A 4K játék beállítása Xbox Series X eszközön

Ha a legtöbbet hozza ki a konzolos játékbeállítások látványvilágából, akkor kétszeresen is javíthatja az élményt. Az Xbox Series X segítségével garantálhatod, hogy néhány lépéssel elérheted a natív 4K-s játékokat. De hogyan engedélyezheti a natív 4K Xbox játékot? Találjuk ki.

Hogyan ellenőrizheti, hogy engedélyezheti-e a 4K játékot az Xbox Series X-en

Ahhoz, hogy az Xbox Series X rendszeren natív 4K látványelemekkel tudj játszani, a beállításnak meg kell felelnie néhány specifikációnak. Más szóval, 4K-kompatibilis eszközökre van szükség a funkció engedélyezéséhez az Xboxon. Pontosabban, az Xbox beállításának tartalmaznia kell a következőket:

  • Xbox Series X konzol.
  • HDMI 2.1-et támogató tévé.
  • HDMI 2.1 kábel, amely összeköti a konzolt a TV-vel.
  10 játékhoz használható fülhallgató a zökkenőmentes teljesítményért

Szerencsére az X sorozathoz mellékelt szabványos HDMI-kábel HDMI 2.1, de ha ki kellett cserélnie a kábelt, akkor a 4K-s játék garantálása érdekében ki kell cserélnie egy másik HDMI 2.1-es kábelre. Ha ellenőrizni szeretné, hogy a beállítások helyesek-e, az alábbi lépések végrehajtásával használhatja Xbox Series X-et:

  • Nyomja meg az Xbox gombot a Guide menü megnyitásához Xbox Series X készülékén.
  • Jelölje ki a Profil és rendszer elemet, és válassza a Beállítások lehetőséget.

  • Az Általános területen válassza a TV és megjelenítési beállítások lehetőséget.

A 4K TV részleteitől kezdve az Xbox minden olyan követelményt felsorol, amely a 4K-kompatibilitáshoz szükséges. Innen megtudhatja, hogy a beállításai alkalmasak-e a natív 4K-s játékokra.

Sajnos, ha Xbox Series S-vel rendelkezel, a beállításoktól függetlenül nem fogod tudni elérni a natív 4K-t. Alternatív megoldásként használhatja az Xbox Series S egyik legjobb funkcióját, a felskálázott grafikát, és emulálhatja a 4K játékot, de ez nem lesz natív.

  Hogyan készítsünk csíkos táblázatot a Microsoft Word programban

A 4K játék engedélyezése az Xbox Series X készüléken

Bosszantó módon a 4K néha nincs automatikusan engedélyezve Xbox Series X-en, még akkor sem, ha a beállítás megfelel minden követelménynek. Ez különösen igaz, ha éppen most módosította a beállításokat, hogy megfeleljen a 4K-játékok specifikációinak.

És mivel a 4K játék az egyik első dolog, amit az Xbox Series X játékosoknak ki kell használniuk, a 4K engedélyezése egyszerű, de elengedhetetlen lépés az Xbox játékélmény javítása érdekében. Ha engedélyezni szeretné a 4K-s játékot Xbox Series X-en, kövesse az alábbi lépéseket:

  • Nyomja meg az Xbox gombot a vezérlőn az útmutató menü megnyitásához az Xbox Series X készüléken.
  • Jelölje ki a Profil és rendszer alatt található beállításokat, és válassza a Beállítások lehetőséget.
  • Az Általános területen válassza a TV és megjelenítési beállítások lehetőséget.
  • Győződjön meg arról, hogy a Felbontás beállítása 4K UHD.
  Tekintse meg az összes r/videót csatornaként, és hagyja ki a linkekre való kattintást [Web]

Az Xbox Series X felbontás manuálisan 4K UHD-ra állításával pedig garantálja, hogy a konzolod vizualitása natív 4K felbontásban fog futni. Ha még tovább akarja tolni a hajót, választhatja a Frissítési gyakoriságot is, és állítsa be 120 Hz-re. Így maximálisan kihasználja az Xbox látványvilágát, mindaddig, amíg a beállítások támogatják.

Játssz natív 4K képpel az Xbox Series X-en

A natív 4K-s játékokra optimalizált játékbeállításokkal és az Xbox Series X-vel, valamint a funkció manuális engedélyezésével hatalmas vizuális javulást fog tapasztalni a támogatott játékok terén.

És mivel az Xbox Series S-hez hasonló konzolok még mindig nem képesek elérni a natív 4K-s látványt, a beállítás ilyen módon történő optimalizálása az Xbox Series X generációjának nagy teljesítményű konzoljainak kiemelkedő funkciója. Tehát akár a legtöbbet szeretnéd kihozni Xboxodból, akár azokból a játékokból, amelyekkel játszani szeretnél, a 4K segít javítani a konzolélményt.