A 11 legjobb biztonságos WhatsApp csevegési alternatíva 2022-ben

Bár a technológia sokat fejlődött, egy kérdés mindig mindenkit foglalkoztat. És ez – Biztonságos az üzenetküldő alkalmazás?

Az üzenetküldő alkalmazás alatt pedig azt az alkalmazást értjük, amelyet az emberek a legtöbbet használnak a kommunikációhoz világszerte – a WhatsApp-ot.

Ez a cikk áttekintést ad a WhatsAppról, annak biztonsági és adatvédelmi hibáiról, és megvitat néhány használható alternatívát.

WhatsApp – Áttekintés és Hype

A kommunikáció létfontosságú, és WhatsApp megváltoztatta az emberek kommunikációját az elmúlt néhány évben. Nem kétséges, ez a legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás a világon.

Hivatalosan 2009-ben indult, több mint 2 milliárd felhasználó havi. Naponta több mint 100 milliárd üzenetet küldenek világszerte a WhatsApp-on.

Ez jelzi ennek az eszköznek a mindennapi életünkre gyakorolt ​​hatását.

Az adatvédelem kérdése az alkalmazás elindítása óta komoly aggodalomra ad okot. Beszéljük meg azt a hibát, amely miatt a WhatsApp-felhasználók másodszor is kitalálják kommunikációs alkalmazásukat.

A WhatsApp biztonsági és adatvédelmi hibái, amelyeket tudnia kell

A végponttól végpontig titkosított üzenetküldési funkció egy kicsit népszerűbb lett a WhatsApp számára. Biztosítja az üzenetek biztonságos eljuttatását a címzetthez. De mennyire biztonságos?

Először is, a WhatsApp az Ön telefonszámát használja a bejelentkezéshez. A titkosított csevegések ellenére továbbra is veszélybe sodorja személyes adatait.

Nemrég a kormányok megbírságolták, mert megosztotta a felhasználók személyes adatait az anyavállalatával. Metakorábban Facebook.

Ez pusztítást okozott, és megijesztette az embereket, akik a WhatsApp-ra támaszkodtak a napi kommunikáció során. Arra kényszerítette őket, hogy jobb alternatívákat keressenek, amelyek tiszteletben tartják magánéletüket, és nagyobb szabadságot biztosítanak számukra.

Most, hogy tudja, miért van szüksége WhatsApp-alternatívákra, itt az ideje, hogy megvizsgálja a lehetőségeket.

Jel

Jel egy privát üzenetküldő eszköz, amellyel képeket, videókat és sok hasonló pillanatot oszthat meg barátaival, családjával és közösségével.

Jellemzők

 • A végpontok közötti titkosítás nagyobb adatvédelmet biztosít, és biztonságos kommunikációs csatornát tesz lehetővé
 • Támogatja az ingyenes hang- és videohívásokat, amelyekkel kapcsolatban maradhat szeretteivel a világ bármely pontjáról
 • Az önmegsemmisítő mód lehetővé teszi az üzenetek automatikus törlését, hogy az üzenetelőzmények rendben legyenek
 • Az alkalmazáson belüli fizetési funkció lehetővé teszi a biztonságos tranzakció végrehajtását (a kriptovalutákat is támogatja)
 • Privát csoportos technológiát használ a biztonságos csoportos beszélgetések engedélyezéséhez

A jel ingyenes, és itt felfedezheti a biztonságos üzenetküldés gazdag funkcióit is. Legyen szó asztali számítógépről vagy mobilról, számíthat erre az eszközre, amellyel megoszthatja ünneplésének pillanatait.

Telegram Messenger

Ha biztonságos és szupergyors üzenetküldő eszközt szeretne, Távirat neked. Több mint 700 millió aktív havi felhasználó szerte a világon, ez az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás.

  Hogyan továbbíthat képeket feliratokkal a Whatsappon

A Telegram néhány izgalmas funkcióval büszkélkedhet, amelyek megfelelnek személyes és üzleti igényeinek.

Jellemzők

 • Az MTProto mobil protokoll szilárd, végpontok közötti titkosítást biztosít, valamint a szöveges és hangüzenetek gyors kézbesítését
 • A távirati csoportok lehetővé teszik a fájlok megosztását és közösség létrehozását a következőkkel: 200 000 ember egy csoportban
 • Az önmegsemmisítő időzítő mindkét résztvevőnél törli az üzenetet, amint lejár az idő
 • Indítson el egy távirati csatornát, hogy üzeneteit egyidejűleg nagy közönséghez sugározza
 • A felhőalapú tárhely korlátlan tárhelyet biztosít az adatok, a média és a dokumentumok számára

A Telegram paranoiás a kommunikáció biztonságosabbá és megbízhatóbbá tétele iránt. Nincsenek rejtett költségek, és a lehető legtöbb eszközt zökkenőmentesen csatlakoztathatja fiókjához egyszerre.

Threema

Threema egy egyedi tervezésű azonnali üzenetküldő platform, amely a biztonságot és az adatvédelmet helyezi előtérbe. Több mint 10 millió felhasználó megbízik benne, ez a legjobban fizetett kommunikációs eszköz a Google Playen.

Jellemzők

 • A legmodernebb végpontok közötti titkosítás megtiltja, hogy a címzetten kívül bárki elolvassa üzeneteit
 • Garantálja az adatvédelmet anonim csevegéssel, azaz a telefonszám megjelenítése nélkül
 • Kockázatmentes kommunikációs csatornát biztosít a vállalati csapatok között anélkül, hogy fennállna az üzleti titkok veszélyeztetésének veszélye
 • Lehetővé teszi a kapcsolat ellenőrzését az egyedi személyes QR-kód beolvasásával
 • A szavazás funkciói lehetővé teszik a névjegyek közötti szavazások lebonyolítását

A Threema teljes anonimitást biztosít a kommunikáció során, beleértve a felhasználói adatok gyűjtését sem. Egyszer fizethet, és örökké chatelhet.

Viber

Viber egy gyönyörűen megtervezett platform, amely ingyenes és biztonságos hívásokat és üzeneteket tesz lehetővé a világ bármely pontjáról.

Ez több, mint egy szabványos üzenetküldő platform. Lehetővé teszi, hogy kifejezze magát gyönyörű vonásaival.

Jellemzők

 • Csoportos hívást kezdeményezhet egyszerre akár 40 fővel
 • Azonnal biztonságosan kézbesíti a szövegeket, kiváló minőségű hang-/videohívásokat és fényképeket
 • Mélyebb és szórakoztatóbb beszélgetéseket tesz lehetővé játékos GIF-ek és színes matricák megosztásával
 • Az olyan funkciók, mint a véletlenül elküldött üzenetek törlése, teljes irányítást biztosítanak a kommunikáció felett
 • Lehetővé teszi önmegsemmisítő időzítő hozzáadását a fokozott adatvédelem érdekében

A Viber tökéletes azok számára, akik gyorsan és szórakoztató módon szeretnének kapcsolatba lépni egy egyénnel vagy egy nagy közösséggel, akik ugyanazt a szenvedélyt osztják, mint ők. Már most elkezdheti használni a Vibert, és szerte a világon szerezhet új barátokat.

Huzal

Huzal modern kommunikációs megoldást nyújt azáltal, hogy alaposabb végpontok közötti titkosítást biztosít, amely lehetővé teszi az együttműködést biztonságos környezetben.

A kormányzati tisztviselők és a vállalati vezetők által megbízott Wire az egyik legbiztonságosabb együttműködési platform, amely teljes magabiztosságot biztosít az adatok megosztása közben.

Jellemzők

 • A végpontok közötti szilárd titkosítás magasabb szintű adatvédelmet és biztonságot biztosít
 • A konferencia funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen helyen kommunikáljon munkatársaival és csapattagjaival video- vagy hanghíváson keresztül
 • Biztosítja a biztonságos fájlmegosztást a csapattagok között a harmadik felek beavatkozásának elkerülése érdekében
 • A biztonsági riasztórendszer jelzi a potenciális veszélyeket, miközben megosztja az információkat, és reagál a csapat számára
 • A Secure Hold funkció olyan helyen tárolja dokumentumait, ahová harmadik fél vagy akár vezetékes hozzáférés nem férhet hozzá
  Hogyan lehet kikapcsolni az üzenetküldést a csoport tagjai számára a Whatsappon

A Wire futurisztikus és biztonságos együttműködési megoldásokat kínál, amelyek kis csapatokat, szervezeteket és startupokat szolgálnak ki. Három csomagban érkezik, sokoldalú funkciókkal, amelyek mindegyike elkötelezett a fejlett biztonság és a kiváló felhasználói élmény biztosítása mellett.

Private

Private biztonságos digitális és mobilkommunikációs megoldásokat kínál, amelyek alááshatják a hackerek és számítógépes bűnözők által okozott fenyegetéseket, így Ön biztonságosabb internetélményben részesülhet.

Nagy tapasztalattal rendelkező távközlési szakértők vezetik, és számos kiemelkedő funkcióval rendelkezik a kommunikáció és a biztonság javítása érdekében.

Jellemzők

 • A katonai szintű titkosított hang- és videohívások teljes biztonságot és adatvédelmet biztosítanak
 • Biztonságos privát e-mailek garantálják az üzenet és a feladó címének teljes biztonságát
 • Biztonságos fájlátvitelt biztosít, hogy távol tartsa adatait a hackerektől
 • Lehetővé teszi a titkosított fájlok biztonságos tárolását az eszközön
 • Reklámmentes webböngészővel rendelkezik, amely Tor/I2P-t használ az Ön adatainak védelme érdekében.

Borzasztó árakra számíthat ilyen kiterjedt szolgáltatások mellett, de ez meglehetősen megfizethető.

Elem

Elem univerzálisan biztonságos együttműködési megoldást kínál, amely képessé teszi az embereket arra, hogy bárkivel az ő feltételeik szerint kommunikáljanak.

Több mint széles felhasználói bázissal rendelkezik 42 millió ember szerte a világon, beleértve a világ legnagyobb demokráciáit, mint az USA, Franciaország és Németország.

Sok ember és kormány széles körben megbízik ebben az elemben, mert hatékony funkciói maximális biztonságot nyújtanak az információ megosztása közben.

Jellemzők

 • Lehetővé teszi, hogy eldöntse, hol szeretné tárolni az üzeneteit, így önállóságot biztosít az adatok felett
 • Elkerüli az adatbányászatot és a versenytársai számára előnyös hirdetéseket
 • Eszközök közötti aláírás és végpontok közötti titkosítás a biztonságos együttműködés érdekében
 • Nyílt hálózatot biztosít az emberekkel való beszélgetéshez különböző alkalmazásokban, például a WhatsApp, a Signal és a Telegram használatával anélkül, hogy a platformot megváltoztatná.

Az elem egy játékmódosító eszköz, amely támogatja a decentralizált kommunikációt. Amikor ezeket a szolgáltatásokat igénybe veszik, rugalmas árazási terveik vannak.

Kiválaszthatja a szervezete számára legmegfelelőbbet, különféle kiegészítőkkel és hidakkal.

Üzenetek a Google-tól

üzenetek egy egyszerű üzenetküldő alkalmazás, amelyet a Google tervezett. Jól működik az üzenetek kategorizálásakor, így pillanatok alatt megtalálhatja a lényeges beszélgetéseket.

Az intuitív kialakítás és a számos csevegési funkció különbözteti meg a többi üzenetküldő alkalmazástól.

Jellemzők

 • Egyszerű és hiteles kommunikációt tesz lehetővé ingyenes matricák, GIF-ek és hangulatjelek segítségével
 • Lehetővé teszi a kiváló minőségű média, például képek és videók megosztását üzeneteken keresztül
 • Integrálja a Google Asszisztenst, hogy hangos segítséget nyújtson üzenetküldés közben
 • Segítségével hasznos információkat találhat a vállalkozásokról az Üzenetek alkalmazásban
 • Lehetővé teszi kifizetések küldését a csevegésből egyetlen érintéssel

Bár a Messages nem rendelkezik egyedi adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos kiegészítőkkel, ez az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás világszerte. Ingyenes és könnyen használható, ezért kiváló tulajdonságokkal rendelkező modern szöveges eszközzé teszi.

  Olvasson új WhatsApp-üzeneteket egy lebegő widgetből [Android]

Kik

A chat a kommunikáció legszemélyre szabottabb módja, különösen fiatal fegyveresek és felnőttek körében. Kik üzenetküldő alkalmazásként indult, amellyel Blackberry, iOS és Android rendszeren küldhet üzeneteket.

Idővel azonban egy hihetetlenül pimasz üzenetküldő eszközzé fejlődött, kiváló funkciókkal, és a tinédzserekre irányult.

Ma Kik több mint 100 millió felhasználó világszerte.

Jellemzők

 • Lehetővé teszi, hogy mélyebb kapcsolatot építsen ki kedvenc embereivel és közösségével a Kik kódokkal
 • Különböző helyzetekhez elérhető funky matricákkal fejezheti ki magát
 • Az intuitív és gyönyörű felület jobb kommunikációt eredményez
 • A Kik biztonsági központja lehetővé teszi a bűnüldöző szervek számára, hogy hozzáférjenek egy felhasználói fiókhoz a biztonság megsértése miatt

Beállíthatja a Kik-et iOS és Android rendszeren, hogy módosan ossza meg érzelmeit, és önmaga legyen.

Keybase

Keybase egy biztonságos üzenetküldő és fájlmegosztó alkalmazás. Lehetővé teszi dokumentumai, például fényképek, videók és egyéb fontos fájlok biztonságos tárolását.

Jellemzők

 • Nyilvános kulcsú titkosítással rendelkezik, így privát üzenetei privátak maradnak
 • Biztonságos csoportos csevegés barátok, családok és klubok között, amelyet még a Keybase sem követ nyomon
 • Biztonságos kapcsolat a Twitterrel, a Reddittel és más nyilvános közösségekkel
 • A felrobbanó üzenetek küldése funkció segít az érzékeny üzenetek automatikus törlésében meghatározott idő elteltével

Mint látható, a Keybase sokkal több, mint egy üzenetküldő platform. Bárkivel kommunikálhat anélkül, hogy felfedné e-mail címét vagy telefonszámát. Ezen kívül reklámmentes és mindenki számára ingyenesen használható.

Wickr

Wickr biztonságos kommunikációs megoldásokat kínál olyan érzékeny iparágakban, mint a katonai, jogi és informatikai szakemberek. A kompromisszummentes politika révén a különböző szervezetek egyik megbízható kommunikációs platformja.

Jellemzők

 • Többtényezős hitelesítés – egy nagy biztonságú protokoll, amely lehetővé teszi a biztonságos kommunikációt az alkalmazáson keresztül, kompromisszumok nélkül
 • A fejlett kriptográfia 256-os végpontok közötti titkosítással rendkívül biztonságos videokonferenciát biztosít számítógépekről és személyes eszközökről
 • A Zero trust platform kialakítása adatvédelmi incidens esetén a kézbesítés után automatikusan törli az adatokat
 • A felhasználói kulcs ellenőrzése biztosítja, hogy az Ön és a címzett közötti üzenet titkosítva legyen
 • Az efemer funkció egy meghatározott idő után véletlenszerű kódbitekkel helyettesíti az adatokat

A Wickr prémium adatbiztonsági megoldásokat kínál a világ néhány vezető iparágának. Különféle árazási tervekben kapható, az alaptól a platinaig.

Becsomagolás

Mostanra mindannyian tisztában voltunk a WhatsApp legmegbízhatóbb alternatíváival, amelyek segítségével tartalmasabb kapcsolatokat építhet ki szerte a világon, és egyidejűleg a beszélgetéseket privát módon is megőrizheti.

Nehéz megkülönböztetni, hogy melyik a legbiztonságosabb.

Csak egy módja annak, hogy megtalálja.

Próbáld meg keresni azt, aki elkötelezett amellett, hogy üzeneteidet csak magadnak és senki másnak tartsd.

Most elolvashatja a legjobb videóüzenetküldő alkalmazásokat a képernyő és a kamera rögzítéséhez.