A 10 legjobb detektívjáték a belső Sherlock felszabadításához [2023]

Sherlock rajongó vagy, és mindig nyomozóként szeretnél fellépni? Ha igen, akkor jó helyen jár, hogy megtalálja a legjobb detektívjátékokat.

A detektívjátékok a különböző korcsoportok egyik kedvenc játékformája. A különböző detektív-, thriller- és feszültségű könyvek vagy regények sok nyomozós játékot inspiráltak.

A játékok túlmutathatnak az egyszerű szórakoztatáson, ha próbára teszik gondolkodási képességeinket és aprólékosságunkat. Ilyen például a detektívjátékok, amelyek – amint azt sejteni lehet – különféle formákban léteznek.

Ebben a cikkben megvitatjuk, melyek azok a detektívjátékok, és milyen funkciókra kell figyelni egy jó detektívjátékban. Megvitatjuk a legjobb detektívjátékokat is, amelyekkel szabadjára engedheti belső Sherlockját.

Mik azok a nyomozós játékok?

A szerencsejáték-iparban megvannak a maguk része a zseniális detektívek és játékok, amelyek miatt nehéz feladatokat kellett vállalnunk a legszörnyűbb és legizgalmasabb bűncselekmények megoldásában, akárcsak a filmekben, könyvekben és tévésorozatokban.

A detektívjátéknak minősített videojátékok játékmenetében vagy történetében jellemzően fiktív nyomozók szerepelnek, szimulálva az esetek kivizsgálásának és a bűnözők elfogásának folyamatát.

A legtöbb detektívjáték játékmenete különféle szakaszokat és karaktereket tartalmaz. Azok, akik szeretnek videojátékozni, különösen azok, akik a misztérium és detektív műfaj rajongói, rejtélyes nyomozós játékokra vadásznak.

Miben különböznek a detektívjátékok a többi játéktól?

Kétségtelen, hogy minden játék célja, hogy a felhasználókat leköti és szórakoztassa. De a detektívjátékok olyan játékok, amelyek nemcsak szórakoztatják a játékost, hanem segítik a személy gondolkodási képességének növelését is. A detektívjátékok növelik az intelligencia hányadosát és a helyzetkezelést is.

Ezenkívül, mivel a legtöbb játék regényeken vagy könyveken alapul, ezek a játékok izgalmas módon segítik a felhasználókat abban, hogy hozzávetőleges képet kapjanak a könyv cselekményéről. Példát vehetünk a Sherlock Holmes nyomozós játékokról.

Ezeknek a játékoknak szintjei a Sherlock Holmes sorozatban megjelent könyvek különböző kötetei szerint vannak. Hasonlóképpen sok más játék is könyveken alapul, ami növeli a játék izgalmát.

Milyen funkciókra kell figyelni a jó detektívjátékoknál?

A legkelendőbb bűnügyi irodalom valódi stílusában a legkiválóbb detektívjátékoknak olyan izgalmas történettel kell rendelkezniük, amely vörös heringekkel, meglepetésekkel és pörgetésekkel vonzza be a narratívába, és lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen a szereplőkkel.

A detektívregények rajongójaként ezt előre látnád, és mivel a detektívjátékok lehetővé teszik, hogy bekapcsolódj a cselekménybe, az élménynek még jobbnak kell lennie.

  Mi az Apache HTTP Server 2.4 újdonsága?

Egy jó rejtélyes játéknak magával kell ragadnia, próbára kell tennie a játékmenetét, elköteleznie kell magát a karaktereivel, és sok meglepetést kell tartania, hasonlóan ahhoz, ahogy egy nagyszerű lapforgató detektívjáték az elejétől fogva magával ragad.

Halálos előérzetek

A Deadly Premonition videojátékot a Toybox Inc. készítette, és az Aksys Games terjeszti licenc alapján. Ez az egyik legrégebbi PC-játék, amely az ikonikus „Twin Peaks” tévéműsor külső hatását kelti.

Van egy bizonyos ideje, hogy megvizsgálja a gyilkosság helyszíneit és kikérdezze a gyanúsítottakat ebben a történetben, amely egy FBI-ügynökről szól, aki egy sorozatgyilkost követett nyomon egy apró amerikai városban.

A Deadly Premonition játékelemek széles skáláját tartalmazza, ami több mint lövöldözős akció, vezetés és harmadik személyű kirándulás egyedülálló fúzióját hozza létre.

Fejlesztő: Toybox Inc

Kiadó: Aksys Games

Megjelenés dátuma: 2019. december 19

Platformok: Aksys Game Store

A Farkas közöttünk

A Farkas közöttünk a mesék és a mesék elemeit ötvözi a krimi thrillerek rideg realizmusával. Ez a játék a mesebeli képregénysorozatból merített ihletet a Fabletown nevű birodalomban játszódik. Számos mitológiai és mesebeli alaknak ad otthont.

Bigbyt, az egykori Big Bad Wolfot és Fabletown seriffjét a játékosok irányítják, miközben egy gyilkosságot vizsgál.

A játékosok kapcsolatba léphetnek az NPC-kkel, és megtalálhatják azokat a tárgyakat, amelyek elengedhetetlenek a cselekményhez. A párbeszéd során hozott döntések jó vagy rossz irányban befolyásolhatják Bigby észlelését és a játék útját.

Fejlesztő: Telltales

Kiadó: Telltales

Megjelenés dátuma: 2014. november 4

Platformok: Google Play Áruház és iOS,

Ethan Carter eltűnése

A The Vanishing of Ethan Carter első személyű horror videojáték próbára teszi a játékos következtetési és kutatási képességét. A természetfelettire szakosodott nyomozót, Paul Prosperót a játékosok irányítják. A terület természeti szépsége és az ijesztő keresés, hogy megtalálják az eltűnt fiatalt, mielőtt túl késő lenne, hátborzongató és nyomasztó.

Szabadon felfedezheti az egész elszigetelt völgyet, így mélyen belemerülhet Red Creek titkaiba és abba, hogy mi történt Ethan Carterrel. Sok más detektívjátékkal ellentétben a The Vanishing of Ethan Carter lehetővé teszi, hogy következtetéseket vonjon le az összes talált tényből.

Fejlesztő: The Astronauts

Kiadó: The Astronauts

Megjelenés dátuma: 2014. szeptember 25

Platformok: Steam

Sherlock Holmes: Bűnök és büntetések

Elsősorban rajtad múlik, hogy a Sherlock Holmes Bűnök és büntetések című művében bizonyítékok után kutatsz a helyszínen, mindent összeraksz, és azonosítod a bűnös felet.

  5 GIPHY alternatíva a GIF-ek feltöltéséhez és megosztásához

A játékosok hat konkrét eseten keresztül irányítják Sherlockot, amelyek mindegyike az eredeti történeteken alapult. Minden emberöléssel, bűncselekménnyel vagy eltűnt személysel kapcsolatos ügynek izgalmas cselekménye van.

A játékosok felhasználhatják Sherlock tizennégy nyomozói tehetségét a nyomok felkutatására, a motivációk megállapítására és a gyanúsítottak kikérdezésére. Minden esetnek több lehetséges kimenetele is van, és a játékos döntései hatással vannak Sherlock hírnevére és jövőjére.

Fejlesztő: Maximum játékok

Kiadó: Maximum games

Megjelenés dátuma: 2014. szeptember 30

Platformok: PS4, Xbox és Steam

LA Noire

A LA Noire-i játékosok azt a teljes érzést kapják, hogy egy hollywoodi krimiben játszanak. A játékosok átveszik az irányítást Cole Phelps felett, amint feltöri az eseteket, és feljebb lép az LAPD ranglétráján az 1940-es évek végi Los Angeles-i környezetben. A játékosok helyet kapnak, ahol tippeket kereshetnek, és gyanúsítottakat, akiket kikérdezhet.

Ez a pazar bűnügyi dráma, amely a nyomozóirodalomból és a film noirból merít ihletet, a nyomkeresés és a gyanúsított kihallgatás lassú, módszeres játéka egy gyönyörűen meggyőző másolatban.

A város bonyolult helyszínként szolgál számos interaktív bűncselekményhez, beleértve a szörnyű sorozatgyilkosságokat, járműlopásokat és gyújtogatásokat.

Fejlesztő: Rockstar games

Kiadó: Rockstar games

Megjelenés dátuma: 2017. november 14

Platformok: Xbox, Steam és PS4

Gyilkosság az Alpokban

Egy teljesen interaktív rejtélyes thriller hihetetlen játékelemekkel, a Gyilkosság az Alpokban egy játék, amely semmihez sem hasonlítható. Visszatérhet az időben az 1930-as évekbe, megfejthet számos rejtélyt, és beleélheti magát a korszak valódi hangulatába.

A játék lehetővé teszi, hogy sajátos környezeteket fedezzen fel, miközben jól ismert kalandjáték-technikákkal oldja meg narratívája fordulatait.

A játékban található egyedi elemnek köszönhetően a bűncselekmény helyszínén is kikövetkeztetheti, újraalkothatja és tesztelheti hipotéziseit. Ez a játék számos platformon elérhető.

Fejlesztő: Nordcurrent

Kiadó: Nordcurrent

Megjelenés dátuma: 2018. július 20

Platformok: Google Play Store, iOS és Microsoft Store

Disco Elysium

A Disco Elysiumban kihasználhatja saját, sietősen felkapott mentális állapotát, hogy bármikor drasztikusan letérjen a pályáról, egyedi fordulatot adva a hagyományos rendőri munkának. Ez egy gonoszul kreatív RPG-játék, amelynek interakciói nagymértékben támaszkodnak a nyelvre és a legjobb írásokra, amelyeket valaha játékban láttunk.

A szereplők összekuszált személyiségi tulajdonságaitól függően többféleképpen értelmezheti a helyzeteket és továbbviheti a történetet.

Ez egy történetvezérelt szerepjáték, amely lehetővé teszi karaktered testreszabását, különféle képességek, ruhák és kiegészítők megadásával, miközben egy szörnyű bűntény megoldásán dolgozol, miközben a valaha volt legrosszabb másnaposságtól szenvedsz.

Fejlesztő: Skyrocket Games

Kiadó: Skyrocket Games

Megjelenés dátuma: 2021. november 19

  11 legjobb ajánlóprogram szoftver a felhasználók és az üzlet bővítéséhez

Platformok: iOS, PS4 és 5, Steam és Xbox

Nyomozósztori: Jack esete

A Detective Story: Jack’s Case interaktív CSI-nyomozójáték a hagyományos rejtett tárgyas játékok, filmes mesejátékok és képes rejtvények ideális ötvözete.

Részt vehetsz egy varázslatos nyomozós kalandtúrán, ahol rejtett dolgokra kell vadásznod, meg kell találnod az összes nyomot, rejtvényeket kell megoldanod rejtett tárgyakkal, bűnügyeket kell megoldanod, és ki kell találnod, ki a gyilkos.

A Jack’s Case narratívája sok évvel ezelőtt Philadelphiában történt eseményeken alapul.

Fejlesztő: Azur Interactive games

Kiadó: Azur Interactive games

Megjelenés dátuma: 2018. augusztus 31

Platformok: Google Play Store, iOS és Microsoft Store

MazM: Jekyll és Hyde

Robert Louis Stevenson Dr. Jekyll és Mr. Hyde furcsa esete ihlette a sötéten humoros MazM: Jekyll and Hyde kalandjátékot, amelyben teljesen más szemszögből közelíti meg a rejtélyt.

Visszamegy az időben a 19. századba, és két szereplő szemével látja Londont: Mr. Hyde, aki fizikailag megerőltetett, és Mr. Utterson, egy ügyvéd, aki egyenesen és szűken járva keresi a megoldáshoz szükséges nyomokat. szörnyű rejtély.

MazM: Jekyll és Hyde komor, nyomasztó légköre borzasztó és kísérteties érzést kölcsönöz a városnak. A pompás grafikák és az ominózus filmzene sokkal erősebbé teszi a játék lehangoló elemeit.

Fejlesztő: CKF

Kiadó: CKF

Megjelenés dátuma: 2020. április 2

Platformok: Nintendo, Steam, Google Play Áruház és iOS

The Great Ace Attorney Chronicles

A Great Ace Attorney Chronicles kiváló kiindulópont, mert praktikus történetmesélési móddal rendelkezik. Ez a pár Ace Attorney előzmény, amely a Meiji-korszak Japánjában és a viktoriánus Londonban játszódik, a listánk egyik legszórakoztatóbb detektívjátéka.

Élénk, humoros történettel, fantasztikus karaktertervekkel és animációkkal, meglepő helyzetekkel és feszült tárgyalótermi harcokkal rendelkezik.

„Herlock Sholmesszal” is lógsz, egy tanácstalan nyomozóval, aki nem olyan okos, mint amilyennek hiszi. Az Ace Attorney videojáték-sorozat túlságosan elképesztő ahhoz, hogy kihagyjuk. 2001-es indulásától kezdve ez a sorozat számos ügyvéd, köztük Phoenix Wright és az Apollo Justice kizsákmányolását követte nyomon, miközben bizonyítékokat keresnek, hogy megtisztítsák ügyfeleiket a szörnyű bűnöktől.

Fejlesztő: Capcom

Kiadó: Capcom

Megjelenés dátuma: 2021. július 27

Platformok: Nintendo, PS4 & 5 és Steam

Következtetés

A nyomozójátékoknak érdekfeszítőnek és idegtépőnek kell lenniük. Számos játék érhető el az interneten, amelyekkel játszhatsz, hogy elfoglald magad. A fent említett játékok a legjobb elérhető detektívjátékok közé tartoznak, amelyek segítségével izgalmas és kiemelkedő játékélményben lehet részed. Ezek a játékok nem csak szórakoztatnak, hanem segítenek az intelligencia hányadosának és a gondolkodási képességeinek növelésében is.