A 10 legjobb alkalmazás a biztonságos nemzetközi pénzátutaláshoz 2023-ban

A mobil pénzátutalási alkalmazások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy okostelefonjuk segítségével elektronikusan küldjenek és fogadjanak pénzt.

Ezekkel az alkalmazásokkal biztonságosan és kényelmesen küldhet pénzt szeretteinek külföldön minden extra erőfeszítés nélkül.

Gyakran sok időt takarítanak meg a kézi csekkekkel, készpénz bankszámlákra történő befizetésével és a bankok látogatásával, hogy nemzetközi pénzátutalásokat hajtsanak végre.

Ebben a cikkben röviden megvitatjuk a pénzátutalási alkalmazásokat, és azt, hogy melyek a legnépszerűbbek a nemzetközi pénzátutalások során.

Mik azok a pénzátutalási alkalmazások?

A pénzátutalási alkalmazások segítségével gyorsan és biztonságosan küldhet és fogadhat pénzt egy személynek vagy vállalkozásnak. Ezek az alkalmazások megkönnyítik a pénzforgalmat, és nem kell személyesen felkeresnie a bankokat a számlakezeléshez.

Általában a pénzátutalási alkalmazások egy digitális pénztárcát kínálnak, amely bankszámlájához vagy hitelkártyájához kapcsolódik, ahol pénzt tárolhat, és online számlafizetésre használhatja.

A legtöbb pénzátutalási alkalmazást az ország helyi határain belüli használatra tervezték. Vannak azonban olyan pénzátutalási alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi fizetéseket, nemzetközi számlák fizetését és digitális pénztárcákat.

A nemzetközi pénzátutalási alkalmazások általában beépített valutaátváltási szolgáltatásokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy pénzt küldjön a helyi pénznemben, és a rendszer automatikusan átváltja a címzett helyi pénznemére. Az alkalmazások különösen kis díjat számítanak fel a konverziók és a nemzetközi pénzátutalások kezeléséért.

Kezdjük a legjobb pénzátutalási alkalmazások listájának felfedezésével.

Remitly

A Remitly egy gyors és biztonságos pénzátutalási alkalmazás, amely több mint 3000 bankba és több mint 350 000 készpénzfelvételi helyre tesz lehetővé pénzátutalást a világon. Néhány megbízható banknév többek között a Bancoppel, a BDO, a Banreservas, a GT Bank, a Bank Alfalah, a Polaris Bank, az ICICI, az MCB és még sok más.

Bankszámláját, hitelkártyáját vagy betéti kártyáját használhatja pénzküldésre világszerte. A Remitly segítségével garantált kézbesítési időket és valós idejű átutalási frissítéseket kap, a címzettek pedig díjfizetés nélkül vehetik át a készpénzt.

A Remitly átlagos besorolása 4,9 csillag az Apple App Store-ban az ügyfélszolgálat, a rejtett díjak és az ajánlatok hiánya miatt. A platformon egy dedikált ügyfélszolgálati csapat áll rendelkezésre a hét minden napján, 24 órában, hogy segítsen Önnek angol és spanyol nyelven.

Jellemzők:

 • Több rétegű biztonság
 • Nincs díj a pénz átvételéért
 • Több mint 150 ország hálózati lefedettsége
 • 24 órás ügyfélszolgálat

Letöltés: iOS | Android

OFX

Az OFX egy ausztrál tulajdonú pénzügyi szolgáltató cég, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nemzetközi pénzátutalásokat hajtsanak végre. Az alkalmazást több mint egymillió felhasználó használja, és több mint 170 országban teszi lehetővé az átutalásokat.

Elérhető online platformként és mobilalkalmazás formájában is. Az OFX versenyképes árfolyamokat és alacsonyabb díjakat kínál, így jövedelmező lehetőség az egyének számára, hogy pénzt utaljanak át országok között.

Emellett olyan funkciókat is biztosít, mint a határidős szerződések, a tőzsdei kommentárok, az árfigyelmeztetések, az árfolyamdiagramok és a limitáras megbízások. Az OFX szabályozási keretek között működik, és fejlett biztonsági protokollokat és végpontok közötti titkosítási technikákat követ az ügyfelek tranzakcióinak védelme érdekében.

Jellemzők:

 • 55+ pénznem támogatása
 • Több mint 190 ország transzferhálózata
 • Könnyű átvitelkövetés
 • Alacsonyabb díjak a bankokhoz képest
 • 24 órás globális ügyfélszolgálat

Letöltés: iOS | Android

Bölcs

A Wise egy fintech vállalat, amely költséghatékony nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásaival vált népszerűvé. Több mint 50 valutát támogat, és a Wise alkalmazással több mint 170 országba küldhet pénzt minimális árfolyamdíj fizetésével.

A Wise-ra való regisztráció egyszerű. Regisztrálhat online a webhelyükön, vagy használhatja az ingyenes Wise alkalmazást. Pénz küldéséhez meg kell adnia a címzett bankszámla adatait, és ACH-n keresztül, banki átutalással vagy betéti/hitelkártyával kell fizetnie. Az összeg átutalásának megkezdése után a címzett nyomon követheti a fizetést a Wise fizetési átutalási link segítségével.

A szokásos pénzátutalási szolgáltatáson kívül a Wise Borderless számlákat is kínál, amelyeken a felhasználók pénzt tarthatnak. A funkció különösen alkalmas azoknak a cégtulajdonosoknak, akik több valutával foglalkoznak, vagy különböző országokban fizetnek alkalmazottaiknak. A biztonságos ügyféltranzakciók biztosítása érdekében betartja a pénzmosás elleni szabályokat.

Jellemzők:

 • 50 támogatott pénznem
 • Több mint 170 ország átviteli hálózata
 • Kéttényezős hitelesítés
 • Integráció az Amazon, Stripe és Xero szolgáltatásokkal

Letöltés: iOS | Android

WorldRemit

A WorldRemit nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásokat kínál, beleértve a mobiltárca-átutalásokat, a bankbetéteket és a készpénzfelvételi központokat. Az alkalmazás több mint 70 valutát támogat, és több mint 130 országot fed le, ahol szinte azonnal küldhet pénzt.

A kezdéshez le kell töltenie a WorldRemit alkalmazást, és e-mail címével fiókot kell nyitnia. Ezután megkezdheti a pénz küldését és fogadását nemzetközileg. Az átutalt pénzt betéti/hitelkártyájával vagy bankszámláján keresztül fizetheti.

A WorldRemit segítségével közvetlenül bankszámlájáról küldhet pénzt a címzett bankszámlájára. A platform mobilpénz funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy pénzt tároljon mobiltelefonján. Ez egy biztonságos és egyszerű módja a pénz átutalásának, a számlák és díjak kifizetésének, valamint az online vásárlások kifizetésének.

Jellemzők:

 • Mobil műsoridő-feltöltés funkció
 • Pénzátutalási hálózat támogatása 150 országban
 • Alacsony költségű transzferdíj
 • 24 órás, 365 napos ügyfélszolgálat

Letöltés: iOS | Android

PayPal

A PayPal az egyik legszélesebb körben használt fizetési átutalási alkalmazás, amelyben több mint 400 millió felhasználó bízik meg. Megtalálja a legtöbb fizetési folyamatban az online vásárlási alkalmazásokban, vagy online számlák fizetése közben. A pénzmosás elleni küzdelemre és az ügyfelei megismerésére vonatkozó irányelveknek való megfelelésnek köszönhetően a nemzetközi pénzátutalások biztonságosak a PayPal segítségével.

A Paypal segítségével egyszerűen elkezdheti a pénzátutalást. Regisztrálnia kell egy PayPal-fiókot a hivatalos webhelyükről, és hozzá kell adnia egy finanszírozási forrást, például bankszámlát vagy hitelkártyát. Az online ellenőrzés befejezése után pénzt küldhet és fogadhat nemzetközi határokon át.

A nemzetközi pénzküldés során a PayPal automatikusan átváltja az összeget az Ön pénzneméből a címzett pénznemére az aktuális árfolyam alapján. Ezenkívül díjat kell fizetni a valutaváltásért és a pénzátutalási díjért. Néha eltérést tapasztalhat az árfolyam az aktuális piaci árfolyamhoz képest.

Jellemzők:

 • Támogatja az ACH fizetéseket és az eCheck feldolgozást
 • Biztonságos kéttényezős hitelesítés
 • Az ország PCI előírásainak megfelelősége
 • e-kereskedelmi menedzsment
 • Több időszakos ismétlődő számlázási lehetőség

Letöltés: iOS | Android

Venmo

A Venmo egy közösségi fizetési alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak. Lehetővé teszi számlák megosztását, közüzemi kifizetéseket, és bárhol pénzt utalhat barátainak és családtagjainak szerte a világon.

A Venmo egyik jellemzője a közösségi hírcsatorna. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az adatvédelmi beállítások alapján lássák és megjegyzéseket fűzzenek ismerőseik tranzakcióihoz. A közösségi hírcsatorna és a leírások közösségi hálózati elemet adnak ehhez a fizetési alkalmazáshoz.

Ez a felhasználóbarát felület és a közösségi hálózati funkciók népszerű pénzátutalási alkalmazássá teszik a fiatalok körében.

A Venmo fizikai betéti kártyát is biztosít, amelyet a felhasználók normál banki betéti kártyákhoz hasonlóan használhatnak. Biztonsági szempontból végpontok közötti titkosítást és modern csalás elleni intézkedéseket, például kéttényezős hitelesítést használ.

Jellemzők:

 • ACH fizetés feldolgozása
 • Részleges fizetés funkció
 • Venmo betéti és hitelkártyát kínál
 • Ingyenesen küldhet pénzt a hitelkártyákhoz képest

Letöltés: iOS | Android

Money Gram

A MoneyGram pénzátutalási szolgáltatásokat és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat nyújt szerte a világon digitális platformjain és kiskereskedelmi helyein keresztül. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek határokon át, és nemzetközi számlákat fizessenek költségvetési árfolyamon.

A MoneyGram olyan alkalmazásokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a pénz átutalását. Lehetőséget biztosít a becsült átutalási díjak kiszámítására, mielőtt pénzátutalási tranzakciókat hajtana végre.

Az alkalmazás több mint 13 000 cég összesített listáját tartalmazza a számlafizetéshez. Szükség szerint beállíthatja az automatikus ismétlődő pénzátutalásokat is. A MoneyGram újonnan bevezetett funkciójával az alkalmazás segítségével vásárolhat, eladhat és tarthat kriptot.

Jellemzők:

 • Pénzátutalási szolgáltatások 200+ országban
 • Dedikált iOS és Android alkalmazás
 • 24 órás online tevékenységfelügyeleti biztonság
 • Biometrikus bejelentkezés

Letöltés: iOS | Android

Revolut

A Revolut egy pénzügyi szolgáltató alkalmazás, amelyet 2015-ben alapítottak az összetett pénzügyi eljárások leegyszerűsítésére. Az alkalmazás számos pénzügyi szolgáltatást kínál, beleértve az online kereskedői fizetéseket, befektetési lehetőségeket, például kriptográfiai, tőzsdei kereskedési, biztosítási és pénzzel kapcsolatos eszközöket.

A Revolut rendelkezik egy nemzetközi pénzátutalási funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy pénzt küldjön külföldi országokban lévő megbízható bankszámlákra az alkalmazásából. Versenyképes árfolyamokkal rendelkezik, és választhat a normál vagy az expressz átviteli sebesség között.

Jellemzők:

 • Intelligens költségvetési funkciók
 • Beépített tőzsdei kereskedési funkció
 • Alacsony díjak nemzetközi átutalások esetén
 • Tiszta felhasználói felület

Letöltés: iOS | Android

Zelle

A Zelle egy pénzátutalási alkalmazás, amelyet általában amerikai bankszámlák közötti pénzküldésre használnak. Ez egy egyszerű alkalmazás, és ha bankja vagy hitelszövetkezete integrálódik a Zelle-be, nagy eséllyel elérhető lesz a mobilbanki alkalmazásban.

Miután regisztrált a Zelle alkalmazásba, pénzt küldhet vagy fogadhat az egyesült államokbeli mobilszámán vagy a címzett e-mail címén. Az alkalmazást egyéni fogyasztók és kisvállalkozások tulajdonosai használhatják napi tranzakciókhoz. Ingyenes, és a Zelle-n keresztüli pénzküldésért és -fogadásért nem kell fizetni.

A Zelle elsősorban az Egyesült Államokon belüli belföldi transzferekre készült. Az alkalmazás azért vált népszerűvé, mert a fizetések feldolgozása gyorsan megtörténik, és a nagyobb intézmények is elfogadták, így az egyének könnyebben tudják biztonságosan átutalni a pénzt.

Jellemzők:

 • Megosztott kifizetések
 • Széles körben elérhető az Egyesült Államokban
 • Integráció sok bankkal
 • Ingyenes és biztonságos

Letöltés: iOS | Android

A Meta Pay a Facebook fizetési platformja, korábban Facebook Pay néven ismert. Ez egy egyszerű és biztonságos módja a fizetésnek a Facebook, az Instagram és a WhatsApp Messenger segítségével.

A Meta Pay beállítása és használata egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy első alkalommal hozzáadja a kívánt fizetést a Facebookon, majd összekapcsolhatja az Instagramon anélkül, hogy újra meg kellene adnia a fizetési adatokat. A platform csalás elleni technológiája segítségével képes észlelni a jogosulatlan tevékenységeket, így biztonságosabbá válik.

A Meta Pay egyik jellemzője, hogy az Instagramon belülről fizethet anélkül, hogy elhagyná a platformot.

Jellemzők:

 • Beépített közösségi média platform fizetés
 • Csalás elleni biztonsági technológia
 • Biometrikus bejelentkezés
 • Gyors ügyfélszolgálat

Akár az adománygyűjtéshez is hozzájárulhat, ha adománymatricákat küld az Instagram Stories oldalára.

GYIK

1. Hogyan működnek a pénzátutalási alkalmazások?

A legtöbb pénzátutalási alkalmazásnál létre kell hoznia egy fiókot, és igazolnia kell személyazonosságát. Az ellenőrzést követően megkezdheti a pénz küldését és fogadását barátainak, családtagjainak vagy alkalmazottainak határon túlra. Az átutalás összegét bankszámlával, betéti vagy hitelkártyával fizetheti.

2. Mennyit kérnek a pénzátutalási alkalmazások?

A pénzátutalási alkalmazások általában tranzakciónként díjat számítanak fel. Ez a díj számos tényezőtől függ, például, hogy melyik országba küld pénzt, az átutalás összegétől, az érintett pénznemtől, a piaci árfolyamtól és így tovább. Egyes alkalmazások fix összeget vagy az átutalás összegének bizonyos százalékát számítják fel.

3. Biztonságosak a pénzátutalási alkalmazások?

A pénzátutalási alkalmazások betartják a nemzetközi szabályokat és előírásokat a biztonságos pénzátutalásra világszerte. Ezen alkalmazások többsége csalás-észlelő biztonsági funkciókkal is rendelkezik, amelyek megnehezítik a kibertámadók számára, hogy hozzáférjenek az Ön pénzéhez.

Szerző megjegyzése

Most, hogy áttekintettük a legszélesebb körben használt nemzetközi pénzátutalási alkalmazásokat, nehéz megállapítani, melyik a legjobb.

Az abszolút válasz pedig az Ön igényeitől függően változik, például, hogy hol kíván pénzt átutalni, milyen árfolyamok és milyen díjak vonatkoznak rájuk.

A fenti pontokon kívül érdemes azt is ellenőrizni, hogy az alkalmazások betartják-e a szabályokat és előírásokat a nemzetközi fizetések biztonságossá tétele érdekében.

Végezetül a Revolut alkalmazza a legolcsóbb átutalási díjat, a Wise szintén költséghatékony megoldás, a PayPal pedig az integráció széles skálája miatt.

Ezután tekintse meg a legjobb PayPal-alternatívákat a szabadúszók számára a kifizetések fogadására.