A „0x8007045d hiba” javítása Windows rendszeren és a rendszerstabilitás visszaállítása

A 0x8007045d hiba egy Windows-hiba, amely akkor fordulhat elő, ha egy futó folyamat nem találja vagy olvassa el az elérni kívánt fájlt. Ez frusztráló hiba lehet, mivel megakadályozhatja, hogy számítógépét vagy szoftverét a szokásos módon használja.

Megszakítja a folyamatot, és nem engedi továbbhaladni a rendszert. Ez a rendszer hibás működését is okozza, lefagy, és néha lelassítja az operációs rendszer sebességét.

Még bosszantóbb, mivel megzavarja az oldal betöltésének idejét, és folyamatosan felbukkan az oldalon. A probléma akkor is fennáll, ha megpróbálja újraküldeni a fájlt. A művelet a fájl átnevezése és a számítógép újraindítása után is befejeződhet, de előfordulhat, hogy nem.

Ebben a cikkben végigvezetjük a 0x8007045d hiba kijavításához és a rendszer stabilitásának visszaállításához szükséges lépéseket. Számos lehetséges megoldást bemutatunk.

Néhány tippet is adunk, amelyek segítenek megelőzni a 0x8007045d számú hiba jövőbeni előfordulását. Ha követi ezeket a lépéseket, képesnek kell lennie kijavítani ezt a hibát, és újra zökkenőmentesen üzembe helyezheti számítógépét.

Mi az a 0x8007045d hiba?

A 0x8007045D hibakód egy bemeneti és kimeneti eszköz hibája, amely a RAM-ból vagy a tárolóeszközről történő adatok olvasása vagy írása közben jelentkezik. Ez a hiba általában akkor jelenik meg, amikor a következőt írja ki: „A kérést nem lehetett végrehajtani I/O eszközhiba miatt.” Ez akkor is megtörténik, amikor megpróbál szoftvert másolni, telepíteni vagy frissíteni, vagy bármilyen fájlhoz hozzáférni.

Ennek a hibának több oka is lehet, például meglazult vagy hibás kábel két eszközt összeköt, hálózati problémák, sérült lemez, hardverhiba, vírustámadás, tűzfalvédelem stb. adatintegritás, rendszerstabilitás és rendszerfunkcionalitás az adatvesztés elkerülése érdekében.

Ássunk mélyebbre, hogy többet megtudjunk!

A 0x8007045D számú hiba gyakori okai

A 0x8007045d hibakód általában Windows operációs rendszereken fordul elő, és az adatátvitellel vagy a fájlok biztonsági mentésével kapcsolatos általános problémák okozzák. Ennek ellenére számos tényező okozza ezt a hibát. Néhányat az alábbiakban sorolunk fel.

1. Sérült/hibás külső tárolóeszköz: 0x8007045d hibakód fordulhat elő, ha a csatlakoztatott külső tárolóeszköz, például USB-meghajtó vagy merevlemez megsérül vagy megsérül. Ez hibát jelez az USB-meghajtóról történő adatátvitel során.

2. Sérült rendszerfájlok: Ez a hiba gyakran akkor fordul elő, ha az átvinni kívánt adat vagy fájl sérült. Győződjön meg róla, hogy hibamentes rendszeradatfájllal és tárolási művelettel rendelkezik a rendszer zökkenőmentes működése érdekében.

3. Inkompatibilis eszköz-illesztőprogramok: A 0x8007045d hibakódot egy nem kompatibilis eszközillesztő okozhatja. Az eszközillesztőprogramok elengedhetetlenek a hardvereszközök és az operációs rendszer közötti kommunikációhoz. Ha az eszközillesztő és az operációs rendszer vagy más hardverösszetevők nem kompatibilisek, az adatátviteli tevékenységek meghibásodhatnak, ami ezt a hibát eredményezheti.

  Az alvó üzemmód letiltása külső kijelző csatlakoztatása esetén [Windows]

4. Laza/hibás kábelek: A laza vagy instabil csatlakozású USB-port vagy USB-kábel megszakíthatja az adatátviteli folyamatot, és kiválthatja a következő hibakódot: 0x8007045d. Ez az adatjeleket is megzavarhatja, ami problémákat okozhat az adatátvitel során.

5. Rosszindulatú programok vagy vírustámadások: Ez kisebb valószínűséggel fordul elő, mivel a vírustámadások megzavarják a rendszer teljes működését. Bár ez a hiba inkább adatátviteli és tárolási problémákhoz kapcsolódik, nem pedig rosszindulatú programok vagy vírusok támadásainak közvetlen következménye, döntő fontosságú azonban tudni, hogy a rosszindulatú programfertőzések közvetetten vezethetnek ehhez az okhoz.

6. Elégtelen lemez/USB-terület: Ha adatátvitel közben nem talál elegendő lemez- vagy USB-területet, az akadályozza az adatátvitelt, ami a 0x8007045d hibakódot eredményezi. Győződjön meg róla, hogy elegendő hely van a tárolni kívánt adatfájlok tárolására.

7. Lemez I/O problémák: Ez a hiba olyan lemezproblémák miatt fordulhat elő, mint például a hibás szektorok, amelyek nem teszik lehetővé az adatok megbízható tárolását vagy visszakeresését a lemez sérült része miatt. Sérült vagy túlterhelt lemez is okozhatja ezt a hibát.

8. Harmadik féltől származó szoftverek ütközése: A harmadik féltől származó szoftverekkel való ütközés végül a 0x8007045d hibakódhoz vezethet, amely megzavarja az adatátviteli folyamatokat vagy az operációs rendszer működését. Ez akkor fordulhat elő, ha szoftverprogramokat telepítenek a rendszerre az inkompatibilis vagy átfedő funkciók miatt.

Javítsa ki a 0x80004005 számú hibát a Windows 10/11 rendszerben

A 0x80004005 számú hiba gyakori hiba, amely a Windows 10/11 rendszerben fordulhat elő. Ezt számos tényező okozhatja, például a Windows-frissítésekkel kapcsolatos problémák, a sérült ideiglenes fájlok vagy az inkompatibilis illesztőprogramok. Hat működő javítást tárgyaltunk, ezért jobb, ha felváltva próbálja ki a lehetséges hibaelhárítási módszerek mindegyikét, amíg a probléma meg nem oldódik.

#1. Indítsa újra a rendszert

Amint a 0x8007045d hibakód megjelenik a Windows képernyőjén, a rendszer újraindítása egyszerű, de hatékony módja a hiba kijavításának. Segíthet megszabadulni a hibáktól, hibáktól és a problémához vezető hibáktól.

Ez megszüntetheti a problémát okozó ideiglenes hibákat. Ha a rendszer újraindítása nem oldja meg a hibát, próbálkozzon a System File Checker (SFC) eszköz futtatásával. Ez az eszköz meg tudja vizsgálni a számítógépet, hogy vannak-e sérült rendszerfájlok, és kijavíthatja azokat. A rendszer újraindításához kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyű + X billentyűket.

2. Válassza a Leállítás lehetőséget, vagy jelentkezzen ki a megjelenő lehetőségek közül.

3. Kattintson az Újraindítás gombra.

#2. Frissítse a Windowst a legújabb verzióra

A Windows 10/11 0x80004005 számú hibájának megoldására hatékony megoldás lehet a Windows operációs rendszer legújabb verziójára történő frissítése. A Windows-frissítések gyakran tartalmaznak hibajavításokat és biztonsági javításokat, amelyek különféle rendszerproblémák megoldására szolgálnak, beleértve a 0x80004005 hibakódot. A Windows frissítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyomja meg a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

  A hangerő beállítása napszak szerint Windows 10 rendszeren

2. Lépjen a Windows Update oldalra.

3. Kattintson a Frissítések keresése lehetőségre a jobb sarokban. Ez lehetővé teszi a rendszer számára, hogy elkezdje keresni az ablakhoz elérhető frissítéseket.

4. Kattintson a Letöltés és telepítés gombra a telepítés elindításához, ha a rendszer frissítéseket észlel. Előfordulhat, hogy a telepítéshez indítsa újra a rendszert.

A Windows a háttérben letölti és telepíti a fontos frissítéseket és biztonsági javításokat. Ha azt szeretné, hogy a rendszer automatikusan telepítse az összes észlelt frissítést, akkor azt a Beállítások menüből engedélyezheti.

#3. Futtassa a Lemezellenőrzést

A 0x80004005 számú hiba egy Windows hibakód, amely akkor fordulhat elő, ha problémák vannak a merevlemezen lévő fájlrendszerrel. A hiba kijavításának egyik módja a lemezellenőrző vizsgálat futtatása.

A Check Disk (CHKDSK) egy Windows-segédprogram, amely átvizsgálja a merevlemezen található hibákat, és kijavítja azokat. Kövesse az alábbi lépéseket a lemezellenőrző vizsgálat futtatásához.

1. Keresse meg a cmd parancsot a keresősávban, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Írja be a chkdsk C: /f parancsot a cmd ablakba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Megjegyzés: Lehet, hogy el kell indítania a rendszert, mivel az nem tudja lezárni a meghajtót a vizsgálathoz. ami használatban van. Ehelyett átütemezheti a vizsgálatot valamikor későbbre a következő paranccsal: chkdsk C: /f /r

3. Nyomja meg az Y gombot a lemezellenőrzés futtatásához a számítógép újraindítása után, és az ellenőrzésre kerül az ablak betöltése előtt.

4. Ismételje meg ugyanezeket a lépéseket az összes meghajtó lemezellenőrzésének futtatásához.

5. Amikor a vizsgálat befejeződött, a rendszer a szokásos módon újraindul, és bejelentkezhet a Windowsba.

A chkdsk vizsgálat ellenőrzi a megadott meghajtót, és megpróbálja kijavítani a feltárt problémákat. Megőrzi a fájlrendszer integritását, és segíthet a lemezzel kapcsolatos problémák megoldásában.

#4. Kapcsolja ki a víruskereső/tűzfalakat

Amint azt korábban említettük, a víruskereső és a tűzfalvédelem okozhatja a 0x8007045d hibát. Az adatok olvasása vagy írása közben megakadályozhatja az adatfeldolgozást, ezért ezeket a programokat deaktiválnia kell, mielőtt bármilyen adatátviteli tevékenységet végezne a Windows rendszeren. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Menjen a kezdéshez, és írja be a Windows Security szót.

2. Egy pillantással válassza ki a Tűzfal és hálózatvédelem lehetőséget a Biztonság alatt.

3. A letiltásához válassza a Privát hálózat vagy a Nyilvános hálózat lehetőséget.

4. A Privát/ Nyilvános hálózat alatt kapcsolja ki a Microsoft Defender Firewall kapcsolóját.

5. Végül indítsa újra az ablakot, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát.

#5. Sérült rendszerfájlok javítása

Néha a fájlrendszer hibás működése vagy a rendszerleíró adatbázis hibái a 0x8007045d hibakódot okozhatják a Windows rendszeren. Emiatt a sérült rendszerfájlokat javítani kell.

Kövesse az alábbi utasításokat a sérült rendszerfájlok kijavításához és a 0x8007054d probléma megoldásához.

1. Keresse meg a cmd parancsot a keresősávban, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. A cmd ablakban írja be az sfc /scannow parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

3. A rendszerfájlokat most a rendszerfájl-ellenőrző javítja. Várja meg, amíg az SFC szkennelés befejeződik.

  Javítsa ki a PUBG lemaradást Windows 10 rendszeren

4. Végül az ellenőrzés befejezése után indítsa újra a rendszert.

#6. Futtassa a Rendszer-visszaállítást

Ha a hiba a legutóbbi frissítések vagy telepítések után jelentkezett, próbáljon meg egy rendszer-visszaállítást, hogy visszaállítsa a számítógép beállításait egy korábbi működő konfigurációra. Ez segíthet megszabadulni a 0x8007045d hibától. Íme, hogyan kell csinálni.

1. Menjen a Start menübe, írja be a vezérlőpultot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Írja be a Recovery szót a keresősávba, és válassza a Helyreállítás lehetőséget.

3. A Speciális helyreállítási eszközök alatt kattintson a Rendszer-visszaállítás konfigurálása elemre.

4. Megjelenik a rendszer tulajdonságai ablak, kattintson az OK gombra a rendszer konfigurálásához, és indítsa újra az ablakot.

Tippek a 0x80004005 hiba megelőzésére

Fedezz fel egy funkcionális megközelítést, amellyel a jövőben elkerülheted a zavaró 0x8007045d hibát ezekkel a szükséges megelőzési tippekkel.

1. Tartsa naprakészen a rendszert és az illesztőprogramokat: Valóban fontos, hogy az operációs rendszert és az összes eszközillesztőt a legújabb verzióra frissítse, hogy hozzáférhessen a legújabb hibajavításokhoz, biztonsági javításokhoz és kompatibilitási fejlesztésekhez.

2. Kövesse nyomon tárolóeszközeit: Rendszeresen kövesse nyomon a tárolóeszközöket, például a merevlemezeket vagy az SSD-ket, hogy biztosítsa azok megfelelő működését. Eközben a gyártó által biztosított diagnosztikai eszközök segítségével gyorsan észlelheti és kijavíthatja a hibákat.

3. A hiteles víruskereső szoftver futásának fenntartása: A legfrissebb frissítéssel mindig futtasson megbízható és engedélyezett víruskereső szoftvereket a Windows hátterében. A rendszeres ellenőrzések nyomon követése gyakran segíthet a hibák és problémák, például a 0x8007045d eltávolításában. Ezenkívül mindig próbálja meg frissíteni őket a legújabb verzióra, hogy elkerülje az általa okozott további problémákat.

4. Óvatosan vigye át az adatokat: Adatátvitelkor vegye figyelembe a fájlméretet és a céllemezen lévő lemezterületet. Győződjön meg arról, hogy a céllemezen van elég szabad hely az átvitt adatok tárolására, különben ez okozhatja ezt a hibát.

5. Kerülje el a rendszer hirtelen leállását: Soha ne zárja be hirtelen a Windows rendszert anélkül, hogy megfelelően bezárná és elmentené a munkáját. Ez a 0x8007045d hibától eltekintve komoly károkat okozhat a rendszerfájlban és az ablakban is.

6. Óvatosan kezelje a külső tárolóeszközöket: Gyakran előfordulhat, hogy rendszere nem tud olvasni egy külső eszközt, például kábelt vagy USB-eszközt, amikor adatfeldolgozási funkciót kezdeményez. Győződjön meg arról, hogy a külső eszközök megfelelően vannak csatlakoztatva, hogy működjenek.

7. Gyakran készítsen biztonsági másolatot az adatokról: Mindig jobb, ha rendszeresen biztonsági másolatot készít az adatokról, hogy elkerülje az adatvesztést. Adatait bármilyen külső tárolóeszközön vagy a bármikor elérhető felhőben tárolhatja.

Ha követi ezeket a tippeket, segíthet megőrizni számítógépe egészségét, és megelőzheti a 0x80004005 hibakód előfordulását.

Következtetés

A 0x8007045d hiba kevésbé zavaró, mint amilyennek látszik, mivel bármikor előfordulhat, ha bármilyen hibát észlel a letöltés során. Ez megsérti a fájlt, ami kárt okoz. Ezenkívül, ha az illesztőprogramok elavultak, nem tudja olvasni vagy írni az adatfájlt. Így ez azt jelzi, hogy bizonyos lépéseket kell tenni.

A 0x8007045d hiba nehézségét a probléma megközelítésének módja határozza meg, nem pedig a probléma szintje. Könnyebb lesz túllépni ezen a problémán, ha követi a fentebb tárgyalt egyszerű megközelítést. Köszönöm, hogy elolvastad, Cheers!

Azt is megvizsgálhatja, hogyan javíthatja ki a Windows 0x80004005 hibát.