A 10 legjobb értékesítési tölcséreszköz az érdeklődők generálásához

A mai rohanó digitális világban minden méretű vállalkozás éles versennyel szembesül, ezért elengedhetetlen a hatékony marketingstratégia. A virágzó marketingstratégia egyik kulcseleme a jól megtervezett értékesítési csatorna.

Az értékesítési tölcsér egy lépésről lépésre zajló folyamat, amely a vásárláshoz vagy egy adott művelethez irányítja a potenciális ügyfeleket.

Az értékesítési tölcsér eszközök fontosabbak, mint valaha, mivel az online környezet folyamatosan fejlődik, és a vállalkozások versenyeznek az ügyfelek megnyeréséért és megtartásáért. Ezek az eszközök segítenek leegyszerűsíteni az értékesítési folyamatot, javítani az érdeklődők generálására irányuló erőfeszítéseket, és végső soron növelni a bevételt.

A piacon elérhető sok értékesítési tölcsér eszköznek köszönhetően kiválaszthatja az igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelőt.

Az értékesítési csatornák hatékony használata segíthet optimalizálni az értékesítési folyamatot, ami magasabb konverziós arányt, nagyobb bevételt és jobb ügyfélmegtartást eredményezhet. A zökkenőmentes és személyre szabott élmény biztosításával könnyedén megalapozhatja magát megbízható márkává, és hosszú távú ügyfélkapcsolatokat építhet ki.

Ebben a cikkben részletesebben bemutatjuk azokat a legjobb értékesítési csatornaeszközöket, amelyek segítenek következetesen potenciális ügyfeleket generálni vállalkozása számára.

Kezdjük el.

Mik azok az értékesítési csatornák? – Történelmi áttekintés

A marketingben az értékesítési tölcsért az ügyfél által megtett út – a felfedezéstől a vásárlásig. Az értékesítési tölcsér gyakran több lépésből áll, amelyek tényleges száma az értékesítési modelltől, a terméktípustól és a jegymérettől függően változik.

Az értékesítési tölcsér segítségével elemezheti az értékesítési folyamat egyes lépéseinek működését, és ennek megfelelően módosíthatja. Ennek köszönhetően hatékonyabban használhatja fel idejét és értékesítési erőforrásait, miközben az ügyfelek áthaladnak az értékesítési csatornán.

De hol kezdődött az egész? – Ez egy gyakori kérdés, amelyet sokan feltesznek.

Az értékesítési tölcsér fogalma már régóta létezik, és az évek során fejlődött. A legkorábbi ismert utalás az értékesítési tölcsérre az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor a reklámok úttörője, E. St. Elmo Lewis bevezette az AIDA (figyelem, érdeklődés, vágy, cselekvés) koncepcióját – a potenciális vásárlók vásárlási folyamaton való átvezetését szolgáló modellt.

Az „értékesítési tölcsér” kifejezést először az 1920-as években William Townsend fogalmazta meg, aki a vásárlási folyamatot olyan tölcsérként írta le, amely széles közönséggel kezdődik, és leszűkül a vásárlásra kész, minősített potenciális ügyfelek kisebb csoportjára.

Az 1950-es években az Amerikai Marketing Szövetség tovább finomította az értékesítési tölcsér koncepcióját, amely úgy írta le, mint „a potenciális ügyfelek vásárlóvá alakításának folyamata lépések vagy szakaszok sorozatával”.

Ma az értékesítési tölcsér arra utal, hogy a potenciális ügyfeleket lépéseken vagy szakaszokon keresztül vezetik, hogy fizető ügyfelekké alakítsák őket. Egy tipikus értékesítési tölcsér több helyet foglal magában: tudatosság, érdeklődés, mérlegelés és döntések.

Az értékesítési csatornák jelentősége és felhasználása

Az értékesítési tölcsérek működésének megértése hasznos az ügyfél útjának vizualizálásához az elejétől a végéig. Az értékesítési tölcsér hasznos, lépésenkénti keretet kínál az értékesítési teljesítmény nyomon követésére és a fejlesztési területek egyszerű azonosítására.

Az olyan eszközök használata, mint a Google Analytics, segít azonosítani az ügyfél webhelyen való utazását, és meghatározni, hogy mely oldalak lemorzsolódási aránya magas.

  Hogyan lehet megváltoztatni a családkezelőt a PS4-en

Ennek ellenére íme néhány felhasználási eset az értékesítési csatornákhoz:

Vezető generáció

Az értékesítési csatornák hasznosak a leadek generálásához és ügyfelekké alakításához. Ha a potenciális ügyfeleket feliratkozási űrlapokon vagy céloldalakon rögzíti, könnyedén áthelyezheti a potenciális ügyfeleket a csatornán, és fizető ügyfelekké alakíthatja őket.

Ügyfélszerzés

Az értékesítési tölcsérek célja, hogy a potenciális ügyfeleket végigvezetjék az értékesítési folyamaton, és megkönnyítsék számukra a vásárlást. Javíthatja általános konverziós arányát, és új ügyfeleket szerezhet, ha értékes információkat és egyértelmű cselekvésre ösztönöz.

Felértékesítés és keresztértékesítés

Miután az ügyfél vásárolt, értékesítési tölcsérekkel ösztönözheti a továbbértékesítést és a keresztértékesítést. Ezenkívül növelheti átlagos rendelési értékét és növelheti a bevételt azáltal, hogy kapcsolódó termékeket vagy szolgáltatásokat kínál, amelyek kiegészítik az eredeti vásárlást.

Ügyfélmegtartás

Az értékesítési tölcsérek az ügyfelek megtartására is használhatók ösztönzők, kedvezmények vagy különleges promóciók felajánlásával. Az ügyfelekkel való kapcsolattartással és számukra értéket kínálva hosszú távú kapcsolatokat építhet ki, és növelheti az ügyfelek lojalitását.

Értékesítési csatornák és értékesítési csatornák – mi a különbség?

Az értékesítési tölcsérek és a csővezetékek gyakran felcserélhető fogalmak, de van néhány lényeges különbség.

Az értékesítési tölcsér megjeleníti a vásárló útját a tudatosságtól a vásárlásig. Felvázolja azokat a lépéseket, amelyeket a potenciális ügyfél megtesz a vállalkozásával való kezdeti kapcsolatfelvételtől a vásárlóvá válásig. Az értékesítési csatorna szakaszai általában a tudatosságot, az érdeklődést, a mérlegelést, a döntést és a cselekvést foglalják magukban.

Az értékesítési tölcsér motívuma az, hogy a potenciális ügyfeleket végigvezesse a vásárlási folyamaton, és végül vásárlóvá alakítsa őket.

Az értékesítési folyamat ezzel szemben a potenciális ügyfelek és ügyletek kezelésének folyamata. Ez egy sor lépés, amelyet az értékesítő megtesz annak érdekében, hogy a potenciális ügyfél a kezdeti kapcsolatfelvételtől az ügylet lezárásáig terjedjen.

Az értékesítési folyamat szakaszai általában magukban foglalják a kutatást, a minősítést, az igények elemzését, az ajánlattételt, a tárgyalást és a lezárást. Az értékesítési folyamat célja az értékesítési folyamat menedzselése és az értékesítési csapat hatékonyságának javítása. Az értékesítési folyamat szoftvere segíthet az értékesítési folyamat kezelésében és a termelékenység javításában.

Összefoglalva, az értékesítési tölcsérek a vásárlónak a tudatosságtól a vásárlásig vezető útjára összpontosítanak, míg az értékesítési folyamatok az értékesítéstől a lezárásig. Mindkét koncepció fontos megértése és megvalósítása a bevétel növelése és az értékesítési erőfeszítései hatékonyságának javítása érdekében.

Íme a potenciális ügyfelek generálásához használt legjobb értékesítési csatornaeszközök listája:

Cacoo

A Cacoo by Nulab egy hatékony értékesítési tölcsérszoftver, amely különféle funkciókat kínál az értékesítési folyamatok optimalizálásához és a konverziók növeléséhez. A ClickFunnels alternatívájaként a Cacoo felhasználóbarát és könnyen használható, ugyanakkor fejlett funkciókat és testreszabási lehetőségeket kínál.

A Cacoo egyik legfontosabb funkciója a drag-and-drop tölcsérépítő, amely lehetővé teszi az értékesítési csatornák egyszerű létrehozását és testreszabását kódolás vagy műszaki szakértelem nélkül. Ez a funkció időt és erőforrásokat takarít meg, ugyanakkor rugalmasságot és testreszabási lehetőségeket biztosít.

A Cacoo másik kulcsfontosságú jellemzője az automatizálási képességei. A Cacoo segítségével automatizált munkafolyamatokat és triggereket állíthat be, például e-mail kampányokat és nyomon követési üzeneteket, hogy minden szakaszban kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel és a potenciális ügyfelekkel.

Összességében a Cacoo értékajánlata abban rejlik, hogy átfogó és felhasználóbarát értékesítési csatorna szoftvermegoldást tud nyújtani, amely optimalizálja az értékesítési folyamatokat és növeli a konverziókat.

Kajabi

A Kajabi egy all-in-one értékesítési tölcsérszoftver, amelyet az értékesítési tölcsérek létrehozására és optimalizálására terveztek. Értékajánlata a felhasználóbarát felületben és a fejlett funkciókban rejlik, amelyek lehetővé teszik az értékesítési csatornák felépítését és kezelését technikai szakértelem nélkül.

  Hogyan tisztítsuk meg a metaadatokat a fájlokból Linuxon

Az eszköz lehetővé teszi a kurzuskészítők és az online tartalomkészítők számára, hogy a platformot céloldalak létrehozására, e-mailek küldésére és fizetési funkciók beállítására használják. A Kajabi platformot a fizetések feldolgozására és több marketingeszköz egyetlen platformról történő elérésére is használhatja.

Ezenkívül a Kajabi beépített e-kereskedelmi funkciókat is kínál a termékek és szolgáltatások közvetlen értékesítéséhez az értékesítési csatornákon belül. Ez a funkció zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít, miközben több bevételt is generál.

Ennek ellenére a Kajabi nem ideális kisvállalkozások és induló vállalkozások számára, mivel többnyire nagyvállalatokat és középvállalkozásokat céloz meg. Megfelelő használat esetén a Kajabi hatékony lehetőség az értékesítési csatorna stratégia létrehozására.

Systeme

A harmadik név ezen a listán a Systeme, egy minden-az-egyben marketingeszköz, amely segít értékesítési csatornák létrehozásában, lehetővé teszi az üzleti automatizálást, és infrastruktúra létrehozását online üzletének támogatásához. A Systeme.io a vállalkozókat célozza meg, és meglehetősen könnyen használható és megfizethető.

A Systeme.io eszköznek köszönhetően egy perc alatt létrehozhat értékesítési tölcséreket és nyitóoldalakat, a beépített automatikus e-mail válaszadóval pedig hírleveleket küldhet és tájékoztató kampányokat állíthat be e-mailben.

Mindhárom tervhez tagsági webhelyeket is létrehozhat, így a tanfolyamok létrehozása és kezelése egyszerű. Platformját használhatja blogok létrehozására és közzétételére, webináriumok futtatására, valamint automatizálás beállítására az ismétlődő feladatokhoz.

Az eszköz kis- és nagyvállalatok számára egyaránt ideális.

Zendesk Eladás

A Zendesk Sell egy újabb kiegészítés a potenciális ügyfelek generálására szolgáló értékesítési tölcséreszközök listájához. Teljes csatornakövetést és egyéb eszközöket biztosít a potenciális ügyfelek generálásához, beleértve a céloldalak és webes űrlapok létrehozásának lehetőségét a potenciális ügyfelek pontozásán kívül.

Könnyedén használhatja a felhasználóbarát kapcsolatkezelési funkciókat a releváns ügyféladatok azonnali előhívásához.

A Zendesk Sell segítségével több potenciális ügyfelet kezelhet azáltal, hogy automatikusan generál pontos, valós idejű jelentéseket. A Zendesk Sell értékesítési tölcsérének felépítése és kezelése segít néhány elképesztő funkció elérésében, mint például az e-mail intelligencia, a keresési eszközök, a mobiltelefon-hozzáférés (alkalmazáson keresztül) és az egyéni irányítópultok.

Pipedrive

A Pipedrive egy népszerű értékesítési csatorna- és ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftver, amely számos olyan funkciót kínál, amelyek segítségével az értékesítési csapatok hatékonyabban kezelhetik az értékesítési folyamatot és a folyamatot.

A vizuális folyamat segítségével logikus, konverzióközpontú módon szervezheti meg értékesítési csatornáját.

A Pipedrive egy sor testreszabható sablont és integrációt kínál más értékesítési és marketingeszközökkel, megkönnyítve a tölcsér felépítését és optimalizálását egyedi üzleti igényeinek megfelelően.

A Pipedrive további kulcsfontosságú funkciói közé tartozik a potenciális ügyfelek nyomon követése és kezelése, az ügyletek nyomon követése és kezelése, a kapcsolattartás és az értékesítés előrejelzése. Ezenkívül robusztus jelentéskészítési és elemzési funkciókat is tartalmaz, amelyek segítenek az értékesítési teljesítmény elemzésében.

Keap

A Keap értékesítési tölcsérszoftver értékesítési tölcséreszközként segíthet az értékesítési folyamat automatizálásával és egyszerűsítésével, értékes betekintést és elemzést biztosít, valamint javítja a potenciális ügyfelekkel és az ügyfelekkel való kommunikációt és elköteleződést.

Segít részletes jelentéseket és elemzéseket készíteni az értékesítési csatornáról, beleértve a konverziós arányokat, az értékesítési folyamat teljesítményét és a bevételkövetést.

A Keap értékesítési folyamatkezelő eszköze lehetővé teszi az értékesítési folyamat kezelését az elejétől a végéig. Az értékesítési folyamat minden szakaszában nyomon követheti a potenciális ügyfeleket, és automatizálhatja a feladatokat, például a nyomon követési e-maileket és az időpontok ütemezését.

A Keap segítségével különféle forrásokból, például céloldalakról, webes űrlapokról és közösségi médiából származó potenciális ügyfeleket rögzíthet. A potenciális ügyfelek rögzítése után automatikusan hozzáadódik az értékesítési csatornához.

  Új vezeték nélküli szabvány: Mi az Amazon Sidewalk?

Kattintson a Csatornák elemre

A ClickFunnels egy szoftvereszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítse a vállalkozásokat hatékony értékesítési csatornák kiépítésében, optimalizálja a konverziós arányokat és növelje a bevételt. Fogd és vidd nyitóoldal-készítője lehetővé teszi a cégek számára, hogy kódolási ismeretek nélkül készítsenek magas konverziós céloldalakat.

Testreszabhatja az értékesítési tölcsért az elejétől a végéig, és mindent optimalizálhat a kezdeti feliratkozástól a felár és a „köszönöm” oldalakig.

A ClickFunnels különféle WordPress űrlapkészítőkkel is integrálható, mint például a Gravity Forms, a Contact Form 7 és a Ninja Forms. Használatukkal könnyedén létrehozhat új űrlapokat a WordPressben, majd a céloldalakon felhasználhatja azokat potenciális ügyfelek és ügyféladatok rögzítésére.

A ClickFunnels a legtöbb vállalat által előnyben részesített eszköz, amely elősegíti az értékesítés ésszerűsítését és a konverziók növelését.

Bitrix24

A Bitrix24 egy népszerű vállalatirányítási szoftver ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) modullal. Ez a CRM-modul az értékesítési csatornafunkciók széles skáláját kínálja az értékesítési folyamatok hatékonyabb kezeléséhez és optimalizálásához.

A Bitrix24 lehetővé teszi az ismétlődő feladatok automatizálását, például a nyomon követési e-mailek küldését és a rekordok frissítését. Időt takarít meg és csökkenti az emberi hibák számát, így az értékesítési csapatok stratégiaibb feladatokra tudnak koncentrálni.

A Bitrix24 tölcsérkészítőjének kiemelkedő szolgáltatásai közé tartozik a fogd és vidd felület az egyéni értékesítési csatornák létrehozásához, az automatizálási eszközök a leadek és a kapcsolattartók kezeléséhez, valamint a beépített analitika a teljesítmény nyomon követéséhez és a fejlesztendő területek azonosításához.

Az egyéb funkciók, például az e-mail és SMS-marketing, valamint az olyan alkalmazásokkal való integráció, mint a Google Drive és a Mailchimp, tökéletes ClickFunnels alternatívává teszik vállalkozása számára.

Frissművek

A Freshworks Sales Funnel Software segítségével korszerűsítheti értékesítési csatornáját és javíthatja értékesítési teljesítményét. Az értékesítési tölcsér funkcióinak széles választékával a Freshworks lehetővé teszi a folyamatok hatékonyabb kezelését, a hatékonyság növelését, és végül több ügylet megkötését.

Segít az értékesítési csapatoknak abban is, hogy előnyben részesítsék a potenciális ügyfeleket, és a legígéretesebb lehetőségekre összpontosítsanak.

A Freshworks vizuálisan ábrázolja az értékesítési folyamatot, lehetővé téve az ügyletek előrehaladásának nyomon követését az értékesítési folyamat különböző szakaszaiban.

Nyomon követheti a potenciális ügyfelek tevékenységét a CRM-en keresztül, és automatikusan elküldheti neki a megfelelő e-mailt a megfelelő időben, függetlenül attól, hogy különleges alkalomról van szó, vagy ha különleges kedvezményekről, funkciók frissítéseiről vagy bemutatókról szeretné értesíteni őket.

Involve.me

Az Involve.me hasznos eszköz lehet egy vállalkozás meglévő értékesítési tölcséres folyamatainak kiegészítésére. Lebilincselő és interaktív tartalom létrehozásával az Involve.me segíthet a potenciális ügyfelek hatékonyabb megszerzésében és minősítésében, automatizálhatja az ismétlődő feladatokat, és betekintést nyerhet az értékesítési folyamatok optimalizálásához.

Ez egy ügyfél-elköteleződési platform, amely lehetővé teszi interaktív tartalom, például vetélkedők, felmérések, értékelések és interaktív űrlapok létrehozását.

Bár nem elsősorban értékesítési tölcsér eszköz, az Involve.me továbbra is hatékonyan használható az értékesítési tölcsér folyamatainak támogatására.

Az Involve.me interaktív értékelések létrehozására használható, amelyek segítenek a potenciális ügyfelek minősítésében meghatározott kritériumok, például költségvetés, vállalatméret és döntéshozatali jogkör alapján.

Következtetés

Ki kell választania a megfelelő eszközöket sajátos igényei és költségvetése alapján. Ezenkívül kulcsfontosságú ezen eszközök integrálása más rendszerekkel és folyamatokkal a zökkenőmentes és hatékony munkafolyamat biztosítása érdekében.

A fent említett értékesítési csatornaszoftver segítségével megragadhatja és minősítheti a leadeket, kezelheti az értékesítési folyamatokat, és betekintést nyerhet az elemzések és a jelentéskészítés révén.

Reméljük, hogy a cikk hasznosnak bizonyult, és lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb értékesítést a tölcsérbe eszközt, amely elősegíti a lead-generálást.