A 13 legjobb fantasy játék mítosz- és mágiamániás játékosoknak [2023]

Mi a véleményed a fantasy játékokról? Izgalmasnak találod a mitikus világok felfedezését és az erőteljes varázslatokat?

Itt az ideje, hogy átadja a fantáziajátékokat kedvelő oldalát a legjobb fantasy játékok listájával a mítoszok és varázslatok rajongóinak!

Olyan ez, mint az elvarázsolt birodalmak felfedezése, a vad lényekkel való küzdelem, és az erőteljes varázslatok a saját otthonod kényelméből.

Ezek a játékok a klasszikus szerepjátékoktól a magával ragadó szimulációkig terjednek, amelyeket a fantasy rajongók tetszeni fognak.

Olvasson tovább, hogy felfedezze a legjobbakat!

Mik azok a fantasy játékok?

A fantáziajátékok az interaktív szórakoztatás olyan műfaját írják le, amelyben a játékosok karaktereket hoznak létre, és kölcsönhatásba lépnek velük egy szimulált világban. Ezekben a világokban erős a szerepjáték elem, a játékosok pedig a karakterek szerepét töltik be.

A játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy feladatokat hajtsanak végre, és harcoljanak más játékosokkal. Ezenkívül testreszabás és képességfejlesztés is lehetséges, így a karakterek idővel fokozatosan erősebbekké válnak.

A fantáziajátékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy elmeneküljenek a valóságból, és szabadjára engedjék fantáziájukat. Ezek a játékok hasznosak és izgalmasak is lehetnek a játékosok számára, ösztönözve a társadalmi interakciót és a versenyt.

A fantáziajátékok végső szempontja az, hogy úgy tervezték, hogy lenyűgöző történetekkel és karakterekkel vonzza be a játékosokat, amelyek azt az érzést keltik, hogy sikerrel jársz.

Nézzünk meg néhányat a legjobb fantasy játékok közül.

Baldur kapuja II

Tagadhatatlan, hogy a Baldur’s Gate II egy egyedülálló és lebilincselő 2D körökre osztott RPG. A játék legújabb verziója egy remaster PC-re és konzolokra. PC-n is lejátszhatja; ajánljuk, ha tetszik.

Történet – A játék folytatja Gorion Ward történetét, amelynek egyedülálló öröksége most felkeltette Jon Irenicus, egy hatalmas és baljós mágus figyelmét. A játékban tett utazás során szemtől szembe találkozhatsz Irenicus machinációival és trükkjeivel.

 • Fejlesztő – BioWare
 • Megjelenés dátuma – 2000
 • Platform – Android, GBA, GameCube, Linux, macOS, PS4, Switch és Xbox One

A játék segítségével alakíthatod hősödet, hosszú hadjáratot játszhatsz, és kibővítheted karakteredet. A játékban 11 osztály található, több tucat alosztály, rengeteg készség és rengeteg választási lehetőség. A szabályok az Advanced Dungeons & Dragons 2nd Edition-on alapulnak.

Végül a történet kiterjedt, és a történet nagyszerű. Irenicus varázsló foglya vagy, aki el akarja lopni sötét erőidet, és hősként jóra és rosszra egyaránt felhasználhatod.

Dark Souls III

A Dark Souls III a FromSoftware által kifejlesztett akció-RPG, amely a kihívást jelentő címek létrehozásáról ismert. A játék cselekményének megtalálása sok próbálkozással és hibával jár.

Történet – A Tűz korszaka alatt az Első Láng, amely a Tűz Korszakának életben tartásáért volt felelős, Lothricban kialudt. Az Age of Dark elhozza az élőhalottakat: a halál után élő elátkozott lényeket.

 • Fejlesztő – FromSoftware
 • Kiadó – Bandai Namco Entertainment
 • Megjelenés dátuma – 2016. március
 • Platformok – PS4, Xbox One, Windows

A Dark Souls III története egyértelmű. Fedezze fel a kazamatákat és kastélyokat, harcol szörnyekkel, árnyékolókkal és főnökökkel. Amikor meghalsz, elveszted a felszerelésedet, és ellenségeid lelket ejtenek. Ha felállt, kitérhet, háríthat, ügyesíthet, vághat és távolsági támadásokat használhat.

  E-mail a vezérigazgatójától?: Bálnavadászat-adathalász csalás magyarázata

Végül Lothricban játszódik, egy sötét fantáziabirodalomban, amely hanyatló és gyógyulásra szorul. Segít, ha újra felgyújtod az Első Lángot, hogy megállítsd a Sötétség Korát.

Diablo

A Diablo III: Ultimate Evil tartalmazza az alapjátékot és a Reaper of Souls kiegészítőt. Ez az egyik legjobb sötét fantasy dungeon bejáró csomag, és a játék továbbra is releváns és szórakoztató.

Történet – A Diablo részeként a játékosok 12 kazamataszinten mennek keresztül, amíg el nem érik magát a poklot (az utolsó négy szint), ahol találkoznak Diablóval, a Terror Urával – a hét „gonosz” egyikével, akik egykor a poklot uralták. miközben megpróbálta megszabadítani Tristramot a pokol szülte gonosztól.

 • Fejlesztő – Blizzard Entertainment
 • Kiadó – Blizzard Entertainment
 • Megjelenés dátuma – 2012. május (Eredeti – 2012. május)
 • Platform – Windows, macOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

A játék az osztály kiválasztásával kezdődik; majd kipróbálhat különböző cselekményeket. Miután minden képességet feloldott, beleértve a modokat is, kipróbálhatja őket. Ezután hozza létre a stílusához illő eszköztippeket.

Ráadásul Diablo legyőzéséről is van szó. Ez a játék számos filmes funkcióval rendelkezik, akárcsak a Diablo II. Te is tudsz tekerni!

sárkánykor

A Dragon Age: Origins egy szerepjátékos akciójáték, amely a középkori fantáziában játszódik. A karaktered származását három játszható faj közül választhatod ki (törpék, elfek és emberek), és ott van az Awakening kiegészítő is az Ultimate Editionban.

Történet – A Dragon Age: Origins egy harmadik személyű játék, amelyben egy Grey Wardent játszol, aki megpróbálja megakadályozni, hogy a Blight elpusztítsa a világot. A játékosok személyre szabhatják Grey Warden karaktereiket nemük, fajuk és osztályuk megváltoztatásával.

 • Fejlesztő – BioWare
 • Kiadó – Electronic Arts
 • Megjelenés dátuma – 2010. október (Eredeti – 2009. november)
 • Platform – Windows, Xbox 360, PS3

Játék közben egy történet fog kibontakozni származásod és fajod alapján. A Dragon Age-nek választási és következményrendszere van, tehát amit csinálsz, az befolyásolja a történetedet.

Ezt követően játszhatsz néhány félig nyitott pályát három AI-társsal. A tapasztalatszerzés során szinteken keresztül fejlesztheti felszerelését, és különféle képességfákba fektethet be.

Jobban megérted a történetet, ha játszottál a játék előző két részével, de ezt a vakot is ugyanolyan szórakoztató játszani.

Elden Ring

A „The Elden Ring” egy valós idejű stratégiai játék, amelyet a FromSoftware és a fantasy szerző, George RR Martin készített. Ez egy törött sötét fantázia, tele gonosz szörnyekkel, alattomos kazamatákkal és labirintusszerű kastélyokkal.

Történet – Az Elden Ring mitológiája szerint a Közötti Földeket a Nagyobb Akarat, egy megismerhetetlen isten áldotta meg, aki a káosz feletti Rend megszállottja. Az Elden Ringet Erdtree arany spektrumfája alá temették. Ennek az erőnek köszönhetően Erdtree megáldotta a földet és lakóit az Elden Ring kegyelmével.

 • Fejlesztő – FromSoftware
 • Kiadó – Bandai Namco Entertainment
 • Megjelenés dátuma: 2022. február
 • Platform – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

Kezdje egy karakterrel és egy irány nélküli világgal, majd módosítsa statisztikáit, felszereléseit és varázslatait. A játék befejezéséhez elsajátítanod kell a játékmenetet és a statisztikákat.

Ez a játék időzítést, görgetést, kikerülést, hárítást, blokkolást és képességek használatát foglalja magában. A főnököket néha láva, sziklák vagy gerendák borítják, és az egyetlen módja annak, hogy Elden Lord legyen, a gyűrű rögzítése.

Final Fantasy XIV

A masszív többjátékos online játékokban semmi sem hasonlít a Final Fantasy XIV-hez, és fizetni kell az alapjátékért és a kiegészítőkért.

  Egyéni widgetek létrehozása iPhone-on

Storyline – Ez a Final Fantasy XIV folytatása, amely öt évvel az első megjelenés után játszódik. Az eredetiben Bahamut megszökik holdbéli börtönéből, hogy kiváltsa a hetedik esernyős vészt.

 • Fejlesztő – Square Enix
 • Kiadó – Square Enix
 • Megjelenés dátuma: 2010. szeptember
 • Platform – PS4, PS5, Windows, MacOS

Ez egy fantáziavilág karakterekkel, történetekkel, történetekkel és küldetésekkel. Ez egy online játék, de van benne valami lenyűgöző, és az Ön feladata, hogy legyőzze a gonosz erőit.

A megjelenés és az ár tökéletesen illeszkedik a játékmenethez. Kiválaszthatja a fajt, az osztályt és az alosztályt egy kitartó világban, PvP-t, raideket, kazamatákot stb. Vannak készségek, sebesség és összetett csaták.

a háború istene

Kratos, aki a bíbor árnyalataiban uralkodott a világon, ideális az akcióorientált fantasy rajongóinak. A klasszikus mitológiának ez a komor, de rémisztő változata ihlette a God of Wart.

Történet – A spártai harcos Kratos később a görög háború istene lett, miután egykori mestere, Ares rávette, hogy megölje családját. Ez aztán háborút okozott a görög istenek között.

 • Fejlesztő – Santa Monica Studio
 • Kiadó – PlayStation PC LLC
 • Megjelenés dátuma – 2018. április
 • Platformok – PlayStation 2; Java ME; PlayStation Portable; PlayStation 3; PlayStation Vita; PlayStation 4; PlayStation 5; ablakok

A játék lehetővé teszi a játékosok számára, hogy minotauruszokat, gorgonokat és más görög mitikus lényeket vágjanak szét Spárta legendás szellemeként. A háború a vérről és a belekről szól, nem a mitológiáról és a történetről.

Ha továbbra is PC-n kell játszania ezzel a játékkal, csodálatos kilátásban és lenyűgöző élményben lesz része.

Guild Wars 2

„A játék szórakoztató a Guild Wars 2-vel”, egy online többjátékos játékkal, amely tele van gyors iramú harcokkal.

Történet – A játék 250 évvel azután játszódik, hogy a Nagy Pusztítót legyőzték az Észak szemében. Az elmúlt néhány évben felébredt öt „Elder Dragon” csoport megrontotta és elpusztította Tyriát.

 • Fejlesztő – ArenaNet
 • Kiadó – NCSOFT
 • Megjelenés dátuma: 2012. augusztus
 • Platformok – GeForce Now, Microsoft Windows, Mac operációs rendszerek, klasszikus Mac OS

Ebben a játékban lélegzetelállító tájak, lenyűgöző kazamaták és kihívást jelentő PVP módok lesznek. Ingyenes, és nem igényel előfizetést.

A Guild Wars 2-ben a játékosok öt különböző faj és nyolc különböző szakma közül választhatnak.

Ezek az attribútumok különböző szintű készségekhez való hozzáférést biztosítanak számukra. Az ostromfegyverek építése és használata a játék egyik csúcspontja.

Monster Hunter Rise

A Monster Hunter sorozat folytatásaként a Monster Hunter Rise egy nyitott világban játszódik, ahol a játékosok szörnyekre vadásznak és jutalmakat kapnak.

Történet – A Hunter a Monster Hunter Rise játékban fegyverekkel, eszközökkel és környezettel megsebzi és gyengíti a nagy szörnyeket, miközben túléli támadásaikat.

 • Fejlesztő – Capcom
 • Kiadó – Capcom
 • Megjelenés dátuma – 2021. március
 • Platform – Windows, Nintendo Switch

Annak ellenére, hogy nincs történet, ez a játék pörgős, őrült és dinamikus. Minden fegyvertípusnak megvannak a saját védekező és támadó képességei.

A játéknak van egy egyedi eleme is. Bár nem lépsz szintet, a karaktered továbbra is fejlődik, és a szörnyeteg felszereléssel erőt, készségeket és statisztikákat szerezhetsz.

The Elder Scrolls V: Skyrim

A Skyrim egy jól ismert RPG nyílt világú játék. Középkori fantáziakörnyezetben avatárt készítesz különböző fajokkal és osztályokkal.

  A DNSCrypt használata a DNS-forgalom titkosításához Linuxon

Storyline – A Skyrim egy fantasy játék, amely 200 évvel elődje után játszódik. A főszereplő, egy sárkányszülött Alduinnal, a világfalóval küzd a játék során.

 • Fejlesztő – Bethesda Game Studios
 • Kiadó – Bethesda Game Studios
 • Megjelenés dátuma – 2011. november
 • Platform – PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series, Windows, Nintendo Switch

Ez a hatalmas világ mellékküldetéseket, fő küldetéseket és tevékenységeket tartalmaz. Miközben egy idősebb sárkánnyal küzdesz, titkokat, tevékenységeket, útmutatókat és küldetéseket találsz.

A játék másik része egy karakter létrehozása tucatnyi képzettségi szint alapján. Szinte bármilyen karaktert elkészíthetsz, például egy alattomos mágust, aki jég- és tűzcsapdákat telepít.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

A valaha volt legjobb nyílt világú játék, a Breath of the Wild Hyrule-ban játszódik, egy orkokkal teli királyságban, tele szörnyekkel, hercegnőkkel és mágikus lényekkel.

Történet – A legendás hős, Link egy számára ismeretlen világban ébred fel. Miközben az emlékei visszaszerzéséért küzd, Linknek egy hatalmas, veszélyes földet kell felfedeznie, hogy válaszokat és forrásokat találjon.

 • Fejlesztő – Nintendo EPD
 • Kiadó – Nintendo EPD
 • Megjelenés dátuma – 2017. március
 • Platform – Nintendo Switch, Nintendo Wii U

Linkként tett utazása egy hatalmas világba vezet jelölők és oktatóanyagok nélkül. Az Ön feladata, hogy legyőzze Ganondorfot, de meg kell találnia a módját. Több kitartást, felszerelést és HP-t kapsz, miközben szörnyeket és kincseket zsákmányolsz.

A játéknak jó homokozója, fizikai rendszere és érdekes interakciója van az elemek között. Időjárási rendszere is van, és Zeldaként játszol.

Witcher 3: Wild Hunt

A The Witcher 3: Wild Hunt az akció-RPG sorozat következő része. Ez az egyik legnagyobb nyugati RPG, amely híressé teszi a CD Projekt Redet. Ez egyben a The Witcher könyvek nem kánon folytatása is.

Történet – A játék a szláv mitológia által ihletett kitalált világban játszódik. A játékosok irányítják Rivia Geraltot, egy bérgyilkos szörnyeteget, aki fogadott lányára vadászik.

 • Fejlesztő – CD Projekt Red
 • Kiadó – CD Projekt Red
 • Megjelenés dátuma: 2015. május
 • Platform – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

A szláv mitológia által ihletett fantáziavilágban játszódó játék. Geralt Of Rivia-t, egy varázserővel rendelkező witchert alakítasz, aki mutációk révén fejlődött ki, és elvesztette érzelmeit és hűségét.

A történet második része arról szól, hogy megtaláld Cirit, a bérlányodat, és harcolj egy ősi gonosszal nyílt világú játékokon keresztül. Blokkolhat, kitérhet, lőhet, varázsolhat és gránátokat dobhat.

Total War: Warhammer II

A Total War sorozat átveszi a vezetést az RTS játékokban, és komoly izom húzódik meg a játék mögött.

Történet – Annyi tartalom van a Total War: Warhammer 2-ben, hogy a DLC-vel még nagyobb lesz. A játék két részből áll: egy stratégiai térképből, ahol irányíthatod a birodalmadat, a városaidat és az egységeidet, valamint egy valós idejű csatát, amelyben két hadsereg küzd meg.

 • Fejlesztő – Creative Assembly, Feral Interactive
 • Kiadó – Feral Interactive, Sega, SEGA of America
 • Megjelenés dátuma – 2017. szeptember
 • Platform – Microsoft Windows, macOS, Linux és Mac operációs rendszerek

A Warhammer-mítoszt és a mágiát epikus valós idejű csatákkal és világot átfogó hódításokkal kevered néhány kiváló játékfunkció.

Ha rajongsz az RTS játékokért, és még nem próbáltad ki a Total War sorozatot, akkor ez neked való lehet.

Végső szavak

Akár a mítoszokat, akár a mágiát szereted, ezek a fantasy játékok órákon át szórakoztatnak. Ha szereted az RPG-ket, a stratégiai játékokat vagy a kártyajátékokat, ezek a címek a kalandok és a rejtélyek fantasztikus világaiba kalauzolnak el.

Fedezze fel ezeket a lenyűgöző világokat, és engedje, hogy fantáziája szárnyaljon, miközben belevág az izgalmas kalandba.

Ezután nézze meg a legjobb PS4 többjátékos játékokat.