A 10 legjobb Ruby tesztelési keretrendszer 2023-ban

A Ruby egyszerű szintaxisa és rugalmassága miatt az egyik legnépszerűbb szerveroldali programozási nyelv. Ezt az objektum-orientált nyelvet leginkább webfejlesztésben, adattudományban, DevOps-ban és automatizálásban, webkaparásban és statikus webhelyek létrehozásában használják.

A Ruby fejlesztői környezet azonban soha nem lehet elég tesztek nélkül. Szerencsére léteznek különféle tesztelési keretrendszerek, amelyeket a Ruby programozási nyelvhez terveztek.

Ebben a cikkben meghatározzuk a Ruby tesztelési keretrendszert, megvitatjuk, miért fontos a tesztelés a Ruby alkalmazások létrehozásakor, és kiemelünk néhányat a legjobb Ruby tesztelési keretrendszerek közül, amelyeket érdemes használni.

Mi az a Ruby tesztelési keretrendszer?

A tesztelési keretrendszer egy olyan eszköz, amely kiértékeli és ellenőrzi, hogy egy szoftveralkalmazás vagy termék a várt módon működik-e.

Egy tipikus Ruby-tesztelési keretrendszer rendelkezik egy eszközkészlettel, amely segít a fejlesztőknek és a minőségbiztosítási mérnököknek Ruby-alapú alkalmazások tesztjeinek megírásában.

A tesztelésnek különböző formái vannak, például regressziós tesztelés, funkcionális tesztelés, egységteszt és használhatósági tesztelés, hogy néhányat említsünk.

A Ruby tesztelése a következők miatt fontos:

 • Azonosítja a biztonsági fenyegetéseket: Amikor egy Ruby-alkalmazás alapos tesztelésen megy keresztül, könnyen észlelhetők azok a biztonsági hibák, amelyek veszélyeztethetik a felhasználói adatokat és személyes információkat.
 • Pénzt takarít meg: A hibák javítása költséges lehet, ha egy alkalmazás már fut. A tesztelés elég korán azonosítja a hibákat ahhoz, hogy az alkalmazás vagy frissítés bevezetése előtt kijavítsák őket.
 • Ügyfél-elégedettség: Mindig a végfelhasználók állnak a fejlesztés középpontjában. A használhatósági tesztek biztosítják, hogy a szoftveralkalmazások az elvárásoknak megfelelően működjenek, és kielégítsék az ügyfelek igényeit.
 • Fenntartja a vállalat jó hírnevét: A verseny mindig ott lesz az üzleti világban. A hibákat nem tartalmazó alkalmazások valószínűleg jó véleményeket kapnak a végfelhasználóktól.

Ezek a legjobb Ruby tesztelési keretrendszerek

Miniteszt

A Minitest egy tesztelési keretrendszer, amely támogatja a viselkedés-vezérelt fejlesztést, a tesztvezérelt fejlesztést, a teljesítményértékelést és a gúnyolódást. Egy komplett tesztkészlettel érkezik.

Jellemzők

 • Könnyű: Összehasonlítva más keretekkel, mint például az RSpec, a Minitest könnyű, de még mindig megfelel a számlának.
 • Integrálható más keretrendszerekkel: Ugyanabban az alkalmazásban használhatja a Minitestet olyan keretrendszerekkel, mint a Sinatra és a Ruby on Rails, valamint a tesztelési keretrendszerekkel, mint például az RSpec.
 • Számos bővítménnyel érkezik: például a minitest-colorize bővítmény színezi a kimeneteket, hogy megmutassa, mely tesztek sikertelenek és melyek sikeresek.
 • Visszafelé kompatibilitás: A Minitest használható újabb és régebbi Ruby verziókkal.
  A Netflix nézése nem Smart TV-n (teljes útmutató)

A Minitest drágakőnek van csomagolva.

A gemfile-be beillesztheti as;

gem ‘minitest’, ‘~> 5,18’

Ezután ezzel a paranccsal telepítheti;

gem install minitest

Teszt-egység

A Test-unit egy Ruby egység tesztelési keretrendszer az xUnit családból. A mérnökök teszteket írhatnak, ellenőrizhetik az eredményeket és automatizálhatják a teszteket.

Jellemzők

 • Tesztesetek meghatározása: A Test-Unit segítségével egyedi teszteseteket határozhat meg. Minden egyedi teszteset több tesztet is tartalmazhat.
 • Tesztcsomagok: A teszteseteket tesztcsomagokba csoportosíthatja, majd egyetlen elemként futtathatja őket.
 • Állítások: Ez a keretrendszer különféle állításokat tartalmaz, amelyek segítségével ellenőrizheti a kód viselkedését a tesztelési folyamat során.
 • Kimenetek formázása: A Test::Unit használata közben meghatározhat olyan kimeneti módszereket, mint az XML és az összegzés.

A tesztegység rubingyöngyként van a csomagban.

Felveheti a gemfile-ba as;

gem ‘test-unit’, ‘~> 3,5’, ‘>= 3,5,7’

Ezután telepítse ezt a parancsot;

gem install teszt-egység

RSpec

Az RSpec egy viselkedésvezérelt fejlesztésű Ruby tesztelési keretrendszer. Az eszköztár különböző könyvtárakat tartalmaz, amelyeket úgy terveztek, hogy együttműködjenek vagy más független tesztelőeszközökkel.

Főbb jellemzők

 • RSpec-core: Ez a keretrendszer mögött álló futó. Ez az eszköz gazdag parancssort és API-t kínál a kódszervezéshez.
 • RSpec-mocks: több hamis objektumot kínál, lehetővé téve a tesztkörnyezet vezérlését, amelyben a tesztek futnak.
 • RSpec-elvárások: Olvasható API-val rendelkezik a várt eredmények megjelenítéséhez.
 • Rspec-rails: Az RSpec segítségével tesztelheti Rails alkalmazását a beépített tesztkeretrendszer helyett.

Az RSpec egy ingyenes tesztelőeszköz, és Ruby drágakőként érkezik.

A gemfile-be beillesztheti as;

gem ‘rspec’, ‘~> 3.12’

Használja ezt a parancsot a telepítéshez;

gem install rspec

Capybara

A Capybara egy Ruby tesztelési keretrendszer, amely egy webalkalmazás funkcionalitását teszteli azáltal, hogy szimulálja a felhasználók interakcióját az alkalmazással.

Jellemzők

 • Könnyű elkezdeni: Ha Rails és Rack alkalmazásokkal dolgozik, nem kell semmit konfigurálnia, mivel a Capybara úgy működik, ahogy van.
 • Különböző illesztőprogramokkal működik: A Capybara tiszta Ruby illesztőprogramokkal, Selenium vagy Webkittel használható.
 • Hatékony szinkronizálási funkciók: A fejlesztőknek nem kell megvárniuk az aszinkron folyamatok manuális futtatását.
 • Intuitív API: API-ja az ügyfelek által használt normál nyelvet utánozza.
 • Könnyű integráció más tesztkeretrendszerekkel: A Capybara csatlakoztatható RSpec, Test::Unit és más tesztkeretrendszerekhez.

A Capybara egy nyílt forráskódú alkalmazás, amely Ruby drágakőként van csomagolva.

  Mit tesz a Big Data a digitális marketinggel?

Helyezze be a gemfile-ba mint;

drágakő „kapybara”, „~> 3,38”

Használja ezt a parancsot a gem telepítéséhez;

gem install capybara

Uborka

Az Cucumber egy tesztelési keretrendszer, amely támogatja a viselkedésvezérelt Ruby fejlesztést. Az eszközkészlet használható Ruby és Ruby on Rails keretrendszeren. Az Uborka összes forgatókönyve Gherkin szintaxisban van írva.

Jellemzők

 • Egyszerű szintaxis: Az uborka szöveg egyszerű szöveges formátumban érkezik, így még nem technikusok számára is érthető.
 • Bővíthető: Az Cucumber funkcionalitását különféle bővítmények segítségével javíthatja.
 • Integrálható más tesztelőeszközökkel: A Cucumber-t integrálhatja olyan tesztelési keretrendszerekkel, mint az RSpec és a Capybara, hogy kibővíthesse ízléses eseteit.
 • A folyamatos integráció támogatása: Az Cucumber integrálható olyan eszközökkel, mint a CircleCI és a Jenkins.

Az uborka drágakőként létezik, és ingyenesen használható.

Felveheti a gemfile-ba as;

drágakő „uborka”, „~> 8.0”

Ezzel a paranccsal telepítheti az alkalmazásra;

drágakő telepítés uborka

Shoulda Matchers

A Shoulda Matchers egy olyan tesztelési keretrendszer, amely Minitest- és RSpec-kompatibilis egysoros elemeket kínál, amelyek tesztelik a Ruby on Rails alkalmazás működését.

Jellemzők

 • Egyszerű: A Shoulda Matchers tesztjei csak egysorosak. Ha ezeket a teszteket kézzel írnák, az sok időt venne igénybe.
 • Van néhány meglévő egyezés: Több mint 30, az idők során kifejlesztett meglévő egyezés használható az alkalmazás tesztelésére.
 • Integrálható más keretrendszerekkel: A funkcionális tesztelés csak egy része a tesztelési folyamatnak. Ez a tesztelési keretrendszer integrálható olyan keretrendszerekkel, mint az RSpec és a Minitest a teljes tesztelés érdekében.
 • Hasznos hibaüzenetek: A tesztelési könyvtár meghatározza a hibákat, hogy segítse a fejlesztőket a cselekvésben.

A Shoulder Matchers ingyenes, és Ruby drágakőként érkezik.

Felveheted a gemfile-ba, mint;

gem ‘shoulda-matchers’, ‘~> 5.3’

Ezzel a paranccsal telepítheti az alkalmazásra;

gem install shoulda-matchers

Spenót

A Spenach egy magas szintű viselkedés-vezérelt fejlesztési tesztelési keretrendszer. A Gherkin nyelvet használja, hogy segítse a fejlesztőket alkalmazásaik végrehajtható specifikációinak meghatározásában.

Jellemzők

 • Adatgenerátorokkal érkezik: A keretrendszer beépített generátormódszerekkel rendelkezik, amelyek segítségével teszteseteket hozhat létre az alkalmazáshoz.
 • Integrálható más tesztkeretrendszerekkel: A Spinach integrálható az RSpec tesztcsomaggal.
 • Lépés újrafelhasználhatósága: Meghatározhat és újra felhasználhat egy lépést a tesztekben az alkalmazásban.

A spenót drágakőnek van csomagolva.

Hozzáadhatja a gemfile-hoz mint;

drágakő „spenót”, „~> 0.10.1”

Ezzel a paranccsal telepítheti a Spenachot az alkalmazására;

gem install spenót -v 0.10.1

  Miért van szüksége a távoli csapatnak a jelszókezelőre? [+4 Tools]

Tarack

A Howitzer egy elfogadó Ruby tesztelési keretrendszer webes alkalmazásokhoz. A fejlesztők és a minőségbiztosítási mérnökök szeretik ezt a keretrendszert, mivel gyors a fejlesztési infrastruktúra felállítása.

Jellemzők

 • Integrálható a CI/CD eszközökkel: A Howitizert a CircleCI-vel és a Jenkins-szel együtt tesztelheti az alkalmazás elkészítési folyamata során.
 • Többplatformos: Ez az eszköz támogatja a legtöbb böngészőt, például a Chrome-ot, az Internet Explorert, a Safarit és a Firefoxot.
 • Lehetővé teszi az osztott tesztelést: Howitzer használatakor a kódot apró darabokra bonthatja tesztelés céljából.

A tarack Ruby drágakőként van csomagolva.

Felveheti a Howitzert a gemfile-jába, mint;

drágakő ‘tarubica’, ‘~> 2.6’, ‘>= 2.6.1’

Így telepítheti az alkalmazásra;

gem install tarack

RSpec klón

Az RSpec Clone egy minimalista keretrendszer, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy végrehajtható példákat írjanak a kódjuk viselkedésére. Az RSpec inspirálja ezt az eszközt.

Jellemzők

 • Egyszerű: Ez a keretrendszer a tartományspecifikus nyelvvel rendelkezik, amely utánozza a normál beszélgetéseket.
 • Lehetővé teszi a tesztesetek csoportosítását: A leírási és kontextus szakaszok segítségével csoportosíthatja a példacsoportokat.

Az RSpec klón egy Ruby drágakő.

Hozzáadhatod a gemfile-hoz mint;

gem ‘r_spec-clone’, ‘~> 1,7’

Használja ezt a parancsot a telepítéshez;

gem telepítse az r_spec-clone

Fehér retek

A fehérrépa egy elfogadási tesztelési keretrendszer. Egyesíti az RSpec és a Gherkin funkcióit a teszt elvégzéséhez.

Jellemzők

 • Támogatja a kiszolgálóoldali és a kliensoldali teszteket is: Ez a keretrendszer végpontok közötti teszteket végezhet.
 • Tesztek csoportosítása: Ez a keretrendszer integrálódik az RSpec tesztcsomaggal, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy szövegkörnyezeteket és csoportokat deklaráljanak.
 • Mocks: Az RSpec-el való integráció után a Turnip hozzáfér az rspec-mocks gyöngyszemhez. A tesztelés során a mockok olyan objektumok, amelyek valós objektumok viselkedését szimulálják.

A fehérrépa egy rubin drágakő.

Felveheti a gemfile-ba mint;

drágakő „fehérrépa”, „~> 4,4”

Telepítse a gem-et ezzel a paranccsal;

drágakő telepítése fehérrépa

Következtetés

A Ruby alkalmazások tesztelésének szükségességét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A fenti tesztelési keretrendszerek ismerete segít jobban megérteni a fejlesztési folyamatot, ha Ön Ruby fejlesztő vagy azzá kíván válni. Annak meghatározása, hogy mit szeretne elérni a tesztekkel, az első lépés az alkalmazás ideális Ruby tesztelési keretrendszerének kiválasztása felé.

Tekintse meg néhány legjobb Ruby-keretrendszert a következő webes alkalmazás létrehozásához.