A 11 legjobb Instagram Analytics eszköz a közösségi média sikeréhez

Tagadhatatlan, hogy az Instagram mekkora méretűvé vált a vállalkozások és a márkák növekedéséhez. Segít nekik egy online közösség kialakításában, és lehetővé teszi az ügyfelekkel való napi interakciót. Ez a cikk a vállalkozások, márkák, ügynökségek és magánszemélyek számára készült legjobb Instagram-elemző eszközöket tárgyalja.

Mi az Instagram Analytics?

Az Instagram-analitika alapjául szolgál bármely jó Instagram-marketingstratégia megvalósításához. Olyan eszközökből áll, amelyek releváns adatokat és mutatókat biztosítanak az Instagram teljesítményének nyomon követéséhez.

Az Instagram elemzése nélkül csak találgatni kell, hogyan működik az Instagram-stratégiája, mi működik az Ön számára és mi nem.

Az analitika által szolgáltatott adatok és jelentések a legjobb módja annak, hogy megmutassa menedzsere, ügyfele vagy főnöke Instagram-teljesítményét. A négy legfontosabb nyomon követhető Instagram-mutató az elköteleződési arány, az elérés, a webhelyre leadott kattintások, a közönség demográfiai adatai és a követők növekedése.

Miért van szükség harmadik féltől származó Instagram-elemző eszközre?

Ha nagy Instagram-fiókot használ, vagy több ügyfél Instagram-profilját kezeli, a natív Instagram-elemző eszközre való támaszkodás nagyon ijesztő lehet.

Egy harmadik féltől származó eszköz hatékony funkciókat biztosíthat a mélyreható adatokhoz és jelentésekhez, amelyek nyomon követhetik Instagram-teljesítményét. Ezen kívül elképesztő további funkciókhoz is hozzájuthat, mint például a tartalom ütemezése, az első megjegyzés, a beszélgetések egy helyről történő megválaszolása és még sok más.

Az Instagram-analitika jelentősége az Ön vállalkozása számára

Vessünk egy pillantást az Instagram-analitika fontosságára az Ön vállalkozása számára:

 • A fejlett ütemezési funkció segít a termelékenység növelésében.
 • Mélyreható elemzést nyújt az elkötelezettségi mutatókról, például a megjegyzésekről, a kedvelésekről és a megosztásokról.
 • Lehetővé teszi a versenytársak teljesítményének nyomon követését és annak ellenőrzését, hogy mi működik a számukra. Ez a funkció lehetővé teszi a márkák számára, hogy a versenytársak előtt maradjanak.
 • Az Instagram-analitikával megtudhatja, kik az ügyfelei, és mi az optimális közzétételi idő.
 • Segít a felhasználóknak azonosítani a legjobb hashtageket, és nyomon követni az Instagram-történeteket.

Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb Instagram Analytics eszközöket:

SproutSocial

A SproutSocial a közösségi menedzsment egyablakos megoldása, amely lehetővé teszi a vállalkozások, marketingszakemberek, szabadúszók vagy befolyásolók számára, hogy a legjobbat hozzák ki közösségi média stratégiájukból. A platform folyamatosan fejleszti és fejleszti szolgáltatásait a munkafolyamat javítása érdekében.

A legjobb a közönséggel való kapcsolattartáshoz, a közzétételi munkafolyamatok egyszerűsítéséhez, a csapattagokkal való valós idejű együttműködéshez, valamint a közösségi média előrehaladásának kezeléséhez és nyomon követéséhez szükséges adatok megszerzéséhez.

Főbb jellemzők:

 • Közösségi menedzsment: A Sproutsocial elemzéseket és jelentéseket biztosít a közösségi médiában megjelent bejegyzések és kampányok teljesítményéről. Meghatározza a kampányok trendjeit, valamint kezeli a közösségi média tartalmait és beszélgetéseit.
 • Jelentések és irányítópultok: A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több közösségi médiaplatformot, köztük az Instagramot is hozzáadják, nyomon kövessék és mérjék. A felhasználók adatokat vagy jelentéseket exportálhatnak PDF-, XSL- vagy CSV-fájlokba.
 • Social Analytics: Versenytársak elemzését, követőelemzést, fizetett kampánykövetést, hashtag-elemzést és hangulatelemzést biztosít.
 • Betekintés: A platform lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy felméréseket végezzenek visszajelzéseik összegyűjtésére.

A Sprout Social négy árazási tervet kínál: Standard (249 USD havonta, Professzionális (399 USD havonta), Advanced (499 USD havonta) és Enterprise (egyedi terv).

SocialPilot

A SocialPilot egy teljes körűen használható, együttműködő és könnyen használható közösségi média marketing automatizálási eszköz. A legjobb kisvállalkozások, ügynökségek és magánszemélyek számára, akik a közösségi média hatékonyságát és elérésüket szeretnék növelni a közösségi média marketingtevékenységeinek ütemezésével és elemzésével.

  Mi az Instagram tekercs, és ez egy TikTok klón?

Több mint kilenc közösségi médiacsatornához való csatlakozást teszi lehetővé, mint például a Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google Cégem, TikTok, Tumblr és VK.

Főbb jellemzők:

 • A platform egyszerű, tiszta és szervezett felhasználói felülettel rendelkezik.
 • Hatékonyan kezeli a közösségimédia-profilokat azáltal, hogy minden fiókot különböző csoportokba rendez (ügyfél vagy csatorna szerint, vagy tetszés szerint).
 • A beépített tartalomkönyvtár funkció lehetővé teszi a tartalom mentését későbbi használatra vagy újrafelhasználásra.
 • Lehetővé teszi a Facebook-hirdetések fellendítését közvetlenül a platformról.
 • A Közösségi beérkezett üzenetek funkció lehetővé teszi az összes közösségimédia-fiók megjegyzéseinek és üzeneteinek megválaszolását.
 • A Social Pilot elemzése jól működik az Instagram, a Facebook, a Google Business Profile, a Twitter és a LinkedIn segítségével, és betekintést nyújt az utólagos teljesítménybe.

A platform négy árazási tervet tartalmaz, amelyek a következők: Professional (30 USD havonta), Small Team (50 USD havonta), Ügynökség (100 USD havonta) és Ügynökség+ (200 USD havonta).

Analisa

Az Analisa egy felhőalapú közösségi elemző szoftver, amely méri az ügyfelek elkötelezettségét a közösségi média profilokban. A platform a legjobb a kis- és középvállalkozások számára a múltbeli teljesítmény nyomon követésére, befolyásolók feltérképezésére, versenytársak elemzésére, jelentésekre és közösségi aktivitási statisztikákra.

A felhasználók kedvelik ezt a platformot olyan funkciói miatt, mint a követői hitelesség ellenőrzése, a közzétételi ütemezések nyomon követése, a tartalommarketing kampányok elemzése stb.

Főbb jellemzők:

 • Az Analisa mesterséges intelligencia által vezérelt megoldást kínál a látogatói forgalom, az elköteleződés és a címkézett kapcsolatok elemzésére az Instagram-profilokon.
 • Segítségével értékes betekintést nyerhet a profillátogatók demográfiai adataiba, például életkorába, nemébe és tartózkodási helyébe.
 • Segíti a felhasználókat az Instagram-profilokon végrehajtott csaló tevékenységek csökkentésében és a követők hitelességének ellenőrzésében.
 • Lehetővé teszi a bejegyzések ütemezésének nyomon követését és a tartalommarketing kampányok elemzését.

Négy árazási tervet kínál az Ön igényeinek kielégítésére. Kezdje az INGYENES alapcsomaggal, a Premium havi 69 USD-ért, a Plusz havi 149 USD-ért és a Pro havi 239 USD-ért.

A későbbiekben

A Later egy webalapú közösségi média marketing és kereskedelmi platform, amelynek célja, hogy segítse a vállalkozásokat márkájuk online bővítésében. Segít a cégtulajdonosoknak, ügynökségeknek, marketingszakembereknek, alkotóknak és közösségi média csapatoknak a bejegyzések megtervezésében és ütemezésében a közösségi média csatornákon. Lehetővé teszi számukra a közösségi média teljesítményének nyomon követését és kezelését is.

Főbb jellemzők:

 • Segít a vállalkozásoknak a tartalom tervezésében és ütemezésében a különféle közösségi média csatornákon, például az Instagramon, a Facebookon, a Twitteren és a Pinteresten.
 • Fogd és vidd naptár funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtervezzék a jövőre vonatkozó tartalmat, és valós időben figyeljék az elköteleződést.
 • A platform minimalizálja a kézi munkát azáltal, hogy automatizálja a közösségi médiában végzett munka nagy részét, például a tartalom közzétételét.
 • A vizuális Instagram-tervező funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vizualizálják az Instagram-hírcsatorna megjelenését a tartalom közzététele előtt.
 • Az Instagram-tervező eszköz drag and drop funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a bejegyzések mozgatását, hogy a hírfolyam kívánt megjelenését kapja.
 • További funkciók a többfiókos kezelés, a médiaimportálás mobileszközökről, a Google Drive, a Dropbox és még sok más.

A szoftver három fizetős csomagot kínál: Starter havi 18 dollárért, Növekedés havi 40 dollárért és Advanced 80 dollárért havonta.

Kulcslyuk

A Keyhole egy közösségi média megfigyelési megoldás, amely valós idejű és történelmi közösségi médiaadatokat mér. Egyszerű jelentéskészítést és stratégiaalkotást biztosít, és segít a vállalkozásoknak, marketingszakembereknek vagy ügynökségeknek nyomon követni a kulcsszavakat, hashtageket és fiókok URL-címeit az Instagramon, a Twitteren, a Facebookon és a YouTube-on.

Főbb jellemzők:

 • Adatelemzés: A platform lehetővé teszi a követési feltételek hozzáadását, hogy adatokat biztosítson a felhasználók számának, a bejegyzések mennyiségének, az elköteleződési mennyiségnek, az elérési mennyiségnek stb.
 • Befolyásolók irányítópultja: A Keyhole egy befolyásoló irányítópultot kínál, amely olyan adatokat tartalmaz, mint a megosztott bejegyzések száma, átlagos elköteleződés, követők száma, megjelenítések stb.
 • Fiókkövetők: Lehetővé teszik a különböző közösségi média csatornák, például a Twitter, a Facebook, az Instagram és a Youtube integrációját tartalmuk nyomon követéséhez.
 • Érzelmek elemzése: A Keyhole segítségével a vállalkozások nyomon követhetik az emberek érzelmeit, és azt, hogy az egyes közösségimédia-fiókokkal hogyan viszonyulnak a márkához.
 • Egyszerű jelentések: Különféle jelentéseket biztosít a felhasználóknak, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és a jelentések letölthetők PDF vagy XLS formátumban.
 • Social Media Analytics: Minden közösségimédia-fiókhoz egyedi elemzést biztosít, hogy a felhasználók mélyebbre áshassanak és jobban megértsék a teljesítményt.
  Korábban kedvelt bejegyzések megtekintése az Instagramon

A Keyhole négy árazási tervet kínál felhasználóinak: SMB & Freelancers havi 99 USD, Vállalati 299 USD havi, Ügynökség 599 USD havonta és Enterprise (Custom Pricing).

Pallyy

A Pallyy egy népszerű közösségimédia-kezelő szoftver, amelynek célja a közzététel egyszerű és megfizethető. Lehetővé teszi a tartalom ütemezését az Instagram, a Facebook és a Twitter számára. A platform a legjobb az Instagram számára, és olyan funkciókkal rendelkezik, mint a megjegyzéskezelés, az első megjegyzés ütemező, az IG biolink eszköze és az elemzés.

Főbb jellemzők:

 • Ütemezés: Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a tartalomnaptárhoz, hogy megtervezzék és ütemezzék a közösségi média fiókok tartalmát.
 • Vizuális tervezési rács: Ez az eszköz segít a felhasználóknak abban, hogy vizuálisan ábrázolják hírcsatornájuk megjelenését.
 • Újrafelhasználható sablonok és hashtagek: Lehetővé teszi újrafelhasználható sablonok és hashtaglisták létrehozását, hogy elkerülje azok ismétlődését.
 • Felfedezés: Ez a funkció, amely csak az Instagram számára érhető el, segít a felhasználóknak kampánytartalmi ötletek megtalálásában.
 • Közösségi beérkezett üzenetek: Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válaszoljanak üzenetekre és megjegyzésekre.

A Pallynak két csomagja van, amelyek közül az egyik teljesen INGYENES, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 15 havi bejegyzést ütemezzenek be egyetlen közösségi médiafiókhoz. A fizetett prémium csomag havi 15 dollár, és a legjobb a közösségi médiaügynökségek számára.

Swydo

A Swydo a legjobb webalapú online marketing ügynökségek vagy digitális marketingesek számára. Eszközöket biztosít a PPC és az analitikai jelentéskészítéshez és a kampánymarketinghez. Lehetővé teszi a jelentések egyszerű készítését és napi, heti vagy havi elküldését az ügyfeleknek.

Főbb jellemzők:

 • Korlátlan számú felhasználót, irányítópultokat és jelentéseket biztosít.
 • Lehetővé teszi marketingjelentések készítését perceken belül.
 • Egyszerű KPI-ket kínál annak meghatározására, hogy melyik kampány teljesít jól, és melyiket kell javítani.
 • A platform lehetővé teszi jelentéssablonok létrehozását, amelyeket különféle ügyfeleknél vagy kampányoknál újra felhasználhatnak.
 • Lehetővé teszi a fehér címkézést és a kommunikáció testreszabását a márkával.
 • 30+ integrációt tesz lehetővé, mint például a Google Ads, a Microsoft Advertising, a Facebook Ads, a Google Analytics stb.

A Swydo egyedi árazást kínál az adatforrások számától függően; 10 adatforrás esetén a költség 49 USD havonta. Ingyenes próbaverziót is biztosít a platform kipróbálásához.

Küldhető

A Sendible az egyik legjobb közösségimédia-kezelési eszköz az ügynökségek számára ügyfeleik közösségimédia-fiókjainak kezelésére. Egyablakos megoldást kínál több márka közösségimédia-stratégiájának végrehajtásához.

Hatékony funkciókat kínál, mint például a közösségi média elköteleződése, közzététele, figyelése, leadek generálása és jelentéskészítés.

Főbb jellemzők:

 • Ügynökségek: A szoftver a legjobb az ügynökségek számára, hogy egyszerűsítsék munkafolyamataikat és több ügyfelet fogadjanak el.
 • Fehér címke: Lehetővé teszi a fehér címkézést, és személyre szabja a felhasználói márkajelzést.
 • Irányítópult: A platform irányítópultja megkönnyíti az ügynökségek és ügyfeleik márkáinak összekapcsolását, valamint közösségi médiájának figyelését vagy nyomon követését.
 • Közzététel: Ez egy egyablakos megoldás a tartalom tervezésére és ütemezésére különféle közösségi média platformokon.
 • Együttműködés: Lehetővé teszi az együttműködést az ügyfelekkel vagy a csapat különböző tagjaival jóváhagyás és közzététel céljából.
 • Analytics: Lehetővé teszi, hogy értékes betekintést nyerjen a releváns adatokból.
  Emelje ki a konkrét színeket egy fotón az Instagram új halványítási és színfunkciójával

A Sendible három árazási tervet kínál: a Creator havi 29 dollárért, a Traction havi 89 dollárért és a Scale havi 199 dollárért.

Hootsuite

A Hootsuite egy hihetetlen és hatékony közösségimédia-kezelő platform, amely egyszerre több közösségi média csatornát kezel, és figyeli az ügyfelek interakcióját.

Lehetővé teszi különféle közösségi média csatornák kezelését, mint például a Twitter, a Facebook (profil, esemény, csoport és rajongói oldalak), a LinkedIn (profil, oldal, csoport), a Google+, a Foursquare, a webhelyblogok stb.

Főbb jellemzők:

 • A platform lehetővé teszi több közösségi média fiók megfigyelését és kezelését egy helyen.
 • Lehetővé teszi a tartalom előzetes ütemezését az összes közösségi média platformon.
 • Mélyreható elemzést nyújt a közösségi média stratégia teljesítményének nyomon követésére.
 • A Hootsuite rendelkezik egy könyvjelző beépülő modullal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megosszák a tartalmat követőikkel.
 • A szoftver csapatmunka funkciója lehetővé teszi a csapatok számára, hogy összefogjanak és könnyedén dolgozzanak.
 • A Hootsuite legfontosabb jellemzője az ügyfélszolgálat egy helyről történő kezelése.

A Hootsuite négy fizetős csomagot kínál: Professional havi 99 dollárért, Team havi 249 dollárért, Business havi 739 dollárért, az Enterprise csomag pedig egyedi árat kínál.

Puffer

A Buffer egy intuitív, áramvonalas, többcélú közösségi média marketing szoftver márkák, ügynökségek, vállalkozások és magánszemélyek számára. Segíti a felhasználókat, hogy éleslátó eredményeket és elkötelezettséget érjenek el a közösségi média platformjain.

Főbb jellemzők:

 • Lehetővé teszi a bejegyzések ütemezését olyan közösségi hálózatokon, mint az Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn és Pinterest.
 • A Buffer az első olyan szoftver, amely a tartalom előzetes közzétételéhez szükséges idő és időközök beállításával állt elő.
 • Naptárnézetet kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a közösségi média naptárainak kitöltését.
 • Instagram-specifikus funkciókat kínál, mint például az első megjegyzés, az üzletrács, a speciális bio URL-cím stb.
 • A csapatkezelési funkció lehetővé teszi a közösségi média menedzsereinek és marketingeseinek az együttműködést.
 • A platform mélyreható elemzéseket és jelentéseket biztosít.
 • A pufferválasz funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válaszoljanak a közösségi beszélgetésekre.

A Buffer három csomagot kínál: Ingyenes magánszemélyek, Essentials (havi 6 USD) szakemberek és kisvállalkozások számára, valamint Team (havi 12 USD) csapatok és vállalkozások számára.

Iconosquare

Az Iconosquare egy elemző és menedzsment szoftver közösségi média marketingesek és márkák számára. Lehetővé teszi a tartalom ütemezését, valamint a teljesítmény nyomon követését és nyomon követését különféle közösségi média csatornákon, mint például az Instagram, a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és a TikTok.

Főbb jellemzők:

 • Mélyreható elemzéseket biztosít a közösségi média elkötelezettségének és növekedésének jobb megértéséhez.
 • Lehetővé teszi a közösségi média platformok teljesítményének egyszerű jelentését (PDF formátumban) és nyomon követését.
 • Egyetlen platformot biztosít több közösségi médiaprofil kezelésére, jelentésére és elemzésére.
 • Segít a felhasználóknak időt megtakarítani a tartalom előre ütemezésével.
 • Lehetővé teszi a csoportos együttműködést az utólagos jóváhagyáshoz.
 • Az Icinosquare további fontos funkciói a versenytársak elemzése, a megjegyzések figyelése, a hashtag-követés, az iparági benchmarking és még sok más.

A platform három fizetős csomagot kínál: Pro havi 59 euróért, Advanced havi 99 euróért és Enterprise 179 euróért havonta.

Végső szavak

Az Instagram Analytics kulcsfontosságú a sikerek és kudarcok nyomon követésében, valamint a megvalósított stratégia teljesítményének nyomon követésében. A harmadik féltől származó eszközök lehetővé teszik a számos funkcióval rendelkező márkák, ügynökségek és vállalkozások számára, hogy egy helyen kezeljék és figyeljék az Instagram-adatokat. Igényei szerint kiválaszthatja az említett eszközök egyikét vállalkozása vagy ügynöksége számára.

Megtekintheti ezt az Instagram növekedési útmutatót és néhány legjobb Instagram ütemezőt is.