A 10 legjobb mech-játék lenyűgöző látványhoz és robbanékony játékmenethez

A robotok nem csak az iparban hasznosak, de a játékokban is vonzerőt jelentenek. Tehát itt van a legjobb kipróbálandó Mech játékok listája.

A nagy, tompa robotokat tartalmazó játékok mindig is megőrizték helyüket a piacon, akár intenzív szimulációra és taktikára, akár a mech animék izgalmas rohanására vágysz.

Mik azok a mech játékok?

A hatalmas humanoid robotok vagy mechek gyakran szolgálnak elsődleges játékelemként a mech-játékokban, amelyeket mecha-játékoknak is neveznek. A mech játékok különböző alműfajai közé tartoznak a szimulációs, harci és stratégiai játékok.

A szimulációs mech-játékok célja, hogy a játékosok valósághű érzést keltsenek a mech irányításában. Kezelniük kell a mechjeik mobilitását, fegyvereiket és egyéb rendszereiket. A gyors tempójú akció-mech-játékok gyakran dühös mech-harcokkal járnak.

A játékosok általában különféle fegyvereket és egyedi készségeket kapnak, hogy legyőzzék ellenfeleiket. A mechek csapatának irányítására összpontosítva a stratégiai mech-játékok megkövetelik a játékosoktól, hogy taktikai döntéseket hozzanak, hogy melyik mecheket használják és hogyan helyezzék el őket.

A játékosok számára a mech-játékok különleges és izgalmas élményt jelenthetnek. Ezekben a videojátékokban gyakran szerepelnek hatalmas, programozható robotok, amelyek intenzív csatákban való harcra és kihívást jelentő küldetések végrehajtására vethetők be.

Amikor a játékosok kezelik a mecheiket, taktikai döntéseket hoznak, és félelmetes ellenfelekkel harcolnak, a mech-játékok a hatalom és az irányítás érzését is adhatják a játékosoknak.

Míg a mech-játékok különféle műfajokban megtalálhatók, mindegyiket összekapcsolja a gépesített páncélok csatában való használatának időtlen fantáziája. A mech játékokat gyakran kedvelik azok a játékosok, akik értékelik a hatalmas robotharcokat és a sci-fi témákat.

A támadás és a védekezés egyensúlya a mech játékokban

A támadásnak és a védekezésnek kiegyensúlyozottnak kell lennie a mech-játékokban, mert teljesíthetnek vagy megtörhetnek egy küldetést. A következő tanácsok segíthetnek megtalálni ezt az egyensúlyt.

Ismerd fel a szerepedet

Ismerd fel a géped előnyeit és hátrányait, valamint a csapatban elfoglalt helyét. Ön egy erőmű vagy pusztán támogató erő? Támadását vagy védekezését előnyben részesítheti, ha tisztában van szerepével.

Hozzon létre egy jól kiegyensúlyozott terhelést

Válasszon olyan eszközöket és felszereléseket, amelyek egyensúlyt teremtenek a támadás és a védekezés között. Gondolj a rendkívül nagy teljesítményű, de alacsony tüzelési sebességű támadó fegyverekre és a magas tűzgyakoriságú, de lágy sebzési teljesítményű védekező fegyverekre.

Használja okosan a fedelet

Használja ki a terepet és az akadályokat. Bújjon fedezékbe, ha bejövő tüzet kap, de csak egy kicsit számítson rá, mert korlátozhatja a mozgást és a rálátást.

Dolgozz együtt csapatként

A mech játékokban elengedhetetlen a kommunikáció. Dolgozz ki egy támadó és védekező stratégiát, amely kiegyensúlyozott a csapatoddal. Együtt legyőzhetitek az ellenzéket egymás gyenge pontjait erősítve.

Maradjon aktív

Ne töltsön túl sok időt egy helyen. Tarts fenn egy szilárd helyet, amely fedezéket és taktikai előnyöket kínál, miközben mozogsz, nehogy látszólagos áldozattá válj az ellenfél számára.

A mech-játékokban a támadás és a védekezés egyensúlyának megteremtése a stratégia, az együttműködés és a gyors gondolkodás keverékét igényli. Növelheti annak valószínűségét, hogy bármelyik küldetésben sikeres lesz, ha odafigyel ezekre a mutatókra.

Nézzük most a legjobb mech-játékok listáját a változatos műfajok szerelmeseinek, amelyeket magával hoz, és hosszan tartó élményt nyújt.

Battletech

A Battletech egy taktikai körökre osztott mech-játék egy látszatvilágban, ahol több frakció verseng a terület és az erőforrások ellenőrzéséért. A játékosok által irányított óriási mechek különféle fegyverekkel, páncélokkal és egyéb kiegészítőkkel szerelhetők fel. Mind az egyjátékos, mind a többjátékos kampányok elérhetők a játékban.

  Játékok elrejtése vagy eltávolítása a Steam-könyvtárból

A Battletech alapvető játékmenete a körökre osztott hadviselésre összpontosít, ahol a játékosok felváltva manővereznek mechjeikkel, támadják meg az ellenséges mecheket, és szabályozzák a hőszintjüket.

A játékosok egy zsoldostársaságot vezetnek az egyjátékos kampányon belül, és állásokat fogadnak el, hogy pénzt keressenek, megmentsék az alkatrészeket és építsék hírnevüket.

A játékosok egyre nagyobb kihívást jelentő ellenfelekkel néznek szembe a kampány során, erősebb mechekhez jutnak, és olyan döntő döntések meghozatalára kényszerülnek, amelyek megváltoztathatják a cselekmény menetét. Végső soron a Battletech egy kifinomult és érdekfeszítő játék, amely több órányi stratégiai játékot és drámai mech küzdelmet biztosít.

Kiadó – Paradox Interactive

Fejlesztő – Harebrained Schemes

Megjelenés dátuma: 2018. április 24

Elérhető platformok – Steam, Windows, Mac OS

Mech Warrior Online Solaris 7

Az óriási robotharcok aréna-stílusú harcokban zajlanak a MechWarrior Online: Solaris 7 többjátékos stratégiai lövöldözős játékban. A játékosok saját testreszabott BattleMech-eket működtetnek 1v1 vagy 2v2 csatákban a BattleTech univerzumban, versengve a becsületért és a jutalomért. A csatamechek a Solaris 7 különböző osztályaiban találhatók, mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai.

A játékstílusukhoz igazodva módosíthatják a töltetüket is, ha többféle fegyver, páncél és felszerelés közül választhatnak. A játék Conquest módjában mindkét félnek át kell vennie az irányítást és fenn kell tartania a térkép meghatározott pontjait.

Más játszható típusok közé tartozik a Deathmatch és a King of the Hill. Sőt, a játéknak van egy frakciós hadviselési rendszere, ahol a játékosok csatlakozhatnak különböző frakciókhoz, és átvehetik az irányítást a bolygók felett.

Játékok megnyerésével a játékosok készpénzben szerezhetnek Solaris 7-et. Ez a készpénz hasznos új csatamechek, fegyverek és egyéb felszerelések vásárlására. A játékosok megküzdhetnek egymással versenyeken és szezonális eseményeken több előnyért és magasabb helyezésért.

Kiadó – Piranha Games Inc.

Fejlesztő: Piranha Games Inc.

Megjelenés dátuma: 2015. december 10

Elérhető platformok – Steam

Daemon X Machina

A Daemon X Machina videojáték játékosai egy Arsenal néven ismert, adaptálható mechanikát irányítanak, hogy megküzdjenek a gonosz mesterséges intelligencia által vezérelt robotokkal, az immortalokkal. A játék online többszereplős lehetőségeket kínál egy csatán kívül, több mint 50 küldetéssel.

Negyedik, egy érző program, amelyet a pilóták és fegyvertáruk támogatására hoztak létre, pilótává toboroz, és irányítja a képzést. Felvállalhatod a Sky Union, a Horizon, a Zen és az Orbital küldetéseit, hogy megmutasd, milyen értékes vagy.

A küldetések során fegyvereket és alkatrészeket szerezhet vissza az elpusztult ellenséges arzenálból.

Bővítheti felszerelését a fogasnál, hogy olyan tehetségeket szerezzen, amelyek segítenek az arzenálon belül és kívül, több fegyvert és komponenst vásárolhat, amint hozzáférhetővé válik, tanulmányozhatja és új fegyvereket készíthet a már birtokolt fegyverek és a legyőzött főnökök alapján. és több.

A Daemon X Machina egy gyors tempójú mech harci játékot kínál különféle testreszabható és izgalmas játékmenettel.

Kiadó – JP Marvelous

Fejlesztő – Marvelous First Studio

Megjelenés dátuma: 2019. szeptember 13

Elérhető platformok – Nintendo Switch és Windows

Strike Suit Zero: Director’s Cut

A játékosok egy pilóta szerepét töltik be a Strike Suit Zero: Director’s Cut videojátékban, aki űrhajójukat Strike Suit-ra, egy erőteljes mechanikára alakíthatja. A játék Director’s Cut kiadása új elemekkel, például továbbfejlesztett világítással és grafikával, több hajódizájnnal, valamint megújult küldetésekkel bővült.

A játékosoknak aktívan kell kezelniük energiakészleteiket, és minden körülmények között ki kell választaniuk a legjobb fegyvert, mivel a játék szabályai a gyors iramú harcon alapulnak. A Strike Suit morphing funkciója további stratégiai réteget ad a játéknak, lehetővé téve a játékosok számára, hogy azonnal váltsanak a gépek és az űrhajók formája között.

  Hogyan lehet kikapcsolni a GPS-t a telefonon

A játék első személyű pilótafülke-nézetet és harmadik személyű perspektívát is kínál. A játékosok magas rangokért harcolhatnak más ellenfelekkel a játék túlélő módban és támadási módban.

Kiadó – Born Ready Games

Fejlesztő – Born Ready Games

Megjelenés dátuma: 2018. április 8

Elérhető platformok – Steam, PlayStation 4, Xbox One

Legfelsőbb parancsnok 2

A Supreme Commander 2 nevű, valós idejű taktikai játék hatalmas, gépesített hadseregekre összpontosít, amelyek a fölényért küzdenek. A játékosok irányítják a szárazföldi, légi és tengeri hadsereget, és építményeket állítanak fel erőforrások és csapatok generálására. A játék kampánymódja egy kozmikus küzdelem és három frakció történetét meséli el, mindegyik egyedi egységekkel és technológiával.

A játékos a játék elején kap egy bázist a legjelentősebb tervezett kampánymódban, és egy előre meghatározott ellenféllel versenyez. A játékosnak meghatározott célokat kell elérnie a szint teljesítéséhez.

A játékosok az egységek szélesebb választékát is megszerezhetik a kampány előrehaladtával, a célok egyre nagyobb kihívást jelentenek, és az ellenfél erősödik.

Ezenkívül a Supreme Commander 2 többjátékos opcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy akár 8 játékos is megküzdjön online vagy LAN-on keresztül. A valós idejű stratégiai stílus kedvelői élvezni fogják a játék heves és izgalmas akcióit a hatalmas seregeknek és a stratégiai mélységnek köszönhetően.

Kiadó – Square Enix

Fejlesztő: – Gázüzemű játékok

Megjelenés dátuma: 2010. március 16

Elérhető platformok – Xbox 360 és Windows

MechWarrior 5: Zsoldosok

A BattleTech univerzum a MechWarrior 5: Mercenaries színhelye. A harmadik utódlási háború utolsó évtizedét mutatja be a játék nyitójelenete, amelyben a játékos egy újonc zsoldos MechWarrior szerepét ölti magára, aki egy megsemmisült zsoldos egység romjai közül bukkan elő.

Jelenleg bármelyik elérhető frakciótól el tudnak fogadni szerződéseket. A kampány 3049-ig aktív, nem sokkal a kláninvázió előtt.

A játékosok valódi embereket vagy mesterséges intelligencia által vezérelt mech-pilótákat hívhatnak be zsoldoscsapataikba a játék egyjátékos és kooperatív többjátékos módjában.

A MechWarrior 5-ben a BattleMechek különféle stílusokban kaphatók, az enyhétől a nehézig, és mindegyik egyedi fegyverzettel és képességekkel rendelkezik. A játékos mechje tovább testreszabható felszerelésének, páncéljának és fegyvereinek fejlesztésével.

A taktikai játékmenet, a személyre szabás és a drámai harc gyönyörű egyensúlyával a MechWarrior 5: Mercenaries kiváló kiegészítője a mech műfajnak.

Kiadó – Piranha Games

Fejlesztő: Piranha Games

Megjelenés dátuma: 2021. május 27

Elérhető platformok – Xbox és PlayStation 4 és 5

Mech Armada

A Mech Armada futurisztikus univerzumában a játékosok átveszik az erős mechek parancsnokságát, és ellenséges csapatokkal harcolnak. Számos különböző mech elérhető a játékban, mindegyiknek megvan a maga sajátossága és arzenálja.

Ha pontokat szereznek győzelmeikből, a játékosok felhasználhatják azokat új fegyverek, képességek és kozmetikai fejlesztések vásárlására a mechjeikhez. A játékosok a mesterséges intelligencia által vezérelt ellenségekkel vagy más játékosokkal versenyezhetnek online a játék egyjátékos és többjátékos módjában.

Lenyűgöző grafikájának és hangeffektusainak köszönhetően a játékosok teljesen elmerülhetnek a Mech Armada mech-harcainak jövőbeli világában. A játék izgalmas és kihívásokkal teli élményt nyújt mind a mechek, mind az akciójátékok rajongóinak.

Kiadó – Lioncode Games

Fejlesztő: Lioncode Games

Megjelenés dátuma: 2022. június 16

Elérhető platformok – Steam

Felülbírálás: Mech City Brawl

Az Override: Mech City Brawl videojátékban a felhasználók hatalmas mecheket irányítanak, amelyek a világ különböző városaiban vívnak harcot más mechekkel. Akár 4 játékos is részt vehet online vagy helyi osztott képernyős akcióban a játék egyjátékos és többjátékos módjában.

  A távirati profilkép hozzáadása, módosítása és törlése

Az Override: Mech City Battle játékban a mechek számos képességgel rendelkeznek, például erős közelharci támadásokkal, távolsági fegyverekkel és speciális akciókkal. A sok bőrrel és felszereléssel a játékosok személyre szabhatják mecheiket, és egyedülálló élményben lehet részük.

A megsemmisíthető beállítások egy másik játékelem, amelyet kihasználva lehet túlszárnyalni a riválisokat, vagy új taktikákat lehet kidolgozni. Ahogy haladnak előre a játékban, a játékosok szintet léptethetnek a mecheken, és új képességeket fedezhetnek fel. Override: A Mech City Battle izgalmas és akciódús élményt kínál a verekedős és mech játékok rajongóinak.

Kiadó – Modus Games Brazil

Fejlesztő: Balance Inc

Megjelenés dátuma: 2018. augusztus 10

Elérhető platformok – PlayStation 4

War Tech Fighters

A War Tech Fighters videojáték élvonalbeli harci gépeket tartalmaz, amelyeket kifejezetten a veszélyes tengereken való manőverezésre és az egymással szemben álló csoportok megtámadására hoztak létre, amelyek a még hátralévő kis föld felett versengenek.

A játék küldetéseinek teljesítése után a játékosok különféle fegyverekkel szerelhetik fel mecheiket, és frissíthetik felszerelésüket. A játékmenet eszeveszett csatákon alapul, ahol a játékosok a mechek mozgékonyságát és fegyverzetét használják az akadályok leküzdésére és a szörnyek legyőzésére.

Lenyűgöző víz alatti tájak és bonyolult mech-kialakítások jelennek meg a csúcsminőségű grafikákon, amelyek fokozzák az akciót. A lejátszó irányíthatja a megjelenést és a teljesítményt, mivel a robot minden alkatrészt testre szabhat.

A War Tech Fighters Mech többjátékos móddal rendelkezik, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy az elsődleges kampány mellett heves harcot vívjanak egymással. Összességében ez az izgalmas játék ötvözi a csúcstechnológiát, az intenzív akciót és a magával ragadó narratívát, hogy egyedülálló és magával ragadó játékélményt hozzon létre.

Kiadó – Blowfish Studios

Fejlesztő: Drakkar Dev

Megjelenés dátuma: 2020. június 19

Elérhető platformok – Nintendo Switch és Xbox One

Titanfall 2

A Titanfall 2 első személyű lövöldözős videojátékban a játékosok átveszik az irányítást a pilóták és hatalmas robottitánjaik felett, amelyek különféle fegyverekkel és képességekkel lehetnek felszerelve. A játék futurisztikus környezetben játszódik.

Sok más játékmód is elérhető a többjátékos módban, beleértve a hagyományos team deathmatch-et és az objektív alapú játékokat.

Az egyjátékos kampány egy Jack Cooper nevű pilóta történetét meséli el, akinek az a célja, hogy megakadályozza, hogy a gonosz IMC Corporation szuperfegyverrel pusztítson el egy bolygót. A gyorslövés mellett a kampány különféle játékelemeket tartalmaz, mint például a platform, a rejtvények és a lopakodás.

A többszereplős játék érdemeit vagy tapasztalati pontjait a játékosok teljesítményük vagy csapatuk sikere vagy kudarca alapján ítélik oda. A játékosoknak érdemeket kell gyűjteniük ahhoz, hogy szintet léphessenek, és hozzáférhessenek az új fegyverekhez, készségekhez, testreszabási lehetőségekhez és egyéb funkciókhoz.

A játék megkülönböztető jellemzője a titánok bemutatása, akiket a játékosok megidézhetnek harc közben, és taktikai előnyt kínálnak a csatatéren. Végső soron a Titanfall 2 egy gyors tempójú, jól megtervezett mech-játék lebilincselő narratívával és izgalmas többjátékos játékmenettel.

Kiadó – Electronic Arts

Fejlesztő – Respawn Entertainment

Megjelenés dátuma: 2016. október 28

Elérhető platformok – PlayStation 4 és Xbox One

Következtetés

A mech-játékok lenyűgöző és magával ragadó élményt jelenthetnek az olyan játékosok számára, mint a sci-fi és az akciódús játék. A gazdag grafikával és hangeffektusokkal együtt ezek a játékok gyakran kínálnak a játékosoknak különféle testreszabási lehetőségeket és stratégiai döntéshozatali lehetőségeket.

Míg a játékosok hatalmas robotjárműveket irányítanak, és harcba bocsátkoznak az ellenfelekkel, a mech-játékok a hatalom és az irányítás érzését is kelthetik. Bár nem minden játékos értékeli a játékot, azok, akik igen, órákig tartanak kihívást és szórakozást a mech játékkörnyezetben.

Végső soron a mech-játékok nagyszerű lehetőséget jelenthetnek a játékosok számára, hogy megtapasztalják a jövőbeli beállításokat, és próbára tegyék harci képességeiket. Próbáld ki a legjobb mech játékokat a fent említettek közül, és ismerd meg magad.

Ezután megnézhet néhány népszerű Nintendo switch túlélő- és kalandjátékot.