A 10 legjobb IP-címkövető a hely nyomon követésére

Jó helyen jár, ha online eszközöket keres egy IP-cím helyének nyomon követésére.

Először nézzük meg, hogyan használják az IP-cím megtalálását a hibaelhárításhoz.

Mi az IP-cím?

Az IP-cím egy egyedi numerikus kód, amely az internethez csatlakozó minden eszközhöz van hozzárendelve. Azonosítja az eszköz helyét, és lehetővé teszi a kommunikációt a hálózat többi eszközével.

Hogyan használják az IP-cím követést a hibaelhárításban?

Az IP-cím helyének megtalálása több szempontból is hasznos lehet a hibaelhárítás során.

A hálózati problémák forrásának azonosítása

Az IP-cím helyének azonosítása csatlakozási probléma esetén segíthet a probléma forrásának megtalálásában. Például, ha egyszerre több felhasználónak is vannak hálózati problémái, akkor ez annak a jele lehet, hogy a helyi hálózatban vannak problémák.

A potenciális biztonsági fenyegetések azonosítása

Az IP-cím helye felhasználható a potenciális biztonsági problémák azonosítására. Például, ha egy hálózathoz ismeretlen helyről próbálnak hozzáférni, az potenciális feltörési kísérletet jelezhet.

Weboldal hozzáférési problémák megoldása

Ha egy webhely nem érhető el, a webhelyhez társított IP-cím helyének ismerete segíthet megállapítani, hogy a probléma magával a webhelytel vagy a hozzáféréshez használt hálózattal van-e.

Földrajzi célzás

A vállalkozások földrajzi célzást használhatnak a felhasználó tartózkodási helyének megfelelő tartalom megjelenítésére. Ez hasznos lehet marketing- és reklámkampányokban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy etikátlan célokra is felhasználható, például személyek beleegyezése nélkül történő üldözésre vagy kémkedésre.

Az IP Tracker eszközök az IP-címek földrajzi helyének azonosítására szolgálnak. Ez különféle forgatókönyvekben hasznos lehet, amint azt fentebb említettük.

Ebben a cikkben felsoroljuk a legjobb IP-címkövető eszközöket a hely nyomon követéséhez. Menjünk gurulni!

Opentracker

Az Opentracker egy praktikus és kiváló webszolgáltatás, amely webelemző eszközöket kínál, amelyek célja, hogy a vállalkozások jobban megértsék webhelyük látogatóit, és javítsák online jelenlétüket.

  Csapatok létrehozása és kezelése a Microsoft Teamsben

Online IP-követőt biztosít egy adott IP-cím helyének nyomon követésére. Egyszerűen írja be a cél IP-címét, és kattintson a „Kattintson a kereséshez” gombra.

Ez a webhely további szolgáltatásokat is kínál, mint például a CRM és integrációs API, a valós idejű jelentéskészítés, a domainek közötti követés és még sok más.

Az OpenTracker egyik legfontosabb jellemzője a webelemzési irányítópultja, amely részletes betekintést nyújt a webhely forgalmába és a felhasználói viselkedésbe. A felhasználók nyomon követhetik a tevékenységi jelentéseket, valós időben követhetik nyomon a webhelylátogatásokat, és különféle testreszabott mutatók segítségével elemezhetik a teljesítményt.

etoppc.com

A etoppc.com IP Location Lookup eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják egy IP-cím földrajzi helyét. A felhasználóknak egyszerűen be kell írniuk a keresni kívánt IP-címet a keresősávba. Az eszköz ezután megkeresi az IP-címeket és a hozzájuk tartozó helyeket tartalmazó adatbázisát, hogy információt nyújtson az országról, régióról, városról és internetszolgáltatóról.

A etoppc.com egyik kiemelkedő tulajdonsága az eszköztár. Ez a webhely az eszközök széles választékát kínálja, amelyek segíthetnek a webhelytulajdonosoknak és fejlesztőknek a DNS- és IP-keresésektől a biztonsági auditokig. Ezeket az eszközöket felhasználóbarátra tervezték, és értékes betekintést nyújthatnak a webhelyek állapotába és teljesítményébe.

iplocation.net

Az Iplocation.net egy egyszerű eszköz az IP-címek nyomon követésére. IP-keresést végezhet IPv4, IPV6 és tartományneveken. Csak írja be a célcímet, és kattintson a küldés gombra. Beépített API-val rendelkezik, amelyet a webhelyén belül integrálhat egy adott IP-cím földrajzi helyének meghatározásához.

Ez a webhely számos más ingyenes eszközt is kínál a domainhez, a hálózathoz és a webmesterekhez. Itt tudhat meg többet ezekről az eszközökről.

SolarWinds

A SolarWinds IP Address Tracker egy szoftvereszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítse az informatikai szakembereket az IP-címhasználat kezelésében a hálózatokon belül. Az eszköz könnyen használható, és hatékony módot biztosít a felhasználóknak az IP-címek nyomon követésére, kezelésére és rendszerezésére hálózatukon.

  Hogyan adjunk jelszót egy meglévő archívumhoz

Valós idejű áttekintést biztosít az IP-cím használatáról, és segít a hálózati rendszergazdáknak gyorsan azonosítani és elhárítani az IP-címekkel kapcsolatos hálózati problémákat. A felhasználók könnyen létrehozhatnak egyéni IP-címcsoportokat az IP-címek alhálózat, hely, részleg vagy bármely más kritérium szerinti kezeléséhez és rendezéséhez.

TraceMyIP.org

A TraceMyIP.org fejlett és egyedi szolgáltatásokat kínál, amelyek általában nem találhatók meg más webhelyek IP-címkövető platformjain.

Ennek a webszolgáltatásnak az egyik legfontosabb jellemzője, hogy valós időben képes nyomon követni és elemezni a webhely látogatóinak forgalmát. A platform meg tudja különböztetni a webbotokat, pókokat és hivatkozó spamadatokat más forgalmi forrásokból, így a webhelytulajdonosok pontos és megbízható információkat kapnak webhelyük forgalmáról.

Képes a látogatók helyének nyomon követésére, térképezésre és böngészési előzményekre is IP-cím vagy számítógép-azonosító alapján. Ezek az információk felhasználhatók a webhely tartalmának optimalizálására és a felhasználói élmény javítására.

iplocation.com

Az Iplocation.com egy egyszerű és praktikus webhelyeszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rákeressenek az IP-címre, hogy megtekintsék az olyan információkat, mint az internetszolgáltató, az ország és a város. Egyszerűen írja be a cél IP-címet, és kattintson a „Keresés” gombra.

Beépített földrajzi elhelyezkedési térképpel is rendelkezik, amely megjeleníti az IP-cím hozzávetőleges helyét, valamint a szélességi és hosszúsági koordinátákat.

iptrackeronline.com

Az ipTrackeronline.com egy olyan webhely, amely IP földrajzi helymeghatározási szolgáltatásokat és eszközöket kínál az IP-címek helyének azonosításához. A felhasználók megadhatnak egy IP-címet, és a webhely olyan információkat tartalmaz, mint az ország, régió, város és a címhez társított internetszolgáltató.

A webhely további hasznos eszközöket is kínál, például e-mail fejléc-elemzőt és DNS-rekordlekérdező eszközt.

Az eszköz használatához földrajzi helymeghatározási krediteket vagy kulcsot kell vásárolnia. Az árakkal kapcsolatos információkat itt találja.

IPAddress.com

Az IPAddress.com egy egyszerű és hatékony webhely, amely számos online eszközt kínál az IP-címekkel és a hálózattal kapcsolatban. Egyik legfontosabb funkciója az IP Lookup eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy információkat találjanak egy IP-címről, beleértve az ASN-t, az IP-cím helyét (hosszúság és szélesség), az internetszolgáltatót és a hozzá kapcsolódó szervezetet.

  Hogyan hamisíthatja meg tartózkodási helyét Androidon, gyökér nélküli megoldáson

Csak írja be a keresni kívánt IP-címet vagy gazdagépnevet a beviteli mezőbe, és kattintson a „Keresés” gombra. Ezenkívül ez a webhely más eszközöket is kínál, például DNS-keresést, ping-tesztet, alhálózati számológépet, proxy-ellenőrző eszközt és még sok mást.

NordVPN

A NordVPN egy VPN-szolgáltató, amely biztonságos és privát módot kínál az internethez való hozzáféréshez. Webhelyén egy IP-kereső eszközt is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az IP-címek helyének ellenőrzését. Egyszerűen írja be a célcímet a beviteli mezőbe. Néhány másodpercen belül megjelenik a képernyőn az IP-vel kapcsolatos információk és a hely.

Ez az eszköz hasznos lehet azok számára, akik ellenőrizni szeretnék, hogy VPN-jük megfelelően működik-e, vagy azok számára, akik szeretnének többet megtudni online adatvédelméről és biztonságáról.

KeyCDN

A KeyCDN egy tartalomszolgáltató hálózathoz (CDN) kapcsolódó szolgáltatás, amely szerverek globális hálózatát biztosítja a webtartalom, például képek, videók és egyéb statikus tartalmak kézbesítésének felgyorsítása érdekében.

Ez a webhely ingyenes IP-helykeresőt kínál, amely nyomon követi a célállomásnév vagy egy IP-cím földrajzi elhelyezkedését. Ezenkívül egy helykövető API-t is biztosít, amelyet a fejlesztők integrálhatnak alkalmazásaikba és webhelyeikbe.

Ezenkívül a KeyCDN különféle hasznos eszközöket kínál a hálózathoz és a biztonsághoz, például webhelysebesség-ellenőrzőt, teljesítménytesztet, HTTP-fejléc-ellenőrzést, DNS-t, tanúsítvány-ellenőrzőt, tanúsítványlánc-készítőt és még sok mást. Az eszközök teljes listáját itt tekintheti meg.

Következtetés

Remélem, hasznosnak találja ezeket az IP-nyomkövető eszközöket a hely nyomon követésében. Ha segítségre van szüksége a traceroute segédprogram használatában.

Tekintse meg útmutatónkat a legjobb online nyomkövetési eszközökről a hálózati problémák és a kis- és középvállalkozások IP-címkezelő szoftvereinek hibaelhárításához.