Vázlatokat készíthet, és hangfelvételeket csatolhat, amelyek linket tartalmaznak a jegyzeteihez. A matektanulók használhatják az Ink to Math funkciót is, amely lehetővé teszi egyenletek beszúrását azok rajzolásával.

Letöltés: Microsoft OneNote for ablakok | Mac | Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

6. Joplin

A Joplin egy figyelemelterelés nélküli jegyzetkészítő alkalmazás Windowsra és Macre, ideális a koncentrált tanuláshoz. A jegyzetek az oldalsávon fastruktúrában vannak kategorizálva. Nincs korlátozva a létrehozható és egymásba ágyazható mappák száma, így a Joplin kiválóan alkalmas intenzív használathoz.

Az alkalmazás a formázószalagon található jegyzetkészítő eszközök választékát kínálja a diákoknak. Idézeteket szúrhat be, weboldalakra mutató hivatkozásokat adhat hozzá, és PDF fájlokat csatolhat. Ha programozást tanul, beilleszthet kódblokkokat. Joplin a Markdownt is támogatja. Egyszerűen, egy gombnyomással válthat a Markdown nézet és a normál szerkesztő között.

  Widgetek hozzáadása, használata és testreszabása iPhone-ján

Letöltés: Joplin for ablakok | Mac | Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

7. Logseq

Ha olyan jegyzetkészítő alkalmazást keres, amely az egyszerű szövegszerkesztőnél többet kínál, a Logseq egy olyan alkalmazás, amelyet érdemes megfontolni. Az alkalmazás tartalmaz egy napi naplóoldalt, egy táblaeszközt és kártyákat, így kiváló választás a diákok számára.

A táblaeszköz segítségével diagramokat adhat hozzá tanulmányi jegyzeteihez. Ez az eszköz biztosítja az alakzatok és szövegek hozzáadásának alapvető lehetőségeit, de talán a leglenyűgözőbb az a képessége, hogy meglévő oldalakat ad hozzá a táblához. A tábla segítségével osztályjegyzeteket csatolhat, és vázlatkészítés közben szerkesztheti azokat.

A Logseq kétirányú hivatkozásokra támaszkodik az összekapcsolási jegyzetekhez. Bár elsőre bonyolultnak tűnik, mindössze egyetlen parancsra van szükség két oldal összekapcsolásához. A linkre kattintva könnyedén navigálhat a hivatkozott oldalra. Így tanulás közben kapcsolatokat hozhat létre a témák között.

Letöltés: Logseq for ablakok | Mac | iOS | Android (Ingyenes)

Tanuljon okosabban, ne keményebben ezekkel a jegyzetkészítő alkalmazásokkal

Ezekkel a jegyzetkészítő alkalmazásokkal diákként időt takaríthat meg, és jobban megértheti jegyzeteit. Akár vizuális tanuló, akár inkább jegyzeteket szeretne gépelni, ezek az alkalmazások mindegyike egyedi jegyzetelési módot kínál. Frissítse tanulási képességeit, és tegye le vizsgáit ezekkel a jegyzetkészítő alkalmazásokkal.