A 0xc000000f hiba javítása Windows rendszeren és az irányítás visszaszerzése

A 0xc000000f hibakóddal foglalkozik Windows rendszeren? Ha igen, akkor a megfelelő weboldalra bukkant.

A Windows hibák elkerülhetetlenek. Nem számít, hány óvintézkedést tesz, a Windows hibái megtalálják a módját, hogy megkeserítsék az életét. Ezek a Windows-hibák még bosszantóbbakká válnak, ha korlátozzák a számítógép elérését.

A Windows 0xc000000f hibája teljesen ugyanaz. Ez az indítás során történik, és egyenesen korlátozza a Windows rendszerindítását. Mivel ez egy BSOD hiba, a felhasználókat zavarba ejti, és azon gondolkodnak, hogyan javítsák ki ezt a hibát.

Szerencsére már nem kell aggódnia. Elkészítettem ezt a részletes útmutatót a 0xc000000f számú Windows hiba elhárításához. Kövesse ezt az útmutatót, hogy könnyen megszabaduljon ettől a hibától.

Tehát minden további nélkül kezdjük el –

Mi az a Windows Error 0xc000000f?

A 0xc000000f Windows-hiba egy BSOD-hiba (amely néha fekete képernyőnél fordul elő), amely egy sikertelen rendszerindítási ciklus miatt következik be.

Ezt a hibát többnyire egy hibaüzenet kíséri, amely megemlíti –

A számítógépet/eszközt javítani kell

Hiányoznak vagy hibákat tartalmaznak a számítógép rendszerindítási konfigurációs adatai.

Fájl: \boot\bcd

Hibakód: 0xc000000f

A kapott hibaüzenet kissé eltérhet, de az üzenet mindig ugyanazt a hibakódot tartalmazza.

A 0xc000000f hibakódhoz kapcsolódó hibaüzenetek néhány egyéb gyakori változata:

 • 0xc000000f hibakód: A szükséges eszköz nincs csatlakoztatva, vagy nem érhető el.
 • 0xc000000f hiba: A Windows nem indult el. Lehetséges, hogy a közelmúltban történt hardver- vagy szoftvermódosítás okozza.
 • Hibakód: 0xc000000f: Az alkalmazást vagy az operációs rendszert nem lehetett betölteni, mert a szükséges eszköz nincs csatlakoztatva, vagy hibákat tartalmaz.

Mivel BSOD hiba, ez korlátozza a Windows gép indítását. Ezért a hiba kijavítása kötelezővé válik.

Mi okozza a 0xc000000f hibakódot?

Annak ellenére, hogy a hibaüzenet utalást ad nekünk, nem magyarázza meg egyértelműen a hiba mögött meghúzódó fő felelőst. Meglehetősen nehézkessé teszi a hibaelhárítást.

Ennek ellenére a 0xc000000f hibakód leggyakoribb okai a következők:

#1. Sérült vagy rosszul konfigurált BCD

A Windows rendszerű számítógépen található rendszerindítási konfigurációs adatok tartalmazzák azt az ütemtervet, amely eligazítja a számítógépet a megfelelő rendszerindításhoz. Ha bármilyen okból megsérül vagy rosszul van konfigurálva, az befolyásolhatja a rendszerindítási folyamatot, a rendszer stabilitását, teljesítményét és funkcionalitását.

A sérült BCD számos rendszerindítással kapcsolatos és BSOD-hibáért felelős. Még a 0xc000000f hibakód is gyakran tartalmazza azt a hibaüzenetet, amely szerint a számítógéphez készült BCD hiányzik vagy rosszul van beállítva.

#2. Sérült rendszerfájlok

A BCD-hez hasonlóan a rendszerfájlok is elengedhetetlenek a Windows operációs rendszerhez. A rendszerfájlok szinte mindent kezelnek, az egértől vagy a billentyűzettől származó bemenettől a futtatható vagy telepíthető programokig.

Ha a Windows rendszerfájlokat, különösen a lényegeseket elrontják, az jelentősen befolyásolhatja a funkcionalitást és a stabilitást, és hibákat okozhat.

#3. Hibás tárolóeszköz vagy csatlakozás

Az olyan problémák, mint a laza kapcsolatok, a fájlsérülés, a megszakadt csatlakozókábelek stb., nem újdonság. Az ilyen problémák megnehezíthetik a számítógép számára, hogy stabil kapcsolatot hozzon létre a tárolóegységgel.

Mivel a tárolóeszköz az operációs rendszerrel kapcsolatos összes adatot tartalmazza, az ilyen problémák végső soron rendszerhibákhoz, például 0xc000000f-hez vezethetnek.

#4. Hibás Windows telepítés

Ha a közelmúltban frissítette a Windows operációs rendszert, vagy friss Windows-telepítést végzett, ez lehet a hiba oka. A Windows hibás telepítése elsősorban a sérült telepítési fájlok vagy a telepítés közbeni megszakítások miatt következik be.

Emellett a hirtelen áramkimaradás, az inkompatibilis Windows-frissítések és a rosszindulatú programok fertőzései a Windows meghibásodásához is vezethetnek.

#5. Malware fertőzés

A rosszindulatú programok és vírusfertőzések nemcsak a számítógépek adatvédelmét és biztonságát veszélyeztetik, hanem stabilitással kapcsolatos problémákat is okoznak, például BSOD hibákat, például 0xc000000f.

Most, hogy ismeri a lehetséges okokat, beszéljük meg az okok kijavítását a hiba megoldása érdekében.

A 0xc000000f hibakód kijavítása

Mivel ennek a hibának nincs egyértelmű és bizonyított oka, a hiba elhárítása ijesztő feladattá válik. És a hit-and-trial módszert kell választania.

A dolgok megkönnyítése érdekében bemutattam a lehetséges okok kijavításához és a hiba elhárításához követhető megoldásokat.

Indítsa újra a számítógépet, és távolítsa el az összes külső tárolóeszközt

Mielőtt belemerülne bármilyen összetett megoldásba, azt javaslom, hogy először indítsa újra a számítógépet. Klisének hangzik, de hidd el, a számítógép újraindításának rengeteg óriási előnye van.

Az újraindítás során győződjön meg arról, hogy nincs külső tárolóeszköz csatlakoztatva a számítógéphez. Felteheti a kérdést, hogy miért, és a válasz: rendszerindítási konfiguráció.

A legtöbb BIOS-konfiguráció előnyben részesíti a magasabb rendszerindítási prioritású külső tárolóeszközöket a számítógép BIOS- vagy UEFI-beállításaiban. Az ilyen konfiguráció nagyobb rugalmasságot és hasznosságot biztosít bizonyos helyzetekben, például a Windows telepítése, javítása stb.

A külső tárolóeszköz eltávolítása biztosítja, hogy a számítógép az operációs rendszert tartalmazó elsődleges tárolóeszközről induljon el.

Tehát távolítson el minden csatlakoztatott külső tárolóeszközt, indítsa újra a számítógépet, majd ellenőrizze, hogy ez javítja-e a 0xc000000f hibakódot. Ha a hiba fennáll, kövesse a következő megoldást.

Vizsgálja meg számítógépét vírusok és rosszindulatú programok szempontjából

A vírusok és a rosszindulatú programok a leggyakoribb okok, amelyek BSOD hibákat, például a 0xc000000f hibakódot váltanak ki. Ha ez a helyzet, egy teljes vírus- és rosszindulatú programkeresés segíthet a hiba kijavításában.

A probléma az, hogy mivel elakadt a BSOD-nál, nem használhat harmadik féltől származó víruskereső programot. A Windows Defender segítségével azonban kereshet vírusokat, de ez csak akkor lehetséges, ha a Windows rendszert Biztonságos rendszerindítás módban tudja elindítani.

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a Windows-gép biztonságos rendszerindítási módban történő indításához –

 • Először is, háromszor indítsa újra keményen a számítógépet. Ehhez nyomja meg a bekapcsológombot, és amikor megjelenik az első rendszerindítás jele, szakítsa meg a rendszerindítási folyamatot a bekapcsoló gomb ismételt megnyomásával. Ezzel a Windows helyreállítási környezetbe (WinRE) kerülhet.
 • A WinRE elérése után válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.

 • Ezt követően válassza a Speciális beállítások lehetőséget.

 • Ezután válassza az Indítási beállítások lehetőséget.

 • Kattintson az Újraindítás lehetőségre.

 • A számítógép újraindítása után nyomja meg az F4 gombot a csökkentett mód engedélyezéséhez.

Most, hogy csökkentett módban van, kövesse az alábbi lépéseket a számítógép Windows Defender segítségével történő átvizsgálásához –

 • Először is nyomja meg a Win+I billentyűkombinációt a Rendszerbeállítások elindításához.
 • Válassza a Frissítés és biztonság lehetőséget.

 • A bal oldali ablaktáblában kattintson a Windows Biztonság lehetőségre.

 • Válassza a Vírus- és fenyegetésvédelem lehetőséget a Védelmi területek alatt.

 • Kattintson a Jelenlegi fenyegetések alatt található Vizsgálati beállítások lehetőségre.
 • Válassza a Teljes vizsgálat opciót, majd kattintson a Beolvasás most gombra.

Ezzel elindítja a vizsgálati folyamatot a vírusok és rosszindulatú programok felderítésére.

Mivel ez egy teljes rendszerellenőrzés, akár néhány órát is igénybe vehet. Tehát legyen türelmes, és várja meg, amíg a szkennelési folyamat befejeződik.

A Windows Defender a vizsgálat befejezése után megjeleníti a lehetséges fenyegetések listáját. Ezek a fenyegetések alapértelmezés szerint megszűnnek. De eldöntheti, hogy kijavítja, eltávolítja vagy visszaállítja őket.

A fenyegetések kezelése után indítsa újra a számítógépet a szokásos módon. Ha a számítógép rendesen, hiba nélkül indul, a 0xc000000f hibakód valószínűleg kijavított. De ha a hiba továbbra is fennáll, kövesse a következő megoldást.

Futtassa a CHKDSK segédprogramot

Mivel a 0xc000000f rendszerindítási hiba, előfordulhat rossz merevlemez-szektorok, a fájlrendszer szerkezeti hibái és könyvtárhibák. Ezeket a problémákat könnyedén kijavíthatja a CHKDSK segédprogrammal.

Így használhatja a CHKDSK segédprogramot –

 • Először indítsa el a számítógépet a Windows helyreállítási környezetben (WinRE).
 • Kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre.
 • Válassza a Speciális beállításokat.
 • Itt válassza ki a Parancssor opciót.

A számítógép újraindul, és a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be fiókjába. Egyszerűen válassza ki felhasználói fiókját, és adja meg jelszavát.

 • Írja be a chkdsk C: /f /r /x parancsot a Parancssorba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Itt lecserélheti a „C:” betűjelet arra a meghajtóbetűjelre, amelyre a Windows telepítve van.

 • A parancs végrehajtása után a rendszer kéri, hogy ütemezze be a vizsgálatot a következő újraindításhoz. Csak írja be az Y-t, és nyomja meg az Enter billentyűt a megerősítéshez.
 • Most zárja be a Parancssort, és indítsa újra a számítógépet.

Amikor a számítógép újraindul, a CHKDSK segédprogram elindul, és átvizsgálja a kiválasztott meghajtót. A lemez méretétől és általános állapotától függően ez eltarthat egy ideig.

Ha a számítógép normálisan indul a vizsgálat után, a hiba valószínűleg javítva van. De ha a hiba továbbra is fennáll, kövesse a következő megoldást.

Javítsa ki a sérült rendszerfájlokat

A 0xc000000f hibakód másik gyakori oka a rendszerfájl sérülése. A rendszerfájlok megsérülhetnek szoftverkonfliktusok, kézi törlés, rosszindulatú programok fertőzése, beállításjegyzéki hibák stb. miatt.

Mivel a rendszerfájlok sérülése lehet az oka, a sérült fájlok javítása megoldhatja a problémát. A sérült rendszerfájlok kijavításához használhatjuk a System File Checker (SFC) és a Deployment Image Services and Management (DISM) segédprogramokat.

Mindkét segédprogram meglehetősen robusztus, és hatékony lehet a rendszerfájlok sérülésével kapcsolatos problémák hibaelhárításában.

Így használhatja a DISM és SFC segédprogramokat a sérült rendszerfájlok javítására –

 • Először érje el a Windows helyreállítási környezetet (WinRE) a hard reboot módszerrel.
 • Válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.
 • Kattintson a Speciális beállítások elemre.
 • Válassza a Parancssor opciót.

A számítógép újraindul, és felkéri, hogy jelentkezzen be fiókjába. Jelentkezzen be a rendszergazdai jogokkal rendelkező fiókkal a parancssor betöltéséhez.

 • A parancssorban először futtassa a DISM segédprogramot. Ehhez írja be egymás után az alább megosztott parancsokat, és mindegyik parancs után nyomja meg az Enter billentyűt a végrehajtásukhoz.
dism /Online /Cleanup-image /ScanHealth

dism /Online /Cleanup-image /CheckHealth

dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

dism /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup

Ezek a parancsok kijavítják a Windows képfájllal és a hiányzó vagy sérült összetevőkkel kapcsolatos problémákat.

 • A DISM után futtassa az SFC segédprogramot, hogy ellenőrizze a rendszerfájlok integritását, és szükség esetén javítsa meg azokat. Írja be az sfc /scannow parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt az SFC segédprogram végrehajtásához.

Mivel ezek a segédprogramok alaposan ellenőrzik a rendszerfájlok integritását és konfigurációját, ez jelentős időt vehet igénybe. Szóval csak légy türelmes és várj.

A vizsgálat befejezése után indítsa újra a számítógépet. Ellenőrizze, hogy a hibát kijavították-e, és ha a hiba fennáll, kövesse a következő megoldást.

Eddig minden alapvető módszert kipróbáltunk a 0xc000000f hibakód kijavítására. És most a fejlettebbek felé tartunk.

De mielőtt továbblépnénk, ezeket szeretném, ha tudna:

 • Az alábbiakban ismertetett megoldások végrehajtásához Windows telepítési adathordozóra lesz szüksége. A következő lépésekkel hozhat létre telepítési adathordozót ezt az útmutatót. Csak győződjön meg arról, hogy a telepítő adathordozó ugyanarra a Windows operációs rendszerre vonatkozik, mint amelyet a számítógépére telepített.
 • Elveszíthet néhány adatot (főleg a legutóbbi módosításokat), miközben ezeket a megoldásokat végrehajtja.

Hajtsa végre az indítási javítást

Az Indítási javítás egy Windows segédprogram, amely kijavítja a rendszerbetöltővel, a rendszerfájlokkal és a konfigurációval kapcsolatos problémákat, és nagyon hasznos lehet a rendszerindítással kapcsolatos problémák megoldásában. Nem mindig van szükség telepítő adathordozóra az Indítási javítás használatához, de egy ilyen adathordozó csak további előnyökkel jár.

Az Indítási javítás használatával a hiba kijavításához kövesse az alábbi lépéseket –

 • Csatlakoztassa a Windows telepítési adathordozót a számítógépéhez.
 • Indítsa el a számítógépet a telepítési adathordozóról.
 • Ha a képernyőn megjelenik a „Nyomja meg bármelyik billentyűt az XYZ-meghajtóról történő rendszerindításhoz” üzenet, egyszerűen nyomja meg a billentyűzet bármelyik gombját.
 • Válassza ki a megfelelő nyelvet és időzónát a Windows telepítőablakban, majd kattintson a Tovább gombra.
 • A telepítési ablakban megjelenik a „Számítógép javítása” opció. Kattintson rá.
 • Válassza a Hibaelhárítás lehetőséget.
 • Most kattintson a Speciális beállítások elemre.
 • Itt kattintson az Automatikus javítás opcióra.

A rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be rendszergazdai fiókjába, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Indítási javítás szükség esetén rendszerszintű változtatásokat tud végrehajtani.

Az Indítási javítás most alaposan megvizsgálja, hogy nincs-e probléma a telepített Windows operációs rendszerrel. Ha talál ilyet, automatikusan megpróbálja kijavítani a problémát.

A rendszerindítási konfigurációs adatok újraépítése

Ha az indítási javítás nem tudta megoldani a problémát, próbálja meg újraépíteni a rendszerindítási konfigurációs adatokat.

Azok számára, akik nem ismerik, a Boot Configuration Data egy olyan fájl, amely tartalmazza a Windows operációs rendszer indításához szükséges összes lényeges információt és utasítást. Ezenkívül információkat tárol az illesztőprogram-erőforrások kiosztásáról.

Ha a BCD megsérül, számos Windows-hibát okozhat, beleértve a BSOD-t és a rendszerindítási hibákat. Mivel a 0xc000000f hibakód teljesen ugyanaz, a rendszerindítási konfigurációs adatok újraépítése megoldhatja a problémát.

Kövesse ezeket a lépéseket a BCD újjáépítéséhez –

 • Először is csatlakoztassa a Windows telepítési adathordozóját a számítógépéhez.
 • Indítsa el a számítógépet a telepítési adathordozóról.
 • Válassza ki a megfelelő nyelvet, időzónát és beviteli módot, majd kattintson a Tovább gombra.
 • Válassza a Számítógép javítása lehetőséget a bal alsó sarokban.
 • Kattintson a Hibaelhárítási lehetőségekre.
 • Itt válassza ki a Speciális beállításokat.
 • Most válassza ki a Parancssor opciót.
 • Írja be egymás után a megosztott parancsokat, és nyomja meg az Enter billentyűt a végrehajtásukhoz.
bootrec /scanos

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd
 • A parancsok végrehajtása után írja be az exit parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Most indítsa újra a rendszert, és ellenőrizze, hogy a Windows hiba javítva van-e. Ha a hiba továbbra is fennáll, kövesse a következő megoldást.

Állítsa vissza a BIOS/UEFI konfigurációt

Bár nagyon ritka, előfordulhat, hogy a BIOS/UEFI konfigurációja elromlott vagy rosszul lett beállítva. A rosszul konfigurált BIOS többnyire rendszerindítással kapcsolatos hibákhoz és instabilitáshoz vezet.

A BIOS/UEFI hibás konfigurációjának kijavítására a legjobb megoldás a BIOS visszaállítása. Az a jó, hogy nincs szükség telepítő adathordozóra.

A BIOS visszaállítása nehéz feladatnak tűnhet, különösen a nem technikusok számára. De valójában nem nagy ügy.

Mindössze annyit kell tennie, hogy kövesse ezeket az egyszerű lépéseket –

 • Először is indítsa el a Windows gépet a BIOS beállításokban. Ehhez be kell indítania a számítógépet, és meg kell nyomnia a BIOS gombot, amikor megjelenik az első rendszerindítási jel, például a gyártó logója.

A trükkös rész az, hogy a BIOS rendszerindító kulcsa gyártónként eltérő. Ezért némi kutatást kell végeznie, hogy megtalálja az adott alaplap BIOS indítókulcsát.

 • A BIOS menü elérése után keresse meg a betöltés alapértelmezett beállításait vagy az optimalizált beállításokat.
 • Ezt követően állítsa vissza a beállításokat a rendszer alapértelmezettre. Előfordulhat, hogy megkérik, hogy erősítse meg döntését.
 • Mentsen el mindent, és lépjen ki.

Most indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a hiba kijavított-e.

Hajtsa végre a Rendszer-visszaállítást

Ha a fentiek közül semmi sem működik, akkor az egyetlen lehetőség marad, hogy visszaállítsa a számítógépet az utolsó működő visszaállítási pontra. De az üzlet az, hogy bár a Rendszer-visszaállítás nagyon kényelmes segédprogram, az automatikus visszaállítási pont funkciója alapértelmezés szerint le van tiltva.

Emiatt fennáll annak a lehetősége, hogy a számítógépén nem találhatók rendszer-visszaállítási pont képei. Ilyen helyzetben az egyetlen lehetőség a számítógép alaphelyzetbe állítása.

Ennek ellenére kövesse az alábbi lépéseket a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal a 0xc000000f hibakód kijavításához:

 • Először is, háromszor indítsa újra a számítógépet, hogy elérje a WinRE-t.
 • Kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre, majd válassza a Speciális beállításokat.
 • Itt válassza a Rendszer-visszaállítás opciót.

 • A rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be rendszergazdai fiókjába. Csináld.
 • Ezt követően megjelenik a számítógépen létrehozott rendszerképek listája. Válassza ki a legújabbat, majd kattintson a Tovább gombra.

 • Végül kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a rendszer-visszaállítás végrehajtásához.

A rendszer-visszaállítás végrehajtása után a számítógép automatikusan újraindul a módosítások végrehajtásához. De ha nem, egyszerűen indítsa újra a számítógépet.

A Rendszer-visszaállításban az a legjobb, hogy lenyűgöző és megbízható megoldás bármilyen Windows-hiba javítására. De a szomorú rész az, hogy elveszíti azokat az adatokat is, amelyek az utolsó pont létrehozása után a számítógépen végrehajtott összes módosítást tartalmazzák.

Állítsa vissza a számítógépet

Ha az összes fent említett megoldást kipróbálta, de a hiba továbbra is fennáll, az utolsó lehetőség a számítógép alaphelyzetbe állítása. Ezzel eltávolítja az összes beállítást, telepített programot, adatot és egyebeket, és visszaállítja a Windows gyári alapértékeit.

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a számítógép alaphelyzetbe állításához –

 • Először is érje el a WinRE-t a számítógép háromszori kemény újraindításával.
 • Kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre.
 • Most kattintson a Számítógép visszaállítása lehetőségre.
 • Ezt követően két lehetőséget fog látni – Fájlok megtartása és Minden eltávolítása. Válassza a Fájlok megtartása lehetőséget.

Az első lehetőség, a Fájlok megtartása, alaphelyzetbe állítja a számítógép rendszermeghajtóját anélkül, hogy megérintené a személyes fájljait. Ha ezt a lehetőséget választja, csak a telepített alkalmazásokat, a konfigurált beállításokat és a C Drive-ban található egyéb adatokat veszíti el.

A másik oldalon az Eltávolít mindent opció a teljes merevlemezt formázza.

 • Végül felkérjük, hogy jelentkezzen be rendszergazdai fiókjába.

Miután végrehajtotta ezeket a lépéseket, elindul a visszaállítási folyamat. Körülbelül 10-20 percet vesz igénybe, de akár egy órát is igénybe vehet, ha kiválasztja a Minden eltávolítása lehetőséget.

A visszaállítási folyamat befejezése után a számítógép néhányszor elindul, és felkéri, hogy konfigurálja újra.

Záró gondolatok

Itt van – egy részletes útmutató a 0xc000000f hibakód kijavításához.

Mivel BSOD hiba, a 0xc000000f hibakód meglehetősen bosszantónak tűnik. Nem teszi lehetővé a Windows indítását, és ráadásul nem ad elegendő információt az okról. Ez fárasztóbb feladattá teszi a hiba elhárítását.

A fent említett megoldások azonban segítettek volna a hiba megoldásában.

Ezután tekintse meg a javítóeszközöket a Windows 10 problémák automatikus megoldásához.