A 11 legjobb ingyenes személyes pénzügyek Excel-sablonja a költségvetés készítéséhez

Ha hatékony és könnyen használható Excel-sablonra van szüksége személyes költségvetéshez vagy személyes pénzügyekhez, akkor jó helyen jár.

A személyes költségvetés és pénzügyek kezelése a szükséges lépések, amelyek segítenek pénzt megtakarítani. A személyes pénzügyek és a költségvetés kezelése azonban bonyolult lehet, ha sok mindenre kell ügyelnie a munkahelyén és otthon.

Ez a cikk összegyűjti a 15 legjobb ingyenes Excel-sablont, amelyek szintén ingyenesen letölthetők. Folytassa az olvasást, és megtudja, hogyan segítenek ezek a táblázatsablonok többet megtakarítani az intelligens költségvetés-tervezés révén.

Mi az Excel sablon a személyes költségvetéshez?

A személyes költségvetéshez készült Excel-sablon lényegében egy táblázatkezelő fájl. Tartalmazza az összes oszlopot, sort, fejlécet, képletet és stílust, így nem kell időt fektetni a formázással. Mindössze annyit kell tennie, hogy feltölti a fájlt a OneDrive-ra, és nyomon követheti személyes pénzügyeit.

A sablon lehetővé teszi az adatfejlécek testreszabását, sorok/oszlopok hozzáadását vagy törlését, valamint a munkalap stílusának formázását. Kaphat egy sablont a kívánt részletes adatok alapján, például kétheti, havi vagy éves költségkeretet.

Az összes alább említett sablon segítségével letölthet egy Excel-fájlt a számítógépre, vagy megnyithatja a sablont a böngészőben az online nyomon követéshez.

Az ingyenes Excel-sablonok előnyei személyes pénzügyekhez és költségvetéshez

A személyes költségvetés Excel lapon történő nyomon követésének előnyei a következők:

Adatvédelem: Az Excel-sablonok megbízhatóak és biztonságosak, mivel nem kell megadnia személyes pénzügyeit harmadik fél webhelyén vagy alkalmazásában. Adatait megőrzi magának, így nem kell aggódnia az adatlopás miatt.

Hozzáférés bármikor: Megőrizheti a fájl másolatát az asztali számítógépén, és feltöltheti a OneDrive-ra. Az Excel automatikusan frissíti az online fájlt, amikor bármilyen változtatást hajt végre az asztali számítógépen. Ezenkívül a munkafüzetet elérheti Android- vagy iOS-eszközén is, mivel ingyenes Excel-mobilalkalmazást kaphat.

Nézzük meg az ingyenes sablonokat a személyes költségvetés készítéséhez az Excelben:

Személyes havi költségvetési táblázat

Ha egy kidolgozott költségvetési sablont keres személyes használatra, mindenképpen próbálja ki a Személyes havi költségvetési táblázat sablon. Lehetővé teszi, hogy ésszerűsítse havi bevételének felhasználását a hónap során a maximális megtakarítás érdekében. A sablon emellett igazán felhasználóbarát, mivel nem kell túl sok szerkesztést végrehajtania.

  A WinTrezur segítségével titkosíthatja a fényképeket, és beállíthat egy képet jelszóként

A táblázat több költségfejlécet tartalmaz, amelyeket a legtöbb háztartásnak minden hónapban kezelnie kell. Például költségkeretet biztosíthat a lakhatásra, a szállításra, a biztosításra, az élelmiszerekre, a háziállatokra, a személyes gondoskodásra stb. A jövedelemnek két külön területe is van, mint az elsődleges és a másodlagos források.

Az Excel-sablon összehasonlítja a tervezett és tényleges kiadásokat a tervezett és tényleges bevételekkel. Személyre szabási lehetőségeket is kap, mivel a sablon szerkeszthető alkategóriákat kínál. Megtarthat egy példányt Microsoft OneDrive-fiókjában online szerkesztéshez, és kinyomtatott példányt kaphat offline használatra.

Alapvető személyes költségvetés

Az Alapvető személyes költségvetés táblázat segít a teljes éves bevételi és kiadási adatok elemzésében. Ez a személyes költségvetés-tervező eszköz akkor is hasznos, ha bármilyen kisebb projekt kiadásait kell kezelnie. Ha tiszta képet kap a folyamatban lévő vagy az előző évi éves tranzakciókról, további költségcsökkentési területeket találhat.

A sablon bárki számára ingyenesen letölthető. Jól működik asztali Excel szoftverrel vagy Excel online programmal. Az Excel-munkafüzethez két külön Excel munkalap tartozik, például az Összegzés és a Költség. A Kiadás fülön minden kiadást, az Összegzés fülön a bevételeket kell megadni.

A havi kiadás és a készpénz állapota automatikusan megjelenik az Összefoglaló munkalapon. A kiadások szakasz szabványos kategóriákat és alkategóriákat tartalmaz, amelyekhez szükség lehet a költségvetésbe. Ezenkívül a sablon egyszerű válogatást és szűrést kínál.

Egyszerű havi költségvetés

Ha tudni szeretné, hogyan költ és mennyit keres, próbálja ki a Könnyű havi költségvetés Excel sablon. Lehetővé teszi a kiadások természetének vizualizálását is, például azokat a tételeket, amelyekre a legtöbbet költ. Ha rövid vagy hosszú távú célokat tervez, nincs jobb módja a személyes pénzügyek kezelésére, mint ezt az ingyenes táblázatsablont használni.

Összefoglaló munkalapja átfogó képet mutat a havi bevételről, a teljes havi kiadásokról és a megtakarításokról. A függőleges és vízszintes oszlopdiagram karcsú, műszerfalszerű nézetet biztosít.

A dedikált bevételek és kiadások munkalapot használhatja a tranzakciós adatok rögzítésére. A kiadások lapon népszerű költségfejek találhatók. Igényei szerint azonban szerkesztheti őket, vagy új sorokat adhat hozzá.

Havi főiskolai költségvetés

A személyes kiadások nyomon követése létfontosságú a főiskolai napokon, mivel könnyen elragadhatja a zavaró tényezőket, és többet költhet, mint amennyit szeretne. Az A főiskola havi költségvetése egy ingyenes Excel-munkafüzet, amelyet asztali alkalmazáshoz tölthet le. Feltöltheti OneDrive-fiókjába az online hozzáféréshez, és kinyomtathatja a költségvetés kézi követéséhez.

Ha Ön egy főiskolára járó gyermek szülője, ezt az Excel-lapot gyermeke igényei szerint személyre szabhatja. A szülők és a gyerekek megoszthatják a lapot, hogy jobban megértsék a kiadásokat.

  Hogyan vigye ki okosotthonát

A költségkezelés könnyed, mivel csak a tranzakciós összegeket kell beírni a megfelelő mezőkbe. A sablon grafikonokat, Sparkline-okat és csúszós csúszkákat tartalmaz, amelyek a személyes költségvetést szórakoztató tevékenységgé változtatják.

Költségvetési kalkulátor

Költségvetési kalkulátor egy könnyen használható eszköz, amellyel havonta kezelheti kiadásait és bevételeit Excel asztali alkalmazásban, Excel online és offline formátumban. A sablonhoz szerkeszthető cellák tartoznak a kiadási és bevételi fejlécek testreszabásához. A sablon egy hónapos költségvetés készítésére alkalmas. A következő hónapban egyszerűen másolja le a munkalapokat.

A bevételi és kiadási tranzakciók adatbeviteli lapja hasonló a kézi jegyzettömb alapú költségvetés-követéshez. Egy listába írhatja fel a be- és kiáramlásokat. Ha új pénzkiáramlás fejlécet kell hozzáadnia, egyszerűen írja be a Leírás oszlopba, és válasszon egy kategóriát a Kategória oszlopban.

Egyszerű személyes költségvetés

Egyszerű személyes költségvetés Az Excel munkalap segítségével részletesen megismerheti személyes pénzügyeit. Tökéletes eszköz a havi kiadások és bevételek egyszerű nyomon követésére munkából vagy otthonról. Töltsön fel egy személyre szabott verziót OneDrive-fiókjába, hogy könnyen elérhesse mobiltelefonon, számítógépen vagy táblagépen keresztül.

A sablon különösen megfelelő, ha egyoldalas nézetet keres az összes kiadásáról és bevételéről. A dedikált cellákba beágyazott képletek találhatók az éves és havi összegek kiszámításához.

Minden bevételi vagy kiadási fejléc mellett Sparklines található az adatok megjelenítéséhez és elemzéséhez. Érdemes lehet azonnal kipróbálnia ezt a sablont, ha pénzt szeretne megtakarítani egy jövőbeni céljaira, vagy jobban kézben tartja kiadásait.

Kezelje a pénzemet

Kezelje a pénzemet egy másik gyors személyes költségvetés-követő táblázat az Excelhez. Minden új hónaphoz másolatot kell készítenie róla, mivel ez egy havi nyomkövető. A munkafüzet nagyszerű vonzereje egy kördiagram alapú irányítópult, amely 360°-os áttekintést nyújt a tranzakciókról, például a bevételekről és a kiadásokról.

A sablon összehasonlítja a bevételeket a kiadásokkal, és megtakarítási adatokat generál. Ezért meg kell adnia a pénzbevételeket a Havi bevételek lapon, a pénzkiáramlásokat pedig a Havi kiadások munkalapon. A végén egypontos képet kap a bevételekről, a megtakarításokról és a kiadásokról. A készpénzegyenlegeket is megjelenítheti az irányítópulton.

Háztartási havi költségvetés

Szeretné helyesen kezelni a havi családi költségvetést? Letöltheti a A háztartás havi költségvetése sablont ingyen, és azonnal elkezdheti. Áttekintő lapja világos képet ad az egyenlegről, a bevételekről és a kiadásokról. Közvetlenül az összefoglaló irányítópult alatt megjelenik a kiadások kategóriánkénti lebontása is.

Az Excel-sablon több mint 50 költségfejlécet tartalmaz. Így kisebb az esélye annak, hogy kézi pénzkiáramlási fejlécet kell megadnia, mivel a meglévő lista mindenre kiterjed. Egyszerűen állítsa be a Tervezett és a Tényleges költség fejlécet a Havi költségek munkalapon a költségek nyomon követéséhez.

  A könyvjelzők használata a Twitteren

Esküvői költségvetés sablon

Az esküvőszervezés mindenki számára fontos projekt, ezért szükség van egy egyszerűsített esküvői költségvetés-tervezőre is. Kipróbálhatod a Esküvői költségvetés sablon hogy az Excel valós időben megjelenítse az összes kiadást. Módosíthatja a betűtípusokat és az asztal színeit is, hogy illeszkedjen a költségtervezőhöz az esküvői témához.

Ez egy költségvetési eszköz, amely egyetlen ablakban megjeleníti az összes költségfejlécet. Egyszerűen görgessen lefelé, hogy megtudja az összes költséget. A táblázatok vizuális jelzést is adnak arról, hogy az esküvői költségvetés fölé vagy alá kerül-e.

Nyaralás költségvetés-tervező

Győződjön meg róla, hogy elegendő készpénzzel utazik, és ne lépje túl a költségvetését ezzel az egyszerűséggel Nyaralás költségvetés-tervező eszköz az Excelhez. Ez lényegében egy táblázat, amely általános utazási költségek fejléceit tartalmazza, mint például repülőjegy, szállás, szállítás és még sok más.

Ezen az Excel munkalapon két táblázat található. Az első olyan széles kategóriákat jelenít meg, mint a közlekedés és a szállás. A második táblázat azokkal az alkategóriákkal foglalkozik, amelyek a fő költségfejlécek közé tartoznak. Egyedi pénzkiáramlási fejléceket is hozzáadhat.

Havi étkezési költségvetés

Néha egy adott kiadási fejlécre kell összpontosítania, például az étkezésre, szórakozásra vagy vásárlásra szánt havi költségvetésre. Segít abban, hogy részletes képet kapjon bizonyos kiadásokról, amelyek gyakran túllépik a költségvetést. Használat Havi étkezési költségvetés a gondtalan költségvetés elkészítéséhez.

A hónap elején adja meg a költségkeretet. Ezután kezdje el beírni az élelmiszer-vásárlásokat a kiadások lapra, hogy nyomon kövesse az élelmiszerekre fordított kiadásait. A képfejléc alatti szövegmezőt át is nevezheti, hogy az élelmiszer-költségvetést valami másra módosítsa.

Végső szavak

A fent említett ingyenes Excel-sablonoknak minden személyes költségvetési igényét le kell fedniük. A forgatókönyvtől függően, például a családi költségvetéstől, az étkezési költségvetéstől, a gyermekek főiskolai költségeitől, bármelyik ingyenes Excel-sablont kiválaszthatja, és pénzt takaríthat meg.

Ezen kiváló személyes pénzügyi eszközök és alkalmazások használatával többet is megtudhat a személyes pénzkezelésről.