A 10 legjobb SERP-ellenőrző eszköz SEO menedzserek számára etoppc.com

Ha keresőoptimalizálásról van szó, mindig a legjobb, ha mindig kíváncsi.

Minél kíváncsibb, annál jobban meg fogja érteni, hogyan működik webhelye, és mit kell tennie a fejlesztés érdekében.

Az egyik legjobb módja annak, hogy „kíváncsinak” maradjon a SEO utazása során, a SERP-ellenőrző eszközök használata.

A SERP, amely a Search Engine Results Page rövidítése, pontosan azt jelenti, amit a kifejezés mond – a keresőmotor oldalán látható eredményeket, amikor keres valamit.

A keresőmotor találati oldalának ellenőrzése nagyon fontos, mert így jól tájékozódhat arról, hogyan teljesít a Google-ban vagy bármely más keresőmotorban egy bizonyos kulcsszó esetén. Az is nagyszerű, ha bekukucskál a versenytársaiba, és megnézi, milyen jól teljesítenek.

A SERP SEO menedzserként való ellenőrzésének fontossága 🔍

SEO menedzserként több szempontot is figyelembe kell vennie a webhely rangsorolásakor és a stratégiák kialakításában.

A SERP ellenőrzése ennek egyik szempontja, és nagyon fontos, mert tájékoztatja Önt a webhely rangsorolási állapotáról. Pontosan megtudhatja, hogy egy adott kulcsszóra a webhely a keresőmotor melyik oldalát rangsorolja.

A SERP-elemzés végrehajtása azt is jelenti, hogy bepillantást nyerünk abba, hogy mit csinálnak a többi webhely, hogy az oldal tetején legyenek. Így megtudhatja, hogy milyen stratégiákat alkalmaztak oldalaik rangsorolására, így megismételheti a sikert, ha valami hasonlót csinál.

A fent említett néhány ok a sok közül, amiért érdemes SERP-ellenőrző eszközöket használnia, hogy jól tájékozott legyen a keresőmotorról:

  • A legnépszerűbb oldalak és a növekedésüket befolyásoló tényezők
  • Videókörhinta
  • Tudáspanelek
  • Kiemelt kivonatok

Mindezektől eltekintve nézzük meg a legjobb SERP-ellenőrző eszközöket.

  Szöveges üzenetek küldése a Snapchaten

SERPChecker a Mangoolstól

A világ néhány legnagyobb márkája, például az Adidas, az Alexa és az Airbnb által megbízott Mangools SERPchecker eszköze lehetővé teszi, hogy pontos SERP-elemzést végezzen, hogy a versenytársak élén maradjon.

Beírhatja a kulcsszót, kiválaszthatja a helyet, és kiválaszthatja, hogy mobil vagy asztali találatokat szeretne-e. Ezek kiválasztása után megnyomhatja az „Analyze SERP” gombot, hogy megkapja az eredményeket.

Számos mérőszámot jelenít meg, például DA, PA, LPS stb. Ellenőrizheti a kulcsszó nehézségét és az eredmények teljes számát is.

A Semrush SERP nyomkövető eszközei

A Semrush számos SERP nyomkövető eszközzel rendelkezik különböző célokra, amelyek együttesen segítenek nyomon követni a teljesítményét a Google-on.

Az egyik eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon követhesse pozícióját a keresőmotorban, és jól áttekintse a kulcsszavakat, domaineket és versenytársakat.

Olvassa el még: Miért van szüksége Semrush-ra annak a cégnek, ahol dolgozol?

Ellenőrizheti a legtöbb fizetett forgalommal, fizetett kulcsszavakkal és becsült forgalmi költségvetéssel rendelkező webhelyek rangsorát is, hogy ezen információk alapján adatokat gyűjtsön.

A SERP nyomkövető eszközei között egy nagyon klassz funkció a keresőmotorok „volatilitásának” ellenőrzése a helyezések napi változásai alapján. Ez figyelmezteti Önt, ha az algoritmus frissítésére utaló jelek vannak.

Megtekintheti a Semrush összes szolgáltatását, amelyek hasznosak lehetnek webhelye számára.

Ahrefs SERP Checker

Ez az Ahrefs SERP-ellenőrzője ingyenesen használható, és lehetővé teszi a keresőmotor 10 legjobb eredményének elemzését bármely kulcsszóra több mint 200 országban.

Jó képet kaphat a legnépszerűbb oldalak különböző mutatóiról, például:

Megmutatja a SERP pozícióelőzményeit is, ami megkönnyíti az Ön számára, hogy azonosítsa, mely webhelyeket könnyű megelőzni és melyeket nem.

SERP-ellenőrző SE-rangsor alapján

Mindössze egyetlen kattintással ellenőrizheti a Google legjobb eredményeit a SERP-ellenőrző SE Ranking segítségével.

A kulcsszó megadása után kiválaszthatja a helyet és az elemzés mélységét, amely csak az ingyenes verziónál az első 5-ig terjed. Ezenkívül kiválaszthatja az asztali/mobilos találatokat.

  A műveleti és megosztási bővítmények használata iPhone-on és iPaden

Ez az eszköz jól kiemeli a mutatókat, hogy azonosítsa, kivel tud versenyezni.

Whatsmyserp

A teljesen ingyenes és pontos Whatsmyserp segítségével több kulcsszóra is ellenőrizheti a Google 100 legnépszerűbb keresési eredményét. Ez egy nagyszerű eszköz a SERP elemzéséhez, és megtudhatja, mi jelenik meg az adott kulcsszónál.

Ezenkívül választhat mobil és asztali eszközök és helyek közül is, ha országspecifikus eredményeket szeretne.

Az ingyenes verzió lehetővé teszi, hogy naponta akár 10-szer is ellenőrizze. Ha többet szeretne feloldani, fel kell vennie a prémium csomagjukat, amelyhez megkezdheti az ingyenes próbaverzió használatát.

Sitechecker

A Sitechecker kiválóan alkalmas arra, hogy ellenőrizze, hogyan nézne ki webhelyének egy adott oldala a Google-on. Több nyelvet is támogat, és megtekintheti az eredményeket asztali számítógépről/mobilról.

A Sitechecker nagyon klassz tulajdonsága, hogy megjeleníti a 100 legjobb eredményt és a pozíciójuk változásait tartalmazó diagramot, amely segít nyomon követni a dinamikát egy bizonyos időszak alatt.

Ezenkívül megjeleníti a bővített kivonatokat, a kiemelt kivonatokat stb.

SpySERP

Ellenőrizze a SERP találatokat a Google, a Yahoo, a Bing és a Yandex számára a SpySERP segítségével. Sok dühöngő véleményt kapott azoktól a felhasználóktól, akik használták, és érthető, miért szeretik. A SERP-ellenőrző összes alapvető funkciójával rendelkezik, amire szüksége van, például:

  • Mobil/asztali eredmények
  • Globális/helyi keresés
  • Több nyelv
  • A legjobb 10 vagy a 100 legjobb eredmény
  • Részletek
  • A SERP eredmények exportálása CSV formátumban

Ezenkívül lehetővé teszi a 10 legjobb eredmény összehasonlítását és a sikerükhöz hozzájáruló kulcstényezők elemzését.

AccuRanker

Ahogy a neve is sugallja, az AccuRanker SERP-ellenőrzője másodpercek alatt pontos keresési adatokat ad, beleértve a helyi, a hirdetéseket és az organikus eredményeket. Ki kell választania az országot és a pontos várost, hogy lézerrel célzott eredményeket kapjon.

  9 legjobb otthoni akkumulátoros biztonsági mentési megoldás váratlan áramkimaradásokra

Ingyenes felhasználóként naponta akár 5 keresést is végezhet, de ha az igénye nő, előfizethet a fizetős csomagjukra az ingyenes próbaidőszak megkezdésével.

Serp Watch

Egy másik hasznos SERP-ellenőrző, és ezúttal a Serp Watch. Ez nagyon gyors, és lehetővé teszi, hogy egyszerre több kulcsszót adjon meg, és azonnali eredményeket kapjon.

Testreszabható kulcsszóteljesítményt és minden információt egyetlen képernyőn keresztül biztosít, így nem kell sokat babrálnia, hogy megtalálja, amire szüksége van. Ingyenesen elkezdheti fiók létrehozása nélkül.

Serprobot

Ez a Serprobot ingyenes SERP-ellenőrzője meglehetősen egyszerű és egyszerű, de csodálatos funkciókkal rendelkezik. Amellett, hogy lehetővé teszi egy adott ország megadását a kereséshez, 3 különböző eszköz közül is választhat: asztali számítógép, mobil és táblagép.

Akár 10 különböző kulcsszót is megadhat, és az eszköz egy pillanat alatt visszaadja az eredményeket. Ha több kulcsszót szeretne megadni, regisztrálhat egy fiókot.

Végső szavak

A keresőmotorok eredményeinek fokozott odafigyelése elengedhetetlen annak megértéséhez, hogy a Google és más keresőmotorok hogyan olvassák a SEO-t, és milyen műveletek segítik az oldalakat a csúcsra jutni.

A fenti SERP-ellenőrző eszközök kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik ezt az elemzést.

Ezután tekintse meg ezeket az eszközöket a webhely SEO elemzéséhez a jobb keresési rangsor érdekében.