A 0x800F0922 hiba javítása a Windows rendszerben 3 percen belül

Nemrég találkozott a 0x800F0922 hibakóddal Windows PC-jén? Nos, nem vagy egyedül. Ez azon bosszantó hibák egyike, amelyek akkor bukkannak fel, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Sok felhasználó megosztotta velünk, hogy ez a hiba hogyan zavarta meg frissítési ütemezésüket. Néhányan megpróbálták erőltetni a frissítések telepítését, de ugyanazt a hibát látták újra és újra.

De ne félj! Azért vagyunk itt, hogy megoldjuk ezt a problémát. Szakértőink elkészítették ezt a hibaelhárítási útmutatót, hogy segítsenek a Windows-frissítések zökkenőmentes letöltésében.

Az összes általunk kínált megoldás könnyen követhető, és kijavítja a 0x800F0922 hibát a Windows rendszerben. Így nem kell több időt pazarolni a próba-hiba folyamatokra. Alá merülni!

Mi a 0x800F0922 hiba a Windows rendszerben?

A 0x800F0922 hiba a Windows frissítéseihez kapcsolódik. Amikor szembesül vele, nagy valószínűséggel egy hibaüzenet jelenik meg a következővel: „Problémák lépett fel a frissítések telepítése során”.

Ez a hiba általában a Windows frissítési folyamata során jelentkezik, és azt jelzi, hogy valami akadályozza a legújabb frissítési fájlok telepítését a számítógépen.

Ez a hiba általában akkor fordul elő, ha a számítógépen helyszűke van. Ha a rendszer által lefoglalt partíció kevesebb mint 500 MB szabad területtel rendelkezik, a frissítések nem települnek. A rendszer által fenntartott partíció az operációs rendszer frissítésének telepítésének kritikus része, és ha kevés a hely, a frissítési fájlok nem kerülnek mentésre.

Nem csak ez, hanem ha a hálózata instabil, vagy rendszergazdai jogosultságok nélkül tölti le a frissítéseket, akkor is előfordulhat ez a hiba.

Szerencsére találtunk néhány megoldást, amelyek segítenek túllépni ezen a hibán, és visszaállítani a Windows-frissítést!

Mi okozza a 0x800F0922 hibát a Windows rendszerben?

A 0x800F0922 hibaüzenetet a Windows rendszerben különböző tényezők válthatják ki. Mélyreható kutatást végeztünk, hogy megtaláljuk a hiba mögött meghúzódó legtöbb lehetséges okot. Tekintse meg őket lent.

1. Ha nincs elég hely az új Windows operációs rendszer telepítési fájljainak, a frissítési folyamat nem tud sikeresen folytatódni, ami hibakódot eredményez.

2. Előfordulhat, hogy a számítógép nem tud csatlakozni a Microsoft Windows Update kiszolgálóhoz a hálózati konfigurációk vagy a hálózat VPN-kapcsolatai miatt. Ez a csatlakozási probléma megakadályozhatja, hogy a Windows letöltse az alapvető frissítéseket.

3. Ha a .NET-keretrendszer telepítése problémákba ütközik a frissítési folyamat során, a 0x800F0922 hibaüzenetet váltja ki. Ez a telepítési hiba megzavarja az általános frissítési eljárást.

4. Felügyelt környezetekben a csoportházirend-beállítások konfigurálhatók bizonyos frissítési műveletek korlátozására. Ezeket a korlátozásokat gyakran a hálózati rendszergazdák állítják be a rendszer integritásának és biztonságának megőrzése érdekében. Ha felhasználói fiókjára ilyen házirendek vonatkoznak, az adott frissítések letöltése közben ezt a hibát eredményezheti.

5. Harmadik féltől származó szoftverek, például víruskereső programok vagy tűzfalak zavarhatják a frissítési folyamatot. Az ilyen szoftverek frissítési folyamat közbeni ideiglenes letiltása segíthet meghatározni, hogy ezek okozzák-e a problémát.

6. A hiba olyan nyelvi csomagok vagy szolgáltatások telepítésekor is előfordulhat, amelyek további nyelvi fájlokat igényelnek. Ha ezek a fájlok sérültek vagy nem érhetők el, a frissítési folyamat nem folytatódhat.

Ha a 0x800F0922 hibával találkozik a Windows 11, 10 vagy egy régebbi verzióban, az alábbi megoldásokkal próbálhatja kijavítani. Ismerje meg a lépésenkénti folyamatokat mindegyikhez.

  Hogyan tölthet le bármilyen Windows 10-et a médiakészítő eszközzel

Ellenőrizze a partíció méretét

Ennek a hibának az egyik elsődleges oka az, hogy a rendszer fenntartott partíciójában nincs elegendő szabad hely. A probléma megoldásához ellenőrizze a rendszer lefoglalt partíciójának méretét, és győződjön meg arról, hogy van elég hely a Windows frissítés fogadásához. Így ellenőrizheti a partíció méretét.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + S gombot, és írja be a Lemezkezelés szót a keresőmezőbe.

2. Kattintson a Merevlemez-partíciók létrehozása és formázása lehetőségre a megjelenő lehetőségek közül.

3. Most megnyílik a Lemezkezelés ablak.

4. A Szabad terület lapon ellenőrizze az összes meglévő kötet szabad területét.

5. Ha a rendszer által fenntartott partíció valóban kisebb, mint 500 MB, a következőket teheti:

Hajtsa végre a Lemeztisztítást

a. Nyissa meg a Lemezkarbantartó programot a Windows keresőjéből, és válassza ki az Illesztőprogramot.

b. Kattintson az OK gombra a tisztítási folyamat elindításához.

c. A végén válassza ki a kívánt fájlokat és mappákat, és törölje azokat.

Hozzon létre lemezterületet

a. A Lemezkezelés ablakban keresse meg a fel nem osztott lemezterülettel rendelkező kötetet.

b. Ezután kattintson rá jobb gombbal, és válassza az Új egyszerű kötet lehetőséget.

c. Most a varázsló elindul. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, beleértve a helykiosztást is.

d. Fejezze be a partíciót a fel nem osztott lemezterület használatához.

6. Ha elkészült, próbálja meg újra telepíteni a Windows frissítést.

Használjon rendszergazdai fiókot

A rendszergazdai fiók használata kulcsfontosságú, mivel bizonyos frissítési műveletek és a rendszer módosításai magasabb jogosultságokat igényelnek. Ha megfelelő engedélyek nélkül próbál meg frissítéseket vagy szolgáltatásokat telepíteni, a Windows leállíthatja a folyamatot, és kiválthatja a 0x800F0922 hibát.

Ha rendszergazdai fiókra vált, vagy felveszi a kapcsolatot a rendszergazdával, akkor Ön rendelkezik a frissítési feladat sikeres végrehajtásához szükséges jogosultságokkal. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows logó + I gombot a Beállítások alkalmazás megnyitásához.

2. A Beállítások ablakban kattintson a Fiókok elemre a bal oldalsávon.

3. Most válassza a Saját adatok lehetőséget a jobb oldali lapon.

4. Itt ellenőrizze, hogy fiókja rendszergazdaként szerepel-e.

5. Ha nem, lépjen vissza az előző oldalra, és kattintson a Család elemre a jobb oldali ablaktáblában.

6. A Családja lehetőség alatt kattintson arra a fiókra, amelyet rendszergazdai fiókra szeretne módosítani.

7. A Fióktípus módosítása alatt válassza az Adminisztrátor lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.

8. Ha a rendszer kéri, adja meg rendszergazdai jelszavát vagy PIN-kódját a változtatások megerősítéséhez.

Csoportházirend-korlátozások letiltása

A csoportházirend-beállítások szabályozhatják a Windows rendszer különböző aspektusait. Ha korlátozó házirendek vannak érvényben, megakadályozhatják a frissítési folyamatot. Kövesse az alábbi lépéseket az ilyen házirendek letiltásához.

Megjegyzés: Ha a Windows Home kiadást használja, és a Csoportházirend-szerkesztő nincs előre telepítve, hagyja ki ezt a lépést.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be a „gpedit.msc” parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Helyi csoportházirend-szerkesztő megnyitásához.

3. A bal oldali ablaktáblában lépjen a Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Rendszer elemre.

4. Keresse meg a Beállítások megadása az opcionális összetevők telepítéséhez és javításához a jobb oldali ablaktáblában, és kattintson rá duplán.

5. Válassza a Letiltva lehetőséget, kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a módosítások mentéséhez.

Állítsa vissza a Windows Update összetevőit

A Windows Update összetevőinek visszaállítása segít a sérült fájlokkal és beállításokkal kapcsolatos problémák megoldásában. Ezzel a módszerrel a Windows Update újraindul, és kiküszöböli a hibát okozó mögöttes problémákat. Itt vannak a lépések.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

  Elfelejtette a Windows 11 jelszavát? Itt van a Windows 11 jelszó visszaállítása

2. Írja be a „cmd” parancsot, és kattintson az OK gombra.

3. A Parancssor ablakban írja be egyenként a következő parancsokat, és mindegyik után nyomja meg az Enter billentyűt.

 • net stop wuauserv
 • net stop cryptsvc
 • net stop bitek
 • net stop msiserver

4. Most írja be a következő parancsokat a SoftwareDistribution és a Catroot2 mappák átnevezéséhez:

 • ren C:WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C:WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old

5. A mappák átnevezése után indítsa újra a Windows Update szolgáltatást a következő parancsokkal –

 • net start wuauserv
 • net start cryptsvc
 • net kezdő bitek
 • net start msiserver

6. Zárja be a Parancssor ablakot.

Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot

A sikeres frissítési folyamathoz elengedhetetlen a stabil és megbízható internetkapcsolat. A hálózati csatlakozási problémák megzavarhatják a frissítések letöltését vagy telepítését, ami 0x800F0922 hibához vezethet. Ezért ellenőrizze a hálózati kapcsolatot, és végezzen hibaelhárítást az esetleges fennakadások esetén, hogy a frissítési folyamat akadálytalanul befejeződhessen.

A harmadik féltől származó szoftverek ideiglenes letiltása

A harmadik féltől származó tűzfalak vagy víruskereső szoftverek értékes biztonságot nyújthatnak, de néha megzavarhatják a frissítési folyamatot. Az ilyen alkalmazások letiltása megszünteti a Windows frissítési szolgáltatással való ütközést. Itt van a harmadik féltől származó szoftverek letiltása.

1. Keresse meg a harmadik féltől származó víruskereső vagy tűzfalszoftver ikonját a tálcán (általában a jobb alsó sarokban).

2. Kattintson a jobb gombbal az ikonra, és keresse meg a program ideiglenes letiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatos lehetőségeket.

3. Válassza ki a program ideiglenes letiltását.

4. Ha a rendszer kéri, erősítse meg a műveletet a képernyőn megjelenő utasítások követésével.

5. Próbálja újra futtatni a Windows frissítést.

Ellenőrizze a nyelvi csomag elérhetőségét

A nyelvi csomagok elengedhetetlenek, ha az anyanyelvén vagy több nyelven dolgozik a Windows rendszerrel. Ha a nyelvi csomagok letöltésre vagy telepítésre várnak, az ütközéseket okozhat a frissítési folyamat során. A 0x800F0922 hiba kijavításához győződjön meg arról, hogy minden nyelvi csomag telepítve van és naprakész. Íme, hogyan kell ezt megtenni.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + I billentyűkombinációt a Beállítások alkalmazás megnyitásához.

2. Kattintson az Idő és nyelv elemre, és válassza a Nyelv és régió lehetőséget a jobb oldali lapon.

3. A Preferált nyelv részben ellenőrizze, hogy minden nyelvi csomag telepítve van-e és naprakész.

4. Ha nem, kattintson a Nyelv hozzáadása lehetőségre, és kövesse az utasításokat a hiányzó nyelvi csomagok telepítéséhez.

A Deployment Image Service and Management Tool (DISM) egy hatékony parancssori eszköz, amely kijavítja a Windows rendszerképet érintő sérüléseket és egyéb problémákat. A DISM eszköz futtatása javíthatja a rendszerben meglévő sérült vagy hiányzó fájlokat. Itt van a DISM eszköz futtatása.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + X billentyűkombinációt, és válassza ki a Terminál (Adminisztrátor) menüpontot a menüből.

2. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és válassza a Terminál (Rendszergazda) menüpontot.

3. A megemelt parancssorba írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter-

 • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

4. Várja meg, amíg a DISM eszköz befejezi a szkennelési és javítási folyamatot. Ez eltarthat egy ideig.

5. Ha a folyamat befejeződött, indítsa újra a számítógépet.

Végezzen rendszerfájl-ellenőrzést

A Rendszerfájl-ellenőrző (SFC) egy másik alapvető eszköz a sérült rendszerfájlok azonosításához és javításához. Az SFC-vizsgálat futtatása segíthet a Windows Update megfelelő működését befolyásoló problémák megoldásában. Így biztosíthatja az egészséges rendszerfájlszerkezetet.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + X billentyűkombinációt, és válassza ki a Terminál (Adminisztrátor) menüpontot a menüből.

2. A megemelt parancssorba írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter-

3. Várja meg, amíg a Rendszerfájl-ellenőrző befejezi a vizsgálati és javítási folyamatot. Ez eltarthat egy ideig.

  Hiányoznak a tálcaikonok a Windows 11 rendszerben? Íme 6 egyszerű javítás!

4. Ha a folyamat befejeződött, indítsa újra a számítógépet.

Telepítse a .NET Framework 3.5-öt

A Windows egyes frissítései vagy szolgáltatásai a .NET-keretrendszer 3.5-től függhetnek. Ha ez a keretrendszer nincs telepítve, az 0x800F0922 hibához vezethet. A .NET-keretrendszer 3.5 engedélyezése biztosítja, hogy az egyes frissítésekhez szükséges összes összetevő a helyén legyen, így a frissítési folyamat hibamentesen haladhat.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + I billentyűkombinációt a Beállítások alkalmazás megnyitásához.

2. Kattintson az Alkalmazások elemre, majd válassza az Opcionális szolgáltatások lehetőséget a jobb oldali ablaktáblában.

3. Ezután görgessen le, és kattintson a További Windows-szolgáltatások elemre.

4. Megnyílik egy új ablak. Keresse meg a listában a .NET-keretrendszer 3.5-öt (beleértve a .NET 2.0-t és 3.0-t is).

5. Kattintson a mellette lévő „+” ikonra a lehetőség kibontásához.

6. Ellenőrizze a felsorolt ​​lehetőségeket, majd kattintson az OK gombra a telepítés folytatásához.

Végezzen rendszer-visszaállítást

Abban az esetben, ha a 0x800F0922 hibát a legutóbbi módosítások váltják ki, hasznos lehet a rendszer-visszaállítás végrehajtása. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszaállíthatja számítógépét egy korábbi állapotába, amikor az megfelelően működött, és hatékonyan visszavonja a hibát okozó problémás változtatásokat. Kövesse az alábbi lépéseket a rendszer-visszaállítás végrehajtásához.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be az „rstrui” parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Rendszer-visszaállítás ablak megnyitásához.

3. Kattintson a Tovább gombra az elérhető visszaállítási pontok megtekintéséhez.

4. Válasszon visszaállítási pontot a 0x800F0922 hiba előtt, majd kattintson a Tovább gombra.

5. Tekintse át a visszaállítási pont részleteit, és kattintson a Befejezés gombra a visszaállítási folyamat elindításához.

6. Erősítse meg választását, és a számítógép újraindul.

Szakértői tippek a 0x800F0922 hiba megelőzésére a Windows rendszerben

Most ezekkel az egyszerű tippekkel akadályozzuk meg, hogy ez a hiba zavarja Önt a jövőben.

1. A Windows rendszer naprakészen tartása kulcsfontosságú a biztonság és a teljesítmény fenntartásához. Győződjön meg arról, hogy az automatikus frissítés engedélyezve van. Ehhez nyissa meg a Beállítások > Windows Update menüpontot, majd kapcsolja be a Legfrissebb frissítések beszerzése, amint elérhetővé válnak lehetőséget.

2. Győződjön meg arról, hogy a számítógépén van elég szabad lemezterület a Windows frissítéseinek és új funkcióinak befogadásához. A kevés lemezterület akadályozhatja a frissítési folyamatot. Ezért rendszeresen tisztítsa meg a szükségtelen fájlokat, vagy fontolja meg a tárhely bővítését, ha szükséges.

3. A víruskereső, a tűzfal és más harmadik féltől származó biztonsági szoftverek létfontosságú szerepet játszanak a számítógép védelmében. Győződjön meg arról, hogy ezek a programok naprakészek, hogy elkerülje a Windows frissítési folyamatával való ütközést.

4. Ha nyelvi csomagokat használ a rendszeren, rendszeresen ellenőrizze a függőben lévő frissítéseket vagy telepítéseket. Győződjön meg arról, hogy minden nyelvi csomag naprakész, mivel a nyelvi összetevők hiányzó frissítései ütközéseket okozhatnak a frissítési folyamat során.

5. A zökkenőmentes frissítésekhez tiszta és egészséges rendszerkép megőrzése szükséges. Rendszeresen futtasson olyan eszközöket, mint a DISM és az SFC a sérült rendszerfájlok vagy képek keresésére és javítására.

6. Nagyobb frissítések vagy rendszermódosítások végrehajtása előtt mindig célszerű biztonsági másolatot készíteni a fontos adatokról. Ha bármilyen probléma merülne fel a frissítési folyamat során, a biztonsági másolat készítésével nem veszíthet el értékes fájlokat vagy beállításokat.

7. Amikor a Windows frissítéseket telepít, kerülje a számítógép idő előtti leállítását vagy újraindítását. A frissítési folyamat megszakítása hiányos telepítésekhez és különböző hibákhoz vezethet.

8. Tartsa szemmel a Windows Eseménynézőt a frissítésekkel kapcsolatos hibaüzenetek vagy figyelmeztetések miatt. Az eseménynaplók értékes információkkal szolgálhatnak a frissítési problémák kiváltó okáról.

Következtetés

Hölgyeim és uraim, íme! Most már rendelkezik azzal a know-how-val, hogy néhány perc alatt megoldja a bosszantó 0x800F0922 hibát Windows PC-jén. Tartsa szem előtt azokat a lépéseket, amelyeket a rendszer naprakészen tartása és biztonsága érdekében tettünk. Legyen szerencsés hibaelhárítási törekvése! Köszönöm, hogy elolvasta; Egészségére!

Azt is megvizsgálhatja, hogyan javíthatja ki a Windows 0x80004005 hibát.