A 7 legjobb GitHub-alternatíva projektje tárolására

A GitHub a nyílt forráskódú projektek otthona; a technológiai körökben azonban továbbra is vita tárgya. A funkciói kezdetben vonzónak tűnhetnek, de ha rendszeresen használja, rájöhet, hogy nem olyan felhasználóbarát, mint szeretné.

Tehát a fő kérdés az, hogy ez a Microsoft tulajdonában lévő platform alkalmas-e projektjei tárolására szolgáló platformnak? Ha zavar a zűrös történelem, a drága tervek és a viszonzatlan fiókok, itt az ideje, hogy ugorjon, és alternatívákat keressen a GitHub helyett.

Ez a hét legjobb GitHub-alternatíva jobb szolgáltatást, árakat és projekttárolást ígér.

A GitLab a GitHub jól ismert alternatívája, és terepnapot tart a GitHub exodusával. Még a projektek GitHubról történő migrálását is megkönnyítették. Folyamatos harc folyik a GitHub és a GitLab között, és nehéz eldönteni, melyik a jobb.

Mivel a teljes DevOps-ciklusra tervezték, a GitLab lehetővé teszi, hogy a tervtől a kiadásig mindent megtegye a szoftver monitorozásáig. A hatékony tervezési eszközök azt jelentik, hogy nincs szükség másik rendszerre, hogy mindenki a pályán maradjon. A GitLab elágazó rendszere megkönnyíti a kód tervezését, tesztelését és kezelését.

Letölthet egy példányt a szerverére, vagy használhatja a GitLab SaaS-tárhelyét. Mindkét lehetőség eltérő árat kínál felhasználónként 0 és 99 dollár között.

A GitHub alternatívájaként a GitLab árképzési rendszere nagyobb rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a szoftver számára, hogy teljes DevOps-képességet biztosítson bármely vállalat számára. Lehet, hogy többet fizet, de mindent megkap, amire szüksége van.

Az Atlassian Git-alapú adattárrendszere integrálható más termékeivel, mint például a Trello és a Jira. Ez hatalmas bónusz lehet azoknak a csapatoknak, akik már használják ezeket az alkalmazásokat (amelyek gyakoriak a fejlesztői világban). Valójában a Trellót akár személyes használatra is használhatja, mivel számos választási lehetőséget kínál.

  Az előugró hirdetések blokkolása Androidon

Integrálható a Slack-kel és a HipChat-tal is. Natív integrációkat hozhat létre a felhasználói felületen belül, ami nagyobb rugalmasságot biztosít. A kétfaktoros hitelesítés és a Soc 2 Type II biztonság garantálja a kód biztonságát.

És ha már használja a GitHubot, BitBucket tartalmaz egy útmutatót a tárolók importálásához.

A BitBucket különböző árképzési lehetőségeket kínál mind a saját üzemeltetésű, mind a felhőalapú példányokhoz, beleértve az egyszeri és éves fizetési terveket. Felárat is fizethet az építési percek és a tárhely bővítéséért, ha többre van szüksége további felhasználók hozzáadása nélkül.

Ne felejtse el teljes mértékben kihasználni a BitBucket ingyenes csomagjait kis csoportok számára.

A Beanstalk egy sokoldalú platform; ez a GitHub-alternatíva jól felszerelt a Subversion és a Git támogatására. Akár ágakat is létrehozhat, és közvetlenül a böngészőben szerkesztheti.

Mivel a Beanstalk meglehetősen hasonlít a GitHubhoz, erőteljes kód-ellenőrzési lehetőségekkel és jelentésekkel rendelkezik, amelyek megmutatják, hogy tárházának mennyi részét ellenőrizték. Ez különösen hasznos lehet olyan csapatok számára, amelyek szabadúszó programozókat és kódolókat alkalmaznak.

Nincs szükség kliensre: a Beanstalk megkönnyíti a rendkívül mobil csapatok életét. És van elegendő biztonsági funkció ahhoz, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a Philips, az Intel és a Whole Foods biztonságban érezzék magukat, ha adataikat a vállalat szerverein tárolják.

Az Amazon Git-alapú forrásvezérlő szolgáltatása szilárd választás azoknak a vállalatoknak, amelyek már használnak más AWS-szolgáltatásokat. A méretezhető felhőalapú tárhelynek és a méretkorlátozásnak köszönhetően jó választás azoknak is, akiknek hamarosan több szerverterületre lesz szükségük. Röviden, ez az eszköz kiváló GitHub-alternatíva nagy fájlok számára.

  6 módszer a Roblox 277-es hibakód javítására

A CodeCommit előnye a rendkívül egyszerű árképzési rendszer. Az első öt felhasználó ingyenes; ezt követően havonta 1 dollárt kell fizetnie felhasználónként. Ehhez havi 10 GB tárhely és aktív felhasználónként 2000 Git-kérés jár.

Könnyedén fizethet a kérésekért, ha több tárhelyre van szüksége. A CodeCommit szintén az AWS Free Tier része, így kipróbálhatod és megszokhatod, mielőtt teljes mértékben elköteleznéd magad.

Ha szervezete különböző verziókezelési technológiákat használ, a RhodeCode jó választás lehet. Támogatja a Mercurialt, a Git-et és a Subversion-t, így a legszélesebb körű lehetőségeket kínálja.

A kód áttekintése, a munkafolyamatok automatizálása és az engedélykezelés segít a DevOps figyelésében és futtatásában a csoportban. A beépített SVN-ről Gitre való migráció pedig nagy segítség a csapat átállítása során.

A RhodeCode Community Edition ingyenes, míg az Enterprise Edition vállalati eszközökkel való integrációt, prémium támogatást, több együttműködési funkciót és több példányt kínál.

Az Enterprise Edition ára felhasználónként évi 75 dollár, a licenceket pedig 10 csomagban kínálják. A RhodeCode termékcsomagjának legújabb funkciója a RhodeCode Cloud, amely 8 USD/felhasználó havi előfizetéssel érhető el. A vállalati és felhőverziók 30 napos próbaverzióval érhetők el.

Jó esély van rá, hogy valamikor a múltban letöltött ingyenes szoftvert a SourceForge-ból. És ha egy nyílt forráskódú projekten dolgozik, örömmel fogja tudni, hogy ez egy nagyszerű alternatíva a GitHub számára.

Érdemes tehát megfontolni, ha szűkös költségvetéssel dolgozik, és nyílt forráskódú alkalmazást fejleszt. Néhány releváns funkció a következőket tartalmazza:

  • A SourceForge korlátlan sávszélességet kínál a nyílt forráskódú projektekhez.
  • Különféle statisztikákat tölthet le, amelyek az időeltolódásokat, platformokat és régiókat mutatják.
  • Nyílt forráskódú címtárrendszere megkönnyíti a projektek kategorizálását.
  • A Markdown segítségével formázhatja és csatolhatja a fájlokat a natív Tickets funkción keresztül.
  Hogyan lehet bejelentkezni a Depopba

A SourceForge korábban némi vitát váltott ki, amikor szoftvereiket nyílt forráskódú letöltésekkel kapcsolták össze. Úgy tűnik, megtisztították a cselekedetüket, de ez némileg ciklikus is. Annak ellenére, hogy ez a webhely egy GitHub alternatíva, ellenőriznie kell a jelenlegi gyakorlatukat, mielőtt a kódot ott tárolná.

Az egyik leghatékonyabb és legfigyelemreméltóbb GitHub-alternatíva a GitKraken, egy arizonai székhelyű szoftvercég. Kiváló Git-kliensnek bizonyult különböző operációs rendszerek, például Windows, Linux és Mac számára.

A GitHub alternatívájaként ez a platform ingyenesen használható nem kereskedelmi alkalmazásokhoz. Azonban a fizetős verziók mellett kell döntenie, hogy kereskedelmi környezetben, hozzáadott funkciókkal használhassa.

Íme a GitKraken néhány olyan funkciója, amelyeket érdemes figyelembe venni:

  • A Git platform intuitív szolgáltatásokat kínál, beleértve az interaktív felhasználói felületet/UX-et, a vizuális véglegesítési előzményeket és a fuzzy kereséseket.
  • Különböző osztott nézetek a szerkesztőn belül, kiegészítve szintaktikai kiemeléssel, továbbfejlesztett keresési lehetőségekkel és fájl mini-térképekkel.
  • Kiterjesztett támogatás a Git flow-hoz, a Git LFS-hez és egyebek mellett a hook támogatáshoz.

A megfelelő GitHub-alternatíva kiválasztása az Ön számára

Mindezen választások mellett nehéz lehet megtalálni a GitHub legjobb alternatíváját. De mivel a legtöbb szolgáltatás ingyenes próbaverziót kínál, ellenőrizheti őket, hogy megtudja, melyik működik a legjobban az Ön számára.

Ha alapvető funkciókat szeretne, és nem aggódik túlságosan az interfész vagy a vállalati funkciók miatt, akkor a költségvetése alapján is érdemes választani egyet.

És ne felejtsük el, hogy a verziószabályozás többre is használható, mint kód.