A 10 legjobb 360°-os fényképezőgép minden szögből fényképezhet

Néhány éven belül nagy népszerűségnek örvend a 360 fokos videók, képek és fotók.

Ennek az az oka, hogy a 360 fokos tartalom magával ragadó és egyedi eszközt kínál a világlátáshoz. A 360°-os tartalom egyetlen szemszögből eltávolítja a fotók és videók rögzítésének korlátait.

Ezzel a 360 fokos technológiával minden szögből könnyedén rögzíthet egy jelenetet. Ez azt jelenti, hogy bármelyik jelenetben valóban elmerülhet a néző, ami a hagyományos módszerekkel nem volt így.

A technológia napról napra fejlődik, és ennek eredményeként a 360 fokos kamerák megfizethetősége és minősége is javul. Ezáltal a 360 fokos kamerák sokkal könnyebben elérhetők a tartalomkészítők számára, mint valaha.

Mielőtt azonban megtalálnánk a legjobb 360 fokos kameralehetőségeket, nézzük meg, melyek azok.

Mi az a 360 fokos kamera?

A 360 fokos kamera, más néven omnidirectional kamera, egy 360 fokos látómezőből (FOV) áll. Ennek eredményeként mindent megragadhat körülötted. Ezek kulcsfontosságú eszközök, ha nagyobb méretű látómezőt, például panorámát kell rögzíteni.

Hogyan működik egy 360 fokos kamera?

A 360 fokos kamerák leggyakrabban körkörös elrendezésű objektívekből állnak, amelyek nagy látószögű rögzítésre képesek. Ez az elrendezés segít ezeknek a kameráknak minden szögből egyszerre rögzíteni a környezetet.

Az eredményül kapott klip 360 fokos videó vagy fénykép formájában jelenik meg. Ezeket a klipeket megtekintheti olyan eszközökön, mint a VR-fejhallgatók, okostelefonok és számítógépek.

A 360 fokos kamerák némelyike ​​olyan speciális funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik több 360 fokos kép összekapcsolását. Ennek eredményeként még szélesebb látómezőt kap.

  A képernyő rögzítése Ubuntuban

Mire használhatók a 360 fokos kamerák?

A 360 fokos kameráknak számos felhasználási területe van. Beszéljünk a technológia néhány főbb felhasználási esetéről.

  • Rögzítsen 360 fokos videókat és fényképeket: Ha Ön tartalomkészítő, ezek a kamerák valóban magával ragadó élményt nyújthatnak nézőinek. Maximalizálhatja videótartalma minőségét, ha különböző szögekből rögzíti az eseményeket vagy a környezetet.
  • 360 fokos rögzítés víz alatt: A legtöbb 360 fokos kamera vízálló kialakítású. Emiatt tökéletesek a lenyűgöző víz alatti felvételek készítéséhez széles látószögből.
  • Mindenki lefedése a konferencián: a 360°-os kamerák, ha az asztal közepére vannak állítva, segítenek rögzíteni mindenkit a konferencián vagy megbeszélésen.
  • Ingatlantúrák: Az ingatlanközvetítők vagy -eladók manapság széles körben használnak 360°-os kamerákat, hogy lenyűgöző képeket és videókat rögzítsenek az ingatlanokról. Ez kényelmessé tette az ingatlanok 360 fokos virtuális bejárását a potenciális ügyfelek számára.

Most megvizsgáljuk a legjobb 360 fokos kamerákat.

Insta360 X3 vízálló kamera

Az Insta360 X3 segít Active HDR 5.7K 360 videók rögzítésében. Kiválaszthatja a kívánt szöget, és lenyűgöző képeket készíthet. Egy mesterséges intelligenciával működő Insta360 alkalmazást tartalmaz.

1/2″-os 48 MP-es érzékelői lehetővé teszik a fokozott tisztaságú rögzítést, még akkor is, ha gyenge fényviszonyok mellett készít felvételt. 1800 mAh-s akkumulátorral működik. Láthatatlan szelfibotja van, amely eltűnik a felvételek szerkesztése közben.

A 360 fokos horizontzár és a FlowState megőrzi a videók zökkenőmentességét, még akkor is, ha cikk-cakk utat követ.

Insta360 ONE X2

Ez egy nagy teljesítményű, 360-as akciós kamera, amely akár 33 láb mélységig vízálló, és zsebből álló csapattal rendelkezik. Ezzel az egyetlen eszközzel minden irányban fényképezhet a tökéletes 5,7K 360 fokos felvétellel. A hozzá tartozó FlowState stabilizátor simává és egyenletessé teszi a felvételeket.

Az Insta360 ONE X2 lehetővé teszi, hogy angyalszerű drónokat rögzítsen harmadik személy nézőpontjából. A láthatatlan kamerabot könnyen eltűnik szerkesztés közben. AI szerkesztési technológiája lehetővé teszi, hogy kényelmesen készítsen kiváló minőségű tartalmat.

  Milyen kamerabeállításokat használjak sportfotókhoz?

GoPro MAX

Magával ragadó és hősszerű videók vagy fényképek készítéséhez próbálja ki a GoPro Max 360 kamerát. Az előlapi képernyő és a puska-mikrofon teljesítménye a legjobb teljesítményt nyújtja.

180 fokos rögzítése tökéletes stabilitást biztosít. Lehetővé teszi az élő közvetítést 1080p felbontással. A HERO módban lévő horizontszint-kiegyenlítő funkciója lehetővé teszi, hogy moziszerű felvételeket készítsen rendkívül finoman. A PowerPano funkciói lehetővé teszik 270 fokos panorámaképek készítését torzítás nélkül.

A MAX hat mikrofonnal van felszerelve, amelyek lenyűgöző minőségű hangot rögzítenek. Időzített videókat is rögzíthet tevékenység közben.

Ricoh Theta X

Ez a Ricoh Theta X 360 rögzítőkamera 2,25 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amely támogatja az érintőképernyőt. Ez azt jelenti, hogy számos műveletet végrehajthat vele okostelefon használata nélkül. Lehetővé teszi állóképek rögzítését nagy felbontásban, közel 60 MP-es kimenettel.

Képstabilizátora 360 fokos videók rögzítését teszi lehetővé 5,7K felbontással. Lehetővé teszi a váltást a memóriakártya és az akkumulátor között. Az USB 3.0 Type-C port akkor is táplálja a fényképezőgépet, ha az állványt használja. Ez a fényképezőgép magnéziumötvözet házzal érkezik.

KanDao QooCam

Ha egy 360 fokos kamerát keresel a professzionális szintű élő közvetítéshez, a KanDao QooCam ideális választás lehet. Lehetővé teszi az élő közvetítést 4K, 5,7K és 8K felbontásban. 2,4 hüvelykes LCD-vel és in-Dual Lens F2.0-val rendelkezik.

Ez egy teljes funkcionalitású zsebkamera, amely megfelel az összes élő közvetítési követelménynek. Támogatja a Wi-Fi, HDMI és Ethernet csatlakozásokat. Vízálló kivitelben készül, így esőben is készíthet videókat és képeket.

Insta360 ONE RS Twin Edition

Az Insta360 ONE RS Twin Edition egy 5,7K 360 objektívvel és egy 4K boost objektívvel rendelkezik, amellyel részletes felvételeket készíthet. FlowState stabilizátora sima és egyenletes felvételeket biztosít, függetlenül a használt objektívtől.

  Hogyan legyél malomos 2022-ben: A végső útmutató

Az új érzékelővel 48 MP-es fényképeket és 6K HDR szélesvásznú videókat készíthet. Ez a ONE RS egy láthatatlan szelfibottal rendelkezik, amely lenyűgöző felvételeket kínál harmadik személy perspektívájában.

RICOH THETA Z1

A RICOH THETA Z1 2,7-szer több kiegészítő képességgel rendelkezik, mint korábbi modellje. 51 GB belső tárhellyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy 110 perc alatt körülbelül 900 RAW képet, 6350 JPEG képet és 4K videót készíthet.

A RICOH THETA Z1 segítségével 360 fokos képeket készíthet 23 MP felbontással. HDR képfeldolgozása lehetővé teszi, hogy változó fényerővel készítsen képeket.

4 csatornás mikrofonja lehetővé teszi, hogy magával ragadó hangot és lenyűgöző videókat rögzítsen. Támogatja az USB 3.0 Type C csatlakozást, amely lehetővé teszi a fájlok gyors átvitelét.

Insta360 ONE RS 1 hüvelykes 360 kiadás

Ez a 360 fokos kamera kettős, 1 hüvelykes CMOS-érzékelővel rendelkezik, amely dinamikus tartományt és kivételes képeket biztosít. És még gyenge fényviszonyok között is. Lehetővé teszi 360 fokos videók rögzítését 6K felbontással.

Lehetővé teszi dinamikus tartományú fényképek készítését 21 MP-el PureShot HDR módban. 360 fokos horizontzárral és FlowState stabilizátorral rendelkezik, amely elképesztően sima videókat biztosít.

Rylo 5.8K 360 videokamera

Ez a 360°-os kamera horizontszintezővel és áttörő stabilizációs technológiával rendelkezik, amely segít sima felvételek rögzítésében. Ez a kameracsoport olyan szinkronkábelekkel érkezik, amelyek támogatják az iPhone-okat és számos Android-eszközt.

Ez a Rylo 5.8K 360 videokamera egy év korlátozott garanciát kínál. 16 GB-os SD-kártyával és vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik. Ezzel elképesztően rögzítheti egymás melletti képeket és rögzítheti arckifejezéseit.

Samsung Gear 360 (2017-es kiadás)

Ez a Samsung 360 fényképezőgép minden pillanatot megörökít a tökéletes 4K felbontással. 15 MP-es fényképeket készíthet a 180 fokos objektívek segítségével.

Vízállósági besorolása IP53. Könnyen használható alkalmazásával szerkesztheti fotóit és videóit. Azt is lehetővé teszi, hogy közvetlenül megossza őket különböző közösségi média platformokon.

Végső szavak

Tehát, ha tökéletes 360 fokos kamerát keres, fontolja meg ezeket a lehetőségeket. Ezek segítségével elképesztően egyedi és részletes tartalmat juttathatsz el a közönségedhez.

Érdemes lehet felfedezni a legjobb TF-kártyákat is a fényképezőgépedhez és más eszközökhöz.