A 11 legjobb folyamatos integrációs (CI) eszköz 2022-ben

A fejlesztők szeretnek olyan kódrészleteket írni, amelyek műalkotásnak tűnnek, és gyönyörűen és hibátlanul teljesítenek – legalábbis a saját fejlesztői környezetükben.

De végül integrálniuk kell ezt a műalkotást más műalkotásokkal, amelyeket más kódolók írtak. És az eredmény talán nem lesz olyan szép. Ha csak az integrációs rész lehet valaki más felelőssége… igaz?

Nos, kiderült, lehet. A folyamatos integráció (CI) és automatizált eszközeinek teljes célja, hogy megszabadítsa programozási erőforrásait a tesztelés, az építés, a telepítés és a szállítás akadályaitól.

Ahogy egy projekt növekszik, gyorsabban növekszik azoknak a dolgoknak a száma, amelyeket integrálni kell, és a visszalépési feladatok – amelyek a hibaforrás felderítéséhez szükségesek – több időt vesznek igénybe, mint maguk a kódolási feladatok. A CI célja, hogy segítsen a fejlesztőknek leküzdeni az integrációs nehézségeket, és továbbra is arra összpontosít, amit szeretnek csinálni: a kódírást.

Alapvetően a CI egy olyan fejlesztési gyakorlat, amely megköveteli a kódolóktól, hogy naponta többször integrálják a munkájukat egy megosztott adattárba – ezt hívják check-innek. A CI automatizált eszközei minden egyes bejelentkezést ellenőriznek és tesztelnek, és minden alkalommal újraépítik az integrált megoldást, jelentve a hibákat, és lehetővé téve a csapattagok számára, hogy gyorsan megoldják azokat.

Mire kell figyelni egy CI automatizálási eszköznél?

Elég sok ilyen eszköz van a piacon, és sok különbség van köztük, így a megfelelő kiválasztása egy fejlesztőcsapat számára nem egyszerű feladat. Mindazonáltal van néhány kívánatos tulajdonság, amelyeket ellenőriznie kell, amikor bármelyiket értékeli:

  • Könnyű beállítás: a csapat tagjai fejlesztők, nem informatikusok. Tehát a CI eszköznek lehetővé kell tennie az egyszerű telepítést és beállítást, hogy csapata azonnal élvezhesse előnyeit.
  • Könnyű használat: minél kevesebbet kell tudnia a csapattagoknak az eszközről, annál jobb. Ideális esetben teljesen a háttérben kell működnie, és a kódolóknak csak azt kell megtanulniuk, hogyan kell bejelentkezni, hogyan tekinthetik meg az épületet és telepíthetik az eredményeket.
  • IDE-integráció: ez az elem a könnyű használathoz kapcsolódik, és arra összpontosít, hogy segítse a fejlesztőket minden munkájuk elvégzésében anélkül, hogy elhagynák az általuk választott IDE-t – bármilyen legyen is az. Ugyanez vonatkozik a nyelvre is: a CI-eszköznek nyelv-agnosztikusnak kell lennie, így a csapatának nem kell újat tanulnia a használatához.
  • Integráció felhőplatformokkal, mint például a Microsoft Azure, a Google Cloud vagy az AWS: ez a fajta integráció fontos a szoftver felhőbe való feltöltésének felgyorsítása érdekében.
  • Bővíthető architektúra: a kiegészítők és beépülő modulok nagyszerű módja annak, hogy funkcionalitást adjon egy automata CI-eszközhöz, amely nem jön ki a dobozból.

Ezeket a szempontokat szem előtt tartva, vessünk egy pillantást a legjobb CI automatizálási eszközökre, amelyek a fejlesztők életét boldogabbá teszik.

Jenkins

Jenkins egy népszerű, nyílt forráskódú automatizálási szerver a folyamatos integrációhoz, több száz pluginnal és barátságos felhasználói felülettel. Célja, hogy automatizálja az összes építési és telepítési feladatot bármilyen méretű szoftverfejlesztési projekthez.

A Jenkins szerver Windows, Mac-OS, Linux és más Unix verziókhoz érhető el. Egyszerű telepítési és frissítési eljárásokat biztosít, és grafikus felhasználói felületen keresztül könnyen konfigurálható. Bővíthető automatizálási szervernek készült, így akár CI szerverként is használható, vagy teljes értékű folyamatos szállítási központtá alakítható.

A master-slave architektúra lehetővé teszi, hogy a Jenkins támogassa az elosztott összeállításokat és a kifejezéseken alapuló ütemezéseket. Értesítéseket kínál a felépítés állapotáról, és támogatja a parancsok végrehajtását az összeállítás előtti lépésekben, hogy a fejlesztők finomhangolhassák az épület folyamatát.

  A nem működő Intel Wireless AC 9560 javítása

Ha nem szeretné saját maga telepíteni és felügyelni a Jenkinst, válasszon egy megbízható Jenkins hosting platformot.

A Jenkins megtanulása egyszerű, ezt megnézheti nullától hősig tanfolyam.

Bambusz

Az Atlassian készítette – olyan népszerű csapatmunka szoftverek fejlesztői, mint a Jira és a Trello – Bambusz A folyamatos integrációs, üzembe helyezési és szállítási megoldás, amely lehetővé teszi a buildek, tesztek és kiadások összeállítását és automatizálását egyetlen munkafolyamatban.

A Bamboo kiemelkedik a kiadások, a minőségi mutatók és az állapot teljes láthatóságának biztosításával.

A Bamboo bármilyen méretű projektet tesz lehetővé, lehetővé téve az építési kapacitás növelését a hálózaton lévő szerverek Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) segítségével történő csatlakoztatásával. Az Agent Matrix funkció segítségével könnyedén hozzárendelhet buildeket a megfelelő ügynökökhöz, megjelenítve az egyes buildek rendszerkövetelményeit.

A beépített Git és Mercurial elágazás lehetővé teszi a Bamboo számára, hogy automatizálja az ágak összevonását mindkét verzióvezérlő rendszerből. A Bamboo gondoskodik az ágészlelési, -építési, -tesztelési és -egyesítési feladatokról, hogy a kódot folyamatosan telepítse az éles vagy állomásozó környezetbe, kizárólag az ág neve alapján.

Egy alap Bamboo helyszíni licenc, amely korlátlan számú helyi ügynök számára és nulla távoli ügynök számára alkalmas, 10 dollárba kerül, és 12 hónapos támogatási időszakot tartalmaz, ha távoli ügynökökre van szüksége, az ár ezek számának megfelelően skálázódik.

CircleCI

Felhőalapú CI-megoldásként CircleCI természetesen többplatformos és alkalmas elosztott csapatok számára, számos testreszabási lehetőséggel. Számos különböző nyelvet támogat, beleértve a Java, Python, JS, Haskell, Ruby on Rails és Scala nyelveket, bár a verziókezelés egyetlen lehetősége a Github.

A CircleCI több, mint egy CI-eszköz.

Jobban leírható, mint egy központi csomópont, ahol a kód az ötlettől a szállításig terjed. Nagy felhasználói bázissal rendelkezik, mivel az egyik leggyakrabban használt DevOps eszköz, naponta több mint egymillió buildet dolgoz fel. A CircleCI felhasználói nagyra értékelik egyedi irányítópultjait, amelyek statisztikát és adatokat tartalmaznak a csapatok működéséről és a kód futásának módjáról, segítve őket a termelékenység javításában és a piacra jutás idejének csökkentésében.

Bár ez nem egy ingyenes eszköz, van egy ingyenes szintje, amellyel elég messzire juthat fizetés előtt. Amint az Ön igényei meghaladják az ingyenes szint által kínált mértéket, egy intelligens árképzés lép életbe, amely havi 30 dollártól kezdődik, és a munka mennyiségének megfelelően skálázódik.

haver

Talán az egyik legjobb módja az összegzésnek Buddyé CI-eszközként a 12 másodperces átlagos üzembe helyezési időt vagy a 15 perces konfigurációs eljárást említve, világos és érthető felhasználói felületen keresztül.

Buddy csővezetékeket használ a szoftverek felépítéséhez, teszteléséhez és üzembe helyezéséhez. A csapatvezetők több mint 100 használatra kész akció közül választhatnak, amelyek bármilyen módon elrendezhetők. Az eredmények a gyakoribb üzembe helyezésekben és a lényegesen alacsonyabb üzembe helyezés utáni meghibásodási arányban mutatkoznak meg.

A Buddy egy intelligens CI-eszköz, amelyet arra terveztek, hogy csökkentse a fejlesztők belépési küszöbét a DevOps-ra. Támogatja az összes népszerű nyelvet, keretrendszert és feladatkezelőt, és integrálódik az AWS-hez, az Azure-hoz, a DigitalOcean-hez, a Google Cloud-hoz és még sok máshoz.

Lehetőséget kínál a felhőben vagy a helyszínen történő használatára is. A felhő opció ingyenes fiókot tesz lehetővé, havi 5 projekt és 120 végrehajtási korláttal. Ha a munka mennyisége meghaladja ezeket a határokat, 75 USD vagy 200 USD havi díjat számítunk fel, a projektek számától vagy a szükséges erőforrásoktól függően. A helyszíni díjszabás a felhasználók számától függően változik, és felhasználónként körülbelül 25 dollártól kezdődik.

  Szöveg hozzáadása egy diához prezentáció közben

GoCD

Bár a neve azt sugallja, hogy ez inkább egy CD (folyamatos kézbesítés) eszköz, GoCD valójában egy nyílt forráskódú CI-kiszolgáló, amelyet összetett munkafolyamatok egyszerű megjelenítésére és modellezésére használnak. Intuitív interfészt biztosít a CD-folyamatok felépítéséhez és a szoftverek biztonságos módon történő üzembe helyezéséhez.

A folyamatokat normál kódként lehet kezelni, amely a forrásvezérlésbe kerül, ami lehetővé teszi a folyamatok verziószámát és visszakövetését.

A GoCD támogatja a JSON és a YAML formátumokat, hogy lehetővé tegye a felhasználói felület kihagyását a konfiguráció kezelése során. Támogatja a párhuzamos és szekvenciális végrehajtást is, lehetővé téve a csoportvezetők számára a függőségek egyszerű konfigurálását. A munkafolyamatok valós időben és a végétől a végéig megjeleníthetők a GoCD értékfolyam-leképezési funkciójának köszönhetően, amely lehetővé teszi a kötelezettségvállalás nyomon követését a bejelentkezéstől a telepítésig.

A GoCD közösség és a beépülő modulok ökoszisztémája rugalmasabb ügynökök, műtermékek, értesítések és egyebek révén kiterjeszti a szerver és az ügynökök funkcionalitását.

GitLab

GitLab verziókezelési kínálatának részeként folyamatos integrációt biztosít. CI-eszköze webalkalmazásként szerepel egy nyílt API-val, amely egy barátságos felhasználói felületen keresztül kezeli a projekteket, integrálva a GitLab összes funkciójával. Ezen az API-n keresztül a fejlesztők még mélyebb integrációkat hozhatnak létre a termékkel.

A GitLab CI segíti a fejlesztőket abban, hogy az ötleteket termelésre váltsák azáltal, hogy megtalálják a fejlesztési folyamataik lehetséges javításait. Csővezetékei egyetlen integrált munkafolyamat részeként készítik, tesztelik, telepítik és figyelik a kódot. A fejlesztők minden egyes új kódrészletet megosztanak egy összevonási kérelemben, amely elindítja azt a folyamatot, amely végrehajtja az összes érvényesítési feladatot, mielőtt összevonná a módosításokat a forráskód-lerakaton belül.

A GitLab CI segít a fejlesztőknek elkapni és csökkenteni a hibákat a fejlesztési ciklus korai szakaszában, miközben a folyamatos kézbesítés gyorsabban juttatja el az ellenőrzött kódot a felhasználókhoz és az érdekeltekhez. Ingyenes csomagot kínál a DevOps életciklusának minden szakaszával és akár 2000 CI/CD perccel. A fizetős csomagok felhasználónként/hónaptól 4 dollártól indulnak, és több prémium szolgáltatás mellett nagyobb irányítást adnak a forráskód felett, jobb támogatást, több CI/CD percet biztosítanak.

Érdekli a GitLab CI/CD tanulása? Nézd meg ezt Udemy tanfolyam.

CodeShip

Egy egyszerű és rugalmas CI-eszköz, amelyet arra terveztek, hogy kis és növekvő csapatokat segítsen gyors, folyamatos integrációs megoldással. CodeShip alkalmazkodik a fejlesztők preferenciáihoz, lehetővé téve számukra, hogy döntsenek aközött, hogy mindent azonnal beállítanak számukra, vagy testreszabják a környezetet és a munkafolyamatot a termelékenység maximalizálása érdekében.

A CodeShip gyakorlatilag bármilyen eszközzel, szolgáltatással vagy felhővel integrálható, lehetővé téve a csapatvezetőknek, hogy hozzáadják a számukra szükséges funkciókat – telepítések, értesítések, kódlefedettség, biztonsági szkennelés, verziókezelés stb. –, hogy szervezetük számára tökéletes munkafolyamatot tervezzenek. Központosított csapatfelügyeleti eszközei és irányítópultjai hozzáférést biztosítanak a hibakeresési buildekhez, és lehetővé teszik a hibakeresést a CI környezet elhagyása nélkül.

A CodeShip egy örökké ingyenes verziót kínál, amely akár havi 100 buildet tesz lehetővé, korlátlan számú projekttel és csapattaggal. Ha a havi 100 build nem elég, átméretezheti a fizetős verziót (havi 49 dollár), és korlátlan számú havi buildet kaphat. Arra is van lehetőség, hogy fizessen több egyidejű felépítésért és több párhuzamos folyamatért vagy nagy példányméretért.

Nevercode

Teljesen automatizált, felhő alapú CI és kézbesítési szolgáltatás, amely kiküszöböli az emberi interakciót. Nevercode automatikusan felépíti a projektet minden véglegesítéshez, és lefuttat minden tesztet emulált környezetben vagy valódi hardveren. Könnyen kezelhető felülettel és jó, érthető dokumentációval rendelkezik, amely lehetővé teszi a gyors átvételt, meredek tanulási görbék nélkül.

A Nevercode automatizálja a teljes fejlesztési folyamatot, az ötlettől a szállításig, és számos eszközzel integrálva átfogó munkafolyamatokat alakíthat ki. Funkciói közül a párhuzamos buildek kiemelkedőek, mivel lehetővé teszik több összeállítás egyidejű automatizálását. Minden projekt újraépítésre kerül minden GitHub, Bitbucket vagy GitLab kódra történő leküldéssel, azonnali visszajelzést adva.

  12 Nyílt forráskódú és kereskedelmi jelszókezelő csapatokhoz

Az iOS, Android, Cordova, Ionic, React Native & Flutter projektek automatikus beállítása szintén figyelemre méltó funkció, és a kiadás automatizálása, amely lehetővé teszi a Google Play, az iTunes Connect, a TestFairy, a HockeyApp és a Crashlytics programokkal való integrációt, az utolsó simítást adja a recept.

A Nevercode különböző árazási tervei vannak, havi 99 dollártól kezdve, ami két alkalmazást, két párhuzamos buildet, egy 45 perces felépítési időt és korlátlan számú buildet tesz lehetővé.

AppVeyor

AppVeyor CI/CD szolgáltatást kínál mac OS, Linux és Windows rendszerekhez az alkalmazások gyors létrehozásához, teszteléséhez és telepítéséhez bármilyen platformon.

Kezdje el percek alatt használni a CI-szolgáltatást, és dolgozzon bármilyen forrásvezérlővel, például GitHub és GitHub Enterprise, Azure Repos, Gitea, Kiln, Bitbucket, GitLab vagy egyéni tárolókkal. Építsen gyorsabban virtuális gépeket a sudo/admin hozzáféréssel, és élvezze a többlépcsős üzembe helyezés előnyeit.

Ezenkívül konfigurálhatja a beépített felhasználói felületet vagy a YAML-t, és minden összeállításban tiszta és elszigetelt összeállítási környezetet kaphat. Az AppVeyor PR buildeket és ágakat biztosít, amelyek támogatják a fejlesztési munkafolyamatot. Élénk közösséggel és szakmai támogatással segíti a fejlesztési folyamatok egyszerűsítését. Beépített NuGet szerverrel és telepítéssel rendelkezik.

Ingyenes a nyílt forráskódú projektekhez. Fizessen, ha privát projekteket szeretne, és vegyen részt egy 14 napos ingyenes próbaverzióban. Regisztráljon most, és szerezze be az egyik legjobb CI-eszközt.

Hám

Hám egy konténerben natív és intelligens CI-megoldás, szabványosított bővítményekkel és izolált buildekkel, amelyek gyorsabbá és intelligensebbé teszik a műtermékek építését.

Engedje meg fejlesztőinek, hogy a kódírásra összpontosítsanak az építési folyamat egyszerűsítésével. A Harness ML modellje lehetővé teszi, hogy a tesztciklus gyorsabban lefusson a minőségi kompromisszumok nélkül. A fejlesztőknek jogukban áll kiválasztani az előnyben részesített infrastruktúrát a build hatékony futtatásához.

A Harness minden Ön által választott nyelven működik, lehetővé téve a megoldás használatát bármilyen keretrendszerhez. Csökkenti a kézi lépések számát, hogy a csapatok gyorsabban haladjanak anélkül, hogy különféle termékeket tanulnának. Építse fel a folyamatot a kívánt módon, futtassa a lépéseket egymás után vagy párhuzamosan, csoportosítsa az egyes lépéseket, adjon hozzá végrehajtást minden szinten, és határozza meg a meghibásodási stratégiát.

Próbálja ki most a korlátlan felépítéssel, fejlett biztonsággal és még sok mással.

Kraken

Kraken a tesztelést hangsúlyozza, hogy ugyanazokat a szolgáltatásokat és előnyöket nyújtsa, mint a többi CI-platform. Nyílt forráskódú, helyszíni és modern CI-rendszert biztosít, amely méretezhető és megbízható. Tekintse meg az egyes tesztesetek viselkedését diagramokon. Hasonlítsa össze a korábbi eredményeket, keresse meg a változásokat, és automatikusan azonosítsa az instabil teszteket.

Ezenkívül támogatja a statisztikai elemzést és a többszörös iterációt a teljesítménytesztekhez automatikus regressziós észleléssel. A Kraken lehetővé teszi a végrehajtást olyan virtuális gépeken, mint az AWS EC2, vagy olyan tárolókban, mint az LXD vagy a Docker.

Nincs szükség drága próbapadi környezetekre a termékérvényesítés teszteléséhez; ugyanazt a tesztkódot használhatja a regresszió kockázatának csökkentésére. Olyan előnyöket kínál, mint a környezetek és műveletek széles spektruma a felhőben.

Válassza ki azt az eszközt, amely boldogabbá teszi kódolóit.

Tény, hogy a boldog programozók jobb szoftvereket készítenek. Ezért minden olyan eszköz, amely boldog munkakörnyezetet biztosít csapata számára, kétségtelenül javítja a végső szoftvertermék minőségét. Tartsa ezt szem előtt, amikor egy folyamatos integrációs eszközt választ, és boldog programozókból álló csapata lesz, akik büszkén készítenek kiváló minőségű szoftvertermékeket.