A 10 legjobb fordítóalkalmazás utazás közben

Az utazás mindannyiunk számára terápia, hiszen lehetőséget kínál különféle kultúrák, konyhák és életmódok felfedezésére.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy kitágítsuk látókörünket, új tapasztalatokat szerezzünk, és megőrizzük emlékeinket. Mindazonáltal a nyelvi akadályok jelentős akadálynak bizonyulhatnak, különösen külföldi utazások során. Mi van, ha éhes vagy és szendvicset szeretnél venni 🥪, de nem tudod, mit kérj?

A helyiekkel való kommunikáció, az ismeretlen terepen való navigálás és a helyi légkörben való teljes elmélyülés kihívást jelenthet.

De ne aggódj, mert a technológia erejével leküzdhetjük ezeket az akadályokat! Itt jönnek jól a fordítóalkalmazások, amelyek lehetővé teszik a nyelvi akadályok leküzdését, valamint a gördülékeny és stresszmentes utazás élvezetét.

Készüljön fel hát a csomagok összepakolására, az okostelefon elővételére, és induljon el egy nyelvi akadálymentes utazásra a világ körül.

Mielőtt azonban körutazásra indulna, engedje meg, hogy jobban megértsük, mik is azok a fordítóalkalmazások.

Mik azok a fordítóalkalmazások?

A fordítóalkalmazások olyan alkalmazások, amelyeket az írott vagy beszélt nyelvek egyik nyelvről a másikra történő fordítására hoztak létre. Ezek a fordítóalkalmazások gépi tanulási algoritmusokat és mesterséges intelligenciát (AI) használnak a szöveg, a beszéd vagy akár a képek valós idejű fordításához.

Ha például a „szemüveg” szót angolról csehre fordítja, az alkalmazás algoritmusa elemzi a szót, figyelembe véve annak kontextusát és jelentését.

Megadja a megfelelő cseh szót vagy kifejezést, amely ebben az esetben a „brýle” lenne.

Ezenkívül a fordítóalkalmazások beszédfelismerő technológiát is tartalmaznak, amely lehetővé teszi számukra, hogy a beszélt nyelvet írott szöveggé írják át, amelyet aztán lefordíthatnak a kívánt nyelvre.

Ezenkívül egyes alkalmazások optikai karakterfelismerést (OCR) is használnak a képeken belüli szöveg felismerésére és ennek megfelelő lefordítására.

Miért a Translation Apps megmentő egy üzleti úton?

Az üzleti utak elengedhetetlenek a kapcsolatok ápolásához és fenntartásához, új piacok felfedezéséhez, új lehetőségek feltárásához. A nyelvi akadályok azonban akadályozhatják a kommunikációt, ami félreértésekhez és elszalasztott üzleti lehetőségekhez vezethet.

Szerencsére a fordítóalkalmazások meg tudják oldani ezt a problémát azáltal, hogy egyértelmű kommunikációt és megértést tesznek lehetővé a különböző nyelveket beszélő személyek között. A fordítóalkalmazások által kínált valós idejű fordítások és nyelvtanulási szolgáltatások segítenek áthidalni a kommunikációs szakadékot. Ez lehetőséget teremt a sikeres üzleti vállalkozások számára.

A fordítóalkalmazás üzleti úton történő használata a nyelv és a kultúra tiszteletét, a bizalom és a kapcsolatok építését mutatja.

A fordítóalkalmazások előnyei

A nyelvi akadályokat lebontó képességük miatt a fordítóalkalmazások egyre népszerűbbek a tanulók körében.

Íme a fordítóalkalmazások előnyei:

  • Többnyelvű kommunikáció: A fordítóalkalmazások megkönnyítik a kommunikációt különböző nyelveket beszélő egyénekkel, különösen akkor, ha külföldre utaznak, vagy különböző kultúrájú emberekkel érintkeznek.
  • Kényelem: A fordítóalkalmazások rendkívül kényelmesek, lehetővé téve a szöveg vagy a beszéd azonnali fordítását, így ideálisak olyan helyzetekben, amikor esetleg nem elérhető professzionális fordító, vagy útközben.
  • Költséghatékony: A fordítóalkalmazások költséghatékonyabb alternatívát jelenthetnek a professzionális fordítók vagy tolmácsok bérlése helyett, mivel többnyire ingyenesek vagy alacsony költséggel állnak rendelkezésre.
  • Időmegtakarítás: A fordítóalkalmazások célja, hogy időt és energiát takarítsanak meg azáltal, hogy nincs szükség szótárra vagy idegen nyelvek megértésére. Az alkalmazás elvégzi helyetted a fordítást.
  • Továbbfejlesztett tanulás: A fordítóalkalmazások azonnali visszajelzést adnak a nyelvtanról, a szókincsről és a kiejtésről, így kiváló eszköz a nyelvtanuláshoz. A felhasználók új szavakat és kifejezéseket tanulhatnak, és gyakorolhatják kiejtésüket.
  • Jobb megértés: A fordítóalkalmazások segítik az idegen nyelvek és kultúrák megértését, javítják a kommunikáció hatékonyságát, és elősegítik a kapcsolatok fejlesztését különböző hátterű egyénekkel.
  10 hasznos Python szótári módszer

Vessen egy pillantást néhány legnépszerűbb fordítóalkalmazásra, amelyeket utazás közben használhat.

Google Fordító

A Google Fordító segítségével ingyenesen fordíthat online. Ez több mint 100 nyelv fordítását támogatja, beleértve a szöveget, a beszédet és a képeket. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy nyelven írjanak be szöveget vagy beszédet, és azonnali fordítást kapjanak a kívánt nyelvre. Ezenkívül a Google Fordító teljes weboldalakat tud lefordítani, és hangfordítást biztosít bizonyos nyelveken.

Az évek során a Google Fordító fordítási pontossága jelentősen javult. Egyéb funkciókat is tartalmaz, például nyelvek letöltését offline használatra és kamerás fordítást. Ez lehetővé teszi a valós idejű szövegfordítást egy mobileszköz kameráján keresztül.

Ezt Androidon és iOS-en is használhatja.

fordítok

Az iTranslate egy népszerű ingyenes fordítóalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a szöveg egyszerű fordítását. Ezenkívül több mint 100 nyelven folytat hang-hang beszélgetéseket. Az alkalmazás Offline mód funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy drága roamingdíjak nélkül fordítsanak külföldre. Tartalmaz továbbá egy szótárt, tezauruszt és egyéb funkciókat, például átírást, megosztást, kedvenceket és előzményeket.

Az iTranslate Pro extra funkciói közé tartozik a valós idejű kamerás fordítás, az offline fordítás több mint 40 nyelvre, a hangok közötti beszélgetések és az igeragozások. Összességében az iTranslate egy hatékony és sokoldalú eszköz a többnyelvű kommunikációhoz.

Ez az alkalmazás Android és iOS eszközökön egyaránt támogatott.

SayHi Fordítás

A SayHi Translate egy nyelvi fordítóalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több nyelven, valós időben kommunikáljanak. Az alkalmazás több mint 100 nyelvet támogat, és képes lefordítani írott és beszélt szövegeket. A felhasználók szöveget vihetnek be, beszélhetnek az alkalmazásba, vagy akár karaktereket is rajzolhatnak a fordításhoz.

Az automatikus mód gombnyomás nélkül automatikusan felismeri és lefordítja a beszédet. Ez a funkció hasznossá teszi az alkalmazást a természetes beszélgetésekhez, mivel a felhasználók megszakítás nélkül beszélhetnek. Tartalmaz egy hangfelismerő funkciót, amely érzékeli és lefordítja a felhasználó hangját a célnyelvre. Az előzmények funkció segítségével gyorsan megtalálhatja a korábbi fordításokat.

  8 legjobb identitáshozzáférés-kezelő eszköz (IAM)

A SayHi Translate elérhető a Play Áruházban és az Apple Store-ban is.

Hangfordító alkalmazás a BP Mobile-tól

A Voice Translator alkalmazás több mint 100 nyelven támogatja a valós idejű hang- és szövegfordítást. Használhatja kommunikációra, táblák olvasására és fényképekről szöveg fordítására. Az alkalmazás offline kifejezéstárakat, nyelvészlelést és intelligens szöveg-szöveg módot is tartalmaz.

Ezenkívül szórakoztató célokat szolgál az embertől kisállathoz és a kisállattól az emberhez móddal. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen nyelven kommunikáljanak, és szöveget fordítsanak le fényképekből vagy képekből. Offline szótárral rendelkezik hangbemenettel, 3D Touch és Apple Watch támogatással. A rendelkezésre álló férfi és női hangok révén a felhasználók szabályozhatják a hang sebességét, és hangosan kimondhatják a lefordított kifejezést.

Ezt a felhasználóbarát alkalmazást letöltheti az Apple Store-ból.

iTranslate Voice

Az iTranslate Voice egy nyelvi fordítóalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben lefordítsák a kimondott szavakat és kifejezéseket. A felhasználók természetesen beszélgethetnek különböző nyelveket beszélő emberekkel anélkül, hogy fordításra várnának. Ez az alkalmazás szövegfelolvasó funkciót biztosít, amely lehetővé teszi a fordítás meghallgatását vagy valaki mással való kommunikációt.

Az alkalmazás több nyelvjárást is támogat számos nyelven, így könnyebbé válik a kommunikáció a különböző régiókból származó emberekkel. A gyakran használt fordításokat elmentheti a gyors hozzáférés érdekében, és kihasználhatja a hangfelismerési pontossági funkció előnyeit. Az alkalmazás offline fordítást is kínál, így internetkapcsolat nélkül is megbízható választás.

Ezt az alkalmazást letöltheti iOS-eszközére.

Microsoft fordító

A Microsoft Translator egy ingyenes, többfunkciós fordítóalkalmazás, amely több mint 70 nyelven kínál fordításokat. Ez magában foglalja a szöveget, a hangot, a beszélgetéseket és a kamerával készült fényképeket. Az alkalmazás osztott képernyős módot is tartalmaz a kétnyelvű és többszemélyes fordításhoz. A nyelvek letöltésének lehetőségével offline használatra ideális útitárs.

Ez akár 100 személy számára is elérhető több nyelven. Ezenkívül kifejezéstárakat, alternatív fordításokat és átírásokat is kínál. A gyakran használt fordításokat is elmentheti későbbi használatra. Ezenkívül a felhasználók megoszthatják fordításaikat más alkalmazásokkal, és lefordíthatják a szöveget más alkalmazásokban a helyi menü fordításával.

Töltse le ezt az alkalmazást Android vagy iOS rendszerről.

Speak & Translate – Apalon

A Speak & Translate egy hang- és szövegfordító, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint 100 nyelven hatékonyan kommunikáljanak. Ezt távolról is megteheti az offline módban adat vagy Wi-Fi nélkül. A szövegfordítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beírjanak egy szót, mondatot vagy kifejezést, és azonnali fordítást kapjanak 117 nyelven. A Voice Translation ezenkívül bármilyen kimondott szót vagy kifejezést lefordít 54 nyelvre. A felhasználók a Hangbeállítások segítségével választhatnak a férfi vagy a női hang és annak sebessége között.

  Mi az a Patreon, és hogyan működik?

Az alkalmazás integrálható az iCloudba is, lehetővé téve a fordítási előzmények automatikus szinkronizálását az iOS-eszközön. A felhasználók egyszerűen módosíthatják az alkalmazás felhasználói felületének színtémáját, hogy stílusukhoz illeszkedjenek a Színtémák funkcióval. A felhasználók teljesen reklámmentesen használhatják az alkalmazást a No Ads funkcióval.

Töltse le ezt az alkalmazást iOS-eszközére.

Naver Papago

Ez a fordítóalkalmazás 13 nyelvet támogat, és szövegfordítást, képfordítást, hangfordítást, offline fordítást, beszélgetésfordítást, kézírásos fordítást és webhelyfordítást, valamint szótárt és oktatási eszközt tartalmaz az idegen nyelvek tanulásához.

A Papago azonnali szöveg-, kép- és beszélgetésfordítást kínál a valós idejű személyes beszélgetésekhez. Jegyzeteket készíthet szövegrészek és szavak tanulmányozásához. Lehetővé teszi a beszélgetések fordítását is, ahol egymás nyelvét beszélhetik meg egy külföldivel, illetve a weboldal fordítását az URL megadásával. Ezenkívül a Papago az Edu funkciót is tartalmazza, amely létrehozza a Saját jegyzeteket a szövegrészek és szavak tanulmányozásához, és szótári információkat biztosít a további jelentések ellenőrzéséhez.

Ezt az alkalmazást iOS és Android rendszerről is letöltheti.

Párbeszéd

A Dialog egy könnyen használható beszéd- és szövegfordító alkalmazás, amely több mint 100 nyelvet támogat. Funkciói közé tartozik a kamerafordítás, a billentyűzet fordító, az utazási központ, az offline mód, az Apple Watch alkalmazás és a kezdőképernyő widgete. Fejlett beszédfelismeréssel, nyelvészleléssel és valós idejű fordítások nagy pontosságával is rendelkezik.

A Dialog egyetlen érintéssel azonnali fordítást biztosít. Hasznos eszköz az utazások megtervezéséhez, például valutaváltóhoz és nyelvi podcastokhoz. A Dialog kiváló választás mindenkinek, akinek gyorsan és pontosan kell kommunikálnia idegen nyelven.

Könnyedén igénybe veheti ezt az alkalmazást az Apple Store-ból.

TextGrabber – Abby

Az ABBYY TextGrabber egy olyan alkalmazás, amely digitalizálja a nyomtatott szöveget, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hívjanak, küldjenek e-mailt, és kövessék a linkeket. Több mint 100 nyelvre fordítja le, szerkesztheti, beszédhangot adhat, és bármilyen kényelmes módon megoszthatja a felismert eredményt. Az alkalmazás offline módon rögzíti és felismeri a nyomtatott szöveget, és több mint 60 nyelven kinyeri az információkat.

Az ingyenes verzió hirdetésekkel támogatott, és három szövegfelismerést és fordítást biztosít. Bármilyen nyomtatott szöveg menthető és lefordítható, beleértve a tévéképernyőről, okostelefonról, nyugtáról, úti okmányról vagy receptről származó szöveget is. Az alkalmazás tippeket és trükköket tartalmaz, többek között az ABBYY FineScanner használatával többoldalas könyvek és dokumentumok beolvasását a formázás elvesztése nélkül.

Android és iOS eszközökön érhető el.

Szerző megjegyzése

Összefoglalva, ezek a fordítóalkalmazások hasznosak a nyelvi akadályok lebontásában, és megkönnyítik a kommunikációt a különböző nyelveket beszélő egyénekkel. Többnyelvű kommunikációt, kényelmet, költséghatékonyságot, időmegtakarítást, jobb tanulást, valamint az idegen nyelvek és kultúrák jobb megértését kínálják. Minden alkalmazásnak megvannak a maga előnyei és jellemzői.

Sokoldalúsága miatt a Google Fordító a legjobb választásom e hatalmas lista közül. De ne feledje, végső soron a választás attól függ, mi a legfontosabb az Ön számára.

Ha néhány sornyi beszélgetésnél magasabb fordítási követelményeket támaszt, mint például egy órás videó vagy podcast lefordítása, akkor kipróbálhatja ezeket a hangfordító platformokat.