A 13 legjobb fantasy játék mítosz- és mágiamániás játékosoknak [2023]

Mi a véleményed a fantasy játékokról? Izgalmasnak találod a mitikus világok felfedezését és az erőteljes varázslatokat?

Itt az ideje, hogy átadja a fantáziajátékokat kedvelő oldalát a legjobb fantasy játékok listájával a mítoszok és varázslatok rajongóinak!

Olyan ez, mint az elvarázsolt birodalmak felfedezése, a vad lényekkel való küzdelem, és az erőteljes varázslatok a saját otthonod kényelméből.

Ezek a játékok a klasszikus szerepjátékoktól a magával ragadó szimulációkig terjednek, amelyeket a fantasy rajongók tetszeni fognak.

Olvasson tovább, hogy felfedezze a legjobbakat!

Mik azok a fantasy játékok?

A fantáziajátékok az interaktív szórakoztatás olyan műfaját írják le, amelyben a játékosok karaktereket hoznak létre, és kölcsönhatásba lépnek velük egy szimulált világban. Ezekben a világokban erős a szerepjáték elem, a játékosok pedig a karakterek szerepét töltik be.

A játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy feladatokat hajtsanak végre, és harcoljanak más játékosokkal. Ezenkívül testreszabás és képességfejlesztés is lehetséges, így a karakterek idővel fokozatosan erősebbekké válnak.

A fantáziajátékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy elmeneküljenek a valóságból, és szabadjára engedjék fantáziájukat. Ezek a játékok hasznosak és izgalmasak is lehetnek a játékosok számára, ösztönözve a társadalmi interakciót és a versenyt.

A fantáziajátékok végső szempontja az, hogy úgy tervezték, hogy lenyűgöző történetekkel és karakterekkel vonzza be a játékosokat, amelyek azt az érzést keltik, hogy sikerrel jársz.

Nézzünk meg néhányat a legjobb fantasy játékok közül.

Baldur kapuja II

Tagadhatatlan, hogy a Baldur’s Gate II egy egyedülálló és lebilincselő 2D körökre osztott RPG. A játék legújabb verziója egy remaster PC-re és konzolokra. PC-n is lejátszhatja; ajánljuk, ha tetszik.

Történet – A játék folytatja Gorion Ward történetét, amelynek egyedülálló öröksége most felkeltette Jon Irenicus, egy hatalmas és baljós mágus figyelmét. A játékban tett utazás során szemtől szembe találkozhatsz Irenicus machinációival és trükkjeivel.

 • Fejlesztő – BioWare
 • Megjelenés dátuma – 2000
 • Platform – Android, GBA, GameCube, Linux, macOS, PS4, Switch és Xbox One

A játék segítségével alakíthatod hősödet, hosszú hadjáratot játszhatsz, és kibővítheted karakteredet. A játékban 11 osztály található, több tucat alosztály, rengeteg készség és rengeteg választási lehetőség. A szabályok az Advanced Dungeons & Dragons 2nd Edition-on alapulnak.

Végül a történet kiterjedt, és a történet nagyszerű. Irenicus varázsló foglya vagy, aki el akarja lopni sötét erőidet, és hősként jóra és rosszra egyaránt felhasználhatod.

Dark Souls III

A Dark Souls III a FromSoftware által kifejlesztett akció-RPG, amely a kihívást jelentő címek létrehozásáról ismert. A játék cselekményének megtalálása sok próbálkozással és hibával jár.

Történet – A Tűz korszaka alatt az Első Láng, amely a Tűz Korszakának életben tartásáért volt felelős, Lothricban kialudt. Az Age of Dark elhozza az élőhalottakat: a halál után élő elátkozott lényeket.

 • Fejlesztő – FromSoftware
 • Kiadó – Bandai Namco Entertainment
 • Megjelenés dátuma – 2016. március
 • Platformok – PS4, Xbox One, Windows

A Dark Souls III története egyértelmű. Fedezze fel a kazamatákat és kastélyokat, harcol szörnyekkel, árnyékolókkal és főnökökkel. Amikor meghalsz, elveszted a felszerelésedet, és ellenségeid lelket ejtenek. Ha felállt, kitérhet, háríthat, ügyesíthet, vághat és távolsági támadásokat használhat.

Végül Lothricban játszódik, egy sötét fantáziabirodalomban, amely hanyatló és gyógyulásra szorul. Segít, ha újra felgyújtod az Első Lángot, hogy megállítsd a Sötétség Korát.

  E-mail a vezérigazgatójától?: Bálnavadászat-adathalász csalás magyarázata

Diablo

A Diablo III: Ultimate Evil tartalmazza az alapjátékot és a Reaper of Souls kiegészítőt. Ez az egyik legjobb sötét fantasy dungeon bejáró csomag, és a játék továbbra is releváns és szórakoztató.

Történet – A Diablo részeként a játékosok 12 kazamataszinten mennek keresztül, amíg el nem érik magát a poklot (az utolsó négy szint), ahol találkoznak Diablóval, a Terror Urával – a hét „gonosz” egyikével, akik egykor a poklot uralták. miközben megpróbálta megszabadítani Tristramot a pokol szülte gonosztól.

 • Fejlesztő – Blizzard Entertainment
 • Kiadó – Blizzard Entertainment
 • Megjelenés dátuma – 2012. május (Eredeti – 2012. május)
 • Platform – Windows, macOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

A játék az osztály kiválasztásával kezdődik; majd kipróbálhat különböző cselekményeket. Miután minden képességet feloldott, beleértve a modokat is, kipróbálhatja őket. Ezután hozza létre a stílusához illő eszköztippeket.

Ráadásul Diablo legyőzéséről is van szó. Ez a játék számos filmes funkcióval rendelkezik, akárcsak a Diablo II. Te is tudsz tekerni!

sárkánykor

A Dragon Age: Origins egy szerepjátékos akciójáték, amely a középkori fantáziában játszódik. A karaktered származását három játszható faj közül választhatod ki (törpék, elfek és emberek), és ott van az Awakening kiegészítő is az Ultimate Editionban.

Történet – A Dragon Age: Origins egy harmadik személyű játék, amelyben egy Grey Wardent játszol, aki megpróbálja megakadályozni, hogy a Blight elpusztítsa a világot. A játékosok személyre szabhatják Grey Warden karaktereiket nemük, fajuk és osztályuk megváltoztatásával.

 • Fejlesztő – BioWare
 • Kiadó – Electronic Arts
 • Megjelenés dátuma – 2010. október (Eredeti – 2009. november)
 • Platform – Windows, Xbox 360, PS3

Játék közben egy történet fog kibontakozni származásod és fajod alapján. A Dragon Age-nek választási és következményrendszere van, tehát amit csinálsz, az befolyásolja a történetedet.

Ezt követően játszhatsz néhány félig nyitott pályát három AI-társsal. A tapasztalatszerzés során szinteken keresztül fejlesztheti felszerelését, és különféle képességfákba fektethet be.

Jobban megérted a történetet, ha játszottál a játék előző két részével, de ezt a vakot is ugyanolyan szórakoztató játszani.

Elden Ring

A „The Elden Ring” egy valós idejű stratégiai játék, amelyet a FromSoftware és a fantasy szerző, George RR Martin készített. Ez egy törött sötét fantázia, tele gonosz szörnyekkel, alattomos kazamatákkal és labirintusszerű kastélyokkal.

Történet – Az Elden Ring mitológiája szerint a Közötti Földeket a Nagyobb Akarat, egy megismerhetetlen isten áldotta meg, aki a káosz feletti Rend megszállottja. Az Elden Ringet Erdtree arany spektrumfája alá temették. Ennek az erőnek köszönhetően Erdtree megáldotta a földet és lakóit az Elden Ring kegyelmével.

 • Fejlesztő – FromSoftware
 • Kiadó – Bandai Namco Entertainment
 • Megjelenés dátuma: 2022. február
 • Platform – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

Kezdje egy karakterrel és egy irány nélküli világgal, majd módosítsa statisztikáit, felszereléseit és varázslatait. A játék befejezéséhez elsajátítanod kell a játékmenetet és a statisztikákat.

Ez a játék időzítést, görgetést, kikerülést, hárítást, blokkolást és képességek használatát foglalja magában. A főnököket néha láva, sziklák vagy gerendák borítják, és az egyetlen módja annak, hogy Elden Lord legyen, a gyűrű rögzítése.

Final Fantasy XIV

A masszív többjátékos online játékokban semmi sem hasonlít a Final Fantasy XIV-hez, és fizetni kell az alapjátékért és a kiegészítőkért.

Storyline – Ez a Final Fantasy XIV folytatása, amely öt évvel az első megjelenés után játszódik. Az eredetiben Bahamut megszökik holdbéli börtönéből, hogy kiváltsa a hetedik esernyős vészt.

 • Fejlesztő – Square Enix
 • Kiadó – Square Enix
 • Megjelenés dátuma: 2010. szeptember
 • Platform – PS4, PS5, Windows, MacOS
  Egyéni widgetek létrehozása iPhone-on

Ez egy fantáziavilág karakterekkel, történetekkel, történetekkel és küldetésekkel. Ez egy online játék, de van benne valami lenyűgöző, és az Ön feladata, hogy legyőzze a gonosz erőit.

A megjelenés és az ár tökéletesen illeszkedik a játékmenethez. Kiválaszthatja a fajt, az osztályt és az alosztályt egy kitartó világban, PvP-t, raideket, kazamatákot stb. Vannak készségek, sebesség és összetett csaták.

a háború istene

Kratos, aki a bíbor árnyalataiban uralkodott a világon, ideális az akcióorientált fantasy rajongóinak. A klasszikus mitológiának ez a komor, de rémisztő változata ihlette a God of Wart.

Történet – A spártai harcos Kratos később a görög háború istene lett, miután egykori mestere, Ares rávette, hogy megölje családját. Ez aztán háborút okozott a görög istenek között.

 • Fejlesztő – Santa Monica Studio
 • Kiadó – PlayStation PC LLC
 • Megjelenés dátuma – 2018. április
 • Platformok – PlayStation 2; Java ME; PlayStation Portable; PlayStation 3; PlayStation Vita; PlayStation 4; PlayStation 5; ablakok

A játék lehetővé teszi a játékosok számára, hogy minotauruszokat, gorgonokat és más görög mitikus lényeket vágjanak szét Spárta legendás szellemeként. A háború a vérről és a belekről szól, nem a mitológiáról és a történetről.

Ha továbbra is PC-n kell játszania ezzel a játékkal, csodálatos kilátásban és lenyűgöző élményben lesz része.

Guild Wars 2

„A játék szórakoztató a Guild Wars 2-vel”, egy online többjátékos játékkal, amely tele van gyors iramú harcokkal.

Történet – A játék 250 évvel azután játszódik, hogy a Nagy Pusztítót legyőzték az Észak szemében. Az elmúlt néhány évben felébredt öt „Elder Dragon” csoport megrontotta és elpusztította Tyriát.

 • Fejlesztő – ArenaNet
 • Kiadó – NCSOFT
 • Megjelenés dátuma: 2012. augusztus
 • Platformok – GeForce Now, Microsoft Windows, Mac operációs rendszerek, klasszikus Mac OS

Ebben a játékban lélegzetelállító tájak, lenyűgöző kazamaták és kihívást jelentő PVP módok lesznek. Ingyenes, és nem igényel előfizetést.

A Guild Wars 2-ben a játékosok öt különböző faj és nyolc különböző szakma közül választhatnak.

Ezek az attribútumok különböző szintű készségekhez való hozzáférést biztosítanak számukra. Az ostromfegyverek építése és használata a játék egyik csúcspontja.

Monster Hunter Rise

A Monster Hunter sorozat folytatásaként a Monster Hunter Rise egy nyitott világban játszódik, ahol a játékosok szörnyekre vadásznak és jutalmakat kapnak.

Történet – A Hunter a Monster Hunter Rise játékban fegyverekkel, eszközökkel és környezettel megsebzi és gyengíti a nagy szörnyeket, miközben túléli támadásaikat.

 • Fejlesztő – Capcom
 • Kiadó – Capcom
 • Megjelenés dátuma – 2021. március
 • Platform – Windows, Nintendo Switch

Annak ellenére, hogy nincs történet, ez a játék pörgős, őrült és dinamikus. Minden fegyvertípusnak megvannak a saját védekező és támadó képességei.

A játéknak van egy egyedi eleme is. Bár nem lépsz szintet, a karaktered továbbra is fejlődik, és a szörnyeteg felszereléssel erőt, készségeket és statisztikákat szerezhetsz.

The Elder Scrolls V: Skyrim

A Skyrim egy jól ismert RPG nyílt világú játék. Középkori fantáziakörnyezetben avatárt készítesz különböző fajokkal és osztályokkal.

Storyline – A Skyrim egy fantasy játék, amely 200 évvel elődje után játszódik. A főszereplő, egy sárkányszülött Alduinnal, a világfalóval küzd a játék során.

 • Fejlesztő – Bethesda Game Studios
 • Kiadó – Bethesda Game Studios
 • Megjelenés dátuma – 2011. november
 • Platform – PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series, Windows, Nintendo Switch

Ez a hatalmas világ mellékküldetéseket, fő küldetéseket és tevékenységeket tartalmaz. Miközben egy idősebb sárkánnyal küzdesz, titkokat, tevékenységeket, útmutatókat és küldetéseket találsz.

A játék másik része egy karakter létrehozása tucatnyi képzettségi szint alapján. Szinte bármilyen karaktert elkészíthetsz, például egy alattomos mágust, aki jég- és tűzcsapdákat telepít.

  A DNSCrypt használata a DNS-forgalom titkosításához Linuxon

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

A valaha volt legjobb nyílt világú játék, a Breath of the Wild Hyrule-ban játszódik, egy orkokkal teli királyságban, tele szörnyekkel, hercegnőkkel és mágikus lényekkel.

Történet – A legendás hős, Link egy számára ismeretlen világban ébred fel. Miközben az emlékei visszaszerzéséért küzd, Linknek egy hatalmas, veszélyes földet kell felfedeznie, hogy válaszokat és forrásokat találjon.

 • Fejlesztő – Nintendo EPD
 • Kiadó – Nintendo EPD
 • Megjelenés dátuma – 2017. március
 • Platform – Nintendo Switch, Nintendo Wii U

Linkként tett utazása egy hatalmas világba vezet jelölők és oktatóanyagok nélkül. Az Ön feladata, hogy legyőzze Ganondorfot, de meg kell találnia a módját. Több kitartást, felszerelést és HP-t kapsz, miközben szörnyeket és kincseket zsákmányolsz.

A játéknak jó homokozója, fizikai rendszere és érdekes interakciója van az elemek között. Időjárási rendszere is van, és Zeldaként játszol.

Witcher 3: Wild Hunt

A The Witcher 3: Wild Hunt az akció-RPG sorozat következő része. Ez az egyik legnagyobb nyugati RPG, amely híressé teszi a CD Projekt Redet. Ez egyben a The Witcher könyvek nem kánon folytatása is.

Történet – A játék a szláv mitológia által ihletett kitalált világban játszódik. A játékosok irányítják Rivia Geraltot, egy bérgyilkos szörnyeteget, aki fogadott lányára vadászik.

 • Fejlesztő – CD Projekt Red
 • Kiadó – CD Projekt Red
 • Megjelenés dátuma: 2015. május
 • Platform – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

A szláv mitológia által ihletett fantáziavilágban játszódó játék. Geralt Of Rivia-t, egy varázserővel rendelkező witchert alakítasz, aki mutációk révén fejlődött ki, és elvesztette érzelmeit és hűségét.

A történet második része arról szól, hogy megtaláld Cirit, a bérlányodat, és harcolj egy ősi gonosszal nyílt világú játékokon keresztül. Blokkolhat, kitérhet, lőhet, varázsolhat és gránátokat dobhat.

Total War: Warhammer II

A Total War sorozat átveszi a vezetést az RTS játékokban, és komoly izom húzódik meg a játék mögött.

Történet – Annyi tartalom van a Total War: Warhammer 2-ben, hogy a DLC-vel még nagyobb lesz. A játék két részből áll: egy stratégiai térképből, ahol irányíthatod a birodalmadat, a városaidat és az egységeidet, valamint egy valós idejű csatát, amelyben két hadsereg küzd meg.

 • Fejlesztő – Creative Assembly, Feral Interactive
 • Kiadó – Feral Interactive, Sega, SEGA of America
 • Megjelenés dátuma – 2017. szeptember
 • Platform – Microsoft Windows, macOS, Linux és Mac operációs rendszerek

A Warhammer-mítoszt és a mágiát epikus valós idejű csatákkal és világot átfogó hódításokkal kevered néhány kiváló játékfunkció.

Ha rajongsz az RTS játékokért, és még nem próbáltad ki a Total War sorozatot, akkor ez neked való lehet.

Végső szavak

Akár a mítoszokat, akár a mágiát szereted, ezek a fantasy játékok órákon át szórakoztatnak. Ha szereted az RPG-ket, a stratégiai játékokat vagy a kártyajátékokat, ezek a címek a kalandok és a rejtélyek fantasztikus világaiba kalauzolnak el.

Fedezze fel ezeket a lenyűgöző világokat, és engedje, hogy fantáziája szárnyaljon, miközben belevág az izgalmas kalandba.

Ezután nézze meg a legjobb PS4 többjátékos játékokat.