A 2 legjobb webhely az internetsebesség ingyenes tesztelésére

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

 • Az Ookla Speedtest segítségével pontos eredményeket kaphat előzménynaplókkal és diagramokkal.
 • A Fast.com a letöltési sebesség azonnali megjelenítésére összpontosít, hirdetések nélkül, az elérhető alkalmazásopciókkal.
 • Ismerje meg az olyan kulcsfontosságú mutatókat, mint a letöltési sebesség, a késleltetés és a csomagvesztés az internet minőségének felméréséhez.

A lassú internet próbára teheti türelmét, különösen, ha prémium nagysebességű csomagot vásárolt. De hogyan állapíthatja meg, hogy eléri-e azt a sebességet, amelyért fizet?

Nos, van két ingyenes eszközünk, amellyel gyorsan és egyszerűen tesztelheti internetsebességét, és biztosíthatja, hogy azt kapja, amiért fizet!

Az Ookla’s Speedtest egy megbízható név az internetsebesség-tesztelés területén, 2006-os indulása óta több mint 11 millió napi teszttel és összesen 50 milliárddal. Világszerte több mint 16 000 szervere biztosítja, hogy pontos helyi eredményeket kapjon, amelyek tükrözik valós internetkapcsolati képességeit.

  A legjobb kapcsolóport-figyelő szoftver a tényleges forgalom „látásához”.

Kattintson a nagy „Go” gombra, és a Speedtest elkezdi mérni a ping (latencia), a letöltési és a feltöltési sebességet, és részletes betekintést nyújt az internetkapcsolat teljesítményébe.

A Speedtest emellett egy kényelmes eredménynaplót és egy tetszetős diagramfunkciót is kínál az internetkapcsolat teljesítményének időbeli nyomon követésére.

A Speedtest minden nagyobb platformhoz tartalmaz alkalmazásokat: Android, iOS, ablakok, Mac operációs rendszer, Apple TVés még a Chrome bővítmény. Így bárhol, bármikor tesztelheti sebességét, szállítás közben vagy otthon.

A sebességteszten felül a Speedtest egy külön VPN-szolgáltatást kínál Speedtest VPN néven, amely csak a következőhöz érhető el iOS és Android eszközöket. Ingyenes havi 2 GB-os adatforgalmat kap a biztonságos, privát böngészés érdekében. Vagy ha több sávszélességre van szüksége, havonta 4,99 USD-t is felvehet a prémium korlátlan, hirdetésmentes szintért.

A Fast.com egy egyszerű, felhasználóbarát internetsebesség-tesztelő eszköz, amelyet a Netflix működtet. Más sebességteszt-webhelyektől eltérően ez kizárólag az internet letöltési sebességének megjelenítésére összpontosít – ez a zökkenőmentes adatfolyam döntő tényezője.

  A Google Fordító offline használata a telefonon

A Fast.com felülete tiszta és letisztult, nincsenek zavaró hirdetések. Az internetsebesség tesztje automatikusan elindul, amikor megnyitja az oldalt a webböngészőn keresztül, akár okostelefonján, laptopján vagy okostelevízióján. Bár alapértelmezés szerint csak a letöltési sebességet mutatja, további részleteket, például késleltetést és feltöltési sebességet tekinthet meg a További információ megjelenítése lehetőségre kattintva.

Ha inkább egy dedikált alkalmazásélményt szeretne, töltse le a FAST Speed ​​Test on iOS és Android eszközökkel tesztelheti mobilinternet-sebességét útközben.

Az internetsebesség-teszt eredményeinek megértése

Amikor lefuttat egy internetsebesség-tesztet, pillanatképet kap a kapcsolat teljesítményéről az adott pillanatban. A teszteredmények olyan fontos mutatókat mutatnak be, amelyek segítenek megérteni az internetkapcsolat minőségét és képességeit. Íme, mit jelentenek ezek a számok és mutatók:

 • Letöltési sebesség: Ez azt méri, hogy milyen gyorsan áramlanak az adatok az internetről az eszközre. A magasabb letöltések gyorsabb webhelyböngészést, gördülékenyebb videostreamelést, gyorsabb fájlletöltést stb. jelentenek, és ez az egyik fő oka az internetsebesség javításának.
 • Feltöltési sebesség: A letöltési sebesség, a feltöltési sebesség fordítottja azt mutatja meg, hogy milyen gyorsan küldhet adatokat eszközéről az internetre. A magasabb feltöltés simább fotó- vagy videómegosztást, jobb videohívásokat tesz lehetővé, stb.
 • Késés (Ping): Az internetkapcsolat válaszkészségét méri. Ez az oda-vissza út ideje, amikor az adatok eljutnak az eszközről a szerverre és vissza. Az alacsonyabb késleltetés ideális valós idejű online tevékenységekhez, például játékokhoz és videohívásokhoz.
 • Jitter: Ez a mérőszám nyomon követi a késleltetés időbeli változását. A stabil kapcsolat alacsony jitterrel ideális olyan tevékenységekhez, amelyek konzisztens adatfolyamot igényelnek, például VoIP-hívásokhoz vagy online játékokhoz.
 • Csomagvesztés: Ez számszerűsíti az átvitel során hiányzó adatcsomagok százalékos arányát. Bizonyos csomagvesztés normális, de a túlzott veszteség olyan problémákhoz vezethet, mint a videó akadozása, a hang szaggatottsága vagy a kapcsolatok megszakadása.
 •   A bővítményikonok átrendezése a Chrome eszköztáron

  Ismerje meg ezeket a mutatókat, és tudni fogja, hogy az internet rendelkezik-e a zip-vel az online tevékenységek támogatásához, vagy tüzet kell gyújtania internetszolgáltatója alatt.