A 15 legjobb hosztolt Wiki-platform vállalkozása számára

A mai világban mindenki elvárja az információhoz való gyors hozzáférést.

És hogy továbbra is hozzáférjenek ehhez, nem sokan hajlandóak tárcsázni egy számot és felvenni a telefonhívást. Arra számítanak, hogy azonnal megtalálják a választ, ezért kell egy tudásbázis.

A wiki segítségével létrehozott tudásbázis növelheti az ügyfelek elégedettségét, és segítheti csapatát a lényeges tartalmak jobb rendszerezésében.

Azok számára, akik nem tudják, mi az a „wiki”, ez egy szerverprogram/webhely, amely segíti a felhasználókat a hatékony együttműködésben és a tartalom hatékony strukturálásában. Ahogyan a Wikipédia felépül, te is készíthetsz hasonlót, de üzleti céljaidra.

Választhatsz hosztolt (SaaS) wikiplatformot vagy saját üzemeltetésűt is, de én az előbbit részesítem előnyben.

Íme, miért.

Nincs stressz a dolgok beállításával kapcsolatban

Ha valaha is beállított valamit a nulláról, tudja, milyen kemény munkát igényel. Egy saját hosztolt wiki megoldással Önnek kell kitalálnia a kiutat, hogy mindent megfelelően beállítson. Ezzel szemben egy hosztolt megoldás előre be van építve mindennel, amire szüksége van, így nincs mit beállítania.

Időt és energiát takarít meg

Egyértelmű tény, hogy valamit a semmiből elkészíteni sokkal több időt vesz igénybe, mintha közvetlenül a tányér elé helyezné. A hosztolt megoldással kiléphet az időigényes beállítási és karbantartási részből, és közvetlenül a fontosra ugorhat – a platform használatával.

Ennek az a jó oldala, hogy ezt a szabadidejét ténylegesen arra fordíthatja, hogy valami produktív tevékenységet végezzen a vállalkozása érdekében.

Új frissítések és hibajavítások

Egy saját üzemeltetésű wiki megoldással gondoskodnia kell a frissítésről és a hibajavításról, ha van ilyen. Másrészt egy hosztolt megoldás gondoskodik minderről. Az egyetlen munka, amit csinál, az az, hogy használja a platformot, és esetleg egy kicsit itt-ott módosítja a dolgokat, hogy jobban megfeleljen üzleti stílusának.

Ez az. Fedezzük fel a következő wiki-tárhely-platformokat.

Kamatera DokuWiki

Kamatera elég nagylelkű itt felajánlásával DokuWiki tárhely egy 30 napos ingyenes próbaverzióhoz. Ez egy PHP-ben írt wiki-platform, amely lehetővé teszi adatbázis nélküli üzembe helyezését. Ez a nyílt forráskódú szoftver egyszerű szöveges fájlokon működik, és azt mondanám, hogy a szintaxisa teljesen megegyezik a MediaWiki használja, ami kiváló.

használtam @dokuwiki közel egy évtizedig a legtöbb személyes és szakmai dokumentálási szükségletem kielégítésére. Korábban adományoztam rá pénzt.

Tegnap benyújtottam az első PR-omat a projekthez. Remélhetőleg első a sok közül. Csodálatos érzés visszaadni!#Hacktoberfest #php

— SyntaxSeed (Sherri W) (@SyntaxSeed) 2019. október 3

Az ingyenes próbaidőszak lejárta után igényeitől függően választhat fizetős csomagot.

360. dokumentum

360. dokumentumegy nagyszerű belső wikieszköz, amely segíti a csapatokat az együttműködésben, megosztásban, nyomon követésben és a vállalati ismeretek egy helyen történő kezelésében. Ez a tökéletes platform a wiki tárolására, valamint a használati útmutatókkal, a vállalati szabályzatokkal, a képzési dokumentumokkal, a folyamatdokumentációkkal, a bevezetéssel és számos más munkahelyi dokumentummal kapcsolatos információk egyszerű megosztására és szerkesztésére.

  A fali parancs használata Linuxon

Ezenkívül a wikit emblémájával és egyéb azonosító információival is elláthatja.

Néhány nagyszerű funkció:

 • Markdown szerkesztő a hatékony és strukturált íráshoz.
 • Lehetővé teszi korlátlan számú bejegyzés létrehozását és kategóriák szerinti rendszerezését
 • Különböző hozzáférési szintek minden fájlhoz, hogy segítsék csapata hatékony együttműködését
 • Hatékony Google -Like- Keresés a fájlok és mappák közötti böngészéshez, és gyorsan és egyszerűen biztosíthatja az alkalmazottak számára, amit keresnek.
 • Verziókezelés és visszaállítás, a korábbi verziók visszaállítása szükség szerint.

A Document360-ban több ezer ügyfél megbízik, köztük a Customer.io, a Datree.io, a Harvard Egyetem, a Monday.com, a Mambu és a Stackify.

Vultr

Egy kattintás szükséges a Mediawiki telepítéséhez Vultr , a Wikipédiát működtető nyílt forráskódú szoftver. Ez a sokoldalú alkalmazás segíthet a tudásbázis, a dokumentációs rész, vagy akár a hírportálok együttműködési tartalom létrehozásában anélkül, hogy webtervező lenne.

A szoftver számos funkciója közül néhány a következőket tartalmazza:

 • Vita a felhasználók között
 • Összekapcsolás
 • Média beágyazások
 • Szerkessze és formázza a tartalmat az igényeinek megfelelően
 • Könnyű és gördülékeny navigáció

A Mediawikit globálisan telepítheti, mindezt a 17 különböző adatközpont-helynek köszönhetően. Fontos megemlíteni azt is, hogy API-juk és vezérlőpultjuk rendkívül könnyen kezelhető és intuitív, így kevesebb időt tölthet az infrastruktúra kezelésével és többet a kódolással.

A2Hosting

Egy másik nagyon jól ismert tárhelyszolgáltató, A2Hosting wiki megoldás, segíthet kialakítani a választott wiki-platformot, mint például a MediaWiki, a DokuWiki vagy a TikiWiki. Ez a tárhelyszolgáltató a gyors, gyors szervereiről ismert, mert tudják, hogy a betöltési idő második késése is befolyásolhatja a visszafordulási arányt.

Ezenkívül meglehetősen megfizethetőek a többi tárhelyszolgáltatóhoz képest. Érdemes megnézni.

Zoho Wiki

Ha nagyon különleges igényei vannak a csapatával kapcsolatban, akkor Zoho Wiki arra kiváló. A tudásmenedzsmentet a csapatok számára szó szerint gyerekjáték teszi. Lehetővé teszi munkaterületek és oldalak létrehozását, konkrét feladatok kiosztását a felhasználók számára, és még a portált is az Ön igényeihez igazíthatja.

Összességében tudásbázist hozhat létre, tartalmait biztonságban tarthatja, illeszkedhet a márkához, és robusztus szerkesztőjük segítségével könnyedén hozhat létre tartalmat és különféle widgeteket.

XWiki

Val vel XWiki felhő hosting, nem kell aggódnia a tárhely, a frissítések, a karbantartás és a biztonsági mentések miatt. Minderről ők gondoskodnak. Kezdheti a legkisebb tervükkel, és folyamatosan frissítheti, amikor a követelmények egyre magasabbak lesznek.

Nyílt forráskódú, és olyan funkciókkal rendelkezik, mint:

 • 24 órás felügyelet
 • Időben készült biztonsági mentések
 • Nincs felhőbezárás
 • Lehetőség személyre szabott alkalmazások létrehozására az Ön igényei szerint
 • Több millió oldalt képes kezelni
 • Szakértői támogatás

Ritkán van gondunk vele @xwikiorgwebhely – és ha megtesszük, az általában felhasználói hiba (köhögés… köhögés… @massonpj ). De ha kérdésünk van, vagy segítségre van szükségünk, a legénység a telefonszámon @XWiki Mindig gyorsan válaszolnak, alaposak a megoldásban, és türelmesek munkatársainkkal. Köszönöm!

— OpenSourceInitiative (@OpenSourceOrg) 2020. február 11

Az XWikit olyan nagy nevek használják, mint az Amazon.

Nuclino

Ha nagy hangsúlyt fektet a termelékenységre, akkor Nuclino lehet, hogy csak az, akit keresel. Vállalati wikijük rendkívül egyszerűvé és megvalósíthatóvá teszi a dokumentumok és információk egyetlen platformon belüli elérését.

  Mi az a mini-LED TV, és miért szeretne egyet?

Csakúgy, mint bármely más wiki-platform, a Nuclino belső hivatkozások segítségével segít összekapcsolni a tudást a csapat minden tagja között. Sokkal jobb, mintha külön mappák, fájlok vagy dokumentumok szétszórva vannak.

Ezenkívül a klaszterek, más néven hierarchikus címkék segítségével megjelenítheti ugyanazt az oldalt különböző keresési lekérdezéseknél, így könnyebben megtalálhatja őket. Ez a megoldás összességében gyors, és az együttműködést teljes szellővé teszi.

Archbee

Olyan cégek használják, mint a Portfolio box és a ColorElephant, Archbee maroknyi érdekes és hasznos funkciót kínál, amelyek csak megkönnyítik az üzleti együttműködést. Szerkesztőjük hasonló a Slab-éhoz, és megakadályozza, hogy ugyanazt a fájlt különböző tagok mentsék el.

Ezenkívül a következőket teheti:

 • Diagramok beágyazása
 • Ossza meg a dokumentumokat
 • Hozzáférés kódszerkesztő programokhoz valós időben
 • Azonnal kereshet fájlokat és információkat
 • Statisztikák megtekintése minden tagra vonatkozóan

Ingyenesen elkezdheti.

Összefolyás

Atlassian Összefolyás nélkülözhetetlen lehet a csapatmunka kialakításához és a hatékony együttműködéshez. Segítségével szuper egyszerű tudásbázist hozhat létre csapata számára, hogy egy fedél alatt megtalálja a válaszokat. Ezen kívül létrehozhat értekezlet-jegyzeteket, projektterveket, és létrehozhatja a teljesen működőképes munkaterületet.

Cserébe a csapata bejelentéseket tehet, és mindenkitől visszajelzést kaphat. Ez segít érvényesíteni a méltó ötleteket és koncepciókat. Egy dolog, amit a legjobban szeretek ebben a szolgáltatásban, az az, hogy szinte minden célra tartalmaz sablonokat. Nem kell semmit a semmiből írnia és megosztania. Csak használja a sablonokat, adja meg adatait, és már mehet is.

A Confluence-t több mint 40 000 ügyfél használja, köztük például az Audi, a Hubspot és a Blend.

Fogalom a Wikikre

Kompatibilis Mac, Windows, Mobil és Web rendszerekkel, Fogalom a Wikikre egy másik nagyszerű lehetőség csapatok és egyének számára. Legyen szó dokumentumokról, feljegyzésekről, célokról vagy vállalati gyakorlatokról, mindent tárolhat a könnyű hozzáférés érdekében.

Fogd és vidd szerkesztőjükkel azonnal hozzáadhat fájlokat, multimédiát és még sok mást. Ez a szolgáltatás bárkinek és mindenkinek megfelel, mert nincs szükség egy csöpp technikai tudásra sem. És ugyanez a helyzet az együttműködési szekciójukkal is. Megjegyzéseket fűzhet hozzá, tagokat említhet, fájlokat oszthat meg, sőt mindenkit összehozhat a fontos részletek megbeszélésére.

A több mint 50 különböző alkalmazás beágyazásának képessége rendkívülivé teszi.

Papirok

Egy másik szolgáltatás, amely drag and drop szerkesztőt kínál, Papirok nehéz legyőzni ezen a listán. Bölcs dolog azt mondani, hogy funkcióikat gondosan alakították ki, hogy ne hajoljanak meg más szolgáltatásokkal szemben, mert szó szerint mindent tartalmaznak, amit kereshet.

Jegyzeteket, fájlokat, dokumentumokat, űrlapokat és egyéb elemeket húzhat át a tagokhoz. A nap végén zökkenőmentesen megtekintheti a jelentéseket és elemezheti a munkafolyamatokat.

Keresési funkciójuk egy praktikus eszköz, amellyel megtudhatja, hol találhatók a fájlok, és bármikor elérheti azokat. Összességében túl sok minden van benne, és mindegyiket kipróbálhatja a 15 napos ingyenes próbaidőszakkal.

MindAnswered

Lenyűgöző minden az egyben tudásmenedzsment rendszer, MindAnswered nevéhez fűződik. Szolgáltatásukkal minden kérdésére választ ad. A közösség, a wiki, a Kérdések és válaszok szekció és a munkafolyamat erejét egyetlen rendszerbe tömörítheti. És a legjobb rész? Mindegyikhez hozzáférhet egyetlen megfizethető áron.

  A Snap Camera használata a Google Meetben

Összefoglalva, tudást oszthat meg, kérdéseket és válaszokat adhat, új és frissített információkat hozhat létre, és rengeteg időt takaríthat meg mesterséges intelligenciájuk segítségével.

Mielőtt elkötelezné magát a fizetős csomag mellett, használhatja ingyenes próbaverziójukat.

Kipwise

A Slackkal való integráció képességével Kipwise együttműködik a szteroidokkal. Gyorskeresési funkciójuk lehetővé teszi, hogy beszélgetés közben vagy akár jegyre válaszolva is megtalálja a kívánt dolgokat, így rengeteg időt takaríthat meg.

Néhány egyéb funkció a következőket tartalmazza:

 • Lehetőség arra, hogy egy részlettel emlékeztesse a csapattársakat a keresési funkció használatára, mielőtt kérdéseket tenne fel
 • Rendeljen hozzá konkrét kérdéseket adott tagokhoz, amelyeket kezelni kell
 • Rendelje ki a tagokat a tartalom felülvizsgálatára, hogy az naprakész legyen
 • Lenyűgöző strukturált tartalmak létrehozása
 • Hozzáférés a sablonokhoz az üzemidő megtakarításához
 • Különféle forrásokból származó elemek beágyazása

Mindezekkel a fantasztikus funkciókkal elég nehéz nem ütemezni a termékbemutatót.

Lap

Lap lehetővé teszi a tartalmak rendszerezését, és a legfontosabbakat a tetejére rögzítheti a könnyebb hozzáférés érdekében. A csapat tagjai hozzászólhatnak, új tartalmat hozhatnak létre, és megbeszéléseket folytathatnak, mindezt valós időben.

Egy zseniális funkció, amelyről érdemes beszélni, a WYSIWYG szerkesztő. Nemcsak rendkívül egyszerű a használata, de felismeri a duplikált tartalmat is, és megakadályozza, hogy véletlenül több másolatot hozzanak létre, még akkor is, ha két különböző tag egyszerre nyomja meg a „Mentés” gombot. Nagyon kevés hely a hibáknak a Slab esetében.

Keresési funkciójukkal gyorsan megkeresheti a lényeges adatokat, és számos harmadik féltől származó alkalmazást integrálhat a funkciók javítása érdekében.

SlimWiki

SlimWikikicsit kiemelkedik a tömegből, mert nagy figyelmet fordítanak a tervezésre és a felhasználói élményre, így segítve Önt, hogy jobban összpontosítson az üzletre. Általában, amikor meghalljuk a „wiki” szót, valószínűleg egy unalmas vizualizációt láthatunk. A SlimWiki esetében azonban nem ez a helyzet.

Lenyűgöző elrendezésük és tipográfiájuk van, amely jelentősen növelheti a tagok termelékenységét. Nem csak ez, hanem megoszthat fájlokat és megtekintheti az oldalszerkesztési előzményeket. Minden adata biztonságos és privát, így nincs miért aggódni.

A SlimWiki mobilal és asztali számítógéppel is működik.

Következtetés

Remélem, a Wiki-tárhelymegoldások fenti listája segíthet abban, hogy jobban eldöntse, mi a legjobb vállalkozása számára. Némelyikük teljes körű együttműködési rendszerrel rendelkezik, míg mások nem. Az Ön igényeitől függően könnyen megtalálhatja a megfelelőt.

Alternatív megoldásként felfedezhet egy saját üzemeltetésű wiki szoftvert, hogy megtudja, működik-e az Ön számára.