A 7 legjobb fenyegetés-felderítő platform 2023-ban

A fenyegetés szereplői új támadási módszerekkel diverzifikálják bevételszerzési technikáikat, taktikáikat és eljárásaikat (TTP), mivel a technológiai fejlődés csökkentette a belépési korlátot, és a ransomware szolgáltatásként való megjelenése (RaaS) tovább súlyosbította a problémát.

Ahhoz, hogy egy szervezet megfeleljen ennek a kifinomultsági szintnek, a fenyegetések intelligenciájának létfontosságú részévé kell válnia biztonsági helyzetének, mivel hasznos információkat nyújt az aktuális fenyegetésekről, és segít megvédeni a vállalatokat a rosszindulatú támadásoktól.

Mi az a fenyegetés-felderítő platform?

A Threat Intelligence Platform (TIP) egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy több forrásból gyűjtsenek, elemezzenek és összesítsenek fenyegetésintelligencia adatokat. Ezek az információk lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy proaktívan azonosítsák és mérsékeljék a potenciális biztonsági kockázatokat, és védekezzenek a jövőbeli támadások ellen.

A kiberfenyegetésekkel kapcsolatos intelligencia fontos vállalati biztonsági összetevő. A legújabb kiberfenyegetések és sebezhetőségek figyelésével szervezete észlelheti és reagálhat a potenciális biztonsági incidensekre, mielőtt azok kárt tennének az informatikai eszközeiben.

Hogyan működik a Threat Intelligence Platform?

A fenyegetésfelderítési platformok segítenek a vállalatoknak csökkenteni az adatszivárgás kockázatát azáltal, hogy több forrásból gyűjtenek fenyegetésintelligencia adatokat, beleértve a nyílt forráskódú intelligenciát (OSINT), a mély és sötét webet, valamint a saját fejlesztésű fenyegetésintelligencia-hírcsatornákat.

A TIP-ek elemzik az adatokat, azonosítják a mintákat, trendeket és potenciális fenyegetéseket, majd megosztják ezeket az információkat az SOC-csapattal és más biztonsági rendszerekkel, például tűzfalakkal, behatolásjelző rendszerekkel és biztonsági információs és eseménykezelő (SIEM) rendszerekkel, hogy csökkentsék a károkat. informatikai infrastruktúráját.

A fenyegetésintelligencia platformok előnyei

A fenyegetés-felderítő platformok különféle előnyöket biztosítanak a szervezetek számára, többek között:

 • Proaktív fenyegetésészlelés
 • Javított biztonsági testtartás
 • Jobb erőforrás-elosztás
 • Egyszerűsített biztonsági műveletek

A TIP-ek további előnyei közé tartozik az automatizált fenyegetésekre való reagálás, a költségmegtakarítás és a jobb láthatóság.

A fenyegetésintelligencia platformok legfontosabb jellemzői

A fenyegetés-felderítő platformok főbb jellemzői a következők:

 • Adatgyűjtési lehetőség
 • Valós idejű fenyegetések prioritása
 • Veszélyelemzés
 • Képes figyelni a mély és sötét webet
 • Grafikusok gazdag könyvtára és adatbázisa a támadások és fenyegetések megjelenítéséhez
 • Integráció meglévő biztonsági eszközeivel és rendszereivel
 • Kutasson rosszindulatú programokat, adathalász csalásokat és rosszindulatú szereplőket

A legjobb tippek több forrásból és formátumból is képesek gyűjteni, normalizálni, összesíteni és rendszerezni a fenyegetésintelligencia adatokat.

Autofókusz

A Palo Alto Networks AutoFocusa egy felhőalapú fenyegetés-felderítő platform, amely lehetővé teszi a kritikus támadások azonosítását, előzetes felmérések elvégzését, valamint a helyzet orvoslására szolgáló lépéseket anélkül, hogy további IT-erőforrásokra lenne szüksége. A szolgáltatás fenyegetésadatokat gyűjt a vállalati hálózatból, az iparágból és a globális hírszerzési hírfolyamokból.

Az AutoFocus a 42-es egységtől – a Palo Alto Network fenyegetésekkel foglalkozó kutatócsoportjától – szolgáltat információkat a legújabb malware kampányokról. A fenyegetésjelentés megtekinthető az irányítópulton, így további áttekintést nyújt a rossz szereplők technikáiról, taktikáiról és eljárásairól (TTP).

  A Honor Redeem kódokat ingyen

Főbb jellemzők

 • A 42-es egység kutatási hírfolyama rálátást biztosít a legújabb rosszindulatú programokra, és információkat tartalmaz azok taktikájáról, technikáiról és eljárásairól.
 • Naponta 46 millió valós DNS-lekérdezést dolgoz fel
 • Gyűjtsön információkat harmadik féltől származó forrásokból, például a Cisco, a Fortinet és a CheckPoint
 • Az eszköz nyílt és agilis RESTful API-val fenyegetettségi intelligenciát biztosít a biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) eszközök, házon belüli rendszerek és más külső felektől származó eszközök számára.
 • Tartalmazza a ransomware-hez, a banki trójaihoz és a hackereszközhöz előre elkészített címkecsoportokat
 • A felhasználók egyéni címkéket is létrehozhatnak keresési feltételeik alapján
 • Kompatibilis különféle szabványos adatformátumokkal, például STIX, JSON, TXT és CSV

Az eszköz árait nem hirdetik a Palo Alto Network webhelyén. A vevőknek fel kell venniük a kapcsolatot a vállalat értékesítési csapatával, ha árajánlatot szeretnének kérni, és termékbemutatót is kérhet, hogy többet megtudjon a megoldási lehetőségekről és arról, hogyan tudja hasznosítani azt vállalkozása számára.

ManageEngine Log360

A ManageEngine Log360 egy naplókezelési és SIEM-eszköz, amely betekintést nyújt a vállalatok számára hálózati biztonságukba, auditálja az aktív címtárváltozásokat, figyeli a cserekiszolgálókat és a nyilvános felhőbeállításokat, valamint automatizálja a naplókezelést.

A Log360 öt ManageEngine eszköz képességeit ötvözi, köztük az ADAudit Plus, az Event Log Analyzer, az M365 Manager Plus, az Exchange Reporter Plus és a Cloud Security Plus képességeit.

A Log360 fenyegetésintelligencia moduljai tartalmaznak egy adatbázist, amely globális rosszindulatú IP-címeket tartalmaz, és egy STIX/TAXII fenyegetési hírfolyam-feldolgozót, amely gyakran lekéri az adatokat a globális fenyegetési hírcsatornákból, és frissíti Önt.

Főbb jellemzők

 • Integrált felhőalapú hozzáférési biztonsági közvetítő (CASB) képességekkel rendelkezik, amelyek segítenek a felhőben lévő adatok figyelésében, az árnyékinformatikai alkalmazások észlelésében, valamint a szankcionált és nem engedélyezett alkalmazások nyomon követésében.
 • Fenyegetések észlelése vállalati hálózatokon, végpontokon, tűzfalakon, webszervereken, adatbázisokon, kapcsolókon, útválasztókon és más felhőforrásokon keresztül
 • Valós idejű incidensérzékelés és fájlok integritásának figyelése
 • A MITER ATT&CK keretrendszert használja a támadási láncban előforduló fenyegetések rangsorolására
 • Támadásérzékelése magában foglalja a szabályalapú valós idejű korrelációt, a viselkedés alapú ML-alapú felhasználói és entitás viselkedéselemzést (UEBA), valamint az aláírás alapú MITER ATT&CK.
 • Tartalmazza az integrált adatvesztés-megelőzést (DLP) az eDiscovery-hez, az adatkockázat-értékelést, a tartalomtudatos védelmet és a fájlintegritás-felügyeletet
 • Valós idejű biztonsági elemzés
 • Integrált megfelelőségi menedzsment

A Log360 egy fájlban letölthető, és két kiadásban érkezik: ingyenes és professzionális. A felhasználók 30 napos próbaidőn keresztül élvezhetik a professzionális kiadás fejlett funkcióit, majd ezeket a funkciókat az ingyenes kiadásukra konvertálják.

AlienVault USM

Az AT&T által fejlesztett AlienVault USM platform. A megoldás egyetlen egységes platformon biztosítja a fenyegetésészlelést, -értékelést, az incidensekre adott válaszokat és a megfelelőségkezelést.

Az AlienVault USM 30 percenként frissítéseket kap az AlienVault Labstól a különböző típusú támadásokról, újonnan megjelenő fenyegetésekről, gyanús viselkedésekről, sebezhetőségekről és a teljes fenyegetési környezetben felfedezett kizsákmányolásokról.

Az AlienVault USM egységes képet nyújt a vállalati biztonsági architektúráról, lehetővé téve a hálózatok és eszközök helyszíni vagy távoli megfigyelését. Tartalmaz továbbá SIEM-képességeket, felhőbehatolás-észlelést az AWS-hez, Azure-hoz és GCP-hez, hálózati behatolásészlelést (NIDS), gazdagép-behatolás-észlelést (HIDS), valamint végpontészlelést és -választ (EDR).

  Hogyan nézz ki, mint egy burgonya egy Microsoft Teams videokonferencián

Főbb jellemzők

 • Valós idejű botnet észlelés
 • Parancs- és vezérlő (C&C) forgalomazonosító
 • Fejlett állandó fenyegetés (APT) észlelése
 • Megfelel a különféle iparági szabványoknak, mint például a GDPR, PCI DSS, HIPAA, SOC 2 és ISO 27001
 • Hálózati és gazdagép IDS aláírások
 • Központosított esemény- és naplóadatgyűjtés
 • Adatszivárgás észlelése
 • Az AlientVault egyetlen üvegtábláról figyeli a felhő- és helyszíni környezeteket, beleértve az AWS-t, a Microsoft Azure-t, a Microsoft Hyper-V-t és a VMWare-t

Ennek a megoldásnak az ára havi 1075 dollártól kezdődik az alapvető tervhez. A potenciális vásárlók 14 napos ingyenes próbaidőszakra regisztrálhatnak, hogy többet megtudjanak az eszköz képességeiről.

Qualys fenyegetés elleni védelem

A Qualys Threat Protection egy felhőszolgáltatás, amely fejlett fenyegetések elleni védelmet és reagálási képességeket biztosít. Tartalmazza a sebezhetőségek valós idejű fenyegetésjelzőit, feltérképezi a Qualys és külső források megállapításait, és folyamatosan korrelálja a külső fenyegetéssel kapcsolatos információkat a biztonsági résekkel és az IT-eszközkészlettel.

A Qualys fenyegetésvédelemmel manuálisan létrehozhat egyéni irányítópultot widgetekből és keresési lekérdezésekből, valamint rendezheti, szűrheti és finomíthatja a keresési eredményeket.

Főbb jellemzők

 • Központi vezérlő és vizualizációs panel
 • Élő adatfolyamot biztosít a sebezhetőségi információkról
 • RTI-k nulladik napi támadásokhoz, nyilvános kihasználásokhoz, aktív támadásokhoz, nagy oldalirányú mozgáshoz, nagy adatvesztéshez, szolgáltatásmegtagadáshoz, rosszindulatú programokhoz, javítás nélkül, kihasználó készlet és könnyű kihasználás
 • Tartalmaz egy keresőmotort, amely lehetővé teszi bizonyos eszközök és sebezhetőségek keresését ad hoc lekérdezések létrehozásával
 • A Qualys fenyegetések elleni védelem folyamatosan korrelálja a külső fenyegetésekkel kapcsolatos információkat az Ön sebezhetőségeivel és IT-eszközkészletével

30 napos ingyenes próbaverziót kínálnak, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a vásárlási döntés meghozatala előtt felfedezzék az eszköz képességeit.

SOCRadar

A SOCRadar egy SaaS alap Extended Threat Intelligence (XTI) platformként írja le magát, amely egyesíti a külső támadási felületkezelést (EASM), a digitális kockázatvédelmi szolgáltatásokat (DRPS) és a kiberfenyegetés-intelligenciát (CTI).

A platform javítja vállalata biztonsági helyzetét azáltal, hogy láthatóvá teszi infrastruktúráját, hálózatát és adatvagyonát. A SOCRadar képességei közé tartozik a valós idejű fenyegetés-intelligencia, az automatikus mély- és sötétweb-ellenőrzés, valamint az integrált incidensreakció.

Főbb jellemzők

 • Integrálható a meglévő biztonsági stackekkel, például SOAR, EDR, MDR és XDR, valamint SIEM megoldásokkal
 • Több mint 150 takarmányforrással rendelkezik
 • A megoldás információkat nyújt a különféle biztonsági kockázatokról, mint például a rosszindulatú programok, botnet, ransomware, adathalászat, rossz hírnév, feltört webhely, elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások (DDOS), honeypotok és támadók.
 • Ipari és régió alapú monitoring
 • MITER ATT & CK leképezés
 • Több mint 6000 kombinált lista-hozzáféréssel rendelkezik (hitelesítési adatok és hitelkártya)
 • Mély és sötét webes megfigyelés
 • Kompromittált hitelesítő adatok észlelése

A SOCRadarnak két kiadása van: a kiberfenyegetés-intelligencia SOC-csapatok számára (CTI4SOC) és a kiterjesztett fenyegetés-intelligencia (XTI). Mindkét terv két változatban érhető el – ingyenes és fizetős – a CTI4SOC terv évi 9999 dollártól kezdődik.

  PowerPoint prezentáció megosztása

Solarwinds Security Event Manager

A SolarWinds Security Event Manager egy SIEM platform, amely több mint 100 előre beépített csatlakozóból gyűjti, normalizálja és korrelálja az eseménynapló adatait, beleértve a hálózati eszközöket és alkalmazásokat.

A SEM segítségével hatékonyan felügyelheti, felügyelheti és felügyelheti a biztonsági szabályzatokat, és megvédheti hálózatát. Valós időben elemzi az összegyűjtött naplókat, és az összegyűjtött információk segítségével értesíti Önt a problémáról, mielőtt az súlyos károkat okozna a vállalati infrastruktúrában.

Főbb jellemzők

 • Figyeli az infrastruktúrát a hét minden napján, 24 órában
 • A SEM 100 előre beépített csatlakozóval rendelkezik, köztük az Atlassian JIRA, Cisco, Microsoft, IBM, Juniper Sophos, Linux és még sok más
 • Automatizálja a megfelelőségi kockázatkezelést
 • A SEM magában foglalja a fájl integritásának figyelését
 • A SEM egyetlen üvegtáblán gyűjti össze a naplókat, korrelálja az eseményeket, és figyeli a fenyegetési adatok listáit
 • A platform több mint 700 beépített korrelációs szabállyal rendelkezik
 • A felhasználók PDF vagy CSV formátumban exportálhatják a jelentéseket

A Solarwinds Security Event Manager 30 napos ingyenes próbaverziót kínál két licencelési lehetőséggel: előfizetéssel, amely 2877 dollártól kezdődik, és örökös, amely 5607 dollártól kezdődik. Az eszköz licencelése a napló- és eseményinformációkat küldő csomópontok száma alapján történik.

Tenable.sc

A Nessus technológiára épülő Tenable.sc egy sebezhetőségkezelő platform, amely betekintést nyújt a szervezet biztonsági helyzetébe és IT-infrastruktúrájába. Összegyűjti és értékeli a sebezhetőségi adatokat az IT-környezetben, elemzi a sebezhetőségi trendeket az idő múlásával, és lehetővé teszi a fontossági sorrend meghatározását és a korrekciós intézkedések megtételét.

A Tenable.sc termékcsalád (Tenanble.sc és Tenable.sc+) lehetővé teszi a sebezhetőségek azonosítását, kivizsgálását, rangsorolását és orvoslását, így megvédheti rendszereit és adatait.

Főbb jellemzők

 • Egyszerűsítette az ipari szabványoknak való megfelelést, mint például a CERT, NIST, DISA STIG, DHS CDM, FISMA, PCI DSS és HIPAA/HITECH
 • Passzív eszközfelderítési funkciói lehetővé teszik a hálózaton lévő informatikai eszközök, például szerverek, asztali számítógépek, laptopok, hálózati eszközök, webes alkalmazások, virtuális gépek, mobil és felhő felfedezését és azonosítását.
 • A Tenable Research csapata gyakori frissítéseket biztosít a legújabb sebezhetőségi ellenőrzésekről, a nulladik napi kutatásokról és a konfigurációs referenciaértékekről, hogy segítsen megvédeni szervezetét.
 • A Tenable több mint 67 000 gyakori sebezhetőséget és kitettséget (CVE) tartalmazó könyvtárat tart fenn.
 • A botnetek valós idejű észlelése, valamint a forgalom irányítása és ellenőrzése
 • A Tenable.sc igazgató egyetlen üvegtáblát tartalmaz, amely segít a hálózat megtekintésében és kezelésében az összes Tenable.sc konzolon

A Tenable.sc éves licenccel rendelkezik, és eszközenként 1 éves licence 5364,25 dollártól kezdődik. Pénzt takaríthat meg, ha több évre szóló licencet vásárol.

Következtetés

Ez az útmutató hét fenyegetés-felderítési platformot és azok kiemelkedő funkcióit elemezte. Az Ön számára legjobb megoldás a fenyegetés-felderítési szükségleteitől és preferenciáitól függ. Kérhet termékbemutatót, vagy regisztrálhat egy ingyenes próbaverzióra, mielőtt egy adott eszköz mellett döntene.

Ez lehetővé teszi, hogy tesztelje, hogy meghatározza, hogy megfelel-e a vállalat céljainak. Végül győződjön meg róla, hogy minőségi támogatást nyújtanak, és ellenőrizze, hogy milyen gyakran frissítik a fenyegetési hírcsatornákat.

Ezután megtekintheti a kibertámadás szimulációs eszközöket.