A 11 legjobb React animációs könyvtár lenyűgöző vizuális effektusokhoz

A React az egyik legnépszerűbb JavaScript-könyvtár, amellyel egyetlen webalkalmazáson keresztül hozhatók létre felhasználói felületek.

A webalkalmazások létrehozásakor megragadható és megvalósítható egyszerűsége az oka annak, hogy egyre inkább elterjedt. Azonban a React alkalmazás stílusát CSS használatával kell létrehoznia lenyűgöző alkalmazások létrehozásához. A stílus nagyon széles, mivel szöveget, képeket, videókat, hivatkozásokat és még sok minden mást stílusozhat egy webalkalmazásban.

Az animációk mozgóképek, amelyek segítségével leköthetik a felhasználók figyelmét. Az ilyen animációk lehetnek kicsik vagy hatalmasak, a céltól és a webhely általános stílusától függően.

Az animációs könyvtárak hasznosak a webalkalmazások általános felhasználói élményének javításában. Létrehozhatja ezeket az animációkat a semmiből, vagy használhat animációs könyvtárat. Ez a cikk bemutatja a React animációs könyvtárakat, miért érdemes használni őket, és néhányat a legjobbak közül, amelyeket ma használhat:

Mik azok a React animációs könyvtárak?

A React animációs könyvtár előre elkészített fájlok/kódrészletek gyűjteménye, amely lehet nyílt forráskódú, vagy harmadik féltől származó tárolóban tárolható. Animációs könyvtárak segítségével sok mindent animálhatsz. Gondoljon a képek, szövegek animálására, valamint az összetett és haladó animációkra.

Ezek azok az okok, amelyek miatt érdemes React animációs könyvtárakat használni;

 • Csökkentett fejlesztési idő: Nem kell a semmiből CSS-t írnia ahhoz, hogy animációkat adjon a React alkalmazáshoz. A könyvtárak lehetővé teszik a CSS-kód másolását és hozzáadását webhelyéhez.
 • Testreszabható: Bár ezeknek a könyvtáraknak van alapkódja, módosíthatja az igényeinek megfelelően. Például módosíthatja a háttérképeket és a szöveget igényeinek megfelelően.
 • Csökkenti a CSS-kódot: Ha sok kód van az alkalmazásban, az lassú betöltési sebességhez vezethet. Az animációs könyvtár kódja harmadik féltől származó tárhelyen található, és csak azt választhatja ki, ami megfelel az alkalmazásának.
 • Megkönnyíti a konzisztens stílus kialakítását: Az alkalmazás növekedésével gondoskodni kell a stílus egységességéről. Az animációs könyvtárak segítségével ezt könnyen elérheti.

Ezek a legnépszerűbb React animációs könyvtárak, amelyeket ma kipróbálhat

React Awesome Reveal

A React Awesome Reveal egy könnyen használható könyvtár animált primitívekkel. Ez a könyvtár animálja az összetevőket, amikor azok láthatóvá válnak a weboldalon.

Jellemzők

 • Könnyű beállítás: Telepítheti ezt a könyvtárat npm, yarn vagy pnpm használatával. Ezután importálhatja a könyvtárat az összetevőkbe, így;
import { Fade } from "react-awesome-reveal";
 • Különféle animációk: A React Awesome Reveal animációs komponensei Figyelemfelkeltő és Felfedő effektusok csoportba sorolhatók. Minden kategória több száz funkció közül választhat.
 • Testreszabható: A React Awesome Reveal kódblokkjait igényeinek megfelelően testreszabhatja.
 • Rugalmas: Ez a könyvtár TypeScript nyelven készült, ami azt jelenti, hogy JavaScript- és TypeScript-alkalmazásokkal is használható.
  Hogyan léphet ki a GroupMe csevegésből

A React Awesome Reveal egy ingyenes, nyílt forráskódú projekt.

Eltávolítás

A Remotion egy React könyvtár, amely segít a fejlesztőknek videók programozott létrehozásában. Ezt a könyvtárat JavaScript és TypeScript alkalmazásokkal használhatja.

Jellemzők

 • Programozott tartalom és megjelenítés: Ez a könyvtár lehetővé teszi adatok lekérését egy API-ból, és a @remotion/player használatával megjelenítheti azokat.
 • Gyors és kellemes szerkesztés: Ez a könyvtár lehetővé teszi a videó előnézetének megtekintését szerkesztés közben.
 • Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kihasználják a Reactot, hogy kifejezzék magukat: Annak ellenére, hogy ez a könyvtár hozzáférést biztosít a videók létrehozásához szükséges eszközökhöz, továbbra is be kell tartania a React szabályait.

A Remotion ingyenes csomagja korlátlan hozzáférést biztosít minden eszközéhez. Vannak azonban fizetett opciók is, amelyek havi 10 dollártól kezdődnek, fejlett funkciókkal.

Lottie

A Lottie egy többplatformos könyvtár iOS, Android, Windows, React Native és webes alkalmazásokhoz. Ez a könyvtár JSON-ként elemzi az Adobe After Effects animációit, és natív módon jeleníti meg őket webes és mobilalkalmazásokban.

Jellemzők

 • Platformok közötti: A Lottie segítségével animációkat hozhat létre különböző alkalmazásokhoz, függetlenül attól, hogy iOS, Android vagy Windows rendszert használ.
 • Kategorizált effektusok: Több száz effektus közül választhat, amelyek különböző platformokhoz alkalmasak.
 • Támogatja a dinamikus animációkat: A Lottie segítségével futás közben módosíthatja az olyan funkciókat, mint az animáció sebessége és színe.
 • Könnyű: A Lottie egy kis csomag, amely nem terheli az alkalmazást.

A Lottie egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár, amelyet a közösség támogat.

A React Flip Toolkit egy React könyvtár, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára a React összetevők animálását. A könyvtár egyszerű módot kínál az elemek animálására, amint azok elhagyják vagy belépnek a DOM-ba.

Jellemzők

 • Könnyen beállítható: A React Flip Toolkit telepítéséhez használhatja az npm-et vagy a fonalat; npm install react-flip-toolkit vagy yarn add react-flip-toolkit. Ezután beleteheti a kívánt komponenst úgy, hogy Flipperrel becsomagolja.
import { Flipper, Flipped } from 'react-flip-toolkit'
 • Testreszabható: A React Flip Toolkit által biztosított kódblokkokat igényeinek megfelelően testreszabhatja.
 • Támogatja az összetett animációkat: A React Flip Toolkit segítségével különböző átlátszatlansággal, színnel, mérettel és pozícióval rendelkező elemeket animálhat.
  Genshin Impact e-mail cím és jelszó megváltoztatása

A React Flip Toolkit egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár.

React Native Reanimated

A React Native Reaminated egy olyan könyvtár, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy gördülékeny animációkat és interakciókat hozzanak létre, amelyek a felhasználói felület szálán futnak.

Jellemzők

 • Többplatformos: Ezt a könyvtárat Androidon, iOS-en és webalkalmazásokon használhatja.
 • Hatékony és rugalmas módot kínál animációk létrehozására: A React Native Reanimated felszámolja az animációk létrehozásának bonyolultságát, és néhány módszert kínál.
 • Natív teljesítményt kínál: Ez a könyvtár a React Native natív API-ján jön létre. Így deklarálhatod az animációidat JS-en, de azok a natív szálon fognak futni.

A React Native Reanimated egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár.

React Simple Animate

A React Simple Animate egy CSS-animációs szabványokon alapuló React könyvtár. A React az egyetlen függőség ebben a könyvtárban, így könnyű és kicsi.

Jellemzők

 • Deklaratív API-t biztosít: A React Simple Animate használatakor intuitív és egyszerű szintaxis segítségével határozhat meg animációkat.
 • Testreszabható: Az animációs könyvtár által biztosított általános kód alapértelmezett értékeit igényeinek megfelelően módosíthatja.
 • Támogatja az SVG animációkat: A fejlesztők használhatják a Scalable Vector Graphics (SVG) XML-alapú képformátumot az animációk létrehozásához. Az SVG-k tökéletesek animált ikonokhoz és logókhoz.

A React Simple Animate egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár.

React Spring

A React Spring egy React-könyvtár gördülékeny animációkkal, amelyek segítségével javíthatja webes és mobilalkalmazásai felhasználói felületét.

Jellemzők

 • Több platformon: A React Spring React-native-web, React-native és webalkalmazásokkal használható.
 • Támogatja a tesztelést: A React Spring összetevőit tesztelheti olyan tesztelési keretrendszerekkel, mint a Jest.
 • Támogatja a gesztusalapú animációkat: A React Spring lehetővé teszi, hogy olyan animációkat tervezzen, amelyek reagálnak a felhasználói műveletekre, például húzásra és csípésre, miközben interakcióba lép a mobil- vagy webalkalmazással.
 • Megszünteti a felesleges többletköltséget: A React Spring elengedhetetlen API-módszereket kínál az animációk futtatásához az állapot frissítése nélkül.

A React Spring egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár.

Framer Motion

A Framer Motion egy gyártásra kész mozgáskönyvtár a React alkalmazásokhoz.

Jellemzők

 • Könnyű beállítás: A Framer Motiont fonal vagy npm használatával telepítheti. Használja ezeket a parancsokat; npm install framer-motion vagy yarn add framer-motion. Ezután a következőképpen veheti fel;
import { motion } from "framer-motion";
 • Többféle animációs lehetőség: Különböző animációk közül választhat, az átmenetektől, gesztusoktól, görgetésektől, Enter-Exit animációktól és kulcskockáktól kezdve, hogy néhányat említsünk.
 • Nagymértékben testreszabható: A Framer Motion használatával módosíthatja a betűtípusokat, színeket, háttérképeket és még sok minden mást.
 • Többnyelvű: Használhatja a Framer Motiont TypeScripttel és JavaScripttel.
  A Hangouts segítségével felismerheti és társíthatja a telefonszámokat a névjegyekkel

A Framer Motion egy ingyenes, nyílt forráskódú React könyvtár.

React Native Tabbar Interaction

A React Native Tabbar Interaction egy animált alsó lapsáv-komponens a React Native alkalmazáshoz.

Jellemzők

 • Többplatformos: A React Native Tabbar Interaction iOS és Android platformokon működik.
 • Többnyelvű: Ezt a könyvtárat JavaScript- és TypeScript-alkalmazásokkal használhatja.
 • Testreszabható: Az összetevők alapértelmezett beállításait igényeinek megfelelően módosíthatja.

A React Native Tabbar Interaction egy ingyenes, nyílt forráskódú könyvtár.

GSAP

A GSAP (GreenSock Animation Platform) egy nagy teljesítményű JavaScript animációs könyvtár. A GSAP tökéletesen működik a legtöbb JavaScript-keretrendszerrel és könyvtárral, mint például a React, a Vue és az Angular. A könyvtár kompatibilis az SVG-vel, a vászonkönyvtár objektumokkal és a CSS-tulajdonságokkal is.

Jellemzők

 • Animálni bármit: A GSAP nem rendelkezik előre meghatározott listával az animálható dolgokról. A könyvtár a formátumtól függetlenül képes kezelni az összetett karakterlánc-értékeket beágyazott színekkel.
 • Kompatibilis a főbb technológiákkal: A GSAP kompatibilis a főbb böngészőkkel, és kiküszöböli az ezekkel a böngészőkkel kapcsolatos főbb következetlenségeket.
 • Könnyű és bővíthető: A GSAP nem épül harmadik féltől származó könyvtárra, így könnyű. Moduláris és rugalmas bővítmény-architektúrája van, amely szorosan tartja az alapmotort, ugyanakkor lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy funkciókat adjanak hozzá az opcionális bővítmények segítségével.
 • Speciális szekvenálás: A GSAP nem követi az „egymás utáni” sorrendet, vagyis annyi animációt készíthet, amennyit csak akar.

A GreenSock Animation Platform legtöbb funkciója ingyenes.

React Transition Group

A React Transition Group egy olyan könyvtár, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hasznos módon manipulálják a DOM-ot, csoportosítsák az elemeket, kezeljék az osztályokat és felfedjék az átmeneti szakaszokat.

Jellemzők

 • Összetevők áttérés a DOM-ba és onnan deklaratív módon: Egy egyszerű szintaxis segítségével meghatározhatja, hogyan jelenjen meg egy átmenet a DOM-ba belépve és onnan elhagyva.
 • Testreszabható: Ez a könyvtár önmagában nem stílusozza az animációkat. Így meghatározhatja saját stílusait és osztályait a React Transition Group-on belül.

A React Transition Group egy ingyenes és nyílt forráskódú könyvtár.

Következtetés

Mostantól számos React animációs könyvtár áll rendelkezésére, amelyek segítségével vizuálisan lenyűgöző webalkalmazásokat hozhat létre. Az animációs könyvtár kiválasztása a keresett funkcióktól és a könnyű használattól függ. Hatékony alkalmazások létrehozásához kombinálhatja ezeket a React animációs könyvtárakat különféle JavaScript UI könyvtárakkal.

Ezután tekintse meg cikkünket a legjobb JavaScript táblakönyvtárakról is.